Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι θυσίες δεν πάνε χαμένες"
  • [02] "Αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα"
  • [03] Σύνοδος Ευρώπης-Ασίας
  • [04] Πιο αυστηρός ο αντικαπνιστικός νόμος
  • [05] "Αποχωρώ από τον ΟΤΕ"
  • [06] Νέες τεχνικές και Νόμπελ

  • [01] "Οι θυσίες δεν πάνε χαμένες"

    Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας και της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009.

    O πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της προηγούμενης, αλλά και της νυν ηγεσίας της ΝΔ, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις ευθύνες για όσα βιώνει σήμερα η χώρα.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα καταφέρνουμε παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, επισήμανε, ωστόσο, ότι ο αγώνας δεν έχει λήξει και ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος.

    Τόνισε πως αν το 2011 - το οποίο χαρακτήρισε ως το καθοριστικό δεύτερο ημίχρονο - πάμε καλά, τότε μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα αλλάξει η κατεύθυνση της οικονομίας και ότι το 2012 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης, η οποία θα γίνει σε υγιείς βάσεις για πρώτη φορά.

    Δεν θα στηριζόμαστε, τόνισε, όπως στο παρελθόν, σε δανεικά, που κανείς δεν γνώριζε πως και πότε θα αποπληρώναμε.

    Είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός, γιατί αυτή η προσπάθεια δεν είναι μόνο λογιστική, αλλά υποστηρίζεται από τις μεγάλες αλλαγές, που έχουν γίνει ήδη και αυτές που θα γίνουν στο μέλλον.

    Ο σκοπός μας, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, είναι να βγούμε όσο νωρίτερα γίνεται από το τούνελ και να έλθει πιο γρήγορα η στιγμή που θα μπορούμε να αποδώσουμε ένα πιο δίκαιο μέρισμα στους πιο αδύναμους, οι οποίοι, με τη σειρά τους, έβαλαν πλάτη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    Τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 7% του ΑΕΠ το 2011 από 7,8% φέτος προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα και κατατέθηκε στη Βουλή. Το προσχέδιο κινείται με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί από το μνημόνιο οικονομικής πολιτικής, ενώ για φέτος προβλέπει μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος από τον αρχικό στόχο που ήταν 8,1% του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων το προσχέδιο προβλέπει ότι το ΑΕΠ το 2011 θα σημειώσει μείωση 2,6% από πτώση 4% φέτος για να αυξηθεί το 2012 κατά 1,1% και το 2013 κατά 2,1%.

    Η ανεργία προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 14,5% από 11,6% φέτος και θα αγγίξει το 15% το 2012 για να περιοριστεί στο 14,6% το 2013. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή προβλέπεται να περιοριστεί στο 2,2% το 2011 από 4,6% φέτος και να μειωθεί περαιτέρω στο 0,5% το 2012 και στο 0,7% το 2013.

    Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προβλέπει ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το 2011 θα αυξηθούν κατά 6,9% και θα ανέλθουν στα 56340 εκατ. ευρώ από 52700 εκατ. ευρώ φέτος.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού προβλέπεται να σημειώσουν μικρή αύξηση κατά 2,2% έναντι μείωσης 7,8% φέτος και να ανέλθουν στα 67651 εκατ. ευρώ από 66188 εκατ. ευρώ φέτος.

    Γ. Παπακωνσταντίνου: "Οι θυσίες δεν πάνε χαμένες"

    "Οι θυσίες του λαού δεν πάνε χαμένες", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε το προσχέδιο ως "ένα ακόμη μεγάλο βήμα για το συμμάζεμα των δημοσιονομικών", με το οποίο, επίσης, "ανακτούμε την εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα"

    Λόγω «υπαρκτού οικονομικού προβλήματος» βάζουν μαχαίρι στα έξοδά τους σχεδόν έξι στους δέκα καταναλωτές, που δήλωσαν ότι κάνουν περικοπές στις καταναλωτικές τους δαπάνες (ποσοστό 59%, έναντι 49% το 2008), στο πλαίσιο επίκαιρης έρευνας της εταιρίας «Focus-Bari».

    Για το υπόλοιπο 41%, το οικονομικό πρόβλημα μπορεί να μην είναι ακόμη πιεστικό, αλλά οι περικοπές γίνονται για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της «Focus Bari» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 900 νοικοκυρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Private-Label, που διοργάνωσε η Helexpo, στην Αθήνα.

    Την ίδια στιγμή, πάνω από τους μισούς καταναλωτές (ποσοστό 56%) δηλώνουν πως αγοράζουν πλέον μόνο τα χρειώδη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σύνοδος Ευρώπης-Ασίας

    Σαράντα έξι χώρες της Ασίας και της Ευρώπης συσκέπτονται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, με την σινο-ιαπωνική κρίση να κινδυνεύει να επισκιάσει τα κύρια θέματά της όπως το εμπόριο και τις κλιματικές αλλαγές. Στη σύνοδο κορυφής Ευρώπης-Ασίας θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Οι εμπορικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες. Οι Ευρωπαίοι, στα χνάρια των Αμερικανών, προτίθενται να ασκήσουν πιέσεις στις ασιατικές χώρες, ιδιαίτερα δε στην Κίνα, να σταματήσουν την τεχνητή υποτίμηση του νομίσματός τους προκειμένου να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να αφήσουν τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτές.

    Ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο, εξέφρασε κάποιες υποσχέσεις στους Ευρωπαίους από την Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα του «υποστηρίζει τη σταθερότητα του ευρώ», καθώς και ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις» και θα «διασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα».

    Από την πλευρά της η Κίνα διαμαρτύρεται για την πολιτική «προστατευτισμού» που ακολουθείται στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι ασιατικές χώρες του Asem σκοπεύουν να ζητήσουν από τις ευρωπαϊκές χώρες να τους παραχωρήσουν περισσότερες διοικητικές θέσεις στο ΔΝΤ. Η ΕΕ έχει δηλώσει πρόθυμη να παραχωρήσει δύο από τις έδρες της στον οργανισμό.

    Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες της ΕΕ και τα πιο σημαντικά κράτη της Ζώνης Ασίας -Ειρηνικού, με την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία να έχουν την πρωτοκαθεδρία. Η τελευταία, μαζύ με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποτελούν τις νεώτερες προσθήκες στις συνομιλίες. Η Μόσχα έχει αποστείλει στη σύνοδο τον ΥΠΕΞ της Σεργκέι Λαβρόφ.

    Ώθηση στη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

    Δεκατρείς συμφωνίες, δύο διακρατικές και έντεκα επιχειρηματικές που υποδηλώνουν τη βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Κίνας κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

    Από το βήμα της Βουλής, ο Κινέζος πρωθυπουργός, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την οικονομική κρίση.

    "Με τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα, η Κίνα έχει ήδη αγοράσει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει στην αγορά νέων ομολόγων που θα εκδοθούν από την Ελλάδα", είπε και χαρακτήρισε την Ελλάδα τον πιο αξιόπιστο εταίρο της Κίνας στην ΕΕ και την Κίνα τον καλύτερο φίλο της Ελλάδας στην ιστορία.

    Ο κ. Τζιαμπάο ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Η Κίνα, είπε, είναι διατεθειμένη να διπλασιάσει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και να ενθαρρύνει την Ελλάδα να διευρύνει το εμπόριο προς την Κίνα ώστε οι εμπορικές ανταλλαγές να αναπτυχθούν ισορροπημένα και βιώσιμα.

    Η Κίνα προτίθεται, επίσης, να ιδρύσει ένα ελληνο-κινεζικό αναπτυξιακό ταμείο με 5 δισ. δολάρια για να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη στους 'Ελληνες εφοπλιστές που κατασκευάζουν τα καράβια τους στην Κίνα.

    Επίσης, η Κίνα θα αυξήσει τις επενδύσεις στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να μπορεί να διαχειριστεί 800 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια και το 2015 η δυναμικότητα αυτή να φτάσει τα 3,7 δις .

    «Ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση για να βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας μας έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας αλλά αποτυπώνει και τη θετική διάθεση της φίλης χώρας προς την Ελλάδα».

    Τη στρατηγική σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο.

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Κίνας, γιατί όπως είπε, την ώρα που η χώρα μας περνά δυσκολίες, η Κίνα έρχεται αρωγός με επενδύσεις και με την αγορά ομολόγων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πιο αυστηρός ο αντικαπνιστικός νόμος

    Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων από 1.500 - 3.000 ευρώ, ή ακόμη και αφαίρεσης του διπλώματος, μελετούν στελέχη του Υπουργείου Υγείας, για τους οδηγούς που στο εξής θα «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Οι σκέψεις αυτές αναμένεται να πάρουν μορφή και να κατατεθούν την Τετάρτη στην Βουλή, ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και με άλλες, πιο αυστηρές, διατάξεις.

    Η εφαρμογή του νόμου, άλλωστε, αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργού, Αν. Λοβέρδου. Είναι ενδεικτικό ότι πέραν των διενεργούμενων ελέγχων και τα προστίμων που επιβάλλονται από την 1η του τρέχοντος μηνός, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ειδικοί σύμβουλοι έκαναν επισκέψεις όλο το Σαββατοκύριακο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία οι άτυποι ελεγκτές ανέφεραν ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν, ωστόσο, απογοητευτικές αναφορές για περιπτώσεις μπαρ σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, όπως το Γκάζι, όπου σε ποσοστό 70% υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν.

    Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντ. Δημόπουλος, ήταν σαφής: «Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα».

    Υπογράμμισε ότι το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά για λόγους τακτικής, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κλίμα αγανακτήσης. Διαβεβαίωσε, δε, ότι τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί, καθώς σε καθημερινή βάση φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας αρνητικές αναφορές από τους πέντε μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

    Οι επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα αναφέρουν τις δυσκολίες, αλλά διαβιβάζουν, επίσης, τη θέση του Υπουργείου, η οποία αυτή τη φορά είναι ξεκαθάρη: Ο νόμος θα εφαρμοστεί με όποιο κόστος. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του Υπουργείου σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου είναι ότι γίνονται συζητησεις με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα εποπτεύει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να εντοπίζει οδηγούς, που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Αποχωρώ από τον ΟΤΕ"

    "Επιθυμώ πάρα πολύ να αποχωρήσω από τον ΟΤΕ", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μεταβατικές καταστάσεις που τραβάνε πολύ είναι βλαβερές για τον Οργανισμό γι΄αυτό γρήγορα πρέπει να δοθεί λύση.

    Σε ερώτηση για το πότε προσδιορίζει τον χρόνο αποχώρησής του ο κ. Βουρλούμης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του ΟΤΕ και σημείωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου και της Ντόιτσε Τέλεκομ, σχετικά με το σχήμα που θα τον διαδεχθεί.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του ο κ. Βουρλούμης είπε ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα και ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και καλό θα είναι να περιμένουμε τις αποφάσεις της.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μεταξύ άλλων ο κ.Βουρλούμης:

    -Απέδωσε την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο και σημείωσε πως η μετοχή του ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη ευκαιρία, αλλά χρειάζεται υπομονή.

    -Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα διανεμηθεί μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2010.

    -Άσκησει κριτική στην ΕΕΤΤ σημειώνοντας ότι με την πολιτική που ασκεί ανάγκασε τον ΟΤΕ να χάσει σοβαρό μερίδιο της αγοράς.

    -Ανακοίνωσε την πρόθεση του ΟΤΕ να πουλήσει πακέτο των μετοχών 20% που έχει στη Σέρμπια Τέλεκομ, σε τιμή που θα εγκρίνει το ΔΣ του ΟΤΕ. Ωστόσο πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Σερβία δεν έχει δημοσιοποιήσει τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση του ΟΤΕ στη Σερβία ήταν της τάξης των 155 εκατ. ευρώ.

    -Η οπτική ίνα μέχρι το Καφάο και το σπίτι θα είναι η βασική επένδυση του ΟΤΕ για την επόμενη τριετία, ενώ στην Κοσμοτέ προτεραιότητα θα δοθεί στην ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου.

    -Εκτίμησε ότι για να παραμείνει οικονομικά ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ, πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού, όχι με εθελούσια έξοδο αλλά με λογικές αποζημιώσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, και επισήμανε την ανάγκη να παγώσουν οι αποδοχές συμπεριλαμβανομένων και των ωριμάνσεων.

    -Ανακοίνωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να υπάρξει μεταξύ ΟΤΕ και Κοσμοτέ ένα ενιαίο δίκτυο και μία ενιαία εμπορική πολιτική, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα.

    Τέλος, για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ΟΤΕ για την οποία θα χρειαστούν περίπου 2 δισ. ευρώ στους επόμενους δώδεκα μήνες ο κ. Βουρλούμης είπε ότι η Ντόιτσε Τέλεκομ έχει προτείνει να αναλάβει το θέμα αυτό και ήδη υπάρχει σχετική έγκριση από τους μετόχους του Οργανισμού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέες τεχνικές και Νόμπελ

    Ο βρετανός φυσιολόγος Ρόμπερτ Έντουαρντς, το έργο του οποίου οδήγησε στο πρώτο "παιδί του σωλήνα", είναι ο νικητής του Νομπέλ Ιατρικής-Φυσιολογίας για το 2010, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

    Ο 85χρονος Έντουαρντς είναι ο νικητής του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1.5 εκατομμύριο δολάρια), ανακοίνωσε ο ίδιος οργανισμός.

    "Τα επιτεύγματά του κατέστησαν δυνατή τη θεραπεία της γονιμότητας, μίας ιατρικής κατάστασης που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένου του 10% και πλέον όλων των ζευγαριών σε παγκόσμιο επίπεδο", αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

    Το Νομπέλ Ιατρικής είναι κατά παράδοσιν το πρώτο από τα εν λόγω βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο.

    Νέες τεχνικές

    Στο μεταξύ, αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή τεχνική που προβλέπει με μεγαλύτερη ασφάλεια -σε ποσοστό πάνω από 90%- ποια έμβρυα της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν κανονικά και ποια όχι. Η μέθοδος πρόκειται να "μεταφραστεί" σε ένα νέο τεστ που θα κυκλοφορήσει στην αγορά από την εταιρία βιοτεχνολογίας Auxogyn Inc, βοηθώντας τις κλινικές γονιμότητας να επιλέξουν το καταλληλότερο έμβρυο για εμφύτευση στην μήτρα της μητέρας.

    Θα απαλλαχτούν έτσι χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια από την ταλαιπωρία να κάνουν αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι οποίες αποτυγχάνουν εν μέρει επειδή οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαλέξουν εκείνα τα γονιμοποιημένα ωάρια που είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εξελιχτούν σε μια πετυχημένα εγκυμοσύνη.

    Η ανακάλυψη, υπό την καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας Ρένι Ρέιχο Πέρα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Biotechnology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική "Ιντεπέντεντ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 October 2010 - 16:31:35 UTC