Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Κρίσιμες συνεδριάσεις
  • [05] "Μονόδρομος για το λαό"

  • [01] Στη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός

    Επίσκεψη εργασίας στη Βουδαπέστη, πραγματοποιεί σήμερα, ο πρωθυπουργός ύστερα από πρόσκληση του Ούγγρου ομολόγου του, Γκόρντον Μπάιναϊ.

    Παράλληλα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της ουγγρικής Βουλής Μπέλα Κάτονα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν.

    Οι δύο πρωθυπουργοί θα συμμετάσχουν και θα είναι οι κύριοι ομιλητές, στο "Φόρουμ για τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης", που διοργανώνεται στο κεντρικό Πανεπιστήμιο Βουδαπέστης το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

    Ο κ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του κυβερνώντος Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των υποψηφίων του κόμματος (υποψήφιο πρωθυπουργό) στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές της 11ης Απριλίου, Ατίλα Μέστερχαζι.

    Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, ενώπιον Ειδικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κυβερνήσεων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα βγει η Ευρώπη από την κρίση, με πιο γρήγορο και πιο ασφαλή τρόπο.

    Η πολύ σημαντική αυτή συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στην πρωτεύουσα του Βελγίου, υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος προσωπικότητες από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι.

    Δήλωση Π.Παναγιωτόπουλου

    Για «απαράδεκτες, υβριστικές επιθέσες εναντίον του Αντ. Σαμαρά», επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π Παναγιωτόπουλος.

    «Καλούμε τον κ. Γ. Πεταλωτή, αντί - όπως λέει ο λαός μας - "να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα", να απαντήσει επί των συγκεκριμένων καταγγελιών, που γίνονται από τη Νέα Δημοκρατία, για την κραυγαλέα και πανθομολογούμενη συστηματική προσπάθεια επανασυγκρότησης του σκληρού κομματικού συστήματος ΠΑΣΟΚ, στην οποία επιδίδεται το κυβερνητικό κόμμα, με ενέργειες και αποφάσεις, που προσβάλλουν κάθε αίσθημα δικαίου, προκαλώντας την κοινή γνώμη», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στη Βουδαπέστη

  • Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των κυβερνήσεων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)

  • Exposec 2010- 9ο συνέδριο και έκθεση για θέματα ασφάλειας - Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Ευ. Βενιζέλος (;), Π. Μπεγλίτης, Σπ. Βούγιας, Γ. Ανωμερίτης (09:30:00 Αθήνα)

  • Oλοκληρώνεται ο Κοινωνικός Διάλογος για το Ασφαλιστικό με τη τελευταία Συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών (09:30:00 Αθήνα )

  • Ομιλία Τ. Μπιρμπίλη σε ημερίδα με τίτλο "Ανακύκλωση, ενεργειακή αξιοποίηση, βιώσιμες προοπτικές για την ανάπτυξη" (10:00:00 Αθήνα )

  • Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόοδο του προγράμματος «Καλλικράτης» και θα συζητήσει το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση (11:00:00 Αθήνα)

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συναντηθεί στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΥΥΚΑ με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) (11:00:00 Αθήνα)

  • Ημερίδα στη ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με θέμα "Ελληνική Επικαιρότητα - Στοχευμένες Δράσεις" - Χαιρετισμός Γ. Πεταλωτή (12:00:00 Αθήνα )

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας Marc που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων τους (12:00:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με θέμα τα προβλήματα της αγοράς καυσίμων και τις κινητοποιήσεις των βενζινοπωλών (12:00:00 Αθήνα )

  • Συνέντευξη Τύπου της νεοσύστατης Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων, για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των σκοπών της (12:00:00 Αθήνα )

  • Ημερίδα Εξειδικευμένης Ενημέρωσης για τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο " Ελληνική Επικαιρότητα - Στοχευμένες Δράσεις " (12:00:00 Αθήνα )

  • Συνέντευξη Τύπου για το Μπαλέτο Σίνταρ Λέικ της Νέας Υόρκης (12:30:00 Αθήνα)

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα παραστεί στην παρουσίαση για τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης του ΙΚΑ, το οποίο από την 1η Μαρτίου εφαρμόζεται πιλοτικά στη Λαμία και τη Λάρισα (13:00:00 Αθήνα)

  • Παρουσίαση βιβλίου «Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ομιλητές: Ευ. Βενιζέλος, Αδ. Πεπελάσης και Ιω. Στουρνάρας (13:00:00 Αθήνα)

  • Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια

    Θεσσαλονίκη

  • Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης, παραχωρεί συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Ημερίδας ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο-Άγαλμα Βενιζέλου (18:00:00 Θεσσαλονίκη )

    Αθλητική ατζέντα

    Υδατοσφαίριση-World League ανδρών (προκριματικά, 5η ημέρα): ΠΓΔΜ-Ελλάδα

    20:00:00 Σκόπια

    Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-Ολυμπιακός: Συνέντευξη Τύπου Μπόζινταρ Μπάντοβιτς

    19:15:00 Μπορντό Γαλλία

    Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-Μπορντό: Συνέντευξη Τύπου Λοράν Μπλαν

    16:45:00 Μπορντό Γαλλία

    Βόλεϊ-Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικοί)

    17:00 Ηρακλής-Ολυμπιακός (γήπεδο Μίκρας)

    19:00 Παναθηναϊκός-ΕΑ Πατρών (γήπεδο Γλυφάδας)

    Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικά): Προαγγελία

    [04] Κρίσιμες συνεδριάσεις

    Η σύνοδος των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν κατέληξε μεν σε συγκεκριμένες αποφάσεις ως προς την ενδεχόμενη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, αλλά όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ το όλο θέμα θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στο επίπεδο των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

    Ο Ζαν-Κλον Γιουνκέρ ανέφερε ότι προς το παρόν θέμα ενδεχόμενης βοήθειας προς την Ελλάδα δεν τίθεται, λαμβανομένου υπόψη ότι η Αθήνα δεν έχει ως σήμερα υποβάλει ανάλογο αίτημα. Σημείωσε, επίσης, ότι προς το παρόν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα ως προς την ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για "λεπτομέρειες", οι οποίες, όπως είπε, "θα ξεκαθαριστούν".

    Σε γενικές γραμμές πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι μετά τα σημαντικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση οι αγορές θα ηρεμήσουν και τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας σταδιακώς θα αποκλιμακωθούν. Αν, ωστόσο, αυτό δεν συμβεί, συνέχισε, τότε η δέσμευση που ανέλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις 11 Φεβρουαρίου, για αρωγή προς την Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης, θα υλοποιηθεί.

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε ότι η υλοποίηση αυτής της βοήθειας θα έχει το χαρακτήρα διμερών δανείων χωρών-μελών του ευρώ προς την Ελλάδα μέσω διαδικασιών, τις οποίες θα συντονίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι την ευθύνη για το αν θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα στην επόμενη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, ή σε μεθεπόμενη, την έχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος παρέστη στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup.

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ υπογράμμισε, επίσης, ότι η όποια βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι συμβατή, τόσο προς το κοινοτικό δίκαιο, όσο και προς τα εθνικά δίκαια των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επίτροπος Ολι Ρεν, ο οποίος, αφού υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του το πόσο σημαντικά και γενναία είναι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι εκτός από το ζήτημα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης η ελληνική οικονομία έχει και σοβαρό πρόβλημα διεθνούς ανταγωνιστικότητας, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, όπως άλλωστε θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και σε μια σειρά άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

    Κατόπιν όλων αυτών, τόσο η ελληνική πλευρά όσο και ο διεθνής Τύπος στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους προς την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της οποίας θα κριθεί σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις αν η Ευρωζώνη είναι σε θέση να προσφέρει στην Ελλάδα μια ικανοποιητική πρόταση για την υπέρβαση των υπαρχόντων προβλημάτων.

    Για την ελληνική πλευρά το βασικό ζητούμενο είναι αν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης των ευρωπαίων εταίρων θα θεωρηθούν ικανά για να καθησυχάσουν τις όποιες ανησυχίες των αγορών ή αν θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup, στόχος δεν είναι η παροχή βοήθειας στα επίπεδα του μέσου όρου των επιτοκίων της ευρωζώνης, αλλά να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα συνολικά στην ευρωζώνη. Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υιοθετηθούν από επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα είναι απολύτως συμβατές με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, καθώς και με τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών και πως θα είναι ικανές να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές, το συντομότερο δυνατό.

    Το Eurogroup υπογραμμίζει ακόμα ότι οι ελληνικές αρχές δεν ζήτησαν οικονομική βοήθεια και επισημαίνει ότι τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα συμβάλουν σημαντικά στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της χώρας και στην τόνωση της εμπιστοσύνης των αγορών. Σημειώνεται, μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά υιοθετήθηκαν πλήρως από το Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Υιοθετώντας την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι ελληνικές αρχές στις 3 Μαρτίου, και τα οποία υιοθετήθηκαν από την ελληνική Βουλή στις 5 Μαρτίου, το Eurogroup θεωρεί ότι αυτά επαρκούν για την επίτευξη των στόχων για το 2010, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν, πλήρως, έγκαιρα και με αποτελεσματικό τρόπο. Παράλληλα το Eurogroup απευθύνει έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να προωθήσουν με αποφασιστικό τρόπο και άμεσα την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου. Το Eurogroup υποστήριξε ακόμη ότι η διόρθωση των ανισορροπιών και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας είναι καθοριστικής σημασίας για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη πορεία και για να πετύχουν τη μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% μέχρι το 2012. Στη συνέχεια, το Eurogroup επισημαίνει ότι υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας πως αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, ο οποίος θα επωφεληθεί από τα υγιή δημόσια οικονομικά της χώρας, τις καλύτερες προοπτικές σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τις θέσεις απασχόλησης.

    Τέλος, το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να παράσχουν λεπτομερείς πληροφορίες για την πορεία εφαρμογής των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και για τα μέτρα εκείνα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού το 2011 και 2012. Η Αθήνα θα πρέπει να παράσχει αυτές τις πληροφορίες στην έκθεση που θα υποβάλει στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες έως τις 15 Μαΐου.

    "Από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ξαναδανειστεί με ένα τόσο υψηλό επιτόκιο, όπως δανειζόταν τόσες φορές στο παρελθόν λόγω της γνωστής δημοσιονομικής κατάστασης, το ΔΝΤ είναι μια δυνατότητα. Εφόσον δεν τελειώσει το θέμα του δανεισμού μας, δεν σταματούν και οι δυνατότητες που παρέχονται", δήλωσε ο κ. Γ. Πεταλωτής.

    [05] "Μονόδρομος για το λαό"

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο «τα ανταλλάγματα που φαίνεται πως έδωσε η κυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων» για την εξασφάλιση της αλληλεγγύης των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ, κατέθεσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες του λαού:

    «Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό, τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο όσον αφορά την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και την τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της "αντιπυραυλικής ασπίδας", την αξίωση για νομιμοποίηση των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο και το Κυπριακό».

    Ακόμη, όπως προσθέτει, ερωτά τον πρωθυπουργό για το ρόλο στήριξης των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και τη χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρας-προτεκτοράτου τους.

    Για συνεδρίαση του Eurogroup

    Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της αποδέσμευσης από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι μονόδρομος για το λαό προκειμένου να γλιτώσει από τα δεινά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Καμία εμπιστοσύνη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ. Η μόνη στήριξη που παρέχει η ΕΕ είναι προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα και να προωθήσει τα επόμενα που έχουν συναποφασίσει για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Δεν κάνει κανένα πόλεμο κατά των κερδοσκόπων γιατί είναι η ίδια ένωση κερδοσκόπων. Ενιαία επιτίθεται με αγριότητα στους λαούς, την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις της και τα κεφάλαια που εκπροσωπούν λυσσαλέα αντιμάχονται για να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία εντός και εκτός της Ευρώπης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 March 2010 - 5:30:21 UTC