Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες"
  • [02] Εκτιμήσεις για το έλλειμμα

  • [01] "Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες"

    "Ο συναγερμός δεν έχει λήξει, η πορεία για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται, το 2011 είναι το κρίσιμο β' ημίχρονο, καθώς τα πιο επώδυνα μέτρα έχουν ληφθεί την πρώτη χρονιά. Παρά τη διόρθωση της Eurostat, δεν θα αλλάξουμε τους στόχους μας και δεν θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Εχουμε πατριωτικό καθήκον να προχωρήσει η χώρα μπροστά, σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες. Με επίπονα μέτρα κάνουμε συλλογικά μια τεράστια προσπάθεια, με όποιο πολιτικό κόστος, να αλλάξουμε την Ελλάδα, υπογράμμισε.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "φούσκωσε" το πραγματικό έλλειμμα στο 15% και μίλησε για εγκληματικές ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, η κληρονομιά της οποίας μας κυνηγά διεθνώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

    Εχουμε πετύχει στα πρώτα δύσκολα βήματα, με δύσκολες θυσίες, για να βγούμε από την κρίση. Στα μισά του δρόμου η ΝΔ, μας λεει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες, να μείνουμε στη μιζέρια μας, να χαθούν οι κόποι του λαού, είπε ο πρωθυπουργός και της καταλόγισε "ευκαιριακή πολιτική".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εκτιμήσεις για το έλλειμμα

    Tα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας για την τριετία 2006-2009 κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. Το ακριβές ύψος τους θα οριστικοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανοδικής αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό.

    Εξάλλου, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 1,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με τις οριστικές εκτιμήσεις της Eurostat. Σε ετήσια βάση, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,7%.

    Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για την οικονομία και το μνημόνιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια ανατροπής των μεγάλων αλλαγών - που έκανε και προωθεί η κυβέρνηση.

    Για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, από την Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Επικρίσεις κατά των δύο μεγάλων κομμάτων διατύπωσε η Αλ. Παπαρήγα. Συνειδητά περιορίζουν τη συζήτηση γύρω από το Μνημόνιο θέλοντας έτσι να βγάλουν λάδι τη στρατηγική τους η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στη λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου, τόνισε η γγ του ΚΚΕ.

    Επιφυλάξεις για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

    Για «μέτρια σενάρια» και δυσάρεστες οικονομικές προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ιδιαίτερα για τις χώρες της Ευρώπης έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ανησυχία, "για τον άτονο και ανισόρροπο χαρακτήρα της ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας", ενώ επεκτείνεται κατ' αυτό ο "πόλεμος των νομισμάτων".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 October 2010 - 8:31:05 UTC