Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Kαθαρές σχέσεις επιχειρηματιών-πολιτείας"
  • [02] Απολύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου
  • [03] Ένταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
  • [04] Ψηφοφορίες για το περιβάλλον
  • [05] Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

  • [01] "Kαθαρές σχέσεις επιχειρηματιών-πολιτείας"

    Να πατάξει τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τις νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν καταστήσει υπηρεσίες του δημοσίου ''κλειστά μαγαζάκια'' και "φέουδα", λειτουργώντας ως ''μήτρα διαφθοράς'', δήλωσε αποφασισμένος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της ανοικτής συζήτησης των εξαγωγέων στην Αθήνα.

    Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα ώστε ειδικά το φορολογικό πλαίσιο να λειτουργεί κατά τρόπο τέτοιο που να αντιμετωπίζει όλους τους Ελληνες πολίτες ως αξιόπιστους εταίρους και όχι ως υπόπτους τους οποίους προσπαθει'να τιμωρήσει αδιακρίτως.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης είχε παρουσιάσει τις τέσσερις προτεραιότητες που θα στηριχθεί η πολιτική του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας και της ρευστότητας και τον έλεγχο της αγοράς.

    Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στο οποίο θα εισφερθούν 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να κινητοποιήσει επιπλέον τραπεζικά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ.

    Ο υπουργός κάλεσε για μια ακόμη φορά τις πολυεθνικές να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών διότι όπως είπε υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι στην αγορά μας υπερτιμολογούνται προϊόντα μέχρι και 30% από ότι πωλούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Απολύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου

    Απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο αυτοκινήτου που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 25.000, από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010 καθώς και λουκέτο σε 2.500 επιχειρήσεις - στο σύνολο του κλάδου - από 6.000 σημεία πώλησης, είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

    Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ). Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου Απ. Πετιμεζάς, από το καλοκαίρι του 2008 η πτώση των πωλήσεων είναι 65,3% με τάσεις περαιτέρω μείωσης, 60% η πτώση του κύκλου εργασιών, 10% ανεργία στον κλάδο με πρόβλεψη να διπλασιαστεί τους επόμενους τρεις μήνες, 300 εκατ ευρώ λιγότερα στα δημόσια ταμεία σε σχέση με το 2009 και τουλάχιστον 550 λιγότερα σε σχέση με το 2008 ενώ ανάλογη είναι η πτώση σε πλήθος επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται δορυφορικά γύρω από την εμπορία αυτοκινήτων.

    Ακόμα το έτος 2010 αναμένεται να κλείσει στις 160.000 επιβατικά ΙΧ που σημαίνει μείωση 36%, ενώ εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στην αγορά οι πωλήσεις αυτοκίνητων το έτος 2011 προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 90.000.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ένταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

    Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης έσπασε σήμερα ομάδα αστυνομικών απωθώντας συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν καταλάβει από χθες το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

    Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους απεργούς και ακολούθησε εκτεταμένη ρίψη χημικών και η σύλληψη ενός από τους απεργούς.

    «Κανένας δεν επικροτεί κανένα φαινόμενο βίας. Αλλά η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ουδείς δικαιούται να την κλείνει και να παρεμποδίζει χιλιάδες πολίτες που ταξίδεψαν για να τη δουν, να την επισκεφθούν», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

    Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις, παραμένουν παρατεταγμένες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, ενώ η είσοδος του Ιερού Βράχου είναι κλειστή για τους τουρίστες.

    Οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να μείνουν στο χώρο της Ακρόπολης μέχρι τις 6 το απόγευμα και να επιστρέψουν αύριο το πρωϊ, στον χώρο του μνημείου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ψηφοφορίες για το περιβάλλον

    Εκπρόσωποι από περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ειδησεογραφικά πρακτορεία, ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα συναντώνται στην αίθουσα τηλεσυνεδριάσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, για να εκτιμήσουν την πορεία της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας eMPOWER. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής συμμετοχής που υλοποιούν από κοινού οι τέσσερις χώρες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Πόσο μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη διεκδίκηση λύσεων για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα; Πόσο συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πολιτών οι διαδικτυακές ψηφοφορίες για την προστασία του οικοσυστήματος και οι προτάσεις και καινοτόμες λύσεις που καλούνται να υποβάλουν οι ίδιοι οι πολίτες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα;

    Αυτά είναι τα ερωτήματα και το πνεύμα της πρωτοβουλίας eMPOWER, για την υλοποίηση της οποίας συνεργάζονται από την Ελλάδα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία πληροφορικής Athens Technological Centre, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μεσόγειος SOS. Από την Πορτογαλία μετέχουν το Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων LUSA και η ΜΚΟ LPN, από την Ιταλία το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και η ΜΚΟ Circolo Festabiente και από το Βέλγιο το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο Politech Institute που ειδικεύεται στην έρευνα ζητημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Μάθε περισσότερα για το eMPOWER στη διεύθυνση http://www.ep-empower.eu. Με ένα κλικ μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ στη λύση. Πρόσθεσε στις σχεδόν 2.500 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα και τη δική σου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

    Δίνουν μπόνους στους υπαλλήλους τους για να κόψουν το κάπνισμα ή τούς κάνουν δώρο ταξίδια ως κίνητρο για να χάσουν βάρος. Τούς προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν spa και pilates, να παίξουν τένις ή και να κολυμπήσουν μετά τη δουλειά. Τους προσλαμβάνουν χωρίς ...βιογραφικό και τούς δίνουν κίνητρα για να γίνουν γονείς. Βεβαιώνονται ότι κανένα παιδί δεν εργάζεται για να παραχθούν τα προϊόντα τους, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν ανακύκλωση, εφαρμόζουν προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας της φύσης και μεριμνούν για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

    Ο λόγος για όσες επιχειρήσεις εφαρμόζουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Για ορισμένους, η ΕΚΕ είναι ακόμη μια φούσκα που θα σκάσει, μια τάση «του συρμού». Για άλλους, είναι ακριβή πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης ή απλά μία μορφή υποκρισίας, από πλευράς πολυεθνικών κολοσσών, που χρηματοδοτούν κοινωνικά προγράμματα με κονδύλια δυσανάλογα σε σχέση με τα κέρδη τους.

    Πολλοί, όμως, τη θεωρούν πλέον όχι μόνο αναγκαία κίνηση, αλλά και αποδοτική επιλογή, ακόμη και σε περιόδους ισχνών αγελάδων, όπως η τρέχουσα, καθώς έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις υπεύθυνες εταιρίες, ενώ τιμωρούν τις ανεύθυνες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 14:30:55 UTC