Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο "πατέρας" του "μαύρου κουτιού"
  • [02] Μετατάξεις προσωπικού Περιφερειών
  • [03] Νεκρός από σφαίρες στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • [01] Πέθανε ο "πατέρας" του "μαύρου κουτιού"

    Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Ντέιβιντ Γουόρεν, ο Αυστραλός που εφηύρε το "μαύρο κουτί", τον καταγραφέα δεδομένων πτήσεως, πριν από 54 χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του αμυντικού τομέα.

    Ο Γουόρεν ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στην ιδέα της καταγραφής της φωνής των χειριστών και της "ανάγνωσης" της λειτουργίας των οργάνων του πιλοτηρίου μετά τις έρευνες για τα αίτια συντριβής ενός Comet --του πρώτου εμπορικού αεροσκάφους-- το 1953.

    Αρχικά το μαύρο κουτί θεωρήθηκε άχρηστη εφεύρεση από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας και μόνο όταν ένας βρετανός αξιωματικός της αεροπορίας εκτίμησε την αξία του, το 1958, έλαβε ο Γουόρεν χρήματα για να ξεκινήσει την κατασκευή του.

    Το "μαύρο κουτί", που ονομάζεται έτσι, όχι λόγω του χρώματός του, αλλά επειδή επρόκειτο για μία "μαγική ιδέα" όπως είχε πει ο εφευρέτης του, αποτελεί σήμερα απαραίτητο όργανο σχεδόν σε όλα τα αεροσκάφη.

    Το 1960 η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα που έκρινε ότι όλες οι εταιρίες πρέπει να εξοπλίζουν τα αεροσκάφη τους με καταγραφείς δεδομένων πτήσεως.

    Ο Γουόρεν ήταν απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

    [02] Μετατάξεις προσωπικού Περιφερειών

    Νέες διευκρινίσεις για τις εθελοντικές μετατάξεις του προσωπικού των υφιστάμενων κρατικών Περιφερειών δίνει με νέα εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, μετά την παρέλευση της 8/7/2010, δηλαδή ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου 3852/2010, οι υπάλληλοι που αιτήθηκαν τη μετάταξή τους, θα πρέπει να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας, βεβαίωση του Προϊσταμένου των Διευθύνσεων που υπηρετούν, στην οποία να βεβαιώνεται ότι ήταν τοποθετημένοι και ασκούσαν την 1/1/2010 αρμοδιότητες, που απονέμονται στις περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας όπως αυτές ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 186 του Ν.3852/2010.

    Στη συνέχεια και εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως 8/8/2010, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, αφού εξετάσει εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις εκδίδει απόφαση με την οποία το ανωτέρω προσωπικό μετατάσσεται στην Περιφέρεια, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου ή ειδικότητας.

    Σημειώνεται ότι η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας δημοσιεύεται άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά η ισχύς της αρχίζει από την 1/1/2011.

    [03] Νεκρός από σφαίρες στο κέντρο της Αθήνας

    Αγνωστα παραμένουν τα στοιχεία του άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών, που έπεσε νεκρός από σφαίρες το πρωί, στα Εξάρχεια.

    Ο άγνωστος άνδρας βρέθηκε τραυματισμένος στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ερεσού και πέθανε καθ'οδόν για το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, έφερε τραύματα στον πνεύμονα και στον μηρό.

    Αρχικά, η αστυνομία έκανε έρευνα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, επειδή παραπλανήθηκε από το τηλεφώνημα καθαρίστριας, η οποία κάλεσε την Αμεση Δράση για να καταγγείλλει πως άκουσε πυροβολισμό, ενώ βρισκόταν μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

    Στη συνέχεια όμως, και επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη από την Αχαρνών, ακολούθησαν κηλίδες αίματος από τον τόπο που βρέθηκε ο τραυματισμένος άνδρας και έφτασε τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, που βρίσκεται περίπου εκατό μέτρα από το σημείο.

    Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου που κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου.

    Οι αρχικές πληροφορίες επίσης για το θύμα, ανέφεραν ότι είναι πιθανότατα Πολωνός αλλά και αυτό εξετάζεται καθότι δεν έχουν βρεθεί έγγραφα πάνω του.

    Τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης ερευνώνται, ενώ οι δράστες αναζητούνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [04] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη

    11.30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις (αεροδρόμιο Λάρνακας)

    13.10 Άφιξη στο Τελ Αβίβ

    17.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Shimon Peres (Προεδρικό Μέγαρο)

    18.15 Συνάντηση με τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ'. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις (Πατριαρχείο)

    19.15 Προσκύνημα στο Ναό του Παναγίου Τάφου

    20.00 Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος (Ξενοδοχείο King David)

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά στα Ιωάννινα

    13:00 Αναχώρηση από Αθήνα.

    14:00 Επίσκεψη στη Νομαρχία Ιωαννίνων.

    19:00 Ομιλία με θέμα «Στρατηγική Ελπίδας, για την έξοδο από την κρίση». (Ξενοδοχείο Grand Serai).

  • Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας συγκάλεσε την 2η Συνάντηση της Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών, μέσα σε 15 ημέρες από την πρώτη συνεδρίασή της. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συσκέψεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το συντονισμό των έργων και την επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται. Αθήνα/Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Χολαργός - 09:00:00

  • Τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών τάξεως 2010 «Τχης (ΠΒ) Κωνσταντίνος Βερσής». Τα ξίφη θα επιδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στην τελετή θα παραστούν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Αρχών και άλλοι επίσημοι. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - 10:00:00

  • Η υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, θα παρουσιάσουν τη Στρατηγική και τις Πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περίοδο 2010-2011. Η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ θα ανακοινώσει επίσης τις λεπτομέρειες του προγράμματος «Γιορτές Ελληνικής Γης» που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε 14 σημεία ανά την επικράτεια και που στοχεύει στην προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και στην ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής. Αθήνα/ξενοδοχείο Royal Olympic - 10:30:00

  • Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφτεί τη Βάση των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών και την 1η ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα και θα έχει συνάντηση με τους πιλότους και τους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την θερμοπυρική περίοδο που διανύουμε. Ελευσίνα/Λεωφόρος ΝΑΤΟ - 10:30:00

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδου. Αθήνα/Πειραιώς 40 (6ος ορ.) - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου θα δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για να ενημερώσει για τους δασικούς χάρτες της Αττικής. Αθήνα/Αμαλιάδος 17 (4ος ορ.) - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών. Αθήνα/Σίνα 16 - 13:00:00

  • Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με την Ένωση Πυροσβεστών Αττικής, στα Γραφεία του ΣΥΝ . Αθήνα/Πλ. Ελευθερίας 1 - 13:00:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιο Κούρτη. 14:00:00

  • Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης, θα συναντηθεί με τον Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό, στα γραφεία της Βουλής. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του κ. Νομάρχη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχίας και την εφαρμογή του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αθήνα/Σέκερη 1 - 14:30:00

    Βόρεια Ελλάδα

  • Νομαρχία Θεσσαλονίκης- Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το θέμα του "ΤΙΤΑΝ' και τα οικονομικά της Νομαρχίας. Νομαρχία Θεσσαλονίκης - 10:45:00

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΝΙΘ έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους - 11:00:00

  • Εκδήλωση Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Σε μία ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο εβραϊκό κοιμητήριο στην περιοχή της Σταυρούπολης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα παραδώσει στην Αμερικανίδα πρόξενο κάποια κειμήλια, δωρεά της Κοινότητας προς το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον. 11:30:00

  • Συνέντευξη Τύπου- Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη- δημοτικές εκλογές. Θεσσαλονίκη/Excelsior Hotel (αίθουσα "Mezzanine"), Κομνηνών 11 - 12:30:00

  • Συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Θεσσαλονίκης" Σωτήρη Ζαριανόπουλου με δημοσιογράφους για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Θεσσαλονίκη/ουζερί "Καφενές του Σωτήρη", Εγνατία 21 - 13:00:00

  • Δώδεκα πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 18:00:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Υδατοσφαίριση-Διεθνές τουρνουά Συρακουσών (1η ημέρα). Συρακούσες/Ιταλία

    20:30 Ουγγαρία-ΕΛΛΑΔΑ

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών-Β` κατηγορία (4η ημέρα, Α` Όμιλος): ΠΓΔΜ

    17:30 Ελλάδα-Σλοβακία

  • Στίβος-Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων (3η ημέρα). Καναδάς

    09:00 110μ εμπόδια (99.0cm) 10θλου

    09:10 Σφαιροβολία (6κ) (Ε) προκρ

    09:35 400μ εμπόδια (Ε) προκρ

    09:45 Δισκοβολία (1.750κ) 10θλου

    10:10 Τριπλούν (Ν) προκρ - Αναστασία Φουτσιτζίδου

    10:30 800μ (Ν) Ημιτελικός

    10:40 Δισκοβολία (1.750κ) 10θλου

    11:00 400μ (Ν) Ημιτελικός

    11:35 10.000μ βάδην (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ - Κατερίνα Θεοδωροπούλου

    12:30 Επί κοντώ 10θλου

    18:15 Ακοντισμός 10θλου

    18:30 100μ (Ν) Ημιτελικός

    18:40 Υψος (Ε) προκρ - Αντώνης Μάστορας

    19:00 100μ (Ε) Ημιτελικός

    19:10 Ακοντισμός 10θλου

    19:25 Σφαιροβολία (6κ) (Ε) ΤΕΛΙΚΟΣ

    19:30 400μ (Ε) Ημιτελικός

    20:00 100μ εμπόδια (Ν) Ημιτελικός

    20:15 Μήκος (Ε) ΤΕΛΙΚΟΣ - Δημήτρης Μιχαλέλης

    20:25 Ακοντισμός (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ

    20:30 5.000μ (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ

    20:50 100μ (Ν) ΤΕΛΙΚΟΣ

    21:10 1.500μ 10θλου

    21:45 100μ (Ε) ΤΕΛΙΚΟΣ

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 July 2010 - 10:30:25 UTC