Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κ.Μπατζελή στις Σέρρες
  • [02] Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς

  • [01] Επίσκεψη Κ.Μπατζελή στις Σέρρες

    Τις Σέρρες επισκέπτεται από το πρωί η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή καθώς και Κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σκοπός της επίσκεψης της υπουργού είναι η συζήτηση και αναφορά όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος, καθώς και η ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τα προγράμματα ενίσχυσής τους από το υπουργείο.

    Κατά την ομιλία της σε αγρότες του νομού η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην θέσπιση του μητρώου αγροτών, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, ''αναδιοργανώνεται ο αγροτικός χώρος με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της αγροτικής δραστηριότητας και η ουσιαστική στήριξη της με σεβασμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του περιβάλλοντος'''.

    ''Οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με το Μητρώο Αγροτών'', επεσήμανε η κ. Μπατζελή.

    Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον στόχο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καθώς στα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων.

    ''Με συντονισμένες παρεμβάσεις, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητήσαμε τις καλύτερες λύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων. Η κυβέρνηση αυτή παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγκεκριμένων μέτρων και στοχευμένων παρεμβάσεων και σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση και την αγορά, και σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις'' επεσήμανε η κ. Μπατζελή.

    Κατά την ομιλία της η κ. Μπατζελή αναφερόμενη στις καινοτομίες του υπουργείου τόνισε ''ότι άμεσος σκοπός του υπουργείου είναι η σύζευξη της διατροφής με την ενέργεια υπό την προϋπόθεση οι αγρότες να μην εγκαταλείψουν τη γεωργία''.

    ''Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε μία κοιλάδα διατροφικού πλούτου'' τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό θα επιτευχθεί με δύο προγράμματα της ιχνηλασιμότητας και του ελέγχου της ποιότητας και της πορείας του προϊόντος.

    Αναφερόμενη στα νέα μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης η κ. Μπατζελή είπε ''πως άμεσος στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία του Μητρώου Εμπόρων γεωργικών προϊόντων για τον έλεγχο της διακίνησης των προϊόντων και την διασφάλιση τους.

    '' Ήδη έπρεπε να είχαμε βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών, 22 Μητρώα Εμπόρων και αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανένα'', είπε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά το θέμα των συνεταιρισμών η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησής, εξυγίανσης και συγχώνευσής τους ώστε να εφαρμοστεί ο βασικός Νόμος περί Αγροτικών Συνεταιρισμών.

    Η κ. Μπατζελή αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων επεσήμανε τη δημιουργία ΤΕΜΠΕ για την χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τη ρύθμιση των δανείων των κτηνοτρόφων στα πλαίσια της γενικότερης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της οικονομικής κρίσης.

    ''Κάνουμε στοχευμένες περιφερειακές κινήσεις'' είπε η κ. Μπατζελή ενώ πρόσθεσε ότι ''για πρώτη φορά συζητάτε η κοινή αγροτική πολιτική παράλληλα με τον έλεγχο της λιανικής πώλησης.

    Νωρίς το πρωί η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των επισκέψεών της στις Σέρρες συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη.

    [02] Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς

    Ο Φώτης Κουβέλης είναι από σήμερα και τυπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.

    Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, που δεν αρκείται στις έτοιμες απαντήσεις και θέλει να κάνει καθημερινή πράξη τη θέση "η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική". Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε μια βίαιη προσαρμογή στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και άνοιξε το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που διευρύνουν τις κοινωνικές. Τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν κάνει αντιπολίτευση για να γυρίσει το δικομματικό εκκρεμές πίσω και δεν κρύβει τις διαφορές του σε ένα, δήθεν, όπως είπε, κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου.

    "Ξέρουμε ότι έχουμε βασικά αντιτιθέμενες επιλογές για το μέλλον της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης με τη ΝΔ" επισήμανε και πρόσθεσε ότι "η Ν.Δ γενικολογεί και αναζητεί τη λύση στις περιχαρακώσεις της χώρας".

    Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ασκήσει την πολιτική που υλοποιούν εν πολλοίς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και δεν θα αναλωθεί σε ενδοαριστερές διαμάχες.

    Αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκησης είπε ότι δεν θα αποτελέσει για το νέο κόμμα χώρος κομματικής καταγραφής, αλλά θα επιλεγούν και θα στηριχθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα πάνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά.

    Κατά την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής συγκροτήθηκαν επίσης η Εκτελεστική επιτροπή και οι επιτροπές για τις θέσεις του 1ου συνεδρίου και γα την κατάρτιση του καταστατικού του κόμματος που θα εγκριθεί από το 1ο συνέδριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 July 2010 - 12:30:30 UTC