Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα Τέμπη
  • [02] Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο
  • [03] Επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία
  • [04] Κανονικά οι πτήσεις την Κυριακή

  • [01] Κλειστά τα Τέμπη

    Κλειστή είναι η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

    Ύστερα από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, αποφασίστηκε το βράδυ το κλείσιμο των Τεμπών.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της η "Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ" επισημαίνει: «Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

    Η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού θα διεξάγεται και πάλι από παρακαμπτήριες οδούς.

    Εξάλλου, το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και από πλευρά της περιφέρειας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο

    Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισε από τις χώρες της Μεσογείου η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την προώθηση πολιτικών και δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, η «Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο», με τη συμμετοχή ηγετών και μελών κυβερνήσεων από τις ενδιαφερόμενες χώρες.

    Η Διάσκεψη «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» , είχε ως αφετηρία το γεγονός ότι η Μεσόγειος αποτελεί μία από τις περιοχές που έχουν αναγνωριστεί από την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) ως εξαιρετικά ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενώ ταυτόχρονα πολλές από τις επιπτώσεις τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι κοινές στις Μεσογειακές χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την άμεση παρέμβαση, και προτείνει την ομαδική και αλληλέγγυα δράση των κρατών της Μεσογείου για θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    Ετσι η «Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» θα αποτελέσει, την εναρκτήρια δράση της Πρωτοβουλίας, με την υπογραφή της Διακήρυξης για τη Συνεργασία των Μεσογειακών Κρατών για την Κλιματική Αλλαγή.

    Με την υπογραφή της Διακήρυξης θα συζητηθούν μεταξύ των εταίρων τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα διακρατικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν, προκειμένου η Μεσόγειος να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενεές, αναλλοίωτη και προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

    Στη Διάσκεψη, θα εξετασθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο, η πρόοδος που έως τώρα έχει σημειωθεί στην επίτευξη μίας Παγκόσμιας Συμφωνίας για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και οι προκλήσεις που η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή διαμορφώνει και πώς αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες για την Πράσινη Ανάπτυξη.

    Επιπλέον, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense).

    Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού υλοποιείται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα οποία και διοργανώνουν την Διάσκεψη. Χορηγός της Διάσκεψης είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την φιλοξενία των αντιπροσωπειών έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών.

    Από τις χώρες που θα συμμετέχουν, όπως έχει ανακοινωθεί, θα παραστούν οι πρωθυπουργοί της Μάλτας Lawrence Gonzi, της Παλαιστινιακής Αρχής Salam Fayyad και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι υπουργοί Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της Αιγύπτου, Eng Maged George, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Δασών και Υδάτων της Αλβανίας, Fatmir Mediu, Περιβάλλοντος της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης, Περιβάλλοντος της ΠΓΔΜ Nexhati Jakupi, Περιβάλλοντος και Χωροταξικής Ανάπτυξης της Σερβίας Oliver Dulic, Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της Συρίας Kawkab al-Sabah Dayeh, Κλιματικής Αλλαγής της Ισπανίας Teresa Ribera Rodriguez καθώς και ο γενικός διευθυντής Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Τυνησίας κ. Fadhel και ο διευθυντής της κυβερνητικής υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή της Σλοβενίας, Jernej Stritih.

    Επίσης θα εκπροσωπηθούν με συμμετοχές Οργανισμοί και ΜΚΟ, όπως Αραβικός Σύνδεσμος, Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), Enda Maghreb, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕIB), Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO/ECSDE), Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση-Μεσογειακό Πρόγραμμα (WWF-MP), Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμια Σύμπραξη για το Νερό-Μεσογειακό Σκέλος (GWP-Mediterranean) και Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία

    Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

    «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κανονικά οι πτήσεις την Κυριακή

    Κανονικά θα διεξαχθούν, την προσεχή Κυριακή, 17 του μηνός, όλες οι πτήσεις όλων των εταιριών από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ύστερα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

    Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ένωση των Ελεγκτών αποφάσισε να αναστείλει την απεργία και έτσι τα μέλη της θα εργαστούν κανονικά.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διάλογος με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, τόσο στην ΥΠΑ όσο και στους Ελεγκτές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 October 2010 - 20:31:42 UTC