Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες"
  • [02] Αυστηρές ποινές στους παραβάτες
  • [03] Ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα
  • [04] Συμπλοκές και συλλήψεις
  • [05] "Ερευνα από το 1981"
  • [06] Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] "Οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες"

    Οι αντιπαραθέσεις σχετικά με την υπαγωγή επιχειρήσεων με πολύ μεγάλο τζίρο στην διαδικασία περαίωσης των φορολογικών τους υποθέσεων, καθώς και για την τροπολογία με την οποία οδηγούνται στη φυλακή, όσοι αρνούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους επιβάλλει η επίταξή τους, ξεχώρισαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γβ Θερινού Τμήματος της Βουλής, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση αναγνώρισε στην περαίωση, «ομολογία της αποτυχίας της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης» - και στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, μία επίδειξη αυταρχισμού ενάντια στους αυτοκινητιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του νομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών πως νομοθέτησε «κατόπιν ενός τηλεφωνήματος» των άμεσα ενδιαφερόμενων - και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ανταπαντά πως ο επικεφαλής του Συνασπισμού, «επιδίδεται σε συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Παρέμβαση πραγματοποίησε ωστόσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιτιθέμενος κυρίως ενάντια στην ρύθμιση για τους επιταγμένους αυτοκινητιστές, αλλά και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «χρησιμοποιεί ως συνήγορο υπερασπίσεως, τον πρόεδρο των βιομηχάνων». Το ΚΚΕ από πλευράς του, υπενθύμισε πως το 80% των οφειλών, αφορά το 2-3% των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, «με τον πακτωλό των κερδών που δεν φορολογήθηκαν».

    Ο υπουργός Οικονομικών, επικαλέστηκε κατβ αρχήν τα «2,5 εκ. ανέλεγκτες χρήσεις και τα 30 δισ. ευρώ που εκκρεμοδικούν στα δικαστήρια, σε 150.000 εκκρεμείς φορολογικές δίκες, με το 10% του πληθυσμού να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο». Η περαίωση των υποθέσεων, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες αυτές και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δ. Κουσελάς, θα απαλλάξει τον επιχειρηματία, «από κάθε λογής υποδόρια συναλλαγή που γίνεται από την μειοψηφία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών».

    «Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πάνε στις εφορίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρουν ειδοποίηση από την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα πάνε στην Τράπεζα για να πληρώσουν» ανέφερε ο κος Κουσελάς. «Οι διαπιστωμένοι παραβάτες δεν επιβραβεύονται, καθώς γιβ αυτούς θα ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές υπολογισμού της περαίωσης, δεν θα παίρνουν επιστροφή ή συμψηφισμό υπολοίπου και δεν θα μεταφέρουν ζημιά για συμψηφισμό στα επόμενα έτη. Δεν δίνουμε λοιπόν συγχωροχάρτι σε κανέναν. Φτάσαμε όμως στο σημείο, η προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια να είναι δίοδος φοροδιαφυγής» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση των ρυθμίσεων υπαγωγής στην περαίωση, επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 20 εκ. ευρώ που έχουν λάβει εν αγνοία τους εικονικά τιμολόγια, (τονίζοντας πως συχνά ο λήπτης και ο εκδότης συνεργάζονται στην παρανομία αυτή), όπως επίσης και ελεγχθέντων επιχειρήσεων που βρίσκονται στην διαδικασία ένστασης. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπενθύμισε τις βολές του κου Παπακωνσταντίνου και της κας Κατσέλη κατά των περαιώσεων της Νέας Δημοκρατίας, διαβάζοντας μάλιστα και εκτεταμένα αποσπάσματα από τις αγορεύσεις του νυν υπουργού Οικονομικών.

    «Θέλουμε να είμαστε ευτυχείς με το γεγονός ότι εξαιρέσαμε μεγάλες επιχειρήσεις - και μία υπόθεση να πάρει δέκα χρόνια για να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια και να μην πάρει δεκάρα τσακιστή το ελληνικό Δημόσιο; Ή να τους δώσουμε την δυνατότητα να κάνουν έναν διακανονισμό, όπως γίνεται παντού στον κόσμο σε τέτοια πράγματα;» επιχειρηματολόγησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αυστηρές ποινές στους παραβάτες

    ''Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συναντήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές'', δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κ. Τζωρτζάτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός δεν έκανε καμμία δήλωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

    Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε στο Γβ Θερινό Τμήμα της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    «Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής και εκτίμησε ταυτόχρονα ότι «κλείνουμε το θέμα με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο».

    Στην κυβέρνηση , σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν πως ορισμένες κινητοποιήσεις των μεταφορέων είναι και πολιτικά υποκινούμενες.

    Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι από περίπου 33.000 ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, μόνο οι περίπου 1.500 συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τόνιζαν με έμφαση ότι τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης είναι 1.300.000.

    Η κυβέρνηση πρέπει "να κάνει έστω και τώρα διάλογο, πρέπει να δώσει τη μεταβατική περίοδο, στα πλαίσια της λογικής, που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να προσαρμόσουν τη ζωή τους στο νέο καθεστώς και στις νέες συνθήκες", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους ιδιοκτήτες φορτηγών να μη δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα με κινητοποιήσεις.

    Από την πλευρά του, ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μεταφορέων.

    Κάθε μέρα στάσης εξαγωγών αντιστοιχεί σε απώλειες ως και 48 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, περισσότερες από 200 εξαγωγικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν, ενώ άλλες με ευπαθή προϊόντα βρίσκονται προ ολοκληρωτικής καταστροφής και περισσότερα από 6.000 κοντέινερ με εξαγώγιμα προϊόντα και με πρώτες ύλες έχουν ακινητοποιηθεί στα τελωνεία και τις πύλες εξόδου της χώρας.

    Αυτά τα στοιχεία που γνωστοποίησαν οι εξαγωγείς περιγράφουν το βαθμό ασφυξίας στην αγορά γι αυτό και με κοινή τους επιστολή οι εξαγωγικοί φορείς της χώρας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

    Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με επιστολή του και ο Σύνδεσμος Διεθνών Διαμεταφορέων Ελλάδος και Επιχειρήσεων Logistics.

    ''Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ σε ζημιά αυτή τη στιγμή..." δήλωσε ο πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ.Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτά την παράταση των πληρωμών Φ.Π.Α. και των άλλων υποχρεώσεων προς το δημόσιο, επισημαίνοντας τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που έχουν προκληθεί από τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων. Με άλλη επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΟΛΠ Α.Ε, κ. Γ. Ανωμερίτη, ζητάει απαλλαγή, ή τουλάχιστον έκπτωση, στις χρεώσεις των αποθηκευτικών δικαιωμάτων για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.

  • ** Οι Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις με επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσής τους προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του Κλάδου Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. κοινοποίησαν την ομόφωνη απόφασή τους, για την έναρξη των μεταφορικών δραστηριοτήτων τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα

    Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε, στη Νέα Υόρκη, μετά το ανέβασμα στο Ιντερνετ ενός βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιο του με μια μίνι βιντεοκάμερα (Webcam). Δύο συμφοιτητές και φίλοι του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

    Η υπόθεση, που πέρασε σήμερα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις: η ομοφυλοφιλική κοινότητα κατήγγειλε την παρενόχληση που υπέστη ο νεαρός άνδρας, ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα απευθύνουν έκκληση για σεβασμό των πολιτών. Το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρσει άρχισε έρευνα για το θέμα.

    Οι δύο 18χρονοι ύποπτοι, Ντάρουν Ράβι και Μόλι Ουέι, μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια κάθειρξη αν καταδικαστούν.

    Όλα άρχισαν με το ανέβασμα ενός μηνύματος του Ντάρουν Ραβι στο Tweeter στις 19 Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στον Τύπο: "ο συγκάτοικός μου μου ζήτησε το δωμάτιο μέχρι τα μεσάνυχτα. Άνοιξα την κάμερα και πήγα στο σπίτι της Μόλι. Ήταν εκεί που τον είδα να ερωτοτροπεί με έναν άλλο τύπο".

    Ενεργοποιώντας τον πρώτο υπολογιστή (στο δωμάτιο) εξ αποστάσεως από έναν άλλο υπολογιστή, οι δύο νέοι αντέγραψαν το βίντεο και το φόρτωσαν στην ιστοσελίδα του iChat. Ο αριθμός των ανθρώπων που είδαν το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστός.

    Τρεις ημέρες αργότερα, ο φοιτητής, που έπεσε θύμα της περίεργης αυτής "κατασκοπείας", ο Τάιλερ Κλέμεντι, 18 ετών, ένας νεαρός βιολονίστας ο οποίος είχε μόλις εγγραφεί στο πανεπιστήμιο, άφησε ένα τελευταίο μήνυμα στην σελίδα του στο Facebook: "Θα πηδήξω από τη γέφυρα gw, συγγνώμη".

    Αμέσως μετά πήδηξε στον ποταμό Χάντσον από την γέφυρα Τζόρτζ Ουάσινγκτον, που συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συμπλοκές και συλλήψεις

    Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην παρουσία των αλλοδαπών και ζητούν να αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή τους.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησαν πορεία στην ευρύτερη περιοχή προς την πλατεία Αττικής.

    Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς τη "βίλα Αμαλία", που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν.

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν, ενώ συνέλαβαν και πέντε άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν χωρίς να έχουν κάνει κάτι που να προκαλέσει την επίθεση αυτή.

    Η ένταση όμως συνεχίστηκε όταν οι αναρχικοί που βρίσκονται στη "βίλα Αμαλία" κινήθηκαν προς την πλευρά των κατοίκων, αλλά και πάλι επενέβη η αστυνομία και δεν συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

    Η κατάσταση άρχισε να ηρεμεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

    «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους αλλοδαπούς. Έχουμε συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατοίκων, που μας συμπαραστέκονται, και από αυτούς οι 584 είναι αλλοδαποί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσοι και από το Μπαγκλαντές. Πρόβλημα έχουμε μόνο με τους λαθρομετανάστες», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Ερευνα από το 1981"

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τα spreads ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1000 επί ΠΑΣΟΚ.

    "Κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί", τόνισε ο Αντ. Σαμαράς. Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. "Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως, είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

    Τα παιχνίδια της 2ης ημέρας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθούν σήμερα με σημαντικές μονομαχίες και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Την πιο δύσκολη αποστολή των ελληνικών ομάδων θα έχει η ΑΕΚ, η οποία παίζει, αυτή την ώρα (ΑΝΤ1) στην Αγία Πετρούπολη, κόντρα στο φαβορί του 7ου ομίλου, Ζενίτ.

    Αποστολή εκτός έδρας και για τον Αρη, ο οποίος παίζει, στις 22.05 (Novasports1) στη Νορβηγία, στην έδρα της Ρόζενμποργκ, ψάχνοντας το θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο ΠΑΟΚ, στις 22.05 (ΑΝΤ1) θα υποδεχθεί στην Τούμπα τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θέλει, με τη βοήθεια των φιλάθλων του, να φθάσει στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

    Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, στα οποία πολύ δύσκολα χωρούν προγνωστικά. Το σημαντικότερο θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ με την τοπική Σίτι να υποδέχεται τη Γιουβέντους, ενώ ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λεβερκούζεν, της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη και της Ουτρέχτης με τη Λίβερπουλ.

    ΠΑΟ - Κοπεγχάγη 0-2

    Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε "με κάτω τα χέρια" από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ με 2-0 και, πλέον, στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι το Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό με προϋποθέσεις.

    Ο Εντόι (πριν από λίγο καιρό κρίθηκε ανεπαρκής για το "τριφύλλι") άνοιξε το σκορ στο 28΄ και ο Βίνγκααρντ στο 37΄ έδωσε την "χαριστική βολή" στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια (δύσκολα τα πράγματα για τον 45χρονο τεχνικό). Από το 49΄ οι "πράσινοι" αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ζιλμπέρτο Σίλβα με 2η κίτρινη κάρτα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 September 2010 - 18:31:07 UTC