Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι πρόσθετα μέτρα"
  • [02] Ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος

  • [01] "Όχι πρόσθετα μέτρα"

    "Αντίθετα με ό,τι λέγεται, ο Προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων που έχουν τεθεί. Είμαστε με ασφάλεια 1 δισ. ευρώ πιό κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί".

    Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά για λήψη πρόσθετων μέτρων ή για απαίτηση της τρόικας για περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

    Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίστηκε κατά 39,7%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 39,5%, που είχε καθοριστεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

    Η υστέρηση των εσόδων κατά 1,3 δισ. ευρώ που αναφέρεται σε δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στο σκέλος των εσόδων παρατηρείται μια υστέρηση της τάξης των 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το γεγονός της μικρής αυτής υστέρησης οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2010 εκκαθαρίστηκαν 700.000 λιγότερες δηλώσεις φόρου εισοδήματος σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009.

    "Επιπρόσθετα, η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. για τον Ιούλιο του 2010 δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί στην πορεία των εσόδων, ενώ επίκειται και η είσπραξη του Ε.Τ.ΑΚ. για το έτος 2009. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες και μέτρα αναφορικά με την ενίσχυση των εσόδων, όπως το σχέδιο δράσης για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών, που έχει αρχίσει να αποδίδει, και τα 2,5 δισ. ευρώ από πρόστιμα που επέβαλε το Σ.Δ.Ο.Ε.", σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

    "Στο σκέλος των δαπανών, οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 12,6% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 5,8%, ενώ οι καταβολές τόκων για τον Ιούλιο εμφανίζονται μεν αυξημένες, αλλά αφορούν περίπου το 25% των τόκων του έτους. Ταυτόχρονα, τον Ιούλιο έχει επιταχυνθεί και η απορρόφηση εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία σε μεγάλο βαθμό αναπλήρωσε την υστέρηση των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού.

    Οι ενδείξεις από το μέτωπο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού είναι σε κάθε περίπτωση θετικές, ωστόσο, όμως, αυτό δεν αποτελεί αιτία εφησυχασμού. Η πιστή εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαθρωτικών παρεμβάσεων και πολιτικών θα θέσουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση".

    Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι "ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει το δημοσίευμα περί φερομένης απαίτησης της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα".

    [02] Ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος

    Με τη θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το απόγευμα η έξοδος των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου.

    Η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται ομαλά, ενώ η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

    Την Κυριακή η Τροχαία θα απαγορεύσει την κίνηση βαρέων οχημάτων στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Δαββατοκύριακο.

    Σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν δρομολογηθεί 29 πλοία, από τη Ραφήνα 19 και από το Λαύριο πέντε. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν περισσότεροι από 35,5 χιλιάδες επιβάτες, από τη Ραφήνα 8,5 χιλιάδες και από το Λαύριο περίπου 3 χιλιάδες.

    Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσουν 497 πτήσεις και τριάντα "τσάρτερ", αύριο 522 πτήσεις και δέκα "τσάρτερ" και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 "τσάρτερ".

    Οι τουριστικοί προορισμοί εσωτερικού που προτιμούνται είναι το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος, ενώ στις πτήσεις εξωτερικού τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζουν αυτές για Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη και νότια Γαλλία.

    Πολλοί είναι και οι εκδρομείς που επέλεξαν να μετακινηθούν με τα υπεραστικά λεωφορεία ή τον ΟΣΕ. Έτσι, τα ΚΤΕΛ για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν θέσει σε επιφυλακή τουλάχιστον 80 λεωφορεία για ενισχύσουν τα ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ με ικανοποιητικές πληρότητες αναχωρούν και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 August 2010 - 10:30:23 UTC