Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς
  • [02] Κόντρα για Εξεταστική για το μνημόνιο
  • [03] "Απεργίες έγιναν και θα γίνονται"
  • [04] Επικίνδυνος ιός πληροφορικής
  • [05] "Μειώστε το ποσοστό κέρδους"
  • [06] Κίνηση μετ' εμποδίων

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

    Με τη φράση «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» η συντονιστική επιτροπή αγώνα των μεταφορέων, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων, ενώ κατηγορείται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπαναχώρηση και ότι η επιστολή που τους έστειλε σήμερα το πρωί δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

    Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος ότι στη διάρκεια της Πανελλαδικής συνάντησης ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ψηφοφορία, καθώς η πρόταση που διατυπώθηκε να στηθούν κάλπες απορρίφθηκε δια βοής, ενώ δια βοής ελήφθη και η απόφαση, αν και σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος, στη συνάντηση υπήρχε ένα ποσοστό περίπου 40% που επιθυμούσε να σταματήσει η κινητοποίηση.

    Δεν ανακοινώθηκε η μορφή που θα πάρουν πλέον οι κινητοποιήσεις, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία.

    Ηδη, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα φορτηγά αυτοκίνητα-νταλίκες που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στο χώρο του λιμανιού γιατί απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών δεν τους επιτρέπουν να εξέλθουν.

    Εξάλλου, κάποιες νταλίκες δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία που είχαν προορισμό τα νησιά για τον ίδιο λόγο.

    Μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων για συνέχιση της απεργίας, τα μέτρα ασφάλειας στο Λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένα.

    Δηλώσεις Πεταλωτή

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στην απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι με επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας απάντησε στο αίτημά τους να έχουν εγγράφως τις δεσμεύσεις, που έχει κάνει δημοσίως η κυβέρνηση για όλα τα «ευργετήματα» που θα έχουν, προκειμένου να καλύψουν το στάδιο μεταβατικότητας.

    «Εάν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

    Συμπλήρωσε δε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους, ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί έως σήμερα με γνώμονα την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα και πως «όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες».

    «Είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε επίταξη και τα μέσα και οι υπηρεσίες», είπε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά.

    Παρέμβαση των αρχών ζητάει η ΠΕΕΔ

    Αποφασισμένη να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα 27 του μηνός, δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη της πολιτείας και την παρέμβαση των αρχών στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, με την ελπίδα, όπως αναφέρει, ότι και οι αυτοκινητιστές δεν θα παρεμποδίσουν το δικαίωμά για την ελεύθερη άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

    Σε επιστολή που απέστειλε η ΠΕΕΔ προς το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών σημειώνεται ότι «οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις έχουν παραμείνει σε αναμονή όλο αυτό το μακρύ διάστημα των κινητοποιήσεών σας, αδρανοποιώντας τη λειτουργία τους, ενώ το οικονομικό πλήγμα που έχουν δεχθεί οδηγεί ήδη τις πρώτες επιχειρήσεις στο λουκέτο».

    Μπροστά στο διαφαινόμενο βέβαιο κίνδυνο χρεοκοπίας, τονίζεται στην επιστολή και μετά από τις διαρκείς πιέσεις του επιχειρηματικού κόσμου και αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο ανοχής, αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εργασία μας, με κάθε δυνατό τρόπο.

    Καλούμε λοιπόν όλους τους άμεσους συνεργάτες μας μεταφορείς, να συμμερισθούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και από την οποία πλήττονται όλοι οι κλάδοι της εθνικής οικονομίας και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του έργου της διαμεταφοράς, καταλήγει η επιστολή.

    Επιστολή Ρέππα

    Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

    Συγκεκριμένα, για το φορολογικό, ο κ. Ρέππας αναφέρει στην επιστολή του ότι σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.

    Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών Φ.Δ.Χ. να αποσβέσουν την αξία της άδειας τους αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.

    Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).

    Στην περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα μεταβιβασθεί η άδεια, τότε το υπόλοιπο της απόσβεσης μπορεί να μεταβιβασθεί προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

    Σε περίπτωση σύνταξης δίνεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση του υπολειπόμενου ποσού της αξίας της άδειας για απόσβεση.

    Ειδικά για τους μικρούς νομαρχιακούς μεταφορείς προβλέπεται προσαύξηση των ποσών απόσβεσης της άδειας κατά 50%.

    Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την μείωση της άυλης αξίας των αδειών και θα συμπεριληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι:

    1. Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ, για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    2. Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 β¬ για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    3. Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).

    4. Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.

    5. Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2350 β¬. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

    Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντός του έτους.

    Τέλος για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο στην επιστολή αναφέρεται ότι στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

    Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών από εξειδικευμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς επίσης και τις κανονιστικές αποφάσεις για εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

    «Όπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», καταλήγει η επιστολή του κ. Ρέππα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κόντρα για Εξεταστική για το μνημόνιο

    «Η ΝΔ έκανε όπως κάνουν τα μικρά παιδιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τη χτεσινή αναφορά του αρχηγού του κόμματος Αντ. Σαμαρά ότι όταν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

    Υπογράμμισε δε ότι αντίθετα με την ΝΔ, η κυβέρνηση κάνει εξεταστικές επιτροπές «γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε την ατιμωρησία πολιτικών και μάλιστα όταν υπάρχουν στοιχεία».

    Είπε ακόμη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποχρέωση να καταθέτει σοβαρές προτάσεις και επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς μίλησε για την εν λόγω εξεταστική, όταν ο κ. Αβραμόπουλος και επίλεκτα στελέχη της ΝΔ, έχουν δηλώσει ότι πιθανόν θα υπέγραφαν το μνημόνιο, με διαφορετικούς όρους.

    «Ας πείσει, λοιπόν, ότι αυτή η ιστορία είναι σοβαρή και μετά ας νομίζει ότι μπορεί να μας απειλεί», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο και προανήγγειλε ότι την Δευτέρα θα ετοιμάσει πρόταση και θα ζητήσει από την ΝΔ να υπογραφεί τώρα.

    «Γιατί να περιμένουμε; Είναι τεράστιο το θέμα και συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά. Πρέπει να το ελέγξουμε γιατί η χώρα κατάντησε να έχει ανάγκη το μνημόνιο.Αλλά θα ασχοληθούμε με τους 7 μήνες του ΠΑΣΟΚ που ολιγώρησε και δεν θα ασχοληθούμε και με τα 5,5 χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή που πρόσθεσε 130 δισ. χρέος; Εκτός αν ο κ. Σαμαράς έχει στόχο να συνθλίψει τον Καραμανλή όποτε αυτό το αντιλαμβάνομαι», τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Εννέα 9,89».

    Στο μεταξύ, βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, σημείωσε πως «το θέμα είναι να δούμε πως η χώρα είναι σε μία μεγάλη δίνη, να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».

    Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε έναν δανεισμό το Μάιο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι», υπενθυμίζοντας όμως πως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα spreads ήταν ελαφρά υψηλότερα από τον τελευταίο δανεισμό της ΝΔ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση άφησε να περάσει ο χρόνος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ήταν συνειδητή επιλογή το μνημόνιο. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως κάποιες από τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «αν η ΝΔ θέλει να έχει προοπτική, πρέπει να κάνει αυτοκριτική - και νομίζω ότι κάνει αυτοκριτική».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Απεργίες έγιναν και θα γίνονται"

    "Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, σπεύδοντας να ξεδιαλύνει τη διαστρέβλωση δήλωσής του, που έγινε, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου και αφορούσε την 7η Οκτωβρίου, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, ο κ. Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε "η φράση μου "δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (γενική), στο επόμενο χρονικό διάστημα" (η ερώτηση αφορούσε την 7η Οκτώβρη, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ) διαστρεβλώθηκε είτε ότι δεν σχεδιάζονται καθόλου γενικές απεργίες είτε, από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος χρησιμοποιεί, μάλιστα, υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι "δεν χρειάζονται απεργίες".

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, "με έκπληξη και οργή, είδα δημοσιεύματα, που αναπαράγοντας "συμπυκνωμένη" συνέντευξή μου, που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, την ερμηνεύουν, κατά το δοκούν, με αποκορύφωμα την πλήρη διαστρέβλωση της θέσης μου για το μνημόνιο και τη χρήση του "όπλου" της Γενικής Απεργίας".

    "Σκληρές πολιτικές αυτές που προβλέπονται στο μνημόνιο εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν". H διαφωνία μου με το μνημόνιο δεν σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω ότι υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση".

    "Επειδή ο δημόσιος διάλογος κινείται στο δίπολο "μνημόνιο ή όχι "μνημόνιο", καλό είναι να μην θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί νβ αντικατασταθεί με το εφεύρημα "Μνημόνιο ή Γενική Απεργία". Το μνημόνιο συνιστά πολιτικό σχέδιο, με το οποίο διαφωνώ, η Γενική Απεργία συνιστά κοινωνική δράση καταγγελίας, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης, την οποία θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε, όταν τα συλλογικά όργανα κρίνουν και αποφασίζουν", υπογραμμίζει ο κ. Γ. Παναγόπουλος.

    "Υπενθυμίζω ότι οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν εκλέγονται, για να κυβερνούν τη χώρα, αλλά για να προασπίζουν τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας. Στα συνδικάτα προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για την οικονομία και την κοινωνία, πέραν της λογικής των μονόδρομων. Όμως, επαναλαμβάνω δεν κυβερνάμε τη χώρα", κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επικίνδυνος ιός πληροφορικής

    Ιός έχει ως στόχο ένα λογισμικό του γερμανικού ομίλου Siemens αποσκοπώντας να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων εγκαταστάσεων εργοστασίων, ακόμη και του πυρηνικού σταθμό του Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της Πληροφορικής.

    Η Siemens, ωστόσο, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει τροφοδοτήσει με λογισμικό αυτή την πυρηνική εγκατάσταση, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανή την υπόθεση των ειδικών αυτών.

    Πολλοί από τους αυτούς τους ειδικούς ανησυχούν για τους κινδύνους που προέρχονται από το συγκεκριμένο ιό.

    "Είναι απίστευτο...Μάλλον είναι κάτι παραπάνω από βιομηχανική κατασκοπεία", δήλωσε ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός του αμερικανικού Κέντρου Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών.

    Η υπόθεση έρχεται στο φως σήμερα στην πρώτη σελίδα των Financial Times. Στο δημοσίευμα εκφράζονται ανησυχίες για τους κινδύνους που διατρέχουν στρατηγικοί στόχοι και κυρίως ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ.

    Πρόκειται για τον πρώτο ιό της Πληροφορικής που έχει ως στόχο την φυσική καταστροφή εγκαταστάσεων, και όχι μόνο την παράλυση ενός συστήματος Πληροφορικής, επισημαίνουν οι Financial Times.

    Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτός ο πολύ εξελιγμένος ιός δεν μπορεί να είναι έργο ενός μεμονωμένου χάκερ, αλλά μιας οργάνωσης.

    Ως προς τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ, η Siemens "δεν έχει πουλήσει κανένα λογισμικό εκεί και δεν έχει σχέση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Ο ιός Stuxnet, που ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο, αναζητεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που μολύνει ένα ειδικό πρόγραμμα, που έχει κατασκευασθεί από τον γερμανικό όμιλο, το οποίο ελέγχει τη λειτουργία των αγωγών πετρελαίου, των ηλεκτρικών σταθμών και άλλων βιομηχανικών μονάδων.

    Συνολικά έχουν εντοπισθεί 15 πελάτες που έχουν πληγεί από τον ιό, αλλά δεν έχουν υπάρξει επιπτώσεις στην παραγωγή τους, διαβεβαιώνει η Siemens.

    Η εταιρεία τούς τροφοδότησε με ένα αντίδοτο και από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν έχει εντοπισθεί νέα προσβολή. Τα κενά ασφαλείας του συστήματος Windows που επέτρεπαν στον ιό να διεισδύει στους υπολογιστές "διορθώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Siemens.

    Σύμφωνα με τον Ρέλ Σούουενμπεργκ της εταιρείας ασφαλείας στον τομέα της Πληροφορικής Kapersky Labs Americas, ο ιός αυτός που μολύνει εδώ και έναν χρόνο, μέσω των USB, τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν το σύστημα των Windows, δεν έχει ανάγκη από το Ιντερνετ για να επεκταθεί.

    Μπορεί να μείνει κρυμμένος στους υπολογιστές και να τεθεί σε λειτουργία όταν θα έχει αναγνωρίσει τον στόχο του. Μπορεί τότε να ελέγξει βαλβίδες ή άλλα βιομηχανικά εξαρτήματα, και μέσω αυτών να προκαλέσει ζημιές στις εγκαταστάσεις.

    Η Siemens δεν διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά τονίζει ότι βασίζονται σε "θεωρητικές αναλύσεις του ιού".

    Σύμφωνα με τον γερμανό αναλυτή Ραλφ Λάνγκνερ, το πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει ως στόχο τον πρώτο πυρηνικό σταθμό του Ιράν στο Μπουσέρ, ο οποίος ετέθη σε λειτουργία στα τέλη Αυγούστου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Μειώστε το ποσοστό κέρδους"

    Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τους εκπροσώπους του κλάδου, με τους οποίους συναντήθηκε στο υπουργείο. «Για να την βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις», τούς επισήμανε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων, αποτελεί κόκκινο πανί.

    Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, αντέτεινε ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών δεν είναι 35, αλλά 20%.

    Για το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο κ. Λοβέρδος είπε ότι έχει λυθεί και πως «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους».

    Η διοίκησή του επισημαίνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε στους φαρμακοποιούς ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που γίνεται στον τομέα αυτόν, είναι άνευ προηγούμενου.

    Για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «αυτός είναι ο στόχος, καθώς η απελευθέρωση αποτελεί αίτημα και της τρόικας» και κατέληξε πως «είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Κίνηση μετ' εμποδίων

    Κλειστό για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ Β­- ΕΙΡΗΝΗ, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

    Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

    Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 September 2010 - 14:31:01 UTC