Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γνώμονας των αποφάσεων το εθνικό συμφέρον
  • [02] ''Λανθασμένοι χειρισμοί''
  • [03] Συνέδριο ΤΕΔΚΝΑ για "Καλλικράτη"
  • [04] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
  • [05] Εξεταστικές για Siemens - Βατοπαίδιο
  • [06] Ανέλαβαν την "πολιτική ευθύνη"
  • [07] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Γνώμονας των αποφάσεων το εθνικό συμφέρον

    «Τα άμεσα έκτακτα μέτρα, είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Να διασφαλίσουμε τη ζωή του κάθε πολίτη και ότι η ανάπτυξη θα είναι δυναμική σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Και εμείς, εδώ, από αυτό θα κριθούμε, και θα κριθούμε θετικά, γιατί θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τονίζοντας ότι γνώμονας των αποφάσεών μας είναι το εθνικό συμφέρον.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας κρίσης που είναι σε εξέλιξη, και όμοιά της δεν έχουμε ζήσει πάλι και διαβεβαίωσε ότι «θα ξεπεράσουμε τον κάβο και οι προσπάθειές μας θα φέρουν αποτέλεσμα».

    «Οι στόχοι μας για μια Ελλάδα διαφορετικοί, είναι σήμερα πιο ζωντανοί, πιο επιτακτικοί, εθνικά αναγκαίοι» είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς δικαιωθήκαμε ιστορικά και πανηγυρικά για τις ασθένειες του πολιτικού συστήματος, του δημόσιου τομέα, του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου».

    «Αυτά εξέθεσαν την Ελλάδα στους άγριους ανέμους μιας φοβισμένης και κερδοσκοπικής παγκόσμιας αγοράς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δίνουμε την μάχη για να ανταποκριθούμε σε πέντε στόχους ταυτόχρονα:

    - Τη σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.

    - Την έξοδο από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.

    - Τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.

    - Την δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης και

    - Την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές τις μέρες «πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, μας υποχρεώνουν να δίνουμε μια μάχη επιβίωσης και καλούμαστε να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις, όσο δύσκολες και επώδυνες κι αν είναι».

    «Θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή την εντολή έχουμε λάβει. Δεν φυγομαχούμε. Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στην δημιουργία του μηχανισμού «που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την από δω και πέρα πορεία μας».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη βλέπουμε ότι οι αλήθειες που στην αρχή είπαμε και κανείς δεν ήθελε να ακούσει, αποτελούν κοινές παραδοχές» και πρόσθεσε ότι «θα περάσουμε πολλές δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι πλέον βέβαιοι ότι, βήμα-βήμα αποτρέψαμε τα χειρότερα, και τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε στέρεη βάση».

    «Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Θα αφήσουμε πίσω μια περίοδο δικαιολογημένης ανασφάλειας και απερίσπαστοι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας «να αφήσουμε οριστικά πίσω μας επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Με την σκληρή δουλειά όλων μας η Ελλάδα, η ζωή μας, θα είναι πολύ διαφορετική στο μέλλον».

  • ** Οι εξελίξεις στην οικονομία και η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν να αθροίσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ερωτηθείς για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αυτός έχει τους δικούς του κανόνες, όμως πρέπει να υπάρχει, να υποστηρίζεται και να αυξάνεται για να απορροφά και την ανεργία.

    Σε ό,τι αφορά τις "κόκκινες γραμμές", ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρονομαστής, ώστε να μην αυξάνεται η φτώχεια.

    Συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει από την πρώτη στιγμή και σταθερά, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον σέρβο ομόλογό του Μ. Τσβέτκοβιτς.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και θέματα οικονομικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, λόγω της έλευσης της καλοκαιρινής περιόδου, στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

    «Η μακραίωνη φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται στις συχνές επισκέψεις υψηλού επιπέδου, αλλά και στον μεγάλο αριθμό σέρβων πολιτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο δε Σέρβος ομόλογός του είπε ότι παραθερίζει επί 15 χρόνια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας προσωπικά στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Σερβία πρέπει να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν μέλος της ευρωπαικής οικογένειας , θέση που δικαιωματικά της ανήκει», χαρακτήρισε «σημαντική πρόοδο» προς αυτή την κατεύθυνση την απελευθέρωση της βίζας, την οποία η Ελλάδα υποστήριξε σθεναρά, καθώς και την απόφαση του σερβικού κοινοβουλίου για τη Σρεμπρένιτσα, ένα «θέμα που αντιμετωπίσατε με τόλμη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Οι δύο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας εντός της ΕΕ με την πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014", που προνοεί για την ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την προϋπόθεση τήρησης των όρων της ΕΕ, περιλαμβανομένης της καλής γειτονίας.

    «Η Σερβία αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, προνομιακό συνομιλητή με σημαντικό ρόλο για την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις στο Κόσοβο, τις οποίες η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, με κύριες προτεραιότητες τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Η συμμετοχή μας στη Eulex, την KFOR καθώς και ο διορισμός του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, ο οποίος είναι και μεσολαβητής για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο, αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωσή μας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός..

    Ο κ. Τσβέτκοβιτς αναφέρθηκε στις έντονες διαβουλεύσεις που έχει η Σερβία με τις άλλες βαλκανικές χώρες, προκειμένου να αναπτυχθεί η περιφερειακή συνεργασία με σκοπό την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη της στο θέμα του Κοσόβου.

    Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα είπε ότι εξέθεσε κατά τη συζήτηση την οικονομική κατάσταση στη Σερβία και πρόσθεσε ότι «εδώ κάνετε πολλά για να ξεπεράσετε να προβλήματα».

    [02] ''Λανθασμένοι χειρισμοί''

    Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κρίση δανεισμού που διέρχεται η χώρα μας, στους χειρισμούς της από τις εκλογές και μετά.

    Κάνοντας αναδρομή στα γεγονότα από τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "οι διεθνείς αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική κυβέρνηση και την ικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση". Επιχειρηματολόγησε δε ότι κι άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και μεγάλο δημόσιο χρέος αλλά μόνο η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο λόγω των εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης.

    "Ακόμα και υψηλά ελλείμματα, ακόμα και υψηλό χρέος, ακόμα και χαμηλή ανταγωνιστικότητα δεν προκαλούν μεγάλες ανησυχίες, αν έχουν εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις έγκαιρα. Όταν, όμως, χαθεί και αυτή η εμπιστοσύνη, τότε αρχίζει το καταστροφικό ντόμινο, που όλοι παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες με την περίπτωση της Ελλάδας. Και που πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το παρακολουθήσουμε ξανά για καμία άλλη χώρα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς όμως επέρριψε ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διαθέτει έναν μηχανισμό παρέμβασης και στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. "Η Ευρώπη αναγκάζεται να συγκροτήσει βιαστικά και εκ των ενόντων ένα μηχανισμό στήριξης κράτους-μέλους της Ευρωζώνης. Κι ύστερα αναγκάζεται, επίσης βιαστικά, να λύσει όλα τα θεσμικά, νομικά και χρηματο-οικονομικά προβλήματα, για να τον θέσει σε κίνηση, με πολλούς, όμως, δισταγμούς εκ μέρους κάποιων από τα μέλη της. Και μόνο αφού διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί από τις αγορές και ότι κινδυνεύει το ίδιο το ευρώ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στράφηκε επίσης και εναντίον των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης που: "μπορούν με μια ανακοίνωσή τους, με μια υποβάθμιση, να πλήξουν τις προσπάθειες μιας χώρας να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της. Και πέρα από του ιδιωτικούς Οίκους αξιολόγησης, τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών είναι εκτεθειμένα στις πιέσεις των κερδοσκόπων. Πρακτικές αληθινά ασύμβατες με τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, επιτρέπουν σε κάποιους όχι απλώς να αγοράζουν "ασφαλιστήρια", τα λεγόμενα CDS, για ομόλογα που δεν διαθέτουν, αλλά και να τζογάρουν πάνω σε "στοιχήματα" της έκβαση των οποίων είναι οι ίδιοι σε θέση να επηρεάσουν. Σαν να αγοράζει κανείς ασφάλεια για το σπίτι τουβ¦ γείτονα κι ύστερα να πηγαίνει και να του βάζει φωτιά για να κερδίσει από τη συμφορά του άλλου". Επανέλαβε δε την πρόταση του για συγκρότηση ευρωπαϊκού μηχανισμού Αξιολόγησης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο μεγάλο αντιπαραγωγικό δημόσιο που απασχολεί τετραπλάσιο προσωπικό απ' ό,τι θα αντιστοιχούσε σε μια σύγχρονη χώρα και έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι "δεν δείχνω, αν θέλετε, καμία επιείκεια ούτε για το κόμμα μου, για τη Νέα Δημοκρατία, που εκλέχθηκε το 2004 για να λύσει τα προβλήματα αυτά, για να επανιδρύσει το κράτος και δεν το έκανε. Άλλοτε το προσπάθησε, αλλά έκανε πίσω. Άλλοτε δεν το προχώρησε όσο θα 'πρεπε. Άλλοτε το προσπάθησε και πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Κι άλλοτε δεν το προσπάθησε καν".

    Ο κ. Σαμαράς εξήγησε την αντίθεσή του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: "θα προτιμούσαμε να αντιμετωπιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυστηρά Ευρωπαϊκά πλαίσια. Αλλά επίσης γιατί θεωρούμε ότι οι όροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά κανόνα, βάζουν την Οικονομία ακόμα βαθύτερα στο φαύλο κύκλο σκληρών μέτρων - βαθιάς ύφεσης - ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων - ακόμα πιο σκληρών μέτρων - ακόμα πιο βαθιάς ύφεσης - ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων".

    Συνέχισε λέγοντας ότι "όπως τα κατάφερε η κυβέρνησή μας, αυτό δεν είναι πλέον επιλογή. Είναι δυσάρεστη πραγματικότητα. Έχουμε ήδη προσφύγει στη στήριξη του Ευρωπαϊκού μηχανισμού και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επειδή οι αγορές έκλεισαν για μας". Στόχος μας από εδώ και στο εξής είπε ο κ. Σαμαράς είναι "πώς θα μειώσουμε άμεσα τις επιπτώσεις της κρίσης, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα λουκέτα. Και πώς θα βγούμε από την κρίση κι από τον μηχανισμό στήριξης μιαν ώρα αρχύτερα. Ώστε να μπούμε ξανά σε μια τροχιά Ανάπτυξης".

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι για να αντέξει η Οικονομία το σοκ, χρειάζεται απαραιτήτως τα μέτρα τόνωσης και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που μένει πλήρως αναξιοποίητη: "είναι πραγματικά αδιανόητο να γονατίζει μια χώρα από τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους της και την ίδια στιγμή να διαθέτει τεράστια, ίση προς το χρέος, περιουσία και να την κρατά ανενεργή".

    Στην συνέχεια ανέπτυξε τις δικές του προτάσεις:

    - Όλες οι σημαντικές επενδύσεις να περνάνε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και να ξεμπλοκάρουν αμέσως. Υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

    - Να υπάρχει η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε κάθε ευρώ που ξοδεύεται.

    - Να μην υπάρξει ποτέ ξανά περίπτωση, όπως αυτή με το Ισπανικό κρουαζιερόπλοιο Zenith, που το διώξαμε ουσιαστικά από τον Πειραιά. Και μαζί του κινδυνεύουμε να χάσουμε και πολλαπλάσιους άλλους επισκέπτες φέτος, ίσα-ίσα τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυτοκτονήσει μια χώρα. Το να διώχνει τους τουρίστες της την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης της είναι ο χειρότερος.

    - Οι αποφάσεις που παίρνονται να υλοποιούνται. Και να κοπεί όλη η γραφειοκρατία που μεσολαβεί ανάμεσα στη λήψη μιας απόφασης και την υλοποίησή της.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αντίθεσή του με τον "Καλλικράτη": "η διοικητική μεταρρύθμιση προωθείται χωρίς πόρους, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και με έντονη οσμή "κομματικής κοπτορραπτικής" στη χωροταξία της".

    Τέλος είπε ότι δεν πρέπει να συγχέονται οι μεταρρυθμίσεις με τον λαϊκισμό και αναφέρθηκε στην πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών: "Σήμερα που το σύστημα καταρρέει πολλοί προτείνουν να μειωθεί η δύναμη της Βουλής σε 200 βουλευτές. Εγώ δεν δημαγωγώ. Ιδιαίτερα σε μιαν εποχή που και 50 βουλευτές να πρότεινες να έχει η Βουλή, θα σου έλεγε η Κοινωνία "μπράβο". Άλλωστε πολλά χρόνια πίσω, σε μιαν εποχή που δεν "μεσουρανούσα", είχα από τότε προτείνει Βουλή 200 βουλευτών".

    [03] Συνέδριο ΤΕΔΚΝΑ για "Καλλικράτη"

    Χωρίς σημαντικές διαφωνίες για τη χωροταξία των νέων δήμων που θα δημιουργηθούν με τον "Καλλικράτη", πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρώτο συνέδριο της αυτοδιοίκησης με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Οι δήμαρχοι της Αττικής που πήραν μέρος στο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Λεκανοπεδίου έκριναν θετικό το σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης" και υποστήριξαν ότι με αυτό μπαίνει τέλος στο συγκεντρωτισμό της κεντρικής διοίκησης. Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν η γενική αίσθηση ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της ήταν έτοιμη να δεχτεί τη νέα διοικητική δομή της χώρας. Όμως οι δήμαρχοι έθεσαν και κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με τις αρμοδιότητες, τους πόρους, την ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών και ευρωεκλογών, τους περιορισμούς δανειοδότησης, τους πολλούς και πολλαπλούς ελέγχους νομιμότητας.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτήρισε «πολιτικό κόλπο» - με το οποίο η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα- τη ρύθμιση του Καλλικράτη που μεταφέρει αρμοδιότητες στους νέους διευρυμένους ΟΤΑ, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, κ Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε ότι "ο Καλλικράτης δεν είναι η μεταρρύθμιση που περίμενε η Αυτοδιοίκηση και δυστυχώς οι αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων (κτηματολόγιο κ.α.) που έγιναν, αποφασίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην των αιρετών". Αναφορικά με τις κοινές κάλπες για δημάρχους και ευρωβουλευτές ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ότι μπορεί μεν να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας από την ταυτόχρονη διαδικασία όμως η ταυτόχρονη διεξαγωγή κομματικοποιεί και υποβαθμίζει απόλυτα την εκλογή των αιρετών.

    Δήλωση του προέδρου της ΕΝΑΕ

    «Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον "Καλλικράτη" να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε».

    Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος τοποθετήθηκε σχετικά με το προσχέδιο νόμου του "Καλλικράτη", υποστηρίζοντας ότι ο "Καλλικράτης" που παρουσιάστηκε ως προς τα ζητήματα του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν δίνει λύσεις, αντίθετα φέρνει παράλυση, καθώς «η οικονομική προίκα του νέου θεσμού των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων είναι ανεπαρκής αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της».

    Η κατάργηση του διοικητικού κέντρου στα περιφερειακά διαμερίσματα, ο μη σαφής, σε πολλές περιπτώσεις, προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων των αιρετών περιφερειαρχών και η μετάθεση στο μέλλον της υλοποίησης πολλών εξ αυτών, θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, ο οποίος επιφυλάχτηκε να μελετήσει περαιτέρω το σύνολο του νομοσχεδίου και να τοποθετηθεί αναλυτικά στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

    -

    [04] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

    Τη διάθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν σήμερα οι καθηγητές. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δημ. Πεπές, "δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί". Διευκρίνισαν ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) τόνισαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου, προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

    Ειδικότερα, δάσκαλοι και καθηγητές, τόνισαν ότι ανησυχούν γιατί με τους λιγότερους διορισμούς δεν θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το Σεπτέμβριο. Οσο για την διετή δοκιμαστική θητεία των εκπαιδευτικών τη χαρακτήρισαν "στρατιωτική θητεία", ενώ αντιδρούν και ως προς την τοποθέτηση του "μέντορα-αξιολογητή" των εκπαιδευτικών, για να προσληφθούν μόνιμα.

    Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν, στο κέντρο της Αθήνας, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, κατά του νομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 8:10 το βράδυ από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, στη στοά Ταχυδρομείου, ομάδα νεαρών, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

    Στις 9 προκλήθηκε επεισόδιο στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό. Οι αστυνομικοί έκαναν και σε αυτή την περίπτωση χρήση χημικών και τους απώθησαν. Λίγο αργότερα στην οδό Σίνα συνελήφθη 21χρονος γιατί πετούσε κομμάτια μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

    Το συλλαλητήριο διαλύθηκε λίγο μετά τις 9:30 χωρίς να υπάρχει συνέχεια στα επεισόδια.

    [05] Εξεταστικές για Siemens - Βατοπαίδιο

    Ο δικηγόρος της μητρικής SIEMENS A.G., αλλά και της θυγατρικής ελληνικής SIEMENS Α.Ε., Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εξετάσθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή διερεύνησης της ομώνυμης υπόθεσης.

    Τόνισε ότι κλήθηκε από τη μητρική εταιρεία, τον Ιανουάριο 2008, για να την εκπροσωπήσει στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης, που διεξαγόταν από την Εισαγγελία, και ήρθε σε επαφή με τον εκπρόσωπο της Νομικής Εταιρείας Debevoise & Plimpton, Κάρολο Ζίγκερ, στον οποίον είχε ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος της SIEMENS στην Ελλάδα.

    Κατά τον μάρτυρα, ο ρόλος του ήταν ουσιαστικά να παραλαμβάνει το υλικό, που είχε ετοιμάσει η ελεγκτική εταιρεία, και να το παραδίδει αρχικά στον εισαγγελέα και μετά στον ανακριτή.

    Σε ερώτηση πόσα και ποια πρόσωπα αναγράφονται στα στοιχεία αυτά, ως παραλήπτες χρημάτων, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε άγνοια. «Εντοπίσθηκαν και ανιχνεύτηκαν όλες οι ροές των χρημάτων, αλλά χωρίς να αποκαλύπτονται, ή να εντοπίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα, πλην του πρώην αναπλ. γενικού διευθυντή του ΟΤΕ, Γιώργου Σκαρπέλη», είπε.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, σχετικά μάλιστα με δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, υπογράμμισε: «Από το υλικό, που μου παρέδωσε η Debevoise και το οποίο εν συνεχεία παραδώσαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, δεν προέκυπταν συγκεκριμένα ονόματα, ούτε πολιτικό πρόσωπο».

    Είπε ακόμη, ότι ουδέποτε του έκανε κάποια αναφορά ο κ. Ζίγκερ και σε ό,τι αφορά τα ονόματα των Τάσου Μαντέλη, Θεόδωρου Τσουκάτου, Κώστα Γείτονα και Γιάννη Βαρθολομαίου, δήλωσε ότι «αυτά βγήκαν αργότερα».

    Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο, δήλωσε άγνοια για τυχόν πρωτοβουλία του ελληνικού δημοσίου, ή φυσικού προσώπου, ενώπιον ποινικών δικαστηρίων στη Γερμανία, ενώ για την προσφυγή του ΟΤΕ είπε ότι το γνωρίζει από τις εφημερίδες χωρίς να έχει κληθεί ο ίδιος από τη Siemens.

    Σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) για πώς γίνεται να έχει πληρώσει ως τώρα η Siemens εκατοντάδες εκατομμύρια στις ΗΠΑ και στη Γερμανία για αποζημιώσεις και «στους μόνους που δίνει "τσάι και συμπάθεια" και δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή είναι το ελληνικό δημόσιο», ο κ. Λυκουρέζος απάντησε: «Αυτό είναι θέμα του ελληνικού Δημοσίου».

    Ακολούθως, εξετάσθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, ύστερα από αίτημά του υπό την ιδιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων και τη συμμετοχή του, τόσο στη Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας, όσο και στην «πενταμελή επιτροπή».

    Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη επιτροπή, η οποία συνδυάστηκε -σύμφωνα με δημοσιεύματα- με τη ρήση Χριστοφοράκου ότι «χρειάστηκε να πληρώσει 10 εκ σε πέντε υπουργεία», είπε ότι η επιτροπή αυτή ήταν συντονιστικού χαρακτήρα και αντικείμενο είχε την παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου των Ολυμπιακών Επιχειρησιακών Κέντρων Ασφαλείας, ως προς τη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Ήταν άτυπη -είπε- και κατ' ουσίαν ad hoc ομάδα εργασίας, χωρίς να τηρούνται πρακτικά.

    Κατά συνέπειαν -πρόσθεσε- δεν είχε καμία αρμοδιότητα να καταρτίσει προδιαγραφές, να αξιολογήσει προσφορές ή να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ για την προτίμηση του συστήματος ασφαλείας C4 I.

    Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι με τη θέση του αυτή δεν αφήνει αιχμή έναντι αυτών, που κατήρτισαν προδιαγραφές, αξιολόγησαν προσφορές ή εισηγήθηκαν την προμήθεια, η οποία εν τέλει αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ.

    Ο μάρτυρας σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, ότι η προμηθεύτρια κοινοπραξία του C4I, SAIC, παρουσίαζε προβληματικούς ρυθμούς τους πρώτους τέσσερις μήνες εκτέλεσης του έργου κι ότι η κυβέρνηση πίεζε για επιτάχυνση των ρυθμών.

    Σημείωσε, τέλος, ότι η πίεση της διεθνούς κοινότητας ήταν τεράστια ως προς το θέμα της ασφάλειας κι ότι αν δεν προχωρούσε το έργο, εκτιμάτο ότι θα υπήρχαν προβλήματα με τη συμμετοχή ξένων αθλητικών αποστολών.

    Ο κ. Καρτάλης διέψευσε τον ισχυρισμό ότι συνάντησε κατ' ιδίαν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, λέγοντας ότι η αναγραφή του ονόματός του στο ημερολόγιο του φυγόδικου μεγαλοστέλεχους, τον Ιούλιο΄03, ήταν πιθανόν κλήση της γραμματέως του, Αικατερίνης Τσακάλου, στη δική του γραμματέα για να μάθει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, που δεν της δόθηκε.

    Ο μάρτυρας είπε ότι, τόσο την πρώτη φορά, που κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός, επειδή οι προσφορές ήταν υπερβάλλουσες σε σχέση με το τίμημα, το οποίο είχε βγει στην προκήρυξη, όσο και τη δεύτερη φορά, όταν κατακυρώθηκε το έργο στην SAIC, την εισήγηση προς το ΚΥΣΕΑ την έκανε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είχε και την ευθύνη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την αμφιβολία του για το άτυπο της «πενταμελούς επιτροπής» και ζήτησε να κατατεθούν στην εξεταστική όλα τα πρακτικά, τα οποία έχουν τηρηθεί στις επιτροπές των συναρμόδιων υπουργείων, που είχαν ως αντικείμενο την παρακολούθηση των εργασιών ολοκλήρωσης του C4I.

    Το έργο της εξεταστικής θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με την εξέταση του Γιάννου Παπαντωνίου, πρώην υπουργού Άμυνας, που συναποφάσισε στο ΚΥΣΕΑ την προμήθεια του C4 I.

    Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

    Στη γραμμή της χθεσινής κατάθεσης του γέροντα Εφραίμ, κινήθηκε και η σημερινή κατάθεση του μοναχού Αρσενίου, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων στην Μονή Βατοπαιδίου.

    Ο μάρτυς υποστήριξε κι αυτός, πως η Μονή, ουσιαστικά «σύρθηκε» στις ανταλλαγές, ένεκα των ισχυρών πιέσεων της κοινωνίας της Ξάνθης προς τον πολιτικό κόσμο. Οι μοναχοί, δεν πίεσαν κανέναν, δεν είχαν καμία ιδιαίτερη σχέση με κανέναν πολιτικό και δέχθηκαν τις θετικές γι' αυτούς αποφάσεις των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων του υπουργείου Οικονομικών, ως «ευλογία Θεού».

    Έτσι, ο Αρσένιος, διέψευσε τους μάρτυρες που κατέθεσαν πως μιλούσε στον ενικό στο κινητό με τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «δεν είχα ποτέ τέτοιο θάρρος, να παίρνω τον κ. Αγγέλου στο τηλέφωνο μ' αυτόν τον τρόπο - δεν γίνονται αυτά». Ερωτηθείς για την σχέση του Θ. Ρουσόπουλου με τη Μονή, ο Αρσένιος επιβεβαίωσε τις επισκέψεις του πολιτικού και την πνευματική του σχέση με τον γέροντα Εφραίμ, διέψευσε ωστόσο κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση: «Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός. Όλοι είναι άνθρωποί μας, όλους τους αγαπούμε και με όλους συσχετιζόμαστε. Ο καθένας βέβαια κάνει τη δουλειά του. Αλλά ειδικότερα για το θέμα ο κ. Ρουσόπουλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση».

    Το ότι δεν είχε υπάρξει παρέμβαση από πλευράς Θ. Ρουσόπουλου, επιβεβαιώνεται (σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα) από το ότι η Μονή οδηγήθηκε στις ανταλλαγές του συνόλου των εκτάσεων που διεκδικούσε, χωρίς να το επιδιώκει: «Αυτό που θέλει η Μονή δεν γίνεται, αλλά τελικά η Μονή εκδιώκεται. Πιέζονται οι φορείς και γίνονται ανταλλαγές. (β¦) Αφήστε κάτι στη Μονή και να ξέρετε ότι σε μία δυσκολία, πάλι η Μονή στον κόσμο θα τα δώσει. Δεν πρόκειται στη δυσκολία η Μονή να αφήσει τον κόσμο πεινασμένο. Ήδη έχει αρχίσει η οικονομική κρίση και οι 5 που έρχονταν στη Μονή και ζητούσαν ελεημοσύνη, έχουν γίνει 25 και τα γράμματα που ήταν ένα μικρό πακέτο έχουν γίνει πολλά. Που θα τα δώσουμε;»

    Ερωτηθείς επίσης, πώς επί Γ. Δρυ, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδότησε υπέρ της Μονής για το σύνολο των παραλιμνίων εκτάσεων της Βισθωνίδας, χωρίς να έχει προσφύγει σ' αυτό, η ίδια η Μονή, ο Αρσένιος δήλωσε άγνοια: «Δεν ενεπλάκην και δεν ξέρω» απάντησε. Αλλά και όταν προέκυψε εμπλοκή στο θέμα των ανταλλαγών που η Μονή ζήτησε, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί Σάββα Τσιτουρίδη, να προκρίνουν την λύση μιας νομοθετικής διευθέτησης του προβλήματος και πάλι υπήρξε, χωρίς παρέμβαση της Μονής, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ της νομιμότητας των ανταλλαγών.

    - «Εσείς δεν ασχοληθήκατε ξανά, δεν ενοχλήσατε κανέναν και ξαφνικά μάθατε ότι βγήκε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» παρατήρησε ο Ντίνος Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ)

    - «Ναι. Το παρακολουθούσαν οι νομικοί μας σύμβουλοι» απάντησε ο μάρτυς.

    - «Θαύμα. Πρόκειται για θαύμα. Είμαι βέβαιος. Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία της ελληνικής διοίκησης, εδώ βρισκόμαστε προ θαύματος» του είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    - «Δεν πιστεύετε ότι γίνονται και θαύματα, χίλια χρόνια με το Άγιο Όρος; Η ύπαρξη του Αγίου Όρους χίλια χρόνια δεν είναι ένα θαύμα, κύριε Υπουργέ;» απάντησε ο Αρσένιος.

    Σε ερώτηση γιατί, τόσο αυτός, όσο και ο γέροντας Εφραίμ, αρνήθηκαν να καταθέσουν στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή ενώ έσπευσαν στην παρούσα, ο μάρτυρας απάντησε πως τότε, «είχαμε ρωτήσει τότε σεβαστούς γέροντες του Αγίου Όρους, αλλά και τους νομικούς μας συμβούλους και μας είπαν πως «ο θόρυβος θα περάσει σε δυο-τρεις μήνες. Ωστόσο ο θόρυβος συνεχίζει. Κρίνεται σκόπιμο, λοιπόν, να εμφανιστούμε εμείς, που σαν μοναχοί ξέρετε δεν μας είναι και τόσο εύκολο. Είδατε κάθε μέρα στα ΜΜΕ ακούγονται χιλιάδες πράγματα. Σε όλα αυτά πότε μπορέσαμε να απαντήσουμε. Ακούστηκαν τόσα και τόσα. Δεν είχα ποτέ, ούτε ένα ευρώ για μένα, θυσιάστηκα κυριολεκτικά και εισπράττω τον τίτλο του απατεώνα. Για τις αμαρτίες μου, τον αποδέχομαι. Όμως, σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ήρθα, λοιπόν και αυτό να το καταθέσω».

    [06] Ανέλαβαν την "πολιτική ευθύνη"

    Επιστολή με την οποία τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνουν την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το "Ποντίκι".

    Η επιστολή υπογράφεται από τους Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη και Κωνσταντίνο Γουρνά, οι οποίοι αναφέρουν, ότι σύντροφός τους στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν και ο Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

    Στην επιστολή, οι τρεις συλληφθέντες τονίζουν ότι αισθάνονται περήφανοι για την οργάνωσή τους και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. "Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς", αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι "δεν είμαστε εμείς τρομοκράτες αλλά η εξουσία".

    Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αναφέρονται σε μία προς μία τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν πράξεις τρομοκράτησης του λαού ο οποίος στην πλειοψηφία του τις επιδοκίμασε.

    Στην επιστολή, γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κρίση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη σημερινή κατάσταση της χώρας ενώ προστίθεται ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες για επανάσταση και αυτό που απομένει είναι να ωριμάσουν και οι υποκειμενικές συνθήκες.

    Εξέταση DNA διέταξε η ανακρίτρια

    Την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων υλικού για εξέταση DNA από τους έξι κατηγορούμενους, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», διέταξε η 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση.

    Η ανακριτική διάταξη εκδόθηκε, προκειμένου να γίνουν συγκρίσεις με υλικό DNA, που έχει εντοπίσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε χώρους, τους οποίους φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

    Στο μεταξύ, σήμερα συνεδρίασε η ολομέλια εφετών, η οποία ομόφωνα αποφάσισε την ανάθεση της κύριας ανάκρισης για τον Επαναστατικό Αγώνα στους εφέτες ειδικούς ανακριτές, Δημήτρη Μόκκα και Κωνσταντίνο Μπαλτά, οι οποίοι ήδη χειρίζονται και την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

    -

    [07] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Μέγαρο Μαξίμου

    14:30:00 με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ali Babacan

    15:30:00 με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

  • Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, θα συναντήσει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργό Επικρατείας, Αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, κ. Ali Babacan, 09:30:00 Νίκης 5-7, Αθήνα

  • Κοινοβουλευτικό έργο

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    11:00 (ολομέλεια) ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 14 Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική

    11:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Επιτροπή "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ "SIEMENS" ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ": Εξέταση μαρτύρων.

  • Συνέδριο Εκόνομιστ, Αθήνα ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ"

    11:45 - Ελληνοτουρκικά (Δρούτσας)

    14:20: Τ. Μπιρμπίλη

    -Leo Drollas

    15:30 - Γ. Παπακωνσταντίνου

  • ΑΠΘ-Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον δημοσιογράφο Αστέρη Στάγκο. 12:00:00 Θεσσαλονίκη

    Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Φ.Ε.Α.Π.Θ., την έξαρση της δράσης της ΔΕΣΠΑ και την έναρξη των αγώνων του 15% και 114. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

  • Εκδήλωση ΑΠΘ- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών. Θεσσαλονίκη

    Οι εκδηλώσεις, με το γενικό τίτλο "Είναι στο χέρι σου" διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Κέντρου Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά. Στόχος είναι να αναγνωρίσουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά το δικαίωμα των παιδιών να μην υφίστανται σωματική τιμωρία.

  • 1ο Συνέδριο Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης. Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (πλέι οφ, 1ος αγώνας), 19:00 Γηπ. Αλεξ/λης: Εθνικός-Κόροιβος

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωπαϊκό γυναικών (Β΄ προκριματικός όμιλος, 1η ημέρα), 20:00:00 Ντόρντρεχτ-Ολλανδία: Ελλάδα-Μ.Βρετανία

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωπαϊκό ανδρών (Β΄ προκριματικός όμιλος, 1η ημέρα), 20:00:00 Βόλος κολ. Νέας Ιωνίας: Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 April 2010 - 4:30:28 UTC