Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα κλιμάκιο της Eurostat
  • [02] Στο Ισραήλ οι κκ Παμπούκης και Δόλλης
  • [03] Η ατζέντα της Δευτέρας 11/10/2010
  • [04] Εν αναμονή της ποινής
  • [05] Σταματούν τον εφοδιασμό
  • [06] Προβλήματα με τη διανομή
  • [07] Νόμπελ Οικονομίας. Τα φαβορί

  • [01] Στην Αθήνα κλιμάκιο της Eurostat

    Επαφές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την εξέταση των δημοσιονομικών στοιχείων και τον ακριβή προσδιορισμό του ελλείμματος για το 2009, θα έχει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το οποίο φθάνει σήμερα στην Αθήνα.

    Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, καταφθάνει στην Αθήνα τεχνικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, προκειμένου να παράσχει τεχνική υποστήριξη στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

    Η αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα δεν θα εκτροχιασθεί, πετυχαίνουμε τους στόχους μας παρά την όποια αναθεώρηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση πρώτες οι χώρες της ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει "ακριβώς ότι χρειάζεται" για να περιορίσει τις δαπάνες και να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη βοήθεια. Το αν θα χρειαστεί η παράταση αποπληρωμής των δανείων - πέραν της τριετίας που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ - θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, είπε ο κ. Στρος-Καν.

    Πριν από τη συνέντευξη του στο Bloomberg, είχαν προηγηθεί αντίστοιχες δηλώσεις από την εκπρόσωπο του ΔΝΤ κυρία Σιμονέτα Ναρντίν και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

    Χθες, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζοντας ότι στη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε η εικόνα της θετικής εξέλιξης του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

    Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο χρόνο επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές είπε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις, αναφέροντας ότι τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες.

    Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Γιούνκερ

    Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι ανέφερε σε Έλληνα πρωθυπουργό -χωρίς να τον κατονομάσει- το γεγονός ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά έλαβε την απάντηση «κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα».

    «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

    "Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: Τον αποπροσανατολισμό", τόνιζαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

    Κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, η δήλωση του κ. Γιούγκερ, " δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες", διατυπώνει , όπως είπε.

    Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης , επισήμανε ότι « οι πρωθυπουργοί είναι μετρημένοι. Ή ο κ. Σημίτης ή ο κ. Καραμανλής γνώριζε τον διάλογο. Όποιος από τους δύο τον γνωρίζει πρέπει να το πει".

  • Σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, " η κρίση ειλικρίνειας του κ. Γιούνκερ έρχεται να επιβεβαιώσει, τόσο τη βαθιά υποκρισία των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών κύκλων της ΕΕ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στο Ισραήλ οι κκ Παμπούκης και Δόλλης

    Συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της ελληνικής αντιπροσωπείας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

    Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλλης, συνοδευόμενοι από τον γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Ζέππο.

    Νωρίς το πρωί, η αποστολή επισκέφθηκε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ.

    Ο προκαθήμενος της Σιωνίτιδας Εκκλησίας τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τα δεδομένα και τη νέα πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων και πάντα από τη σκοπιά του πατριαρχικού ιδρύματος.

    Από την πλευρά του, ο κ. Χ. Παμπούκης εενημέρωσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, για την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, στην κατεύθυνση μιας πιο στενής συνεργασίας σε ειδικούς τομείς αλλά και τις αντίστοιχες προσπάθειες μέσα από τις ήδη διαμορφωμένες και άριστες σχέσεις που διατηρεί η χώρα με τον αραβικό κόσμο.

    Στη συνέχεια η αποστολή ξεναγήθηκε στον Πανάγιο Τάφο κι έπειτα αναχώρησε για το Τελ Αβίβ, όπου αναμένεται να συναντηθούν με το στενό συνεργάτη του Μπένταμιν Νετανιάχου και Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας κ. Ούζι Άραντ.

    Θα συναντηθούν επίσης με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Εργασίας κ. Μπέν Ελιέζερ καθώς και με το Γ. Γ. του υπουργείου Άμυνας Άμος Γκιλάντ.

    Εκτίμηση των αξιωματούχων, από τις δυο πλευρές, είναι πως πιθανότατα οι σημερινές επαφές να αποφέρουν και την τελική μορφή του σχήματος της διυπουργικής ομάδας και από την πλευρά του Ισραήλ. Αυτό αναμένεται να δώσει και το έναυσμα για την επισημοποίηση της έναρξης μιας πιο στενής συνεργασίας σε τακτά διαστήματα με συγκεκριμένα ζητούμενα και στόχους, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων προ διμήνου μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Δευτέρας 11/10/2010

  • Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κέρκυρα

    10:30:00 Συνάντηση με Νομάρχη Κέρκυρας, κ. Στέφανο Πουλημένο.

    11:00:00 Συνάντηση με υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σ. Σπύρου

    11:30:00 Συνάντηση με υποψήφιο Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Ι. Τρεπεκλή

    18:30:00 Ομιλία στους παραγωγικούς φορείς του νησιού στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

  • Επίσκεψη στο Ισραήλ του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημ. Δόλλη

  • Συνάντηση Δρούτσα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για θέματα βασανισμών Μ. Νόουακ

  • Εκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    11:00:00 Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. "AMSTEL" θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζόμενων. Αθήνα (Λεωφόρος Κηφισού 107)

    11:00:00 Συνέντευξη τύπου για το θέμα του κλεισίματος των εκδόσεων "Ελληνικά Γράμματα". Θα μιλήσουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, των συγγραφέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Αθήνα/Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

    11:00:00 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, για το θέμα των σκουπιδιών. Θεσσαλονίκη/Νέο Δημαρχείο

    11:30:00 Παρουσίαση της Διαδικτυακής Τηλεόρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπογραφή συμφωνίας με τον "Σκάι". Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα θα παρουσιάσει την πολιτική επικοινωνίας του Ευρωκοινοβουλίου, την παρουσίαση της Διαδικτυακής Τηλεόρασης θα κάνει ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ από την πλευρά του Σκάι θα μιλήσει ο Ι. Αλαφούζος. Αθήνα/Αμαλίας 8

    12:00:00 Δήμος Αθηναίων - Συνέντευξη για το πρόγραμμα «Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή». Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος «Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή», που εφαρμόστηκε από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την «Πρόσοψη» σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem. Αθήνα/Δημαρχιακό Μέγαρο

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη. Θεσσαλονίκη/γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ. (6ο χλμ Θεσ/κης - Θέρμης)

    12:00:00 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με θέμα τα σκουπίδια. Θεσσαλονίκη/γραφεία του συνδυασμού (Τσιμισκή 18 & Κομνηνών)

    12:30:00 Συνέντευξη τύπου της πρωταγωνίστριας Κάτιας Δανδουλακη, για το νέο θεατρικό έργο. Αθήνα/Αthens plaza

    14:30:00 Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη. Θεσσαλονίκη/γραφεία της παράταξης (Αγ. Σοφίας & Μητροπόλεως 63)

    17:00:00 Συμπόσιο με θέμα "Βιολογικά χαρακτηριστικά και μηχανική επιβάρυνση μυοσκελετικών δομών: Η επίδραση στην ανθρώπινη κίνηση", οργανώνεται από ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Το συμπόσιο γίνεταΙ προς την τιμήν του πολυβραβευμένου Φιλανδού καθηγητή Παάβο Κόμι, ο οποίος θα ανακηρυχθεί (στις 12:00 στο ΤΕΦΑΑ) και σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Θεσσαλονίκη/Θέρμη/Κτίριο ΤΕΦΑΑ

    18:00:00 Εγκαίνια του Κέντρου ΝΑ Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. Θα παραστούν ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Jim Cannavino και ο επιθεωρητής του Τμήματος Εξαφανίσεων της Ομοσπονδιακής Βελγικής Αστυνομίας Alain Remue. Αθήνα/Δημαρχείο Αμαρουσίου

    18:30:00 Εκδήλωση με θέμα "2010: διεθνές έτος βιοποικιλότητας". διοργανώνουν το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ (αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής)

    19:00:00 Βράβευση μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, οι οποίοι συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού - Νεολαίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2010. Θεσσαλονίκη/Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθν. Αμύνης 27)

    19:00:00 Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα "Ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων". Διοργανώνεται στο πλαίσιο του De-Forum. Συντονιστής: Καθηγητής Νίκος Μουσιόπουλος, Α.Π.Θ. Συμμετέχουν: Bernd Bilitewski (TU Dresden), Martin Wittmeier (IKrW Βremen), Gerhard Rettenberger (FH Trier), Πέτρος Σαμαράς (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, Ελλάδα), Αβραάμ Καραγιαννίδης (Α.Π.Θ.).Θεσσαλονίκη/Ινστιτούτο Γκέτε ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    13:30:00 Μπάσκετ-ΕΣΑΚΕ-Συνέντευξη Τύπουτων 14 προπονητών και αρχηγών πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της Α1. Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου - αίθουσα "Πρωτέας"

    13:30:00 Παρουσίαση του νέου πρωπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ. Αθήνα/ΟΑΚΑ

    18:00:00 Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Νέων (προκριματικά, 3ος όμιλος, 1η ημέρα): Ελλάδα-Γεωργία

  • Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (5η ημέρα)

    16:00 Καλλιθέα-Εθνικός

    19:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Πιερικός (Conn-X)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εν αναμονή της ποινής

    Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

    Κατά πλειοψηφία, επίσης, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια, τον δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.

    Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου εκφώνησε την απόφαση, επί της ενοχής, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δύο ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκωνέας με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.

    Το δικαστήριο επίσης έκρινε ένοχο για συνέργια τον Βασίλη Σαραλιώτη με πλειοψηφία 6 προς 1. Ο δικαστής που μειοψήφησε είχε την γνώμη ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

    Επίσης, κατά πλειοψηφία 4 προς 3 απέρριψε το αίτημα του Σαραλιώτη για αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου ενώ ομόφωνα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

    Σε λίγη ώρα το δικαστήριο αναμένεται αφού ακούσει την πρόταση του εισαγγελέα να αποφανθεί επί των ποινών που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορούμενους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σταματούν τον εφοδιασμό

    Προβλήματα αναμένονται από σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων υλικού, μετά την ανακοίνωση των μελών του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας, που προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.

    Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι μετά από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μονόδρομο.

    Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

    Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη ότι από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Προβλήματα με τη διανομή

    Για πιθανά σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης προειδοποιεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των βενζινοπωλών συναδέλφων τους εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εμπλακούν στη διακίνηση του συγκεκριμένου καυσίμου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.

    Ως αιτία προβάλλεται η η καθυστέρηση στις επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

    Η ΠΟΠΕΚ ζητά να δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά και τους καταναλωτές, ότι οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.

    Στο μεταξύ, οι βενζινοπώλες θα συναντηθούν το απόγευμα τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Α. Τούντας, αίτημα του κλάδου είναι να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρημένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος "Ήφαιστος".

    "Δεν συμμετέχουμε στη διανομή του πετρελαίου, αν δεν αλλάξει το χρηματοοικονομικό", είπε ο κ. Τούντας. "Θέλουμε να αγοράζουμε και να πουλάμε το πετρέλαιο θέρμανσης με το χαμηλό φόρο, να συνεχίσουμε να υποβάλλουμε τα τιμολόγια στον "Ήφαιστο", ώστε το υπουργείο να κάνει ελέγχους".

    Η ΟΒΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο (Τρίτη) για το θέμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Νόμπελ Οικονομίας. Τα φαβορί

    Ολοκληρώνονται σήμερα τα βραβεία της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας, με την ανακοίνωση του Νομπέλ Οικονομίας. Η ανακοίνωση του νικητή αναμένεται στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

    Οι Αμερικανοί που φέτος τιμήθηκαν μόνο με το Νομπέλ Χημείας, έχοντας κερδίσει τα λιγότερα βραβεία από το 1991, θεωρούνται για μια ακόμα φορά φαβορί για το Νομπέλ Οικονομίας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

    Το αμερικανικό δίδυμο Ρίτσαρντ Θέιλερ και Ρόμπερτ Σίλερ, θεωρητικοί των "οικονομικών της συμπεριφοράς", όπως επίσης και οι συμπατριώτες τους Μάρτιν Βάιτζμαν και Ουίλιαμ Νορντχάους, ειδικοί στις οικονομικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι πολύ πιθανό να τιμηθούν με το βραβείο Οικονομίας.

    Ο Γιουτζίν Φάμα, "αιώνιο φαβορί" από το πανεπιστήμιο του Σικάγου, μπορεί να είδε το άστρο του να τρεμοπαίζει λόγω της κρίσης, όμως παραμένει ένα από τα σημαντικά ονόματα στην οικονομική θεωρία.

    Άλλοι Αμερικανοί που είναι έτοιμοι να διαδεχθούν τους συμπατριώτες τους είναι οι ειδικοί σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης Πολ Ρόμερ, Ντέιλ Γιοργκσον και Ρόμπερτ Μπάρο, ο στατιστικολόγος Λαρς Χάνσεν και ο ειδικός σε θέματα εργασίας Κέβιν Μέρφι.

    Αν η επιτροπή θελήσει να...απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ, ο Γάλλος Ζαν Τιρόλ, ο Αυστριακός Ερνστ Φεχρ, ακόμα και ο Ιταλός Αλμπέρτο Αλεζίνα και το δίδυμο Νομπουχίρο Κογιουάτι (Ιαπωνία) και Τζον Μουρ (Βρετανία) μπορεί να θεωρηθούν ισχυρά αουτσάιντερ.

    Το Νομπέλ Οικονομίας, που επισήμως ονομάζεται "βραβείο της Τράπεζας της Σουηδίας για τις οικονομικές επιστήμες στη μνήμη του Αλφρεντ Νομπέλ", είναι το μόνο που δεν προβλεπόταν στη διαθήκη του σουηδού φιλάνθρωπου.

    Το Νομπέλ Οικονομίας απονέμεται από το 1969 και χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 October 2010 - 10:30:47 UTC