Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Π. Ευθυμίου πρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ

  • [01] Ο Π. Ευθυμίου πρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ

    Ο Πέτρος Ευθυμίου εξελέγη με σημαντική διαφορά ψήφων στην Ολομέλεια της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, συγκεντρώνοντας 130 ψήφους έναντι 66 που έλαβε ο συνυποψήφιός του Καναδός Γερουσιαστής Consiglio Di Nino. Ο Πέτρος Ευθυμίου είχε εκλεγεί διαδοχικά αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της 2ης Επιτροπής καθώς και πρώτος αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, τον Ιούλιο του 2009 στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

    Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά καθώς και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, δέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου για την εκλογή του, σήμερα, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο πρωθυπουργός είχε το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Ευθυμίου, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το γεγονός της εκλογής του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ είναι εθνικής σημασίας και σηματοδοτεί τόσο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όσο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι η χώρα ισχυρή φωνή στη διεθνή κοινότητα.

    Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η εκλογή του κ. Ευθυμίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, επιτυχία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία.

    Ο κ. Πετσάλνικος είχε αποστείλει επιστολή προς όλους τους ομολόγους του των 55 Κοινοβουλίων των χωρών-μελών του ΟΑΣΕ για τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ευθυμίου. Παράλληλα, οι πρόεδροι των Ομάδων Φιλίας του Κοινοβουλίου κινήθηκαν στις χώρες ευθύνης τους, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι Έλληνες βουλευτές που μετέχουν σε κοινοβουλευτικούς οργανισμούς.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο κ. Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας για τη διοργάνωση «Croatia Summit 2010", επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ευθυμίου, προκειμένου να τον συγχαρεί γι' αυτή τη σημαντική εκλογή, η οποία ήταν μια δύσκολη υπόθεση, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο υποψήφιος.

    Ο κ. Ευθυμίου λίγο πριν την εκλογή του είχε επίσης εκφράσει την αισιοδοξία του για την στήριξη του, όχι ως προσώπου, αλλά ως χώρας, από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

    Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσή με δήλωση του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για «τη σαρωτική νίκη και την πανηγυρική εκλογή» του Πέτρου Ευθυμίου, η οποία όπως αναφέρει «σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα των αξιών, της συνέπειας και της δημιουργικής προσπάθειας, η Ελλάδα που θέτει στόχους, κερδίζει πάντοτε την αναγνώριση και το σεβασμό σε διεθνές επίπεδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 July 2010 - 16:30:19 UTC