Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκεντρώσεις εργαζομένων
  • [02] ΕΟΜΜΕΧ: Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
  • [03] Φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν
  • [04] Κατάληψη στην ΕΡΤ από συμβασιούχους
  • [05] Επίθεση των ταλιμπάν σε νατοϊκή βάση
  • [06] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ
  • [07] Απειλεί ο "Άλεξ"

  • [01] Συγκεντρώσεις εργαζομένων

    "Μαζικό μήνυμα αντίστασης" στην πολιτική που προδιαγράφει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έστειλαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με τη χθεσινή 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία.

    Στην Αθήνα, απεργιακά συλλαλητήρια οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ξεκινώντας από το Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

    Η συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες και ιδίως από τη μεγάλη διαδήλωση της απεργίας της 5ης Μαΐου.

    Όμως σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η συμμετοχή στην απεργία ήταν και πάλι τεράστια αφού κατά τα στοιχεία της ΓΣΕΕ σε πολλούς εργατικούς χώρους άγγιξε το 100% ενώ επίσης ήταν ορατή στις συγκοινωνίες, στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες.

    Στην απεργία συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπου μετά τις αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και των συνεργαζόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων του διασωματειακού.

    Στις ομιλίες στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, να σταματήσει κάθε απόπειρα υποβάθμισης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι νομοθετική παρέμβαση για το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα θεωρηθεί αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης με τα συνδικάτα.

    Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συζητούν για νέα 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό, η οποία αναμένεται κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής στις αρχές του Ιουλίου.

    Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά

    Με προβλήματα πραγματοποιήθηκαν τα χθεσινά δρομολόγια των πλοίων λόγω της απεργίας των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», η οποία είχε κηρυχθεί παράνομη από τα δικαστήρια του Πειραιά. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν συμμετείχε στη χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ.

    Συγκεκριμένα, από τις 21 γραμμές που συνδέουν τον Πειραιά με τη νησιωτική Ελλάδα, πέντε δεν εξυπηρετήθηκαν. Ειδικότερα, στον Αργοσαρωνικό δεν πραγματοποιήθηκαν 59 δρομολόγια, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις αναχωρήσεις στα βραδινά δρομολόγια. Για παράδειγμα τα επιβατηγά πλοία με προορισμό την Κρήτη έφυγαν τουλάχιστον με μια ώρα καθυστέρηση.

    Στο μεταξύ, εξαιτίας της απεργίας, σημαντικός αριθμός επιβατών δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, καθώς ορισμένα πρωινά δρομολόγια έφυγαν 15 περίπου λεπτά νωρίτερα από τον προγραμματισμένο απόπλου τους.

    "Κίνδυνος θάνατος για το λαό και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι το μνημόνιο, η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η βία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, είναι η βία που ασκούν δικαστές που πρακτορεύουν κυριολεκτικά τα συμφέρονται των εφοπλιστών", δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά.

    "Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τις κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, του λαού, των εργαζόμενων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα σηκώσει ανάστημα. Θα αποτρέψει την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση.

    [02] ΕΟΜΜΕΧ: Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

    Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των 7110 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ. Από αυτά, τα 4246 (2094 Γυναικείας και 2152 Νεανικής Επιχειρηματικότητας) επενδυτικά σχέδια έτυχαν θετικής αξιολόγησης (βαθμολογία πάνω από 500).

    Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχικά διατιθέμενος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης ήταν 40 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκας Κατσέλη, ο προϋπολογισμός αυτός αυξήθηκε στα 70 εκατ. ευρώ. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και δεδομένων των διαμορφούμενων αναγκών στην οικονομία της Χώρας για ανάπτυξη, η Υπουργός αποφάσισε την έγκριση επενδυτικών σχεδίων Δημόσιας Δαπάνης ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Ως εκ τούτου, 2526 επιχειρηματικά σχέδια (60% των θετικά αξιολογηθέντων) θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ Δημόσιας Δαπάνης.

    Το 24,69% των εγκεκριμένων σχεδίων αφορά στην Αττική και το 15,10% στην Κεντρική Μακεδονία. Το υπόλοιπο 60,21% αφορά σε επενδύσεις στις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστοχώρο του ΕΟΜΜΕΧ www.eommex.gr .

    [03] Φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν

    Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την απευθείας προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Νατίκ Αλίγεφ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου "2010 Mediterranean Oil & Gas Conference".

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ στη συνάντηση συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα του φυσικού αερίου, μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν καθώς και η προώθηση πλαισίου αγοράς φυσικού αερίου απευθείας από την αζέρικη πλευρά. Προς την κατεύθυνση αυτή οι εταιρείες ΔΕΠΑ και SOCAR πρόκειται να συνεργαστούν περαιτέρω.

    Κατά την ομιλία της στο συνέδριο η κα Μπιρμπίλη ανέλυσε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους αγωγούς φυσικού αερίου επισημαίνοντας ότι:

    - Ο αγωγός South Stream προσδίδει στην Ελλάδα θέση-κλειδί πάνω στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

    - Ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας αποτελεί μία εκ των προωθημένων επιλογών, με στρατηγικό στόχο να καταστήσει εφικτή τη μεταφορά των ποσοτήτων φυσικού αερίου της Μέσης Ανατολής και της Κασπίας στην Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση του έργου έως το 2015 αναμένεται η Ελλάδα να εισάγει μέχρι 3 δισ. κυβικά μέτρα για την εγχώρια αγορά, να μεταφέρει τουλάχιστον 1 δισ. κυβικά μέτρα στη Βουλγαρία, μέσω του Ελληνο- Βουλγαρικού αγωγού και 6-7 δισ. κυβικά μέτρα θα μεταφέρονται στην Ιταλία μέσω του Ποσειδώνα.

    - Ο Ελληνο-Βουλγαρικός αγωγός (IGB, μήκους 170 χλμ., από την πόλη της Κομοτηνής ως τη Stara Zagora) "αποτελεί σημαντικό μοχλό περαιτέρω ενίσχυσης της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής αερίου από διάφορες πηγές προς τη Βουλγαρία. Οι πηγές αυτές είναι είτε ο ελληνο-τουρκικός αγωγός, είτε το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (Υ.Φ.Α) της Ρεβυθούσας, μέσω του εθνικού συστήματος αερίου" τόνισε η υπουργός.

    Η υπουργός επεσήμανε τέλος τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου από την πρόσφατη εφαρμογή της και συμπλήρωσε "Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προώθηση της επέκτασης της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας παρέχει τη δυνατότητα νέων δραστηριοτήτων στο χώρο της ενέργειας".

    [04] Κατάληψη στην ΕΡΤ από συμβασιούχους

    Συμβασιούχοι της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σήμερα, συνεχίζουν την κατάληψη στις κύριες πύλες του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ επί των οδών Μεσογείων και Δημητσάνης, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

    Ύστερα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επόμενες κινήσεις τους, με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: "Σήμερα η ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη από τους υπό διωγμό συμβασιούχους με τη συμπαράσταση των μονίμων συναδέλφων" και προσθέτουν: "Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η άμεση διακοπή των συμβάσεών μας. Σημειωτέον, οι συμβασιούχοι δεν δικαιούνται να μπουν στο ταμείο ανεργίας, ούτε, φυσικά, λαμβάνουν αποζημίωση. Πρόκειται για εργαζόμενους των 700-1.000 ευρώ, χωρίς άδειες, χωρίς υπερωρίες, χωρίς δώρα και χωρίς επαρκή ένσημα".

    Οι συμβασιούχοι έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναφέρεται: "Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Αναγνώριση της υπηρεσίας των πρώην συμβασιούχων τώρα". Όπως ανέφεραν, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν μια ικανοποιητική απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

    [05] Επίθεση των ταλιμπάν σε νατοϊκή βάση

    Ταλιμπάν εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτες εναντίον σημαντικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του νέου διοικητή των αμερικανικών και των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους.

    "Μια επίθεση εναντίον της στρατιωτικής βάσης στο Τζαλαλαμπάντ σημειώθηκε το πρωί", δήλωσε εκπρόσωπος της Isaf.

    "Πολλοί από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν. Χρησιμοποίησαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, εκτοξευτές ρουκετών και ελαφρά όπλα. Ανατίναξαν το αυτοκίνητο, αλλά δεν έπληξαν την περίμετρο ασφαλείας της βάσης", τόνισε.

    Δύο μέλη της δύναμης ασφαλείας τραυματίσθηκαν ελαφρά, ανακοίνωσε η νατοϊκή διοίκηση.

    Εκπρόσωπος του κυβερνείου της επαρχίας Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε ότι στην επίθεση έλαβαν μέρος και καμικάζι.

    Η επίθεση ξεκίνησε τα ξημερώματα και διήρκεσε πολλές ώρες.

    Εκπρόσωπος των ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    [06] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Συνέδριο για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις. Μεσογείων 119 - 09:15:00

  • Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα T. Κατσέλη, θα πραγματοποιήσει , ομιλία στο Mediterranean Oil and Gas Conference. Μέγαρο Υπατία (Λιβιεράτου)/Πατησίων και Ηπείρου - 09:30:00

  • Τελετή ένταξης της Aegean στο δίκτυο αεροπορικών εταιρειών Star Alliance. Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"/Τεχνική βάση της εταιρείας - 12:00:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο - 13:00:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη - 14:00:00

  • Διημερίδα με τίτλο "Η ώρα της Ευρώπης". Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό και Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο. Εκδήλωση για τα θέματα της Αγροτικής Πολιτικής, του Δημοσιονομικού, του Ασφαλιστικού και της Υγείας. Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών/Σίνα 31 - 17:30:00

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».Περιστέρι/Θέατρο Πολιτών/Παπαρηγοπούλου 94 - 19:30:00

  • Ομιλία του ιστορικού και πρώην πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, σερ Μάικλ Λιουέλιν Σμιθ με θέμα "Πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα σε καιρούς κρίσης", σε εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κ. Καραμανλής". Αθήνα/Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν- 19:30:00

  • Πρώτη δημόσια πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη. Αθήνα/ξενATHENS IMPERIAL - 20:00:00

    Κοινοβουλευτικό έργο

    10:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Κοινωνικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης "Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις". (ακρόαση φορέων)

    10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και άλλες διατάξεις". (2/2)

    11:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ "SIEMENS": Εξέταση μαρτύρων.

    14:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Προστασία της βιοποικιλότητας".

    15:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Διαχείριση Νοσοκομειακών Αποβλήτων. Θα ενημερώσουν οι Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (Μέτσιος)

    18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση των προτεινομένων, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) Α.Ε..

    Βόρεια Ελλάδα

    20:30:00 Θεσσαλονίκη Αρχαιολογικό Μουσείο Ελλάδα

    Εγκαίνια νέας έκθεσης στο αρχαιολογικό μουσείο

    Η έκθεση παρουσιάζει αρχειακό υλικό που αφορά στα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της ελληνικής αρχαιολογικής υπηρεσίας και έχει τίτλο "... ανέφερα εγγράφως...".

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Χαρισοπούλου Β.

    Λεπτομέρειες στο συνημμένο. Επιχειρηματικές ειδήσεις Θεσσαλονίκη 14ο χλμ Θεσ/κης-Πολυγύρου Ελλάδα

    Τακτικές γενικές συνελεύσεις μετόχων της Αλυσίδα ΑΒΕΕ

    Πρόκειται για τη συνέλευση των μετόχων - κατόχων κοινών μετοχών (9.30) και των μετόχων - κατόχων προνομιούχων μετοχών (10.30). Αμφότερες θα γίνουν στα γραφεία της εταιρίας στη Θέρμη.

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Αλεξιάδου Ε. Οικονομία, Επιχειρήσεις και Χρηματοοικονομικά 15:00:00 Θεσσαλονίκη 17ης Νοεμβρίου 79, Πυλαία Θεσ. Ελλάδα

    Τακτική γενική συνέλευση της M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

    Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας.

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Γούτα Α. 11:00:00 Θεσσαλονίκη Κατούνη 16-18 Ελλάδα

    Ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ ΑΕ

    Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Γούτα Α. Συνεντεύξεις 12:00:00 Θεσσαλονίκη Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ελλάδα

    Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσ/κης

    Θα δοθεί και δεύτερη συνέντευξη στις 13:00, στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των "Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου".

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Καρυπίδου Α. 12:00:00 Θεσσαλονίκη Αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου Ελλάδα

    Συνέντευξη Τύπου του νομάρχη

    Η συνέντευξη αφορά στην παρουσίαση του προγράμματος "Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό",

    Εσωτερικό

    Δημοσιογράφος(οι) Γιούλτση Π.

    Λεπτομέρειες στο συνημμένο.

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Υδατοσφαίριση-World League γυναικών (Τελική φάση, Β΄ όμιλος, 2η ημέρα) Σαν Ντιέγκο: Ελλάδα-Ρωσία 02:00:00

    [07] Απειλεί ο "Άλεξ"

    Η τροπική καταιγίδα Αλεξ που αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα --ο πρώτος της εποχής στον Ατλαντικό-- ανάγκασε την BP να περιορίσει τις επιχειρήσεις της για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, την ίδια ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα χρησιμοποιήσουν την βοήθεια που τους πρόσφεραν δώδεκα χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουν την περιβαλλοντική καταστροφή.

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δεχτούν τις 22 προσφορές βοήθειας από δώδεκα χώρες και διεθνείς οργανισμούς", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο Αλεξ απειλεί τις ακτές του Μεξικού και του Τέξας. "Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν" στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) με έδρα το Μαϊάμι.

    Οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας ανακοίνωσαν πως κύματα δύο μέτρων και άνεμοι ταχύτητας 40 χιλιομέτρων εμποδίζουν την περισυλλογή και καύση του πετρελαίου στην επιφάνεια της θάλασσας.

    Εκπρόσωπος της BP, ο Ρόμπερτ Γουάιν, τόνισε πως, όσο η θάλασσα είναι ταραγμένη, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μέρος των επιχειρήσεων.

    Επίσης εξαιτίας του κυκλώνα Αλεξ θα καθυστερήσει η άφιξη του τρίτου πλοίου περισυλλογής πετρελαίου. Αν οι άνεμοι ξεπεράσουν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας θα πρέπει να απομακρυνθούν και τα άλλα πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, δήλωσε ο ναύαρχος Θαντ Αλεν, επικεφαλής των επιχειρήσεων καθαρισμού.

    Στην περίπτωση αυτή οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν για δύο εβδομάδες και η γεώτρηση βοηθητικών πηγαδιών θα αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο.

    Για προληπτικούς λόγους οι πετρελαϊκές εταιρίες Shell και ExxonMobil απομάκρυναν μέρος του προσωπικού τους από τις πλατφόρμες άντλησης.

    Ο ναύαρχος Αλεν υπογράμμισε πως "υπάρχει κίνδυνος από τις καταιγίδες το πετρέλαιο να φτάσει πιο μακριά στους βάλτους".

    Μέχρι τώρα τέσσερις πολιτείες --Μισισιπή, Λουιζιάνα, Αλαμπάμα και Φλόριντα-- έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στις 20 Απριλίου όταν εξερράγη πλατφόρμα άντλησης της BP, 80 χιλιόμετρα από τις ακτές.

    Χθες Τρίτη, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων στη Νέα Ορλεάνη, πριν μεταβεί στη Φλόριντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 June 2010 - 10:30:32 UTC