Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα προοπτική για τα Ναυπηγεία"
  • [02] Μέτρα για τη βιώσιμη κινητικότητα
  • [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 18/9/2010
  • [04] Στη Θεσσαλονίκη ο Αντ. Σαμαράς

  • [01] "Νέα προοπτική για τα Ναυπηγεία"

    Οι συμβάσεις για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ και τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί ή δυνατόν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου γιατί πρέπει να αρχίσει από την 1η Οκτωβρίου ένα νέο οικονομικό έτος σε ένα νέο περιβάλλον και με μία νέα προοπτική για τα Ναυπηγεία και τους εξοπλισμούς του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

    Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι "κόβουμε ένα γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρεί το δημόσιο και το ναυτικό δέκα ολόκληρα χρόνια". "Αυτή τη στιγμή έχουμε αποκτήσει εγγυήσεις, τα υποβρύχια περιέρχονται στο Πολεμικό Ναυτικό και πιάνουν τόπο δύο δισεκατομμύρια ευρώ που είχε πληρώσει το δημόσιο τα προηγούμενα χρόνια δίχως να έχει πάρει στα χέρια του τίποτα στην πραγματικότητα".

    "Νομίζω ότι οι νέες εγγυήσεις με τις οποίες περιβάλλεται η σύμβαση αυτή, η κατάργηση των αντισταθμιστικών, οι θεσμοί διαφάνειας που θα λειτουργούν, δημιουργούν και μια νέα ατμόσφαιρα στο δημόσιο βίο", είπε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι "γιαυτό έχουμε ζητήσει από την αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συναινέσει ψηφίζοντας το κυρωτικό νομοσχέδιο που θα δίνει εντολή σε εμένα και στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε την οριστική σύμβαση, εκτελώντας ένα νόμο του κράτους εφόσον η ίδια η βουλή κρίνει ότι αυτή η σύμβαση είναι συμφέρουσα και επωφελής".

    Ο κ.Βενιζέλος επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά και ότι η Βουλή είναι στο επίκεντρο της προσπάθειας, έτσι ώστε οι πάντες να γνωρίζουν τα πάντα και να σπάσει ο αδιανόητος φαύλος κύκλος, όπως είπε, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι εργαζόμενοι, είναι απολύτως διασφαλισμένοι καθώς εφαρμόζεται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία ανεξαιρέτως και όπως πρόσθεσε δεν υπάρχει καμία διαδικασία ομαδικών απολύσεων ούτε κανένα ειδικό προνόμιο για τους νέους ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Επίσης ερωτηθείς εάν οι εργαζόμενοι επηρεάζονται από το σταμάτημα της μη στρατιωτικής λειτουργίας των ναυπηγείων είπε ότι οι εργαζόμενοι είναι εργαζόμενοι, η νέα ιδιοκτησία ξέρει πολύ καλά ποιοι περιορισμοί έχουν επιβληθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή γιατί έπρεπε να λύσουμε το ζήτημα της επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων και στη διαπραγμάτευση με την ευρωπαϊκή επιτροπή μετείχαν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές.

    Σύμφωνα με τις συμβάσεις που το ΚΥΣΕΑ θεώρησε καλές το 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά περνά στην Abu Dadhi Mar και το 24,9% παραμένει στην THYSSEN KRUPP MARINE THYSSENS.

    Η κατασκευή των δύο υποβρυχίων θα συνεχιστεί ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το βέτο για τυχόν αλλαγές της μετοχικής σύνθεσης των ναυπηγείων και της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου.

    Τέλος, αναφέρεται ότι θα απορροφηθούν στο ναυπηγείο οι 150 περίπου εργαζόμενοι της παλαιότερα αποσχισμένης εταιρίας τροχαίου υλικού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μέτρα για τη βιώσιμη κινητικότητα

    Προτεραιότητα στη βιώσιμη κινητικότητα δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσπαθώντας να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το αστικό περιβάλλον και να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των εργαζόμενων. Για το σκοπό αυτό δημιουργεί μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους υπουργείων και φορέων η οποία θα διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας, μέσα από μια σειρά πρώτων μέτρων, εύκολων στην πραγματοποίησή τους και οικονομικά ουδέτερων, που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στις πόλεις, αρχίζοντας από την Αθήνα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΕΚΑ προτείνει μια πρώτη δέσμη μέτρων που αφορούν στη προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, στη δημιουργία κινήτρων για αυξημένη χρήση των ΜΜΜ στην πόλη, στην κατασκευή χώρων στάθμευσης μετεπιβίβασης (park & ride) σε κομβικούς σταθμούς του Μετρό και στην επεξεργασία ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αστικών εμπορευματικών μεταφορών. Οι προτάσεις συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση της "Ομάδας Εργασίας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα", η οποία συνεδρίασε στο ΥΠΕΚΑ, χθες, 16 Σεπτεμβρίου, με εκπροσώπους από τα Υπουργεία: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και από άλλους φορείς.

    Στο μεταξύ το ΥΠΕΚΑ, για την προώθηση της οργάνωσης των μετακινήσεων των εργαζόμενων με τα ΜΜΕ, έχει κινητοποιήσει τους εποπτευόμενους φορείς του: ΔΕΗ, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις (ΕΑΧΑ), οι οποίοι ανταποκρίθηκαν παρουσιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει ο καθένας:

    ΔΕΗ: Παρέχει ήδη στο προσωπικό της τη δυνατότητα ομαδικών μετακινήσεων με τη χρήση υπηρεσιακών λεωφορείων, σε υπηρεσίες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής. Επιπλέον, έχουν γίνει ήδη οι απαιτούμενες συνεννοήσεις με τον ΟΑΣΑ για την προσφορά ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών στο σύνολο του προσωπικού με έκπτωση, και εξετάζεται η επέκταση της χρήσης λεωφορείων και προς τις κεντρικές μονάδες της επιχείρησης.

    ΔΕΣΦΑ: Για τις μετακινήσεις των εργαζόμενων στις απομακρυσμένες υπηρεσίες χρησιμοποιούνται εταιρικά πούλμαν. Σχεδιάζεται εξορθολογισμός της πολιτικής χρήσης εταιρικών αυτοκινήτων και ενίσχυση της χρήσης μαζικών μέσων μεταφοράς με την επιδότηση της αγοράς ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών κατά 75%.

    ΔΕΣΜΗΕ: Προσφέρονται ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών με έκπτωση 30%.

    ΚΑΠΕ: Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της σπατάλης και την εξοικονόμηση ενέργειας, το ΚΑΠΕ ανέθεσε στο τμήμα του Περιβάλλοντος και Μεταφορών τη σύνταξη ερωτηματολογίου προς όλους εργαζόμενους και αναλύοντας τις απαντήσεις αποφάσισε μια σειρά από πρακτικές: Ενθάρρυνση του Car-Pooling, δηλαδή την οργάνωση κοινών μετακινήσεων από ομάδες εργαζόμενων που διαμένουν σε κοντινά σημεία. Θα διοργανώσει εκπαίδευση στην ενεργειακά αποδοτική χρήση αυτοκινήτου (ecodriving) για όσους εργαζόμενους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Συγχρηματοδοτεί κατά 50% τετράμηνη (09-12/2010) κάρτα απεριόριστων διαδρομών.

    ΡΑΕ: Έχει ήδη προχωρήσει στην χορηγία ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών καλύπτοντας το 30% του κόστους αγοράς για το 2010 και θα το επαναλάβει και το 2011. Ακόμη, μελετά τις δυνατότητες που έχει το κτίριο που στεγάζεται προκειμένου να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας (π.χ. διευκόλυνση πρόσβασης με ποδήλατο).

    ΔΕΠΑ: Θα προχωρήσει σε συμμετοχή κατά 80% στην αγορά ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών (το 20% θα καταβάλλεται από τον εργαζόμενο).

    ΕΑΧΑ: Προσφέρει στους υπαλλήλους της ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 18/9/2010

  • Επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

    10:00: Συνάντηση με τον κ. Π. Ψωμιάδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (Εκλογικό Κέντρο Π. Ψωμιάδη, Βασ. Γεωργίου 16).

    10:45: Συνάντηση με τον κ. Κ. Γκιουλέκα, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

    11:30: Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία Palace).

    19:00: Συνεδρίαση με Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.

    20:15: Επίσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

    21:00: Παρουσία στην εκδήλωση ΔΑΚ ΜΜΕ.

    23:00: Παρουσία σε εκδήλωση νεολαίας (ΟΛΥΜΠΙΟΝ - Πλ. Αριστοτέλους).

  • Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη. Στις 11:00 θα συναντηθεί με τα ΔΣ των ΔΕΘ Helexpo και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στις 20:00, εξάλλου, θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματός του.

  • Επίσκεψη της ανεξάρτητης βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη στο νομό Ρεθύμνου.

    Θα συναντηθεί στις 14.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με τον Δήμαρχο κ. Γιωργή Μαρινάκη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Νομαρχιακό μέγαρο της πόλης, όπου θα συναντηθεί με το Νομάρχη κ. Γιώργο Παπαδάκη. Νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νομού. Μετά τη συνάντηση της με το Δήμαρχο Ρεθύμνου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, η Ντόρα Μπακογιάννη θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

  • Λειτουργία από ορθοδόξους στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπόλης, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας

  • Διεθνές οφθαλμολογικό συνέδριο "Moorfields Macular Course". Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς

    Στο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και ξένοι ερευνητές, θα συζητηθούν - μεταξύ άλλων - τεχνικές βελτίωσης της όρασης με μικροτσίπ, εμφύτευση ενδοσκοπικών φακών, η γονιδιακή διάγνωση κ.ά.

  • Τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

  • Bike Festival στην "Τεχνόπολη", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης. Αθήνα/Πειραιώς 100

    10:00:00 Αθήνα. Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Βουλή

    11:30:00 Αθήνα. Συνάντηση και διαμαρτυρία στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού με αφορμή τη μη ανανέωση συμβάσεων 250 εργαζομένων και την επικείμενη κατάργηση του ΟΠΕΠ.

    19:45:00 Αθήνα. Διεθνές συνέδριο "Τρεις γενοκτονίες μια στρατηγική". Παλαιά Βουλή

    20:00:00 Αθήνα. Παρουσίαση του βιβλίου "Ο γύρος της Μεσογείου σε δύο ρόδες", του Γιώργου Γλυνού - Θα μιλήσει ο Βασίλης Καραχάλιος, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού MOTO. "Ιανός" - Σταδίου 24

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    16:00:00 Βουλγαρία, Βέλικο Τάρνοβο. Χάντμπολ-Διεθνές Τουρνουά: Ελλάδα-Τόμις Κονστάντζα

    19:00:00 Πάτρα. Χάντμπολ-Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών (Β΄ προκρ. φάση, 2ος όμιλος, 1η ημέρα): Ζβέζντα-ΑΣΕ Ορμή

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στη Θεσσαλονίκη ο Αντ. Σαμαράς

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Έκθεσης.

    Το πρωί, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο και στη συνέχεια με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κ. Γκιουλέκα.

    Από τις 11.30 ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο Μακεδονία Παλάς.

    Το απόγευμα θα παραστεί στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα επισκεφτεί το οικονομικό επιμελητήριο, ενώ θα παρστεί σε εκδηλώσεις της ΔΑΚ ΜΜΕ και στη συνέχεια της νεολαίας στο Ολύμπιον.

    Αύριο το πρωί, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς.

    Την Κυριακή στις 13.00 θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις ΝΔ για το μοντέλο ανάπτυξης τη χώρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες παρών στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ το Σάββατο το βράδυ θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια για πρώτη φορά μετά από χρόνια με την ιδιότητα του βουλευτή και αναμένεται οι συντοπίτες του να του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 September 2010 - 10:30:57 UTC