Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνηση μετ΄εμποδίων
  • [02] Περισσότερες ελπίδες

  • [01] Κίνηση μετ΄εμποδίων

    Κλειστό για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από σήμερα Κυριακή, έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ Β­- ΕΙΡΗΝΗ, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

    Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

    Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Περισσότερες ελπίδες

    Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά.

    Όπως τόνισε ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Μακρυγιαννάκης, οι επιστήμονες που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ποια είναι τα αίτια της αποτυχίας εμφύτευσης.

    Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού από εξωσωματική, τα ποσοστά της εμφύτευσης παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.

    "Ψάχνουμε να βρούμε -είπε ο καθηγητής- ποιος είναι ο λόγος, ενώ έχουμε πετύχει να έχουμε πολύ καλής ποιότητας έμβρυα, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά αυτά.

    Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι γυναίκες οι οποίες κατά την εκτίμησή τους έχουν άριστες συνθήκες για να πετύχουν, δηλαδή έχουν και καλής ποιότητας έμβρυα και καλής ποιότητας ενδομήτριο, έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές και δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτές ονομάζονται γυναίκες με συνεχείς αποτυχίες εμφύτευσης".

    Στις γυναίκες αυτές αναφέρεται κυρίως η μέθοδος που παρουσιάσθηκε στα Χανιά, που όπως εξήγησε ο κ. Μακρυγιαννάκης, δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τροποποιήσουν λίγο το περιβάλλον στο εσωτερικό της μήτρας ώστε να είναι περισσότερο φιλικό με το έμβρυο.

    "Αν θέλουμε να μιλήσουμε περισσότερο με νούμερα, ενώ το ποσοστό επιτυχίας των γυναικών εφόσον έχουν προσπαθήσει τρεις φορές είναι 7%, με τη νέα αυτή τεχνική ανεβαίνει περίπου στο 43%", ανέφερε ο καθηγητής.

    Η τεχνική αυτή ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία.

    Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στο εργαστήριο και δεν επιβαρύνει τη γυναίκα, αφού γίνεται τοποθέτηση στο εσωτερικό της μήτρας της ομολόγων κυττάρων της ίδιας της γυναίκας, τα οποία έχουν επεξεργασθεί οι επιστήμονες.

    Στην Κρήτη, ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που καταφεύγουν στην εξωσωματική είναι από τα 35 -41 έτη, ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν γυναίκες και μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 September 2010 - 10:30:54 UTC