Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικίνδυνες πυρκαγιές
  • [02] Πρωτοβουλίες ΣΥΝ

  • [01] Επικίνδυνες πυρκαγιές

    Μεγάλη έκταση δάσους καίει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στον Κάλαμο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Η φωτιά μαίνεται σε χαράδρα ανάμεσα στο Μικροχώρι Καλάμου και τον Βαρνάβα. Στο έργο της κατάσβεσης εξακολουθούν να παίνουν μέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων, ενώ είναι σε επιφυλακή και άλλες δυνάμεις για να σπεύσουν, αν χρειαστεί.

    Λιγότερο επικίνδυνη είναι η πυρκαγιά στο Λαύριο, που σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει διασπαστεί σε μικρές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική, δεν εκκενώθηκε τελικά η κατασκήνωση του υπουργείου Γεωργίας, διότι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος. Παραμένει, ωστόσο, κλειστή η λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου, στο 54ο χλμ.

    [02] Πρωτοβουλίες ΣΥΝ

    Την αποτίμηση της παρελθούσας περιόδου συζήτησε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΣΥΝ, που συνεδρίασε χθες και σήμερα στην Αθήνα. Παράλληλα, χάραξε το σχέδιο δράσης, που θα ακολουθήσει το κόμμα έως τον Νοέμβριο. Αιχμή του δόρατος του ΣΥΝ για το άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφερειακές και δημοτικές), στις οποίες, στόχος είναι να αναδειχθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική με τη στήριξη προσώπων, που εναντιώθηκαν στο Μνημόνιο.

    Επιπλέον, αποφασίστηκε στο επόμενο διάστημα να γίνουν ενέργειες, ώστε «να αναδειχθεί ο ενωτικός ρόλος, που επιθυμεί να διαδραματίσει το κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη Αριστερά».

    Η ΚΠΕ αποφάσισε, επίσης, την οργάνωση συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας, την περίοδο της ΔΕΘ, ώστε «να γίνει αισθητή η αντίδραση των πολιτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική» και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου.

    Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν σειρά δράσεων, για την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

    Νέο ξεκίνημα

    Στην εναρκτήρια ομιλία του, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τη δυσαρέσκεια αυτή δεν την πιστώνεται η αριστερά. Είπε, ακόμη, ότι η εφαρμογή του μνημονίου δεν τελείωσε με το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το μνημόνιο κρέμονται από μία κλωστή και χρειάζεται ένα ισχυρό κίνημα για να ανατρέψει την κατάσταση.

    Αναφερόμενος στην πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είπε ότι αν συμβεί, θα πρόκειται για ένα έγκλημα απέναντι στο δημόσιο πλούτο και συμφέρον.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το δημόσιο έχει κηρύξει μια άτυπη στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί τίποτα. Ενώ, τόνισε ότι στον εργασιακό τομέα οδηγούμαστε στο καθεστώς που επικρατούσε στα τέλη του 19ου αιώνα.

    Για τη συμφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών είπε ότι από τη νέα συλλογική σύμβαση οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν τίποτα, τονίζοντας ότι "οι εργαζόμενοι δέχονται μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα και είναι στο χέρι τους να την ανατρέψουν".

    Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι σε αυτές πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση πολιτών απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να στηρίξουν εκείνους τους συνδυασμούς που προωθούν την αριστερή ριζοσπαστική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι τα σχήματα που θα υποστηριχθούν σε περιφερειακό επίπεδο πρέπει να ανακοινωθούν έως τα τέλη Αυγούστου.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα στον ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "περνάμε περίοδο ανασυγκρότησης στο κόμμα και το συμμαχικό σχήμα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα τραύματα και να προχωρήσουμε μπροστά". Απαίτηση του κόσμου, είπε, είναι "ένα νέο ξεκίνημα" και αυτό τόνισε είναι ευθύνη όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο, να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και να επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 July 2010 - 12:30:21 UTC