Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάργηση αυξήσεων εκτός μνημονίου
  • [02] Πυρκαγιά στη Σάμο
  • [03] Εγκαινιάζονται νέοι θεσμοί
  • [04] Πολιτική κάλυψη ΝΔ στον Γ. Αγγέλου

  • [01] Κατάργηση αυξήσεων εκτός μνημονίου

    Την πρόθεσή του να παρέμβει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα καταργεί αποφάσεις των μηχανισμών διαιτησίας για αυξήσεις στους μισθούς μεγαλύτερες από τις προβλέψεις του μνημονίου, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων και η οποία προβλέπει πάγωμα μισθών το 2010 για να απαντήσει στις αντιδράσεις από τη μεριά των συνδικαλιστών και της αντιπολίτευσης που δημιούργησε η χθεσινή πρώτη αναφορά τους στο θέμα.

    Σημειώνεται ότι μέσω αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) έχουν δοθεί αυξήσεις από 1,5 έως 3% για το 2010 σε επτά περιπτώσεις εργαζομένων (ξεναγοί, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης κλπ.).

    Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και για υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα και που η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει.

    Κατά τα άλλα ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο την επιχορήγηση 65.000 θέσεων εργασίας, αλλά και στην αυξημένη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθεί σε ακόμα πιο σημαντικό επίπεδο.

    Συνεργασία με υπουργό Οικονομικών

    Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη είχε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας, με τον υπουργό Οικονομικών έκαναν προβολή έως τον Δεκέμβριο της πορείας των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ερωτηθείς για το τι θα γίνει το β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς τα ταμεία έχουν ήδη λάβει σημαντικό μέρος της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι "η πορεία είναι καλή, έχουμε όμως και προβλήματα, έχουμε όμως και τα μαξιλάρια μας".

    Κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    Την εναντίωσή τους στην επικείμενη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, για ακύρωση των αποφάσεων του ΟΜΕΔ, που υπερβαίνουν τις μισθολογικές επιταγές του Μνημονίου, εξέφρασαν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατήγγειλε «αντικοινωνικό πραξικόπημα» με το οποίο «απαγορεύεται στους ιδιώτες να δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, εκεί που τα συμφώνησαν στη διαιτησία», την «κατάργηση μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης κατάκτησης των ελλήνων εργαζομένων».

    «Τίθεται σε κρίση και η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων; Υπάρχει βούληση της κυβέρνησης, όλη αυτή η διαπραγμάτευση να τεθεί και αυτή κάτω από τις προδιαγραφές του Μνημονίου;», αναρωτήθηκε ο κ. Μαρκόπουλος.

    «Η παρέμβαση, που καταγγέλθηκε με τόσο μεγαλοπρεπή τρόπο, είναι ακριβώς η διασφάλιση των όρων της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που δημιουργεί ένα πολύ θετικό κεκτημένο μέσα στην τόσο δυσμενή οικονομική συνθήκη», απάντησε από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Ευθυμίου.

    «Είναι δυνατόν να καταγγέλλουν το Μνημόνιο, οι άνθρωποι που το δημιούργησαν και το επέβαλαν, ως συνθήκη του ελληνικού λαού; Ποιος άφησε τη χώρα με έλλειμμα 14%, όταν έστελνε επιστολές στους εταίρους μας με υπογραφή για 6%; Ποιος άφησε τη χώρα με τον δανεισμό των 300 δισ. και γκρέμισε την ανταγωνιστικότητά της κατά 25 βαθμίδες;», απηύθυνε ο κ. Ευθυμίου.

    Σε καταγγελίες προέβησαν, με τη σειρά τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε πως με την κατάργηση των συμβάσεων, που υπερβαίνουν την συλλογική σύμβαση εργασίας, κατόπιν αποφάσεων του ΟΜΕΔ, «ακυρώνεται η ίδια η Δημοκρατία, το Σύνταγμα, κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα, το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα».

    «Κύριοι της κυβέρνησης, ήρθατε στο όνομα του σοσιαλισμού και μας φέρνετε τη χειρότερη δυνατή βαρβαρότητα, που γνώρισε η χώρα αυτή μετά τον πόλεμο. Γιατί εκεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

    Από πλευράς ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης διέκρινε «επανάληψη του άρθρου 4»: «Βάζετε στο γύψο τους εργαζόμενους; Καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις; Όταν μια ομοσπονδία παλέψει και υποχρεώσει τους εργοδότες να δώσουν παραπάνω, θα βγείτε με νόμο να πείτε, "όχι, απαγορεύεται";», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «ακόμα και την απαράδεκτη θεωρία των κοινωνικών εταίρων, την κάνετε σκουπίδι τώρα. Εδώ ισχύει η απειθαρχία και η ανυπακοή. Αυτό είναι νόμιμο για μας. Να απειθαρχήσουν οι εργαζόμενοι».

    [02] Πυρκαγιά στη Σάμο

    Με κατεύθυνση προς το Βαθύ μαίνεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι στην περιοχή Κέδρος της Σάμου και επεκτάθηκε στις θέσεις Ζερβός και Πλάτανος.

    Επί τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 εθελοντές με 20 εθελοντικά οχήματα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και δύο δημοτικά. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ενισχυμένες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 αναμένεται η άφιξη στο νησί, πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από πενήντα άνδρες.

    Από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ, και τέσσερα ελικόπτερα.

    Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απόσταση 500 μέτρων από το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στρατόπεδο, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά από οχήματα και οπλισμό.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Για την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά άνδρες της πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές περιφρουρούν εξοχικές κατοικίες, για τις οποίες υπάρχει η ανησυχία ότι ενδέται να απειληθούν από τη φωτιά.

    Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Αλιβέρι

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18.10, στην περιοχή Γαβαλάς του δήμου Ταμινέων, στο Αλιβέρι.

    Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση με ελιές, καλάμια, ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

    [03] Εγκαινιάζονται νέοι θεσμοί

    Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και το αγροτικό ΤΕΜΠΕ, αποτελούν τις πολιτικές αιχμής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την διετία 2010-11. Οπως δήλωσαν η υπουργός κ. Κ. Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχ. Καρχιμάκης στον αγροτικό χώρο εγκαινιάζονται νέοι θεσμοί και νέες πολιτικές για την υλοποίηση της μεγαλύτερης αναπτυξιακής προσπάθειας που έχει αναληφθεί στην ελληνική περιφέρεια.

    Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε η κ. Μπατζελή, αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Ηδη, υπεγράφησαν η εγκύκλιος και η κοινή υπουργική απόφαση για τα φωτοβολταϊκά. Στόχος είναι η εγκατάσταση μονάδων ως 100 κιλοβατώρες, ύψους επένδυσης 350.000 ευρώ. Στις επενδύσεις αυτές θα ενταχθούν και οι καπνοπαραγωγοί με τα αντισταθμιστικά ποσά από τη μείωση των επιδοτήσεων τους.

    Οσον αφορά το συνεταιριστικό κίνημα, η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι θα ιδρυθούν νέοι συνεταιρισμοί με βασικό στοιχείο την υποχρεωτικότητα (οι συνέταιροι θα παραδίδουν την παραγωγή τους στην οργάνωση).

    Τα παραπάνω στοχεύουν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με χαμηλό κόστος και ασφάλεια για τον καταναλωτή. Η νέα γενιά τροφίμων θα αποτελείται από προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, βιολογικά και όλα αυτά ενταγμένα στη Μεσογειακή διατροφή. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει αναλάβει μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια για τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα με τη διοργάνωση ενός δικτύου Γιορτών Ελληνικής Γης.

    Τέλος, η κ. Μπατζελή εξήγγειλε τη δημιουργία των αγροτικών ΤΕΜΠΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου με διαθέσιμο κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ.

    ''Γιορτές Ελληνικής Γης''

    Με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών τοπικών προϊόντων, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας και εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στις διεθνείς αγορές η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, τις λεπτομέρειες του προγράμματος "Γιορτές Ελληνικής Γης" που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε 14 σημεία ανά την επικράτεια.

    "Μέσα από το δίκτυο Γιορτών Ελληνικής Γης, που προβάλουν τα τοπικά προϊόντα και αναδεικνύουν τη μεσογειακή διατροφή, βάζουμε σε νέες βάσεις την προβολή των προϊόντων και των παραγωγών", δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή τονίζοντας ότι "με το νέο σήμα και το λογότυπο που εισάγουμε σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και παραγωγούς, στηρίζουμε τοπικές γιορτές που αναδεικνύουν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα".

    "Αυτές οι δράσεις βοηθούν τους καταναλωτές να εκτιμήσουν την ποιότητα των ελληνικών τοπικών προϊόντων",ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, λέγοντας ότι "μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μας, στηρίζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου τοπικών γιορτών που θα εξελιχθούν σε πόλους προώθησης της μεσογειακής διατροφής και της διατροφικής αξίας των παραγόμενων τοπικών προϊόντων".

    Στις Γιορτές Ελληνικής Γης που φέτος εντάχθηκαν στο δίκτυο προβάλλονται ποιοτικά προϊόντα διατροφής από υπεύθυνους παραγωγούς για απαιτητικούς καταναλωτές στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    Γιορτή Σαρδέλας στην Ν. Μηχανιώνα από τις 21/7 έως 25/7

    "Βύσσεια" (Γιορτή Σκόρδου) - Ν. Βύσσα Έβρου από τις 25/7 έως τις 27/7

    Γιορτή Αγροτουρισμού και Μαστίχας στην Χίο από τις 30/7 έως τις 3/8

    Γιορτή Ροδάκινου στην Φλαμουριά Έδεσσας στις 31/7

    Γιορτή Λαδιού & Ελιάς στην Πέρδικα Θεσπρωτίας στις 8/8 και 9/8

    Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα στο Δήμο Πλαστήρα Καρδίτσας από τις 13/8 έως τις 14/8

    Παμπελλοπονησιακή Έκθεση Τεγέας - Τιμώμενα Προϊόντα "Μήλα Ντελίσσιους στα Πιλάφα Τριπόλεως 14/8-21/8

    Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα Ρόδου από τις 19/8 έως τις 22/8

    Γιορτή Μανιταριού στους Φιλιππαίους Γρεβενών από τις 20/8 έως τις 22/8

    Γιορτή Ρομπόλας στα Φράγκατα Κεφαλλονιάς από τις 21/8 έως τις 22/8

    Γιορτή Πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις 20/8 έως τις 22/8

    Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας στις 28/8

    Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας από τις 4/9 και στις 5/9

    Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας στις 25/9 και στις 26/9

    [04] Πολιτική κάλυψη ΝΔ στον Γ. Αγγέλου

    Με αφορμή το θέμα του Γιάννη Αγγέλου, συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, ανέφεραν:

    «Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή.

    «Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους».

    Πλήρη πολιτική κάλυψη στον Γιάννη Αγγέλου έδωσε ο υπεύθυνος τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι έχει στήσει σκευωρία σε βάρος του κόμματος του.

    Με αφορμή την υπόθεση Βατοπεδίου και την απόφαση, μετά την απολογία του, για απαγόρευση εξόδου και εγγύηση 400.000 ευρώ σε βάρος του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Νεράντζης δήλωσε: «Πέρα από το υλικό της υποθέσεως που είναι ήδη γνωστό, κανένα άλλο νέο στοιχείο δεν προέκυψε, που να δικαιολογεί την μεταβολή της θέσης μας σχετικά με την όλη υπόθεση. Προκαλεί κατάπληξη λοιπόν η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον κ. Αγγέλου μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα και αφορά άλλους κατηγορουμένους για άλλα αδικήματα».

    Και ο κ. Νεράντζης κατέληξε: «Κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ, με σύσταση εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε, και με ψήφιση νόμων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων».

    Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η μεταχείριση, που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου» και σήμείωσε «αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος».

    «Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση» κατέληξε ό κ. Παναγιωτόπουλος.

    Ο κ. Αγγέλου είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο στον οποίο επιβλήθηκε τόσο υψηλή χρηματική εγγύηση. Μέχρι στιγμής σε άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση ανακρίτρια και εισαγγελέας έχουν επιβάλλει χρηματικές εγγυήσεις από 30 έως και 100 χιλιάδες ευρώ.

    Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού απολογήθηκε χθες επί περίπου 11 ώρες στην ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο.

    Ο κ. Αγγέλου καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξή του με την παρούσα υπόθεση. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου στο οποίο προσήλθε με τους συνηγόρους του κ. Ζήση Κωνσταντίνου και κ. Ράνια Καραπλιάνη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

    "Επρόκειτο για μια απολογία, επί μιας κατηγορίας, κατά τη γνώμη μας, νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμης και αναπόδεικτης. Η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο, αποδίδοντάς του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε μία πράξη που δεν έχει καν κριθεί", δήλωσαν οι συνήγοροί του, μετά την απόφαση, για να προσθέσουν:

    "Η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων και μάλιστα τόσο δυσβάστακτων, αγνόησε την προσωπικότητα και την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου, δεν συνεκτίμησε ανάλογες περιπτώσεις, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και ουσιαστικώς οδηγεί στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση.

    Ο Γ.Αγγέλου είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, να επικρατήσει η λογική και να αποδοθεί το δίκαιο, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή και απειλή δημοσιότητας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 July 2010 - 16:30:26 UTC