Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φορολογική επιδρομή χωρίς προηγούμενο"
  • [02] Προσφυγή στον ΑΠ για τον Ν.Ζαγοριανό
  • [03] Το πόρισμα του ΤΕΕ για τα Τέμπη
  • [04] "Εξ αρχής συζήτηση με την ΕΕ"

  • [01] "Φορολογική επιδρομή χωρίς προηγούμενο"

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τη φορολογική της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Καταλόγισε στην κυβέρνηση "φορολογική επιδρομή εναντίον της μικρομεσαίας ακίνητης περιουσίας".

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καθιστά για μία ακόμη φορά εύκολα θύματα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών εκείνους που έχουν μικρές ιδιοκτησίες στη διάθεσή τους. Το αποτέλεσμα, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα της μικρομεσαίας ελληνικής οικογένειας.

    Η ΝΔ εκτιμά ότι με τη φορολογική της πολιτική η κυβέρνηση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την κρίση, γιατί δεν παίρνει μέτρα που να ευνοούν στην ανάπτυξη.

    Είπε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο διακρίνεται από πολύ μεγάλες αδικίες και φοροεισπρακτικές λογικές σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

    Εκτιμά ότι καταργείται το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αφού συνδέεται με αποδείξεις.

    Επισήμανε ακόμη ότι μειώνεται δραματικά το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ θα δώσει τη μάχη για να βελτιώσει η κυβέρνηση διατάξεις του νομοσχεδίου, ή να αλλάξει κάποιες άλλες που δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

    Απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση, ζητώντας να υιοθετήσει την δέσμη των αναπτυξιακών μέτρων που έχει προτείνει ο κ. Α. Σαμαράς και επισήμανε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η περαιτέρω ύφεση της ελληνικής οικονομίας, που θα εκτινάξει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.

    Επιστολή Αλογοσκούφη

    Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, την οποία συνόδευε με 20σέλιδο κείμενο, στο οποίο παρουσιάζει την οικονομική πολιτική που ακολούθησε, απαντώντας παράλληλα, όπως ο ίδιος λέει, στους μύθους που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ.

    Στην επιστολή του ο κ. Αλογοσκούφης ζητά να στηριχθεί το έργο του, εκφράζει πικρία για στελέχη της ΝΔ που, όπως λέει, έχουν προσχωρήσει στις απόψεις της κυβερνητικής παράταξης, ενώ κάνει λόγο και για λάθη και παραλείψεις του οικονομικού επιτελείου του Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθυμίζει πως έχει αναστείλει κάθε κομματική του δραστηριότητα, καλεί όμως τη ΝΔ να στηρίξει το έργο των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

    [02] Προσφυγή στον ΑΠ για τον Ν.Ζαγοριανό

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα, ζήτησε να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) που έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίστηκε κατά το ανακριτικό στάδιο την υπόθεση της Siemens.

    Όπως αναφέρεται σε σημερνή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Καστανίδης, στο έγγραφό του προς τον κ. Καλαμίδα, ζητεί "να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός μέχρι την αμετάκλητη κρίση επί των κατηγοριών που του αποδίδονται, διότι διώκεται για σοβαρές αξιόποινες πράξεις τις οποίες φέρεται ότι τέλεσε ως ανακριτής κατά τη διάρκεια της διενεργούμενης από τον ίδιο κύριας ανάκρισης, γεγονός που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της".

    [03] Το πόρισμα του ΤΕΕ για τα Τέμπη

    Η γεωλογική κατάσταση της βραχώδους περιοχής των Τεμπών, οι έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν περαιτέρω διαβρώσεις, και οι πιέσεις, που ασκήθηκαν στα πετρώματα, εξαιτίας των δονήσεων από τις εκρήξεις για τη διάνοιξη σηράγγων, ήταν τα κύρια αίτια της κατολίσθησης (σσ. στις 17 Δεκεμβρίου 2009) ογκόλιθων στην περιοχή, από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του Ιταλού διευθυντή του έργου της Ν.Ε.Ο., σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    «Αυτός ο δρόμος είναι ούτως ή αλλώς επικίνδυνος», τόνισε ο εδαφομηχανικός, μέλος της Επιτροπής, Σπύρος Καβουνίδης και πρόσθεσε πως «από το 1997 έχουν καταγραφεί επίσημα 35 τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα στα Τέμπη, εξαιτίας κατολισθήσεων, γεγονός, που καταδεικνύει την επικινδυνότητα της περιοχής».

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ακόμα και μετά το τέλος των έργων ξεσκαρώματος και δικτυώματος, που επιτελούνται, στην περιοχή θα εξακολουθεί να υφίσταται κάποιος βαθμός επικινδυνότητας. Τόνισε ότι από τη στιγμή που θα δοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι των Τεμπών και έως ότου ολοκληρωθεί η διάνοιξη των σηράγγων, απαιτούνται ο καθορισμός ελάχιστης ταχύτητας, ικανή απόσταση οχημάτων, απαγόρευση στάθμευσης, συστηματική ενόργανη παρακολούθηση, καθημερινή επιθεώρηση, ακόμα και αποκλεισμός της διέλευσης δια της Εθνικής Οδού, υπό έκτακτες συνθήκες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος.

    Στο πόρισμα της Επιτροπής πάντως σημειώνεται πως καλύτερη δυνατή λύση είναι τα «κεκλειμλένα ισχυρά στέγαστρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Εθνικής Οδού, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν θεαματικά την ασφάλεια στην περιοχή των Τεμπών».

    [04] "Εξ αρχής συζήτηση με την ΕΕ"

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα πρέπει να καταφύγει στο ΔΝΤ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Κρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα αποτελεέσματα της συνάντησης που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Τώρα πλέον, κάθε ημέρα, κάθε ώρα που περνάει και καθυστερούμε να δώσουμε μια ουσιαστική και υπαρκτή λύση στην οικονομική δυσπραγία της χώρας, είναι ένα χρονικό διάστημα απογοητευτικό και απαγορευτικό. Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ. Το θέμα είναι πως θα πετύχουμε καλύτερους όρους και χαμηλότερο επιτόκιο. Και μετά πρέπει να κάνουμε μια κουβέντα εξ αρχής με την ΕΕ για την συμπεριφορά της, όπως αυτή εκφράστηκε, ιδιαιτέρως απβ την κα Μέρκελ», δήλησε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αιβαλιώτης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ ότι η ανεργία το δ' τρίμηνο του 2009 ανήλθε στο 10,3%, δήλωσε: «Όποιος αισιοδοξεί ότι θα τιθασευθεί η ανεργία με την παρούσα οικονομική κρίση προφανώς εθελοτυφλεί. Έρχονται, δυστυχώς, οδυνηρές καταστάσεις. Με λύπη προβλέπουμε ότι ο ιδρώτας των εργαζομένων θα αντικατασταθεί με αίμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 March 2010 - 15:30:23 UTC