Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τιμωρία των επίορκων και των παρανόμων"

  • [01] "Τιμωρία των επίορκων και των παρανόμων"

    Συστράτευση για τη σωτηρία της χώρας ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και τόνισε ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν σ' αυτό, παρά την ατέρμονη και άδικη δυσφήμιση που υφίσταται η χώρα το τελευταίο διάστημα.

    "Είναι έτοιμοι οι άνθρωποι τους ενός μισθού να βοηθήσουν τη χώρα", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι συγκινείται ειλικρινά όταν τον σταματούν στο δρόμο και του λεν ότι "για την πατρίδα δίνουμε και το μισθό μας".

    "Αυτό αποτελεί απάντηση σε όσα λέγονται για τους Έλληνες", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι όλοι οι πολίτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά αυτή τη φορά απαιτούν και δικαίως να δουν ότι τα χρήματα και οι προσπάθειές τους πιάνουν τόπο και πως το κράτος παίρνει το ρόλο του στα σοβαρά και ότι τιμωρεί τους επίορκους και τους παράνομους.

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κρίση που περνά η Ελλάδα, τόνισε ότι πρόκειται για μία πολιτική κρίση, η οποία ωστόσο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας γενικότερης κρίσης, γι' αυτό έχει σημασία να αντιμετωπιστούν τα αίτια της κρίσης και όχι μόνο το σύμπτωμα, δηλαδή η πολιτική κρίση.

    Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά, εκτεταμένη ανομία και αυθαιρεσία, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και αδυναμία των θεσμών να ελέγξουν φαινόμενα ανομίας και αυθαιρεσίας.

    Ολι Ρεν: "Απαιτούνται επιπλέον μέτρα"

    Τα πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει σήμερα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτρόπς Ολι Ρεν με τον πρωθυπουργό και τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.

    Το πρωί, ο κ Ρεν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Συναντήθηκε, επίσης, με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο, ενώ στις 16:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο επίτροπος ο κ. Ρεν εξέφρασε την πεποίθησή ότι μαζί με την ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές και οικονομικές δυσκολίες και πρόσθεσε ότι από τη συνάντησ προκύπτει ότι εφαρμόζονται μέτρα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν και τα χαιρετίζουμε.

    Ωστόσο, πρόσθεσε ο Επίτροπος, κατά την άποψή μας υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είπε επίσης ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα και ότι ενθαρρύνει την κυβέρνηση να εξετάσει και να ανακοινώσει αυτά τα νέα μέτρα για την επίτευξη του στόχου.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι γνωρίζει ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές αρχές για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στην τροχιά που πρέπει προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπήρξε μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση και ότι ανέλυσε στον επίτροπο το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, τα μέτρα που έχουν ληφθεί και υλοποιούνται για τις μεγάλες αλλαγές για τον προϋπολογισμό, τη φορολογία, το σχέδιο νόμου για την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας και όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι κάθε πρόγραμμα έχει τους κινδύνους του και τα ρίσκα του και ότι συζήτησε με τον κ. Όλι Ρεν γύρω από τα προβλήματα αυτά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένων και των νέων μέτρων, για την τήρηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης και τη μείωση του ελλείμματος κατά 4%.

    Συνάντηση με Λ.Κατσέλη

    Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο, στο υπουργείο Οικονομικών, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη, με τον επίτροπο συζητήθηκε το σύνολο των μέτρων που αφορούν τη στήριξη της αγοράς και την αναθέρμανση της οικονομίας.

    Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τον κ. Ρεν για τις βασικές πολιτικές όπως για παράδειγμα για την προβλεπόμενη δαπάνη των 10,3 δισ. ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για την πορεία του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς (2007-2013) η απορρόφηση του οποίου βρίσκεται στο 6% και αναμένεται να ξεπεράσει το 15% το 2010.

    Επίσης, όπως δήλωσε η κ. Κατσέλη, ενημέρωσε τον επίτροπο για την κινητοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων και ιδιαίτερα για την προώθηση της απλούστευσης των όρων αδειοδότησης ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

    Παράλληλα, ενημερώθηκε ο επίτροπος για το νέο αναπτυξιακό νόμο και για τη δέσμη των πολιτικών που αφορούν την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορίου, καθώς και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

    Η κ. Κατσέλη είπε, ότι το μίγμα οικονομικής πολιτικής είναι ότι η δημοσιονομική εξυγίανση συμβαδίζει με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κατέληξε, ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έμπρακτη στήριξή της για την προώθηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

    Συνάντηση Παπανδρέου-Σουλτς

    Το μεσημέρι, ο κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρέθεσε γεύμα στον κ. Σουλτς και στους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    «Τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αν λάβει επιπρόσθετα μέτρα, η αίσθησή μου είναι ότι η ΕΕ πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε:

    «Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι τα προβλήματα, που υπάρχουν εντός της Ευρωζώνης, θα πρέπει να επιλύονται μέσα στο πλαίσιό της και σύμφωνα με το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών».

    Νωρίτερα, ο κ. Σουλτς είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα πολύτιμο το γεγονός ότι η σοσιαλιστική ομάδα θέτει στο επίκεντρο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ειδικά τώρα που απαιτούνται πολύ δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν για το καλό των πολιτών και της χώρας.

  • ** Σημαντική θεωρείται η συνάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου με την Αγγελα Μέρκελ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, εν μέσω δημοσιευμάτων για γαλλογερμανικό σχέδιο αγοράς ελληνικών ομολόγων.

    Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ διέψευσε τις πληροφορίες περί εγγραφής κονδυλίων στο γερμανικό προϋπολογισμό, ενόψει πιθανής οικονομικής βοήθεια προς την Ελλάδα. Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο "διάσωσης" της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. Η κ.Μέρκελ ωστόσο "παρέκαμψε" το ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης από ιδιωτικές τράπεζες με κρατικά κεφάλαια, παραπέμποντας στις "συνθήκες" που θα επικρατούν μελλοντικά.

    Η βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα "δεν είναι απαραίτητη", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα σε γερμανική οικονομική εφημερίδα. Ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν αυστηρά προσηλωμένοι στους στόχους τους για μείωση του ελλείμματος, ώστε να πείσουν τις χρηματαγορές, οι πρόσφατες κερδοσκοπικές ενέργειες των οποίων επιδείνωσαν την κρίση.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι "δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη ευρώ" και διαβεβαίωσε ότι η χώρα "δε βρίσκεται σε αδιέξοδο". Εμφανίστηκε επίσης, βέβαιη ότι "η Ελλάδα θα καταφέρει να επαναχρηματοδοτηθεί" και επισήμανε ότι τα μέσα εξετάζονται και προς το σκοπό αυτό υπάρχουν ορισμένες προτάσεις στους κόλπους της ζώνης ευρώ.

    Θέματα Δικαιοσύνης στο Υπουργικό Συμβούλιο

    Θέματα Δικαιοσύνης εξετασε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, παρουσία των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων δικαστηρίων, Παν. Πικραμμένου (Συμβουλίου Επικρατείας), Γ. Καλαμίδα (Αρείου Πάγου), Γ. Κούρτη (Ελεγκτικού Συνεδρίου) και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.

    Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι η Δικαιοσύνη τον προστατεύει και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αντίληψη ότι δεν επικρατεί η ισχύς του Δικαίου αλλά το δίκαιο του ισχυρού. Και ζήτησε από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς να εκθέσουν με ειλικρίνεια τις απόψεις τους για μία Δικαιοσύνη αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει την απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Και να δημιουργήσει το αίσθημα ότι υπάρχει τιμωρία των επιόρκων και των παρανόμων.

    Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν ικανοποιείται και η Δικαιοσύνη θεωρείται ότι δεν λειτουργεί ώστε να προστατεύει τους πολίτες από κάθε ανομία. Η αίσθηση που υπάρχει, πρόσθεσε, είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται και ότι για να βρει κάποιος το δίκαιο του θα πρέπει να περάσει από μεγάλη ταλαιπωρία.

    Οι Έλληνες πολίτες αλλά και ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρωτούν, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, αν στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη και επισήμανε ότι συχνά το οικονομικό έγκλημα μένει ατιμώρητο.

    Ο κ. πρωθυπουργός ανέφερε και σειρά παραδειγμάτων για να δείξει ότι είτε για "λόγους αδιανόητης γραφειοκρατίας" είτε για λόγους νοοτροπίας της ήσσονος προσπάθειας στη Δικαιοσύνη, πολλές υποθέσεις κρίνονται σε βάρος του πολίτη και της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης.

    Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι καθώς η Δικαιοσύνη είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας, αυτή πρέπει να απονέμεται γρήγορα και ποιοτικά. Είναι αίτημα των πολιτών επισήμανε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το υλοποιήσει.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε φαινόμενα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την πολιτική εξουσία, τα οποία, όπως είπε, δημιούργησαν σοβαρά ερωτηματικά ως προς την διάκριση των εξουσιών. Η κυβέρνηση, ανέφερε, ξεκίνησε τις προσπάθειές της επαναφέροντας το δημοκρατικό τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

    Ζήτησε να μάθει ποια είναι η θέση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για το θέμα της "δίκαιης δίκης", αλλά και για το ότι η δικαστική λειτουργία από υπηρεσία προς το λαό κατέληξε να είναι ένα σώμα αυτοπροστατευόμενο.

    Αναφέρθηκε επίσης σε παραδείγματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, όπως το παραδικαστικό κύκλωμα ή η παρουσία στα υψηλά δικαστικά αξιώματα ανθρώπων οι οποίοι δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα.

    Όλα αυτά τα παραδείγματα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δημιουργούν προβληματισμό στον ελληνικό λαό σχετικά με την απόδοση της Δικαιοσύνης. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης φέρει και η πολιτεία και ζήτησε από την ηγεσία της Δικαιοσύνης να αναλάβουν από κοινού, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, τις ευθύνες τους.

    Ομιλία των ανώτατων δικαστικών λειτουργών

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη είναι αντίστοιχα με εκείνα που αντιμετωπίζει η διοίκηση και κατ' επέκταση η ελληνική κοινωνία, ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμένος και είπε ότι απαιτούνται αλλαγές στη δομή και τη νοοτροπία του Δικαστικού Σώματος, άνοδος του επιπέδου της Παιδείας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι απαιτούνται αλλαγές στη λειτουργία της διοίκησης, ώστε να μειωθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε ο κ. Πικραμένος, είναι ο μεγάλος όγκος των υποθέσεων που έχει να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος προέρχεται από την κακοδιοίκηση και τη δαιδαλώδη πολυνομία, την έλλειψη ρυθμίσεων για μια σειρά ζητήματα και την αλόγιστη άσκηση ενδίκων βοηθημάτων, δηλαδή την αλόγιστη προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

    Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε ότι μέσα στο 2009, το Συμβούλιο περαίωσε -όπως ανέφερε δεν εξέδωσε αποφάσεις ακόμα - 7.000 υποθέσεις που αναλογούν σε 580 το μήνα ή 25 την ημέρα και τόνισε ότι τίποτα το αποτελεσματικό δεν πρόκειται να γίνει αν δεν περιοριστεί ο αριθμός των υποθέσεων.

    Επίσης, ο κ. Πικραμένος είπε ότι υπάρχουν θεσμοί οι οποίοι μπορούν να προστατεύσουν το Δημόσιο, για όσους ανησυχούν για τέτοιες περιπτώσεις.

    Τέλος σημείωσε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πρόθυμο να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών δαπανών, και ότι είναι έτοιμο σε συνεργασία με τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην ορθολογικότερη διαχείριση των δαπανών του δικαστηρίου.

    Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε τη δικαστική ανεξαρτησία και η Δικαιοσύνη να απονέμεται με διαφάνεια, αμεροληψία και εντιμότητα, τόνισε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Κούρτης και υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, χωρίς αυτή να είναι εις βάρος της αμεροληψίας και της Δικαιοσύνης και επεσήμανε με έμφαση, ότι πρέπει επίσης να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι νέοι δικαστές που εισέρχονται στο λειτούργημα αυτό να προσέρχονται σε αυτό από πίστη στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς και όχι λόγω βιοπορισμού.

    Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Καλαμύδας πρότεινε τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε δικαστήρια και εισαγγελίες, την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, ώστε να εκδίδονται σωστές αποφάσεις σε εύλογο χρόνο, και πρόσθεσε ότι όλες οι ειδικές διαδικασίες που δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε μία, εξηγώντας ότι πιλοτικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο θεσμός των μονομελών εφετείων.

    Ακόμη, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρότεινε την παράταση του ωραρίου των ποινικών δικαστηρίων, και τη συχνότερη εφαρμογή από τους εισαγγελείς των σχετικών άρθρων του κώδικα ποινικής δικονομίας για αρχειοθέτηση των μηνύσεων και απόρριψη των εκκλήσεων.

    Επιπλέον, ο κ. Καλαμύδας πρότεινε τον περιορισμό των αναβολών, την αποποινικοποίηση αδικημάτων ήσσονος σημασίας και την τιμωρία αυτών με διοικητικές ποινές, καθώς επίσης την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας και τη διάσπαση του εφετείου-"μαθούθ" της Αθήνας και την ίδρυση τουλάχιστον άλλων δύο στην Αττική.

    Τέλος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες ανέφερε πως "για την καλή λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν φτάνουν μόνο οι φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες των δικαστικών λειτουργών, αλλά χρειάζονται και άλλα κυρίως νομοθετικά μέτρα" και πρόσθεσε πως η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι κοινή ευθύνη με την κυβέρνηση.

    "Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό το νόημα των λόγων σας", είπε ο κ. Τέντες απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας, πως "δεν υπάρχει ατιμωρησία στην Ελλάδα σήμερα, κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες και κάνουμε το καθήκον μας".

    Ακόμα, ο κ. Τέντες σημείωσε ότι η εξασφάλιση ενός καλού δικαστικού συστήματος αποτελεί παραγωγική επένδυση, διότι μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε, ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία κατά την οποία το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στα οικονομικά προβλήματα του τόπου, το θέμα της συνάντησης κάθε άλλο παρά ανεπίκαιρο είναι.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση ταχύτερης και ποιοτικότερης Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό απαιτείται πολυεπίπεδη και σύνθετη προσπάθεια της κυβέρνησης, των δικαστών αλλά και των δικηγόρων.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 March 2010 - 15:30:27 UTC