Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αρνητικές συνέπειες για το λαό"
  • [02] Κανονικά η διανομή πετρελαίου
  • [03] Υποβρύχιος πλούτος

  • [01] "Αρνητικές συνέπειες για το λαό"

    "Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής", χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα την κυβερνητική πολιτική, στον τομέα της ενέργειας, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την πολιτική της στο Αιγαίο κατηγορώντας την, για τον μη ορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών(ΑΟΖ) και για συνδιαχείριση με την Τουρκία προβλέποντας ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις για τα συμφέροντα της χώρας.

    Η κ. Παπαρήγα, επικαλέστηκε και εκτενή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, με το οποίο αναλύεται και ουσιαστικά καταγγέλλεται η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι κατευθύνσεις και τα μέτρα που δρομολογεί είναι προς όφελος της υψηλής κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων και θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τον λαό .

    Αναλύοντας περαιτέρω τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στον "σχεδιαζόμενο διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από τον κύριο κορμό της ΔΕΗ, την κλιμακούμενη αύξηση των τιμολογίων οικιακής και αγροτικής χρήσης, την παράδοση των λιγνιτικών αποθεμάτων, ιδιαίτερα της Βεύης και της Δράμας σε ιδιωτικούς ομίλους και η προβλεπόμενη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας".

    Η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά στην ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης, υπό το πρίσμα των ελλητουρκικών σχέσεων, κάνοντας λόγο για συνειδητή στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης στα ενεργειακά, που οδηγεί στην συνδιαχείριση στο Αιγαίο και έκανε λόγο για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κανονικά η διανομή πετρελαίου

    Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

    Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.

    Αυτή την ώρα, ο υφυπουργός Δ. Κουσελάς, συναντάται με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Υποβρύχιος πλούτος

    Σημαντικά στοιχεία, που δεν αποκλείεται να δώσουν "τροφή" για νέες αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά την ιστορία της Θάσου φέρνουν στο φως οι υποβρύχιες φωτογραφίες, που τράβηξαν οι συμμετέχοντες στο διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας, που διοργάνωσαν στο νησί το Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας- Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΚΥΦΕΤ).

    Ο διεθνής διαγωνισμός ξεκίνησε πέρσι και φέτος, με την ολοκλήρωση του δεύτερου και τελευταίου μέρους του, ο πρόεδρος του ΠΚΥΦΕΤ Γιάννης Σταματιάδης δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της εντυπωσιακής δουλειάς που έγινε, αλλά και για την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν τόσο από το βυθό όσο και από τα χερσαία τμήματα του νησιού.

    Όπως είπε ο ίδιος, οι συμμετέχοντες στο διεθνή διαγωνισμό, κατά τη φωτογράφηση του χερσαίου τμήματος του νησιού κι έπειτα από πορεία περίπου μιας ώρας, βορείως του Δημοτικού Διαμερίσματος Πρίνου, στην περιοχή Ληνός, βρέθηκαν μπροστά σε τείχη, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι "κυκλώπεια".

    Εξάλλου, εντυπωσιακές είναι και οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι αυτοδύτες φωτογράφοι βουτώντας στα νερά της Θάσου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλυκής, όπου υπάρχουν τα φημισμένα αρχαία μεταλλεία μάρμαρου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 October 2010 - 10:30:35 UTC