Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλεγχος στις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης
  • [02] Κρίσιμη συνάντηση για τη λύση της ομηρείας
  • [03] Εκπνέει η προθεσμία για απογραφή

  • [01] Έλεγχος στις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης

    Με τη συνάντηση, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και, εν συνεχεία, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στο Υπουργείο Οικονομικών, αργά το απόγευμα, ολοκληρώνονται ουσιαστικά οι επαφές του κλιμακίου της τρόικας, στο πλαίσιο του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.

    Στο υπουργείο Εργασίας, τα στελέχη της τρόικας θα μελετήσουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και αναμένεται να ζητήσουν επιπλέον στοιχεία σχετικά με την αναλογιστική προβολή της πορείας των Ταμείων για την επόμενη δεκαετία. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν αποκλείεται να ζητήσουν να αρχίσει από τώρα ο σχεδιασμός της επόμενης μεταρρύθμισης, καθώς θεωρούν ότι για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη απαιτούνται καίριες παρεμβάσεις κάθε 10- 15 χρόνια, προκειμένου αυτά να παραμείνουν βιώσιμα.

    Με τον κ. Προβόπουλο, οι ελεγκτές θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress tests) στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν τα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους και να συμβάλουν περαιτέρω στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά. Η τρόικα δεν αναμένεται να εκφράσει αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, ωστόσο, τα μέλη της πιστεύουν ότι απαιτούνται ευρύτερα τραπεζικά σχήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του πιστωτικού συστήματος συνολικά.

    Μετά τις σημερινές επαφές, τα κλιμάκια της τρόικας θα ετοιμάσουν αναφορά, με τα πρώτα συμπεράσματα των ελέγχων στην ελληνική οικονομία, την οποία θα αποστείλουν στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Θα ακολουθήσουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, βάσει των οποίων θα προχωρήσει - κατά πάσαν πιθανότητα στις 13 Σεπτεμβρίου - η εκταμίευση της δεύτερης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, του δανείου.

    Από τις έως τώρα συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη του οικονομικού επιτελείου, προκύπτει ότι τα στελέχη της τρόικας ζήτησαν την άμεση εξυγίανση των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, την πάταξη της γραφειοκρατίας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και υπηρεσιών, την τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ, την περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας, καθώς και την ενίσχυση της διαφάνειας στις εξοπλιστικές δαπάνες, στις προμήθειες του Δημοσίου και στα μεγάλα έργα. Απηύθυναν, επίσης, συστάσεις για την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα.

    Από τους υπουργούς, με τους οποίους συναντήθηκαν, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν κατά γράμμα και ενδέχεται η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων να είναι ταχύτερη από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανώτερο παράγοντα του κυβερνητικού επιτελείου, «δεν πρέπει τώρα να χάσουμε το μομέντουμ των κρίσιμων αλλαγών και όταν τελειώσει η τριετία του μνημονίου, η Ελλάδα πρέπει να είναι μία άλλη χώρα». Για τον συγκεκριμένο λόγο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζική απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών τούς επόμενους μήνες, καθώς θεωρείται ότι η αρχή με τους ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ήταν επιτυχής. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς με ένα ενιαίο νομοσχέδιο πριν από το τέλος του έτους.

    [02] Κρίσιμη συνάντηση για τη λύση της ομηρείας

    Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, θα έχει σε λίγη ώρα αντιπροσωπεία των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να εκτονωθούν η ένταση και η ομηρεία της κοινωνίας.

    Εκτιμάται ότι θα βρεθεί λύση, καθώς οι ιδιοκτήτες ζητούν δημόσια δήλωση του υπουργού ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου, γεγονός το οποίο διαβεβαίωσε ήδη από χτες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Χάρης Τσιόκας.

    Στο μεταξύ, ξεκίνησε από τις νομαρχίες η διαδικασία αποστολής των φύλλων πορείας για την επιστράτευση των βυτιοφορέων και των οχημάτων τους, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με καύσιμα η αγορά και να αποκατασταθεί η λειτουργία της.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

    Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ΄όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

    Οι απεργοί, ωστόσο, παραμένουν αμετακίνητοι στα αιτήματα τους. Ο πρόεδρος του συλλογικού τους οργάνου Γιώργος Τζωρτζάτος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη πειθαρχίας των βυτιοφορέων στην κυβερνητική απόφαση, ακόμη και υπό την απειλή της επιβολής κυρώσεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε χθες στην Βουλή αμετακίνητος στην απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο".

    "Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας. πρόσθεσε ο υπουργός.

    Από το πρωί δεκάδες οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, εν αναμονή συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Δ. Ρέππα. Προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να μπουν στο κτήριο και εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων.

    "Στέγνωσαν" τα πρατήρια

    Χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά καθώς τα βυτιοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα, παρά την επίταξη που αποφασίστηκε χθες. Οι απεργοί έχουν αποκλείσει και το σύνολο των ΙΧ βυτιοφόρων από τις εισόδους των διυλιστηρίων ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα ΙΧ κινούνταν έστω και με δυσκολίες.

    Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα. Καταναλωτές και επαγγελματίες αναμένουν το αποτέλεσμα των νέων διαβουλεύσεων που γίνονται σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών με τους απεργούς, καθώς και το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων επίταξης.

    Άκαρπη η συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χάρης Τσιόκας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

    Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από το Υπουργείο να καθυστερήσει την κατάθεση του νομοσχεδίου, που είναι προγραμματισμένη αυτή την εβδομάδα, για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να διεξαχθεί νέος γύρος διαλόγου, κάτι που δε έγινε δεκτό, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση με τον Μηχανισμό Στήριξης. Ζήτησαν επίσης αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

    "Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση" δήλωσε εκπρόσωπος των απεργών, μετά τη συνάντηση, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία. Μας ζήτησαν τη λύση της απεργίας και μετά να προχωρήσουμε σε συζήτηση, είπε και πρόσθεσε: "Δεν είναι δυνατόν αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους αγωνιστές αυτά που τους αξίζουν".

    Από την πλευρά του, ο γγ του Υπουργείου κ. Τσιόκας δήλωσε πως υπάρχει χρόνος για διάλογο, μέχρι την ψήφιση, του νομοσχεδίου, αλλά -όπως είπε- δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση.

    "Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα", τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως έσχατη λύση υπάρχει και η πολιτική επιστράτευση. Πρόσθεσε επίσης ότι "Η κυβέρνηση οφείλει και θα το κάνει αυτό, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, να λάβει υπόψη όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και θα πάρει τις αποφάσεις της".

    Ο κ. Τσιόκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση διατύπωσε τις απόψεις της μέσα από τις οποίες θέλει να συμβάλλει προκειμένου να δοθούν και επιπλέον δυνατότητες στην μεταβατική περίοδο, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία της τάξης αυτής να μπορέσουν με τον καλύτερο τρόπο να αποσβεστούν.

    Ο κ. Τσιόκας παραδέχθηκε ότι υπήρξε αδιέξοδο, το οποίο, όπως είπε πρέπει να το αποτιμήσει η γενική συνέλευση των εκπροσώπων των μεταφορέων και στη βάση αυτή "να δούμε πλέον τη δυνατότητα να ξανασυνεχιστεί ο διάλογος πιο ήρεμα και όχι κάτω από το κράτος του εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας και κάτω από το κράτος της παράλυσης της ελληνικής οικονομίας".

    Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Η κυβέρνηση έδειξε την βούλησή της για επίτευξη συμφωνίας, παρέχοντας μια επιπλέον άδεια για κάθε υφιστάμενη και δίνοντας φορολογικά κίνητρα για κάθε ιδιοκτήτη, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το δημόσιο συμφέρον το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για δημόσιο διάλογο και πρόσθεσε ότι "από κεί και πέρα αν συνεχίσουν να απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, τότε η ίδια, με πράξεις πλέον, θα αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία".

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη των απεργων ή σε απελευθέρωση της αγοράς, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η απελευθέρωση έχει αποφασιστεί, είναι καθαρή επιλογή της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι "είμαστε σε μια μέρα που γίνονται ακόμα διαπραγματεύσεις".

    Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τα χρονικά περιθώρια που έθεσε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας μιλώντας για τη σημερινή μέρα, ο κ. Πεταλωτής είπε πως "ό,τι έχει πει ο κ.Τσιόκας ισχύει".

    Αντιδράσεις των κομμάτων

    Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης αναφερόμενος στην πολιτική επιστράτευση των απεργών χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση της κυβέρνησης. «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θβ ανοίξετε εξορίες;» ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

    «Ο αγώνας των οδηγών βυτιοφόρων, ουσιαστικά στρέφεται κατά της πολιτικής σας που θέλει να συγκεντρώσει τις μεταφορές σε λίγα χέρια. Έχουμε ξαναζήσει τέτοια γεγονότα και στους ναυτεργάτες. Δεν θα καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων και καλούμε τους εργαζομένους τώρα να βγάλουν συμπεράσματα και να μην στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά να στηριχθούν οι απεργίες των ναυτεργατών» ανέφερε ο κος Παφίλης.

    Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την «κλιμάκωση του ιουλιανού πραξικοπήματος που θα γραφεί με μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία - καταπάτηση του Συντάγματος, διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης».

    «Βγάλατε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια, μετά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα επιστρατεύετε τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Πού οδηγείτε την χώρα και την Δημοκρατία; Στο γύψο πάτε να βάλετε τις απεργίες; Μας φέρνετε αντισυνταγματικές τροπολογίες με τις οποίες εκποιείτε τον εθνικό πλούτο και τροπολογία με την οποία καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις, τον ΟΜΕΔ, το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού. Μόνη διέξοδος να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

    «Ακούσαμε μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία να μιλά για Ιουλιανό πραξικόπημα - και δεν ντρέπονται» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, υπενθυμίζοντας στους προηγούμενους ομιλητές, ότι «η απεργία γίνεται από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και όχι από τους οδηγούς τους».

    «Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καλούν το λαό σε επανάσταση την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Τι θέλει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ; Να καταλυθεί το κράτος, να μην γίνει κανείς διάλογος, να μην γίνει καμία πρόοδος, να παραμείνουμε στα κλειστά επαγγέλματα κατά παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών και συμβάσεων, να παραμείνει ο λαός στην θυσία του εισοδήματος και της αποταμίευσής του; Ζητούν να μην έχει καμία ελπίδα;»

    «Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να κάνουμε τις μεγάλες ανατροπές για τις οποίες ο λαός μας ψήφισε» ανέφερε ο κος Παπουτσής, εισπράττοντας το χειροκρότημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    «Είμαστε εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσεως και τουριστικής περιόδου. Αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αντιδράσεις μας προκειμένου να αποφύγουμε τις ακρότητες, προκειμένου να αποφύγουμε διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού» ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

    «Στο άλλο άκρο, βρίσκεται η επιστράτευση. Ρωτούμε: Εξαντλήθηκαν όλες οι επιλογές; Γιατί ο ΛΑΟΣ γνωρίζει πως υπάρχει και η διέξοδος του εξαντλητικού διαλόγου. Πρότασή μας είναι μία: Όταν βιώνουμε μια τέτοια οικονομική πραγματικότητα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις μας, συμπεριφορές μας και νουνεχείς πρώτα απβ όλα» δήλωσε ο κος Ροντούλης.

    «Αδυναμία σημαίνει επιστράτευση. Μην χαίρεστε για το αδιέξοδο που δημιουργήσατε» ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, εστιαζόμενος στην διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου που θίγει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των βυτιοφόρων, ένα μήνα πριν την συζήτησή του στη Βουλή.

    «Βγήκε ο κος υπουργός αιφνιδιάζοντας την κοινωνία και προκαλώντας ένα αδιέξοδο. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια φαινόμενα» παρατήρησε ο κος Μαρκόπουλος. Παραδεχόμενος ότι «δεν πρέπει κανείς να καταδυναστεύει τους υπόλοιπους για πράγματα που ενδεχομένως βρίσκεται εν δικαίω», ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπίμως χρησιμοποιεί την φιλολογία περί «συντεχνιών» και «βάζει το φυτίλι για τα πολλαπλά κατάγματα της κοινωνικής συνοχής».

    «Τα τραύματα της ελλειμματικής κοινωνικής συνοχής στα οποία επενδύετε, είναι προφανές ότι θα γυρίσουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Πυροβολείτε τα πόδια σας - σταματείστε» κάλεσε την κυβέρνηση ο κος Μαρκόπουλος.

    [03] Εκπνέει η προθεσμία για απογραφή

    Εκπνέει τα μεσάνυχτα η πενθήμερη άτυπη προθεσμία για την απογραφή των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να απογραφούν στην αρχική διορία που είχε δοθεί.

    Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το δημόσιο αγγίζει τις 768.000, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, από τους οποίους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Σπινέλης, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

    Η απογραφή είναι υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

    Η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμη για το Υπουργείο για τη «δημιουργία του επιτελικού κράτους», όπως είχε δηλώσει προσφάτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οργανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.

    Ο κ. Ραγκούσης είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι είναι απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά σε βαθιές τομές. Διαπιστώσαμε πως σε σύνολο 188 διευθύνσεων βρήκαμε ότι υπάρχουν αρκετές με μηδέν τμήματα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, δεκάδες τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμη και δεκάδες τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο».

    Επίσης, ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε ότι «το νέο καθεστώς λειτουργίας του Δημοσίου θα περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 July 2010 - 10:30:34 UTC