Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της Τετάρτης 6/10/2010
  • [02] Κατάσταση ανάγκης
  • [03] "Ελιξίριο ζωής"

  • [01] Η ατζέντα της Τετάρτης 6/10/2010

  • Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία

    10:00: Επίσκεψη στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών.

    10:30: Έργα Παράκαμψης Στυλίδας (ΠΑΘΕ)

    11:00: Συνάντηση με τον Νομάρχη Φθιώτιδος και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Αθ. Χειμάρα (Νομαρχία Φθιώτιδος).

    11:30: Συνάντηση με Δήμαρχο Λαμίας, κ. Γ. Κοτρωνιά (Δημαρχείο Λαμίας).

    18:00: Συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς του Νομού Φθιώτιδος.

    19:00: Συνάντηση με Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδος.

    19:30: Ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδος

  • Επίσκεψη της αρμόδιας επιτρόπου θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη στην Αγκυρα

  • Αντιπροσωπεία του ΟΛΘ στη Σόφια. Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιο Αγγελούδη, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σόφια. Στόχος της επίσκεψης, είναι η παρουσίαση του λιμένα της Θεσσαλονίκης σε Βούλγαρους επιχειρηματίες και παράγοντες του εμπορίου, οι οποίοι είτε διακινούν, είτε θα μπορούσαν να διακινήσουν φορτία μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

    10:00:00 Συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αθήνα/Βουλή/γραφεία του ΚΚΕ

    11:00:00 Κοινή Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί από την Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.), Καθηγητή Γιώργο Γρόλλιο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.), Καθηγητή Σωφρόνη Χατζησαββίδη, με αφορμή τις αποφάσεις των δύο Τμημάτων της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. για αναστολή των μαθημάτων κατά το τριήμερο 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2010. Θεσσαλονίκη/Παιδαγωγική Σχολή

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, για θέματα που αφορούν στην Υγεία. Θεσσαλονίκη/γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου (Αριστοτέλους 4, 1ος όροφος)

    12:00:00 Συνέντευξη τύπου εταιρίας Creta Farms. Παρουσίαση των νέων επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρίας.Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου θεατρικού έργου των Ρέππα- Παπαθανασίου. Αθηνα/Athens Plaza

    13:00:00 Συνέντευξη Τύπου της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη. Θα ανακοινώσει το Πρόγραμμα «Πράσινες Γειτονιές» και τις εθελοντικές συμφωνίες μεταξύ των κλαδικών ενώσεων και φορέων του ΥΠΕΚΑ, παρουσία των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα και του ΚΑΠΕ. Αθήνα/ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων)

    13:30:00 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου. Αθήνα/Βουλή

    14:00:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί το παιδικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Νοτίου Κορέας. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    14:00:00 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Εθνικό Τυπογραφείο, όπου θα ενημερωθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος "Διαύγεια". Αθήνα/Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34)

    14:30:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ζησιάδη. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    16:00:00 Συνάντηση του ΥφΥΠΕΞ κ. Σπύρο Κουβέλη με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, κα Irina Kazal. Αθήνα/Ζαλοκώστα 10

    19:00:00 Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος για τους Επαγγελματοβιοτέχνες με θέμα: «Η καπιταλιστική κρίση και η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Οι θέσεις του ΚΚΕ και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους» - Θα παραβρεθεί και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αθήνα/Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1) Κοινοβουλευτικό έργο - "ομόλογα" - νσ "δασικοί χάρτες". Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις. (1/2)

    11:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τις πολιτικές του Υπουργείου στο χώρο της υγείας.

    13:00 (150) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ": Εξέταση Πρινιωτάκη

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    12:00:00 Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας ανδρών-Κλήρωση 3ης φάσης (προημιτελικοί).Αθήνα/γραφεία ΕΟΚ

    16:00:00 Ποδόσφαιρο-Γ΄ Εθνική (2ος όμιλος, 5η ημέρα)

    Φωκικός-Μακεδονικός

    Αετός Σκύδρας-Πόντιοι Κατερίνης

    Ναυπακτιακός Αστέρας-Εορδαϊκός

    Καλλονή-Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών

    Εθνικός Φιλιππιάδας-Αναγέννηση Επανωμής

    Ζάκυνθος-Κοζάνη

    Δόξα Κρανούλας-Τύρναβος

    Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Γιαννιτσών

  • Ρεπό: Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

    18:00:00 Χάντμπολ-Α1 ανδρών (4η ημέρα): ΠΑΟΚ-Διομήδης Άργους

    20:00:00 Μπάσκετ-EuroCup (Προκριματικός Γύρος, Β΄ Αγώνας): Άρης-Λουκόιλ Ακαντέμικ. Θεσσαλονίκη/Αλεξάνδρειο

    20:30:00 Μπάσκετ-Κύπελλο Γυναικών (Α΄ Φάση, 1η Αγωνιστική): ΑΕ Πυλαίας-Αναγέννηση Ν. Ρυσίου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κατάσταση ανάγκης

    Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες καθαρισμού της πλημμυρισμένης από την κόκκινη τοξική λάσπη περιοχής της Ουγγαρίας, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και οικολογική καταστροφή, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βουδαπέστης.

    Η Τιμέα Πετρότσι, εκπρόσωπος της ουγγρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τρεις και όχι έξι αγνοούμενους. "Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, υπάρχουν τέσσερις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι, 123 τραυματίες, 61 από τους οποίους νοσηλεύονται, κυρίως με εγκαύματα που προκλήθηκαν από την τοξική λάσπη", είπε.

    Η ουγγρική κυβέρνηση έχει κηρύξει από χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις επαρχίες του δυτικού τμήματος της χώρας, έπειτα από τη διάρρηξη, προχθές Δευτέρα, δεξαμενής του εργοστασίου αλουμίνας του Αζκα, και την εκροή 1,1 εκατομμυρίου τόννων τοξικής λάσπης που πλημμύρισε τα γειτονικά χωριά.

    Το συμβάν έλαβε διαστάσεις οικολογικής καταστροφής, απειλώντας την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής γύρω από τον Δούναβη.

    Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της Διαχείρισης των Υδάτων, τον Σαντορ Τοθ, η λάσπη θα μπορούσε να φθάσει σε τέσσερις ή πέντε ημέρες το Δούναβη, το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό στην Ευρώπη μετά τον Βόλγα.

    Οι ειδικοί προσπαθούν να εξουδετερώσουν την διαβρωτική επίδραση της λάσπης κυρίως με γύψο. Όπως είπαν η κόκκινη λάσπη πρόκειται να κάνει στείρο ένα μεγάλο μέρος του εδάφους με το οποίο ήρθε σε επαφή--σε μια έκταση περίπου 40 τετρ. χλμ-και σκοτώνει τα ψάρια στον Μαρσάλ. Ήδη, εκατοντάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο ποτάμι, δήλωσε μια φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η Τιμέα Πετρότσι, ανέφερε σήμερα ότι τα αρδευτικά κανάλια δεν απειλούνται από τη μόλυνση, αλλά για προληπτικούς λόγους, "είναι απαγορευμένη η χρήση του νερού των γεωτρήσεων".

    Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση φυτικών προϊόντων από τις πλημμυρισμένες περιοχές, όπως και το κυνήγι και το ψάρεμα στις επαρχίες όπου ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ελιξίριο ζωής"

    Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών). Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το ίδιο "ελιξίριο" θα μπορούσε να ωφελήσει και τους ανθρώπους, ιδίως τους ηλικιωμένους και ασθενείς.

    Τα εργαστηριακά πειράματα, με το συγκεκριμένο μίγμα τριών αμινοξέων διαλυμένων σε νερό, αύξησε κατά μέσο όρο σε 869 μέρες τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων έναντι 774 ημερών όσων ποντικιών δεν είχαν πάρει το κοκτέιλ και τρέφονταν με τον συνήθη τρόπο.

    Τα ποντίκια που πήραν το συγκεκριμένο κοκτέιλ, παρήγαγαν μεγάλους αριθμούς μιτοχονδρίων, των "εργοστασίων" παραγωγής ενέργειας μέσα στα κύτταρα. Επίσης εμφάνισαν αυξημένη ενεργοποίηση του γονιδίου SIRT1, που συνδέεται με την μακροζωία, ενώ ανέπτυξαν ακόμα καλύτερες άμυνες ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι το οξειδωτικό στρες για την καρδιά και τους σκελετικούς μυς. Επίσης είχαν περισσότερη δύναμη και καλύτερο μυικό συντονισμό.

    Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον δρα Έντσο Νιζόλι του τμήματος Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μιλάνο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας "Cell Metabolism", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ". Όπως είπε ο Νιζόλι, "είναι η πρώτη απόδειξη ότι ένα μίγμα αμινοξέων μπορεί να αυξήσει τον χρόνο ζωής των ποντικιών". Πέρυσι, οι επιστήμονες είχαν δείξει ότι η ίδια ομάδα αμινοξέων (λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη) μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μονοκύτταρης μαγιάς.

    Η νέα έρευνα αυξάνει τις πιθανότητες δημιουργίας ειδικών συμπληρωμάτων αμινοξέων που θα ωφελούν τους ανθρώπους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα καρδιάς, πνευμόνων κ.α. Οι ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι πλέον πρέπει να γίνει μια μεγάλη κλινική έρευνα σε ανθρώπους για να παράσχει επαρκώς πειστικές αποδείξεις.

    Τα τρία αμινοξέα του "κοκτέιλ", που φαίνεται να έχουν αντι-γηραντικές ιδιότητες, αποτελούν ένα τμήμα μόνο των συνολικά 20 αμινοξέων από τα οποία δημιουργούνται οι πρωτεϊνες.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:

    http://www.cell.com/cell-metabolism/abstract/S1550-4131(10)00304-9

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 October 2010 - 10:30:43 UTC