Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο πρωθυπουργός δίνει τις εντολές"
  • [02] ''Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης''
  • [03] Έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας
  • [04] Έκανε πίσω
  • [05] Για την πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [06] Επίδειξη δύναμης

  • [01] "Ο πρωθυπουργός δίνει τις εντολές"

    Σαφές μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει και δίνει την εντολή για το «ποιος», από «ποια θέση» και για «πόσο», θα ταχθεί να υπηρετήσει το συμφέρον του τόπου, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    «Δεν ασχολούμαστε με τον ανασχηματισμό, ασχολούμαστε με το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε», επανέλαβε μια ακόμη φορά ο κ. Πεταλωτής και ανέφερε ότι οι δομικές αλλαγές -για τις οποίες η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής δεν έχει ολοκληρωθεί- θα γίνουν «όταν υπάρχει ωριμότητα».

    Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία περί «απροθυμίας» και «άρνησης» ορισμένων υπουργών να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους, όσο έχουν μια συγκεκριμένη εντολή» και σημείωσε ότι «είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ορίζει σε ποιες θέσεις και ποιοι είναι υπουργοί». «Δεν νομίζω ότι υπάρχει υπουργός που νομίζει ότι είναι μόνιμος σε ένα υπουργείο», συμπλήρωσε.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάθε υπουργός είναι ένα πολιτικό ον, που έχει τις στοχεύσεις και τις προτεραιότητές του, οι οποίες κάποτε εκφράζονται, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «από εκεί και πέρα υπάρχει βούληση σε όλους μας να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον μεγάλο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πέρασε μέσα από τον Καλλικράτη», καθώς επίσης και ότι «σε αυτή την κοινή συνισταμένη για όλους μας, βαδίζουμε».

    Σημείωσε ότι ακόμα κι αν υπουργοί μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις τους εκφράζουν ορισμένες φορές κάποιες προσωπικές απόψεις, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού, που είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι υπουργός, σε ποια θέση και έως πότε».

    «Όπου μας τάξει το καθήκον», είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ή να κατέβει στις εκλογές.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργός - συντονιστής του κυβερνητικού έργου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί.

    Για το αν θα υπάρξει κάποιος ρόλος στην κυβέρνηση για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή και τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και ούτε υπήρχε τέτοιο αντικείμενο συζήτησης». Διευκρίνισε δε ότι η συζήτηση κυμάνθηκε σε μια θεώρηση των ελληνικών ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών, ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, όπως όριζε το πνεύμα της συνάντησης και επισήμανε ότι ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη θετική εκτίμησή του για την πορεία της οικονομίας μας.

    Εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που τίθεται από σήμερα σε ισχύ και αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, δίνεται μια «ανάσα» σε όσους έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

    Η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες τη μεγαλύτερη παροχή - που είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους - αυτή της ασφάλειας που θα πρέπει να έχουν, της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής, προσπάθεια που κάνει μέρα με τη μέρα, μέσα στις πολύ δύσκολες διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, τόνισε επισης ο εκπρόσωπος. Χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για δημιουργία έκτακτης δομής για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, μέσα από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δικαιότερη φορολόγηση του πλούτου. Επισήμανε δε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων μας για να λειτουργήσει η απαγόρευση του καπνίσματος που σήμερα τίθεται σε ισχύ.

    Τέλος ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η περαιτέρω περιστολή δαπανών δεν αφορά ούτε τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ούτε και τις κοινωνικές υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.

    Επαφές του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς

    Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 2:00 μ.μ., με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ΕΕΤ).

    Οι συναντήσεις αυτές γίνονται ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

    Στις 9:00 το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της Ββ Σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.

    Γερμανικό βραβείο στον Γ. Παπανδρέου

    Στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα απονεμηθεί φέτος το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας "Quadriga", για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή της πτώχευσης της χώρας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ''Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης''

    Νέος θεσμός επαγγελματικής θητείας με αμοιβή -μετά το 9μηνο υποχρεωτικής υπηρεσίας - καθιερώνεται με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας.

    Πρόκειται, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', για τον θεσμό του ''Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη'', τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος σε κλειστή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής τις προάλλες.

    Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατοτητα σε νέους που έχουν κάνει ήδη τη θητεία τους- μετά από προκήρυξη κενών θέσεων - να μείνει ακόμα για 6 μήνες ώς 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ.

    Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» είπε. Οι θέσεις των '' Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών'' θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, αναλογα με τις ανάγκες. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)- που προσλαμβάνονται με μισθό περίπου 900 ευρώ και μετά από 7 χρόνια μονιμοποιούνται- θα εκλογικευθεί και ουσιαστικά θα περιοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. για μόνιμα στελέχη.

    Η ρύθμιση αυτή περιέχεται σε σχέδιο νόμου το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιφέρει ριζικές αλλαγές στο Στράτευμα που αρχίζουν από την εξέλιξη των αξιωματικών με βάση την 35ετία και φτάνουν μέχρι τη συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση» περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αμυνας.

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ηδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Σε άλλες διατάξεις προβλέπονται τα εξής:

    ? Σχετικα με την ιεραρχία των αξιωματικών: οι αξιωματικοί θα έχουν υποχρεωτική 35ετή θητεία και πέντε χρόνια πλασματική- με εξαγορά - για συνταξιοδότηση. Θα εξελίσσονται κανονικά στο διάστημα αυτό μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη- πλην όποιων υποπέσουν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή κριθούν για σοβαρό λόγο υπηρεσιακά ανεπαρκείς. Οσοι κριθούν «λιγότερο ικανοί από τον μέσο όρο» δεν θα αποστρατεύονται αλλά θα παραμένουν «δεξιά» της επετηρίδας με υπηρεσία εκτός οργανικών θέσεων μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Η προαγωγή των άλλων θα γίνεται κατ΄ εκλογήν με κριτήρια. Στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και μετά, εισάγεται ο θεσμός της «κατ΄ απόλυτο εκλογή προαγωγής»- δηλαδή κάποιοι θα προάγονται πιο γρήγορα και θα περνούν μπροστά στην επετηρίδα. Η ρύθμιση θα ισχύσει από το 2012. Αυτοί θα είναι οι πλέον ικανοί με αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, τρόπος διοίκησης κ.λπ.). Ως προς το επίπεδο των κρίσεων για την εξέλιξη μια καινοτομία του σχεδίου νόμου είναι ότι θεσπίζεται το δικαίωμα της ακρόασης για τον κρινόμενο και την υποχρέωση της πλήρους ειδικής (και επώνυμης) αιτιολογίας των διοικητικών πράξεων που αφορούν προαγωγές, αξιολογήσεις, μεταθέσεις- όλα θα γίνονται με στάνταρ κριτήρια που θα καθοριστούν με διατάγματα.

    ? Για την νεα κάθετη δομή διοίκησης: Με τις σχετικές ρυθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα δομή διοίκησης των Ε.Δ. και πλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ- στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης- θα ασκεί πλήρη επιχειρησιακή και διοικητική διοίκηση σε όλους τους κλάδους (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) προς ενίσχυση της διακλαδικότητας. Η αλλαγή γίνεται κατανοητή με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής «παράδοξα»: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορούσε να αποφασίζει μαζί με τους ουσιαστικά Νο2 ή Νο3 των επιμέρους Επιτελείων (π.χ. αρχηγό Στρατιάς ή Στόλου) για επιχειρησιακά θέματα (διάταξη δυνάμεων, μείζονες ασκήσεις, κλπ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας

    Υποτονική ήταν η έναρξη της 67ης Μόστρας του Κινηματογράφου της Βενετίας με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να β¦.αντικαθιστά τον υπουργό Πολιτισμού, στον οποίο ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν επέτρεψε να παραστεί επειδή ο διευθυντής της Μόστρας, Μάρκο Μούλερ δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα ταινία Ιταλού σκηνοθέτη φιλικά προσκείμενου προς αυτόν!

    Την εναρκτήρια πάντως ταινία της Μόστρας, «Μαύρος κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι, με την οποία αρχίζει και το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, παρακολούθησαν ο σκηνοθέτης της και οι πρωταγωνιστές του, Νάταλι Πόρτμαν και Βενσάν Κασέλ καθώς και η Τζέσικα Αλμπα, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μασέτε» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, με την οποία κάνει αργά απόψε έναρξη το μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα της Μόστρας. Στην τελετή, παρόντα ήταν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Αμερικανό σκηνοθέτη, και φίλο του Ροντρίγκεζ, Κουέντιν Ταραντίνο.

    Η ταινία του Αρονόφσκι καταπιάνεται με τον κόσμο του μπαλέτου. Η ηρωίδα του, μια νεαρή, αφοσιωμένη στη δουλειά της, μπαλαρίνα (Νάταλι Πόρτμαν), ενώ περιμένει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο ανέβασμα της «Λίμνης των κύκνων», αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, τόσο με τη μητέρα της, όσο και με μια νέα μπαλαρίνα που έχει προστεθεί στην ομάδα του μπαλέτου. Ο Αρονόφσκι (Χρυσό Λιοντάρι το 2008 για την ταινία του «Ο παλαιστής») στρέφεται στον Χίτσκοκ αλλά και σε άλλους σκηνοθέτες, ιδιαίτερα τον Μάικλ Πάουελ («Τα κόκκινα παπούτσια») και τον Ρόμαν Πολάνσκι («Αποστροφή») για έμπνευση, χωρίς να προσθέτει τίποτα το καινούριο, εκτός από μερικές τολμηρές ερωτικές σκηνές, ιδιαίτερα με την Πόρτμαν να αυνανίζεται.

    Ηρωας στην ταινία του Ροντρίγκεζ, «Μασέτε», είναι ένας πρώην αστυνομικός, με το ψευδώνυμο Μασέτε (επειδή σκοτώνει τους εχθρούς του με τη μασέτα), που, μετά τη δολοφονία της γυναίκας και της κόρης του από ένα βαρόνο των ναρκωτικών, προσπαθεί να εκδικηθεί το θάνατό τους και να αποκαλύψει τη σύνδεσή του με διαφθαρμένους Αμερικανούς πολιτικούς και αστυνομικούς. Ταινία ιδιαίτερα βίαιη, με σκηνές ωμότητας (κομμένα κεφάλια και άλλα μέλη του σώματος) γυρισμένη στο στιλ των «μπι-μούβις», χωρίς πολλά χρήματα και με γρήγορο ρυθμό, αποδεικνύοντας πως ο Ροντρίγκεζ έχει εξελιχθεί σε ένα καλό σκηνοθέτη ταινιών δράσης.

    Στο φετινό πρόγραμμα της Μόστρας και τέσσερις, όπως έχει ήδη αναγγελθεί, ελληνικές ταινίες, από τις οποίες η μεγάλου μήκους ταινία, «Attenberg» της Ραχήλ Τσαγκάρη, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, θα προβληθεί στις 8 του Σεπτέμβρη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Έκανε πίσω

    Απέσυρε τον αδελφό του από τον συνδυασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Σήμερα το πρωί ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και του είπε ότι δέχεται να μην είναι στον συνδυασμό του ο αδελφός του κ. Διονύσης Ψωμιάδης και αντιπρότεινε να μπει ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε, θεωρώντας, μάλιστα, ότι η επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή είναι καλή.

    Π. Ψωμιάδης: "Πολύς ντόρος για το τίποτα"

    Σε «παρανόηση» απέδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης το ζήτημα που προέκυψε με το "τελεσίγραφο Σαμαρά", ότι θα προχωρούσε σε άρση της στήριξης στην υποψηφιότητα του, αν επέμενε ο κ. Π. Ψωμιάδης να τοποθετήσει τον αδελφό του, Διονύση, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

    «Πολύς ντόρος για το τίποτε», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως κάποιοι γύρω από τον κ. Σαμαρά εμφανίζονται «βασιλικότεροι του Σαμαρά».

    Ο Β. Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος του Ιδρύματος "Κ. Καραμανλής"

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο νέος πρόεδρος του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη θέση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά και εξερχόμενος της Ρηγίλλης δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Μιλώντας για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη είπε ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά στην παράταξη και το κόμμα με το ήθος του και την προσωπικότητά του «την οποία όλοι αναγνωρίζουμε» και τόνισε ότι στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις.

    «Θα προσπαθήσω ώστε να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας η οποία θα δίνει αισιοδοξία στους πολίτες που είναι σήμερα απαισιόδοξοι. Θα προσπαθήσω με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε στην ανάταση του ηθικού και της ψυχολογίας και του Νεοδημοκράτη αλλά κυρίως του Έλληνα πολίτη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε ότι το ΙΔΚΚ θα είναι ένας οργανισμός μάχης ο οποίος «θα κινηθεί αυτοτελώς και θα συμβάλει στην προσπάθεια να υπάρχει αυτή η κυβερνητική πρόταση εξουσίας από τη ΝΔ».

    Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας θα προσπαθήσει να αρθρώσει πολιτικό λόγο και θα ασχολείται με πολιτικά ζητήματα και καθόλου με ζητήματα που παράγουν παραπολιτική. «Οι πολίτες βαρέθηκαν την παραπολιτική. Περιμένουν λύσεις από την πολιτική και εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Για την πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Δεν έχει σχέση το νομοσχέδιο για την Δια Βίου Μάθηση με τη διαδικασία πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου.

    Συγκεκριμένα η υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν υπάρχει δυνατότητα με τις πιστωτικές μονάδες να εισάγεται κάποιος στα Πανεπιστήμια, τόνισε:

    «Θα ήθελα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να πώ ότι καμία σχέση δεν έχει όλη αυτή η διαδικασία με τη διαδικασία πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Αύριο στη Βουλή, θα δοθούν και παραδείγματα και θα διευκρινισθεί απολύτως το θέμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορεί κάποιος στην πορεία της ζωής του, ό,τι και αν κάνει - είτε είναι εμπειρία, είτε είναι συγκεκριμένες σχολές, είτε είναι σεμινάρια είτε αυτομόρφωση, είτε είναι Δια Βίου είτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση- να μπορεί να συγκεντρώνει αυτές τις μονάδες και να καταγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο του, στην ταυτότητα που θα έχει για τη διαδρομή του στη μάθηση, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό να τον βοηθά στην επαγγελματική του εξέλιξη».

    Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε χαρακτηριστικά:

    « Σε καμία περίπτωση δεν συγχέουμε το ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη μεταλυκειακή εκπαίδευση. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ομως θέλουμε να υπάρχει σύνδεση, ώστε να μπορεί κανείς να ολοκληρώνει εναν κύκλο στην επαγγελματική κατάρτιση και μετά - βεβαίως με ενα σύστημα πρόσβασης- να μπορεί να συνεχίζει στο ΤΕΙ, γιατί όχι ;".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Επίδειξη δύναμης

    Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία και έθεσε εκτός Β' φάσης του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με απολογισμό τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 97-60 του συνόλου του Ραντοάλντ Ντεσαρζάν και αύριο (18:30) θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Γ' ομίλου (Αγκυρα).

    Τα δεκάλεπτα: 14-20, 19-47, 38-81, 60-97

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 September 2010 - 18:30:31 UTC