Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδειάζουν τα αστικά κέντρα

  • [01] Αδειάζουν τα αστικά κέντρα

    Το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου «ξεχύνεται» από χθες εκτός των τειχών της πόλης. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκαπενταύγουστο. Οι καιρικές συνθήκες, μάλιστα, έτσι όπως προβλέπονται από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να είναι η ευχάριστη έκπληξη για τους εκδρομείς.

    Οι άνδρες της Τροχαίας είναι σε ετοιμότητα στις εθνικές οδούς, για τη διευκόλυνση και ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, στα αεροδρόμια οι αναχωρήσεις των πτήσεων εκτελούνται με ακριβή προγραμματισμό και στα λιμάνια οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ενισχύουν τα δρομολόγια των πλοίων τους.

    Από τα έως τώρα στοιχεία, η κίνηση στα λιμάνια, άλλα και στις εθνικές οδούς, σε σχέση με πέρυσι, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Σύμφωνα με τον Διοικητή του Α' Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Σταμάτη Φωτεινό, μέχρι χθες το μεσημέρι αναχώρησαν 14 πλοία με 13.300 επιβάτες και 2.376 επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ άλλα 20 που αναχώρησαν μετά το μεσημέρι έφυγαν γεμάτα.

    Η κορύφωση της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου, από το λιμάνι, σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, αναμένεται σήμερα, καθώς, ενδεικτικά, το συμβατικό πλοίο Superfast, για Κυκλάδες και το Blue Horizon, για Κρήτη, θα φύγουν με 90 % και 100% πληρότητα, αντίστοιχα.

    Συγκριτικά με την ίδια μέρα πέρσι, παρατηρείται μεγάλη μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και στη ζήτηση εισιτηρίων για ταχύπλοα, με προορισμό τις Κυκλάδες.

    Σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, είναι μειωμένα φέτος κατά δύο, σε σχέση με πέρσι.

    Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη κ. Γ Τσιάβη, το Ηigh Speed, για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αναχωρεί από Πειραιά με αρκετές κενές θέσεις, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί στα περσινά αντίστοιχα δρομολόγια.

    "Ο κόσμος πλέον προτιμά τα συμβατικά πλοία, καθώς είναι οικονομικότερα από τα ταχύπλοα, και αφήνει το αυτοκίνητό του σπίτι", είπε ο κ.Τσιάβης.

    Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, έκανε έκκληση προς τους ταξιδιώτες να φθάνουν στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους, για να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός αυτοκινήτων στην περιοχή του λιμανιού και να διευκολύνεται η μετάβαση των ταξιδιωτών στον προορισμό τους.

    Στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 30 Ιουλίου έως χθες το πρωί πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 318.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης διήλθαν 254.000 οχήματα.

    Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

    Μειωμένη σε σχέση με πέρσι είναι και η κίνηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από χθες, Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 2.177 πτήσεις, από τις οποίες 1.005 εσωτερικού και οι υπόλοιπες εξωτερικού.

    Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, με μεγάλη διαφορά, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού είναι το Παρίσι, η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη.

    Υποχωρεί από την Κυριακή η υγρασία και η άπνοια

    Η ασυνήθιστη υγρασία και η άπνοια ήταν τα χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών του Ιουλίου και των πρώτων του Αυγούστου, απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας. Οι θερμοκρασίες, που καταγράφονται, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή -έως 37 βαθμοί- αλλά η πνιγηρή ατμόσφαιρα προκαλεί δυσφορία.

    Σύμφωνα με την προϊστάμενη στο τμήμα επιχειρησιακής υποστήριξης του Εθνικού Μετεωρολογικού κέντρου της ΕΜΥ, μαθηματικό μετεωρολόγο, Χρυσούλα Πέτρου, η πνιγηρή ατμόσφαιτα αυτό είναι αποτέλεσμα των παραγόντων «ανεβασμένη θερμοκρασία», «υψηλή υγρασία» και «περιορισμένος άνεμος».

    «Για την ώρα, δεν υπάρχει πεδίο ανέμων, ουσιαστικά έχουμε γενικά άπνοια ή πολύ εξασθενημένους ανέμους από νότιες διευθύνσεις και το αποτέλεσμα είναι να εξατμίζεται νερό από τη θάλασσα και η υγρή μάζα να σταθεροποιείται στην ατμόσφαιρα και να δημιουργεί τις πνιγηρές συνθήκες στη στεριά», εξηγεί η κ. Πέτρου και συνεχίζει:

    «Επιπλέον, υπάρχει ένα καλά εδραιωμένο χαμηλό βαρομετρικό στη βορειοδυτική Ευρώπη, όπου δημιουργεί έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες φτάνουν έως και την περιοχή της Ιταλίας, ενώ αντίθετα, ολόκληρη η νοτιοανατολική Ευρώπη "πνίγεται" σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στη Ρωσία επικρατούν ακραία υψηλές θερμοκρασίες, όπως επίσης στην Τουρκία και την Κύπρο, καθώς και σε όλες τις παραπόντιες χώρες. Η "εμμονή" του συγκεκριμένου καιρικού συστήματος, προκαλεί ακραία φαινόμενα. Η Ελλάδα, βρίσκεται στις παρυφές αυτού του κλίματος, γι' αυτό και κατά περιόδους παρατηρούνται στις κεντρικές δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας καταιγίδες, όπως είχαμε χθες και προχθές».

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από αύριο υποχωρούν η υγρασία και η άπνοια. Όσο για τους ανέμους, από σήμερα Σάββατο, το απόγευμα, θα ανακουφιστεί πρώτη η Δυτική Ελλάδα. Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, θα φυσήξει από τα βορειοδυτικά ένας ευεργετικός μαΐστρος, που θα δροσίσει τις περιοχές αυτές και θα καταλαγιάσει την πνιγηρή αίσθηση από την υγρασία. Το «σκηνικό» θα μεταφερθεί και στην ανατολική Ελλάδα από αύριο το απόγευμα και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπότε θα εμφανισθεί και μελτέμι στην περιοχή του Αιγαίου για τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 August 2010 - 16:30:22 UTC