Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών
  • [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [03] Δημοψήφισμα στην Τουρκία

  • [01] Απεργούν ξανά οι ιδιοκτήτες φορτηγών

    Σε νέα απεργία διαρκείας θα προχωρήσουν, από αύριο Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, με απόφαση που πήραν, χθες, σε συνεδρίασή τους σε χώρο του λιμανιού, στη Θεσσαλονίκη.

    Ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους.

    Επίθεση κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ

    Άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, ιδιοκτητών φορτηγών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν κατά του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου.

    Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όταν άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κοντάρια σημαίας.

    Η αστυνομία, προκειμένου να τους απομακρύνει, έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είναι καλά στην υγεία του και συμμετείχε κανονικά στη γενική συνέλευση, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε: "Οι συντεχνίες αποδεικνύεται ότι αποτελούν, όχι μόνο το μεγάλο αγκάθι αλλά δρουν και ως κακοποιά στοιχεία. Τέτοιες προσπάθειες δεν θα σωπάσουν τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Κύμα κακοκαιρίας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, προκαλώντας πλημμύρες, κύρια στο νομό Τρικάλων.

    Σήμερα, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στέρεα, και την Εύβοια και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί.

    Προβλήματα στο νομό Τρικάλων

    Από παρακαμπτήριους οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, που κινούνται στην Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο ύψος του εργοστασίου ΔΑΚΑΡ από υπερχείλιση του Νεοχωρίτη ποταμού.

    Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, Ευάγγελος Μάμαλης, οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κατοικίες που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Οιχαλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

    Στο μεταξύ, θετική εξέλιξη είχε ο απεγκλωβισμός ενός τουριστικού τροχόσπιτου και μιας νταλίκας, που είχαν εγκλωβιστεί από την υπερχείλιση του Νεοχωρίτη ποταμού, στην Εθνικό Οδό.

    Μικροπροβλήματα δημιούργησε η βροχή -σε συνδυασμό με τον αέρα- στην περιοχή του δήμου Ασσου-Λεχαίου Κορινθίας.

    Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από πολίτες και παρενέβη για άντληση υδάτων σε πέντε υπόγεια ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της για την κοπή και την απομάκρυνση δένδρων στο Λέχαιο.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, σε περίπτωση συνέχισης των έντονων βροχοπτώσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δημοψήφισμα στην Τουρκία

    Κρίσιμο δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στην Τουρκία για ένα πακέτο 26 συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση.

    Οι κάλπες, για τους 50 εκατομμύρια τούρκους ψηφοφόρους, θα είναι ανοιχτές από τις 07:00-04:00 τοπική ώρα στην ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και στις δυτικές από τις 08:00 ώς τις 05:00.

    Το δημοψήφισμα θεωρείται από πολλούς ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πριν από τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο.

    Εάν επικρατήσει το "ναι", όπως αναμένεται, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

    Ερευνα του ινστιτούτου KONDA αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η αμφιλεγόνη πρόταση για αλλαγές στο δικαστικό σύστημα, θα εγκριθούν καθώς θα επικρατήσει το "ναι" με 56.8% κατά το σημερινό δημοψήφισμα που θεωρείται κρίσιμο για τον Ερντογάν εν όψει των βουλευτικών εκλογών τον επόμενο χρόνο.

    Ωστόσο, το KONDA αναφέρει ότι το εκλογικό σώμα παραμένει αναποφάσιστο. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας έδειξαν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο με μία από αυτές να προβλέπει, μάλιστα, οριακή ήττα για το πακέτο μεταρρυθμίσεων και με μία άλλη να αναφέρει ότι θα υπερψηφιστεί αλλά οριακά.

    Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το Σύνταγμα, το οποίο ψηφίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, πιο κοντά σε εκείνα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 September 2010 - 6:30:40 UTC