Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γιούνκερ
  • [02] «Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου»
  • [03] Στον αέρα το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [04] Άκαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες
  • [05] ΙΚΑ: Κάλυψη υποδημάτων διαβητικών
  • [06] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"
  • [07] Σβήστε τα φώτα....

  • [01] Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γιούνκερ

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώσεις που απβ ό,τι φαίνεται, από την αρχή διαδόθηκαν παρερμηνευμένες. Σύμφωνα μ΄αυτές, ο κ. Γιούνκερ φερόταν να δήλωνε ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του του απάντησε ότι « κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

    Με επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κ. Γιούνκερ, Γκι Σιουλέρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίστηκε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε στις διευκρινίσεις του κ. Σιούλερ και τόνισε ότι «ουδέποτε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα» και ότι «ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

    «Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα και στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή η διαφθορά γιγαντώθηκε. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι».

    Σε ερώτηση για το ποιός πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα ότι την δήλωση την έκανε ο κ. Καραμανλής, αλλά είπα ότι δεν την έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός».

    Να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί πως ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είχε δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι είχε επιλέξει για πολλούς μήνες την τακτική της δυσφήμησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των spreads και τη μετατροπή του προβλήματος του χρέους σε τεράστιο πρόβλημα δανεισμού της χώρας.

    Όλη αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολισμός, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα.

    "Τα προβλήματα διαφθοράς στη χώρα μας συνεχίζονται", εκτιμά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ επισημαίνεται πως

    "Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον καλά ότι οι ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας βαραίνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ" επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] «Δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου»

    Διαφορετικές απόψεις από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

    Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν θα ακολουθήσει την αδελφή του στο υπό ίδρυση κόμμα της και ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τη ΝΔ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

    Ακόμα, χαρακτήρισε μεγάλη πολιτική απρέπεια τον τρόπο που ο υπουργός Οικονομικών χειρίστηκε το θέμα με τον κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε προβεί σε διορθωτική κίνηση.

    Τέλος, χαρακτήρισε «εύστοχη» την κριτική της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιούργησε μία τεράστια κρίση δανεισμού, ενώ δήλωσε αντίθετος στις εξεταστικές για οικονομία και Μνημόνιο.

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο τόνισε ότι είναι «ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά», όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε η χώρα να καταφέρει να βγει από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα και εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα.

    Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Σκληρή απάντηση της ΝΔ

    Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στους "κεραυνούς" που εξαπέλυσε ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης. Η Ρηγίλλης χαρακτηρίζει τον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ «ναυαγοσώστη του Γιώργου Παπανδρέου» επιρρίπτοντάς του δόλο να πλήξει την παράταξη. Η απάντηση της ΝΔ ολοκληρώνεται με τη φράση «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...», δείγμα προφανώς και του κλίματος που επικρατεί πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    «Ανθρωποι που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει» ανέφερε από το Ηράκλειο η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Οσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου», απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, και πρόσθεσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική, που είχαν και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στον αέρα το πετρέλαιο θέρμανσης

    Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει αύριο η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι, αναβάλλεται.

    Στη χθεσινή συνάντηση, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα "Ήφαιστος", ενώ η Ομοσπονδία επέμεινε στη θέση να καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν το κράτος.

    Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

    Στο μεταξύ, η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Άκαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες

    Άκαρπες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό φορτηγού με λαθρομετανάστες, που άρπαξαν δύο ένοπλοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, αφού τούς αφόπλισαν, στον Ασπρόπυργο.

    Η επιχείρηση με την απρόσμενη εξέλιξη είχε στηθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η οποία είχε στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, έπειτα από πληροφορίες ότι φορτηγό με λαθρομετανάστες θα περνούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την Κόρινθο.

    Πράγματι, το φορτηγό έφτασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα οι αστυνομικοί στις 11.20 το βράδυ, αλλά ο οδηγός του μόλις αντελήφθη το μπλόκο, εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Το φορτηγό μετέφερε 50 λαθρομετανάστες, γιβ αυτό ένας από τους αστυνομικούς, συνοδευόμενος και από συναδέλφους του, ανέλαβε να το οδηγήσει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη.

    Στο ύψος του Ασπροπύργου, όμως, δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τούς έκλεισαν τον δρόμο, πυροβόλησαν στον αέρα, ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς και αφού τους κατέβασαν από το φορτηγό, τούς πήραν τα όπλα. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο δράστες πήρε το φορτηγό, ενώ ο άλλος έφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητο.

    Ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών που είχε διαφύγει με το ΙΧ αυτοκίνητο, ο οποίος είναι Ιρακινός και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος με το φορτηγό δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

    Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί εξουδετερώθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] ΙΚΑ: Κάλυψη υποδημάτων διαβητικών

    Το ΙΚΑ θα καλύπτει από δω και στο εξής την δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών. Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής του ΙΚΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη "ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑΣ", όπου αναφερόταν πως, "με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα".

    Σε δηλώσεις του προς τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής, επεσήμανε ότι αυτή εστάλη κατά την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα, και πριν αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του, ενώ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Τίποτα δεν είναι αρκετό"

    Με το μήνυμα «ποτέ δεν θα είναι αρκετά όσα κάνουμε, όταν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται» και θέτοντας ως στόχο της Ελλάδος να γίνει «πρωτοπόρος στη διεθνή εκστρατεία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έκλεισε την ομιλία του στη σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών με τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    Ο Δ. Δρούτσας αναπτύσσοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών συστρατεύεται σε εθνικό και διεθνές πεδίο, με όλους εκείνους που συνεργάζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.

    Η επιτυχής «πρόληψη, προστασία και καταστολή», προϋποθέτει τη συνεργασία και τον συντονισμό και το υπουργείο Εξωτερικών συμβάλλει έμπρακτα με τη λειτουργία ενός «εθνικού συντονιστικού μηχανισμού».

    Καρποί της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, είναι ότι φέτος αυξήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά 65%, οι καταδίκες κατά 52% και η προστασία των θυμάτων κατά 60%.

    Η σημερινή εκδήλωση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το κοινοβούλιο, είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων, με πρώτη τη νεολαία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Σβήστε τα φώτα....

    Οι άνθρωποι που κρατάνε ανοιχτό το φως τη νύχτα, φαίνεται να αυξάνουν το βάρος τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι η έκθεση στο τεχνητό φως στη διάρκεια των ωρών του σκοταδιού στη φύση, αλλάζει τον μεταβολισμό και προσθέτει πάχος στο σώμα, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται καθόλου η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται τη μέρα.

    Η μελέτη, υπό τον καθηγητή νευροεπιστημών και ψυχολογίας Ράντι Νέλσον και την ερευνήτρια Λόρα Φόνκεν του πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική "Τέλεγκραφ", βασίστηκε σε πειράματα σε ποντίκια και ρίχνει νέο φως στους πολύπλοκους μηχανισμούς που τροφοδοτούν την παχυσαρκία.

    Τα πειραματόζωα που εκτέθηκαν σε ένα αχνό φως τις νύχτες επί οκτώ εβδομάδες στο εργαστήριο, αύξησαν το βάρος τους κατά 50% περισσότερο σε σχέση με τα άλλα ποντίκια που περνούσαν τα βράδια τους στο σκοτάδι, παρόλο που και οι δύο ομάδες ζώων είχαν το ίδιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και έτρωγαν το ίδιο φαγητό. Τα ποντίκια που εκτέθηκαν σε ακόμα πιο δυνατό φως, έβαλαν ακόμα περισσότερα γραμμάρια βάρους.

    Αν αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και από έρευνες σε ανθρώπους, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα αποδειχτεί ότι η κατανάλωση φαγητού ειδικά τις νύχτες έχει μεγάλη επίπτωση στην παχυσαρκία, κυρίως αν συνδυάζεται με την καθιστική παρακολούθηση τηλεόρασης ή υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξηγεί πιθανώς γιατί όσοι υποχρεωτικά εργάζονται νυχτερινές βάρδιες, είναι πιο επιρρεπείς στο διαβήτη και το έμφραγμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 October 2010 - 12:30:57 UTC