Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια"
  • [02] "Κόκκινη γραμμή το εισόδημα των χαμηλόμισθων"

  • [01] "Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια"

    Στο 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που διεξάγεται στη Χαλκιδική, μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός.

    Το απόγευμα, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και αύριο το πρωί θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Ομιλία Παπανδρέου στο Υπουργικό

    Η κυβέρνηση δεν ζητά, ούτε πρόκειται να ζητήσει οικονομική βοήθεια, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα ήταν, όπως είπε, η ύστατη επιλογή, τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Χαρακτήρισε θετικό το μήνυμα που βγήκε από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα περιμένει την επιβεβαίωση της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ένα σήμα που θα εκπέμψει η Σύνοδος Κορυφής στη συνεδρίασή της στις 25 και 26 Μαρτίου.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες μετέφερε τις ελληνικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει μια θετική εικόνα της Ελλάδας, η οποία δεν κατοικείται από έναν ανεύθυνο λαό αλλά παίρνει αποφάσεις τις οποίες τηρεί.

    Η επιλογή, πρόσθεσε, που κάνει η κυβέρνηση, είναι για την Ελλάδα της ευθύνης και του φιλότιμου και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη χώρα και το μέλλον της. Και η προσπάθεια αυτή, όπως είπε, αναγνωρίζεται διεθνώς αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός ανέφερε στους συνομιλητές του ότι το διακύβευμα της κρίσης είναι αν υπάρχει βούληση και τόλμη να τεθούν οι αγορές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι το αντίθετο.

    Και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει η Ελλάδα δεν είναι οικονομική βοήθεια, αλλά να δανείζεται με κανονικούς όρους, ώστε να μη χάνεται ο κόπος του ελληνικού λαού με τον δανεισμό με υπερβολικά επιτόκια.

    Στις συνεχείς επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, όπως είπε, προσπάθησε ώστε να εμπεδωθεί η εικόνα της χώρας ως μιας χώρας θετικής, απαλλαγμένης από τα βάρη του παρελθόντος.

    Ανέφερε επίσης η κυβέρνηση κάνει βαθειές τομές και ανατροπές, προκειμένου να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και ανάπτυξη, ώστε η Ελλάδα να μη ξαναφθάσει ποτέ στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία της χώρας δεν κλήθηκε μία κυβέρνηση να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε τόσες και τέτοιες βαθειές τομές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

    Χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και δύσκολο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι "θα τα καταφέρουμε".

    Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

    Ένα δάνειο (με τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα) θα αρκούσε για να εξασφαλίσει ότι τα spreads θα υποχωρήσουν και οι κερδοσκόποι θα φύγουν και θα μας αφήσουν ήσυχους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία στην Προσωρινή Επιτροπή Χρηματιστηριακής Οικονομικής & Κοινωνικής Κρίσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και απάντησε σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου "δεν είδαμε ότι η ιστορία δεν τελείωσε" και "πίσω από τα κράτη των κομμουνιστικών καθεστώτων που κατέρρεαν, δημιουργήθηκε ένας νέος άρχοντας, η αγορά" και τελικά οδηγηθήκαμε σε "φούσκες" που πληρώθηκαν από τους πολίτες.

    Εδώ και δύο χρόνια, από την αρχή της κρίσης, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και αν αυτό δεν γίνει θα έχουμε βία, εντάσεις, εθνικισμούς και φονταμενταλισμούς είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε "να μην επιστρέψουμε στα παλιά" και κάλεσε την ΕΕ να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην επόμενη συνάντηση της Ομάδας των Είκοσι (G20), ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες, είπε ότι από αυτές προέκυψε μια πρωτοβουλία για τα CDS (Συμβόλαια Αντασφάλισης Κινδύνου), και πρόσθεσε ότι στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζήτησε από τον κ. Ομπάμα σθεναρότερη αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και έλαβε θετική απάντηση "αν και ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα έχει διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία οξύνθηκαν από την κρίση και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, προσθέτοντας ωστόσο ότι "δεν ζητώ αποδιοπομπαίο τράγο".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η μοίρα μας κρίνεται από εκείνες τις δυνάμεις που είτε στο θέμα των CDS είτε ως αξιολογητές δεν επιτήρησαν σωστά και παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο, ενώ οι φόροι των λαών μας γλίτωσαν τις τράπεζες από την χρεωκοπία, τώρα αυτές να μας χτυπάνε γιατί δημιουργήσαμε ελλείμματα για να τους γλιτώσουμε.

    "Πριν πέντε μήνες πήραμε ισχυρή εντολή για αλλαγή" είπε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας πως "ποτέ δεν είχαν ληφθεί τόσο πολλά μέτρα σε τόσο λίγο διάστημα" και προσθέτοντας ότι άμεσος στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας και μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι οι αλλαγές να εισάγουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για την εφαρμογή από την περασμένη εβδομάδα του "πιο σκληρού προγράμματος λιτότητας" το οποίο εμπεριέχει και το μήνυμα του πολιτικού θάρρους και της δέσμευσης της Ελλάδας για την προστασία του κοινού νομίσματος.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τα μέτρα προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια το χρέος δεν μειώνεται και οι θυσίες θα χαθούν αν συνεχιστεί η κερδοσκοπία".

    Ζητάμε πολιτική στήριξη

    "Δεν είμαστε αήθης χώρα που ζητά να ζήσει από τον πλούτο των άλλων, ζητάμε πολιτική στήριξη ώστε να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και να μην πληρώσουμε περισσότερο" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "θα πρέπει να αναγκάσουμε τις αγορές να ανταποκριθούν θετικά, έστω και με πιεστικό τρόπο".

    "Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, μπορεί όμως να υπάρξει χιονοστιβάδα. Η Ευρώπη είναι και νομισματική και πολιτική ένωση και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι ο πρόδρομος της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και η ΕΕ να είναι ο καταλύτης για λύσεις σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο.

    Σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε την προτροπή του προέδρου του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν να μην χαθεί η ευκαιρία για αλλαγή στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και πρότεινε την δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

    Ελλάδα και ΔΝΤ

    Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη καθώς το ευρώ σταθεροποίησε την χώρα νομισματικά και βοήθησε στην ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης είπε ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ευρωζώνη αυτά τα μέτρα θα τα ζητούσε το ΔΝΤ που δεν θα ζητούσε κάτι παραπάνω.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα ουσιαστικά είναι στα πλαίσια επιτήρησης του ΔΝΤ, άσχετα αν δεν το λέμε έτσι, αλλά χωρίς τις διευκολύνσεις του ΔΝΤ, διότι (ως έχει η κατάσταση τώρα) αν χρειαστούμε τα χρήματα δεν θα τα έχουμε.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εδώ πρέπει να αναδειχθεί ο ρόλος της ΕΕ, (που μπορεί να πει) ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ΔΝΤ, αλλιώς η Ελλάδα έχει την επιλογή να καταφύγει σε αυτό.

    "Τα μέτρα δεν μας βγάζουν μόνα τους από την κρίση, θα υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα" είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι ως λάβρος ευρώφιλος ο ίδιος θα προτιμούσε ευρωπαϊκή λύση.

    [02] "Κόκκινη γραμμή το εισόδημα των χαμηλόμισθων"

    «Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση για να νέα μέτρα, που τα χαρακτήρισε «οδυνηρά» και «αναποτελεσματικά», ενώ επέρριψε ευθύνες για τη συντήρηση «ενός μοντέλου που χρεοκόπησε», σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και στο δικό του κόμμα γιατί «υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού «κυβερνητισμού».

    Πρόσθεσε όμως, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει» διότι «έχει δυνατότητες, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει μέλλον», αλλά άσκησε κριτική στο μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, τονίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, που να συντηρούν ελεγχόμενη τη ζήτηση «η αγορά θα κλατάρει».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα-ανάσες για την τόνωση της αγοράς «για να μη γονατίσει η οικονομία» και «να μη διαλυθεί η κοινωνία». Τόνισε ότι οι θυσίες που ζητούνται «δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων και σε ακόμα σκληρότερα μέτρα».

    «Δεν μπορούν να πνίξουν την οικονομία για ναβ¦ «εξυγιάνουν» τα δημόσια οικονομικά! Δεν μπορούν να διαλύσουν την κοινωνία για να τηβ¦ «σώσουν»! Η κυβέρνηση, δυστυχώς δεν άκουσε τις εκκλήσεις μας. Από το βήμα αυτό, της ζητώ για μια ακόμα φορά, να στηρίξει την οικονομία με μέτρα-ανάσες μηδενικού ή πολύ χαμηλού κόστους. Για να αντέξει η χώρα την κρίση, για να συγκρατήσει την ανεργία. Για να μπορέσει να βγει η οικονομία από την κρίση χωρίς να χρειαστούν κι άλλα σκληρότερα μέτρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Αναφέροντας τις θέσεις του ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών κι ένα πολιτικό μοντέλο, που στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία» αλλά διευκρίνισε ότι δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα που «έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο» και «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα». Πρόσθεσε ότι αυτά μας δείχνουν το δρόμο για μια «νέα οικονομία, πιο βιώσιμη, πιο ανταγωνιστική, ικανή να δημιουργεί εισόδημα, ικανή να διαχέει εισόδημα και ευκαιρίες σε όλους» και «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, όπου ο χώρος της εργασίας δεν θα ζει σε ατέλειωτη λιτότητα».

    Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε σε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις», αλλά και στο δικό του κόμμα.

    «Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού κυβερνητισμού». Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά το μοντέλο αυτό δεν το δημιούργησε το κόμμα μου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν «αναμάρτητοι». Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες και κάναμε την αυτοκριτική μας. Πολύ θα βοηθούσε το διάλογό μας με την κοινωνία, αν και όλοι οι άλλοι έκαναν το ίδιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν έχασε τον έλεγχο» όταν ξέσπασε η κρίση και πήρε «δύσκολα μέτρα» για να συγκρατήσει το έλλειμμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «καμία σχέση και καμία σύγκριση με τα μέτρα που βλέπουμε τώρα», που τα χαρακτήρισε «πιο σκληρά», «οδυνηρά» και «αναποτελεσματικά». Κατηγόρησε για ανακολουθία την κυβέρνηση τονίζοντας ότι αναγκάστηκε «στη συνέχεια να επιβάλει πολύ χειρότερα μέτρα από εκείνα που είχε απορρίψει λίγους μήνες πριν».

    Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί» προσθέτοντας ότι «κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους, δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση».

    «Οι εργαζόμενοι να γίνουν δημιουργοί και μερισματούχοι του πλούτου αυτής της κοινωνίας. Όχι αναλώσιμοι «παρίες», πρώτοι στις θυσίες και τελευταίοι στις ευκαιρίες και στην ευημερία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Η κυβέρνηση επέλεξε πολιτική που αφαιρεί και διαιρεί: Αφαιρεί εισόδημα και διαιρεί το λαό. Εμείς προτείνουμε πολιτική που προσθέτει και πολλαπλασιάζει. Προσθέτει θέσεις εργασίας και πολλαπλασιάζει το ρυθμό της ανάκαμψης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ήλθα εδώ για να σας πω ότι είναι αναπόφευκτα κάποια οδυνηρά μέτρα. Αλλά όχι αυτά που διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό. Κι όχι χωρίς τόνωση της αγοράς».

    Τέλος υπογράμμισε ότι ιδεολογία της ΝΔ δεν είναι «η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στην χρηματοπιστωτική κρίση», αλλά «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός» που εξασφαλίζει «περισσότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες ευκαιρίες και διάχυση ευκαιριών σε όλους».

    Επίσκεψη στη Νομαρχία Χαλκιδικής

    Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία.

    Ο νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα από πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς.

    Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης και σημείωσε: «Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος».

  • ** Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με αγροτοσυνεταιριστές και το βράδυ θα έχει δείπνο με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

    Αύριο το πρωί θα μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της ΔΕΘ.

    Προτάσεις Σαμαρά για ανοικτό κόμμα

    Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει «Ανοιχτό Κόμμα» θα προτείνει αύριο στο προσυνέδριο του κόμματος ο Αντ Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.

    Οι Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος βασίζονται στους άξονες: Αμεσότητα - Συμμετοχή - Λογοδοσία - Αποτελεσματικότητα - Κοινωνική Ευθύνη - Διαφάνεια.

    Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της άμεσης Δημοκρατίας θα αλλάξει το Καταστατικό ώστε εκτός από την άμεση εκλογή του πρόεδρου του κόμματος, θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.

    Με στόχο το άνοιγμα στη νέα γενιά, το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, θα απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

    Θεσπίζεται επίσης διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο, που θα συνέρχεται ανά διετία.

    Επιπλέον καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

    Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών, ώστε να μην αισθάνονται τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν και οι προσπάθειες τους δεν τυγχάνουν της σωστής αξιολόγησης και εκτίμησης που επιβάλλεται, από την Κεντρική Διοίκηση.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει την μετεξέλιξη των τοπικών κομματικών Οργανώσεων σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία.

    Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κίνημα του Εθελοντισμού, ενώ θα εισαχθεί ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κλπ.

    Επίσης, θα δημιουργηθεί μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και για τη χάραξη των ευρύτερων κατευθύνσεων της εφηρμοσμένης πολιτικής στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας.

    Ακόμη ο κ.Σαμαράς θα προτείνει να εισαχθούν θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος: «Διαδραστικό Κόμμα», με ανοιχτές διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας κ.λ.π

    Σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ με τις προτάσεις του έχει στόχο να καθιερωθούν διαδικασίες πλήρους Οικονομικής Διαφάνειας στη λειτουργία και τη διοίκηση του Κόμματος και ιδιαιτέρως στη συλλογή των οικονομικών του πόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 March 2010 - 15:30:24 UTC