Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα το πρόβλημά μας"
  • [02] "Εθνική προσπάθεια ενάντια στην εγκληματικότητα"
  • [03] Ντέρμπι στην Τούμπα

  • [01] "Θα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα το πρόβλημά μας"

    «Η Ελλάδα δεν ζητά σχέδιο διάσωσης, ούτε θέλουμε χρήματα, έχουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και θέλουμε υποστήριξη σε αυτό το πρόγραμμα και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του σε συνέδριο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, στο Λονδίνο.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το δικό της πρόβλημα, αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η κερδοσκοπία δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, καθώς, με τις πρακτικές αυτές, δυναμιτίζεται και η ευρωπαϊκή οικονομία.

    «Να μπορούμε να δανειζόμαστε με τους ίδιους όρους», είπε και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την απόφαση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που ελήφθη στις Βρυξέλλες, στις 11 Φεβρουαρίου.

    Υποστήριξε ότι, ως προοδευτικός ηγέτης, θεωρεί την κρίση και ως ευκαιρία για απαραίτητες βαθιές τομές και αλλαγές, προσθέτοντας πως, κατά τον ίδιο τρόπο, η παγκόσμια κρίση μπορεί να εκληφθεί ως ευκαιρία για αλλαγές και τομές.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για «απάθεια και παραίτηση μπροστά στα προβλήματα» και την κατηγόρησε, επίσης, ότι «η πολιτική της χαρακτηρίζονταν από αδιαφάνεια και διαφθορά».

    «Οι Έλληνες δεν είναι απαθείς και δεν παραιτούνται μπροστά στα προβλήματα. Οι Έλληνες αποφάσισαν αλλαγή στις εκλογές», τόνισε και συμπλήρωσε πως «παίρνουμε δύσκολα μέτρα, όμως οι πολίτες με ποσοστά από 62%-69% στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, ανέφερε ότι «οι προοδευτικοί ηγέτες έχουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αδιαφάνειας και της κερδοσκοπίας διεθνώς, τη διεύρυνση των παγκοσμίων ανισοτήτων, αλλά και την αποτυχία για επίτευξη συμφωνίας στη Κοπεγχάγη, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και να μπούμε σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης». Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «αυτή η αποτυχία δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιούνταν επενδύσεις στην πράσινη οικονομία».

    Υπογράμμισε ότι τα ζητήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με θέσπιση κανόνων στην οικονομία, τη δημιουργία κράτους δικαίου και τη δίκαιη αναδιανομή, αλλά και την πράσινη ανάπτυξη. Σημείωσε, δε, ότι «αυτά είναι πολιτικά ζητήματα».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει αναπτύξει δράση μαζί με άλλους ηγέτες, ώστε να χτυπηθεί η κερδοσκοπία, αλλά και να χρηματοδοτηθεί η πράσινη ανάπτυξη με νέους τρόπους.

    «Οι προοδευτικοί ηγέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αγορές πολύ καλύτερα από ό,τι οι συντηρητικοί, διότι για τους τελευταίους, οι αγορές είναι θεός, ενώ για εμάς είναι ένα εργαλείο για να υπηρετούμε τους λαούς μας και τις οικονομίες μας με καλύτερο τρόπο. Οι προοδευτικοί είναι αποτελεσματικότεροι στο να θέτουν κανόνες στις οικονομίες και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις», κατέληξε.

  • ** Το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, στην Ντάουνινγκ Στρήτ, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ντέϊβιντ Μίλιμπαντ.

    Δηλώση Θαπατέρο

    «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει, αξίζει της εμπιστοσύνης μας για τα βήματα, που έχει κάνει, και την αξιοπιστία, που έχει επιδείξει», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, στη διάρκεια συζήτησης, που ακολούθησε των ομιλιών των πρωθυπουργών και του Γιώργου Παπανδρέου, στη διάσκεψη για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, στο Λονδίνο.

    Στην ίδια συζήτηση, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδος Μάντελσον, δήλωσε εντυπωσιασμένος με την προσωπικότητα και την ηρεμία του Έλληνα πρωθυπουργού, γεγονός, που όπως τόνισε «καθησυχάζει τις αγορές».

    [02] "Εθνική προσπάθεια ενάντια στην εγκληματικότητα"

    Σε «πανεθνική προσπάθεια» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ. «Το σύνθημα είναι "όλοι στον δρόμο", να πολεμήσουμε το έγκλημα. Την προσπάθεια αυτή αξίζει να τη στηρίξουμε όλοι, γιατί αφορά όλους. Είναι πανεθνική προσπάθεια», είπε και ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς τις κατευθύνσεις της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και του οργανωμένου εγκλήματος.

    Για το πρώτο θέμα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη κατάσταση και στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα και πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν αλλού πιέσεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα περάσετε από δω. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα περάσουν. Αναφέρομαι στα κυκλώματα, που διακινούν ανθρώπους».

    Ανακοίνωσε ότι είδε τον Τούρκο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και έστειλε επιστολή στον Τούρκο ομόλογό μου για συνάντηση, ώστε «επιτέλους, να πάρουμε αποφάσεις, δεν χρειάζεται να κλαψουρίζουμε συνεχώς. Ήρθε η ώρα». Πρόσθεσε ότι γίνονται κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους ομολόγους του, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας, προκειμένου «να υπογράψει τις συμφωνίες, που της προτείνονται, και να συμμορφωθεί προς τα ήδη συμφωνηθέντα».

    Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας (εγκαταλειμένα σπίτια όπου συνωστίζονται 200 και 300 μαζί και τίθενται ζητήματα κινδύνου της δημόσιας υγείας), ο υπουργός είπε ότι είναι σε εξέλιξη διάλογος με φορείς, εκπροσώπους των κατοίκων και τον δήμαρχο και θα ξεκινήσει προσπάθεια, στην οποία όλοι χρειάζονται.

    «Θα υπάρξει γνωστοποίηση σε όλους ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην το ανεχθούμε άλλο και θα δράσουμε. Θα τους ενημερώσουμε όλους, όπως προβλέπει η δημοκρατική μας συνείδηση, κι από την άλλη, η απόφαση να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάληψη κτηρίων, δεν το ανεχόμαστε. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πορνεία, το παρεμπόριο, τα ναρκωτικά. Δεν θα υπάρξει ανοχή στο καθεστώς δυσφήμισης της πόλης».

    Για το πρόβλημα των ναρκωτικών, ο υπουργός τόνισε ότι «παράλληλα με το εγκληματικό φαινόμενο πρέπει να δούμε και το κοινωνικό ζήτημα». Κοινοποίησε, δε, ότι γίνεται προσπάθεια στο Συμβούλιο της Ευρώπης για ανάταξη της θέσης της χώρας και της διαπραγματευτικής της δύναμης. Ενημέρωσε, εξάλλου, ότι η Πολιτεία θα βγάλει στους δρόμους μάχιμους αστυνομικούς, καθώς «η μάχη προκύπτει από προσωπικό με υψηλό ηθικό και προσωπικό καλά εκπαιδευμένο διαρκώς».

    «Δύο χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά θα αστυνομεύουν το Λεκανοπέδιο και κάθε 20 λεπτά θα περνούν από το σπίτι καθενός από μας», σημείωσε.

    Ταυτόχρονα, συγκροτούνται τμήματα δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο, συγκεκριμένα 90 τμήματα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς. Στο σύνολο 5.500 αστυνομικοί κι επιπλέον 6.500 αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν περισσότερο ως τμήματα εξυπηρέτησης του πολίτη, υποδοχής των πολιτών. «Θα διαθέσουμε 12.000 αστυνομικούς, αρχές Απριλίου στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στην ύπαιθρο», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «φιλόδοξο». «Δεν το διαφημίζουμε, απλώς φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε ένα διαφορετικό αίσθημα των πολιτών απέναντι στο έγκλημα την ασφάλεια και την Αστυνομία», υπογράμμισε.

    Ανακοίνωσε ακόμη την ίδρυση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία θα στελεχωθεί με 100 αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων, που μαζί με την ασφάλεια Αττικής θα αναλάβουν αυτό το έργο. «Είναι μεγάλη αποστολή. Αν καταπολεμήσουμε τους δρόμους και τους προορισμούς των μαύρων εγκληματικών χρημάτων, τότε θα έχουμε κερδίσει ένα μέρος αυτού του στοιχήματος», επισήμανε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της εκπαίδευσης των αστυνομικών, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, τόνισε ότι «από τη μία είχαμε δύο αστυνομικούς στο Μαρούσι, που πήγαν να ελέγξουν τους κακοποιούς και τους αφόπλισαν, κι από την άλλη είχαμε ένα ατυχές περιστατικό με την σύλληψη, όμως, ταυτόχρονα των δύο κακοποιών. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Κάποιοι αστυνομικοί, παίρνοντας 1.000-1.200 ευρώ δίνουν μάχη με χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, με κακοποιούς αποφασισμένους να σκοτώσουν. Κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να δώσουν τη μάχη, κάποιοι άλλοι γιατί δεν έδωσαν τη μάχη;».

    Πρόσθεσε, δε, πως «δεν πρέπει να δώσουν τη μάχη αυτή. Αλίμονο αν έδιναν τη μάχη αυτή. Θα χάναμε δύο παιδιά. Ευτυχώς. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ, που εξελίχθηκε έτσι η υπόθεση στο Μαρούσι. Θέλουμε για την κάθε αποστολή τούς κατάλληλους αστυνομικούς. Αν πιστεύει κανείς ότι μπορούσαν οι δύο αστυνομικοί, που έκαναν πεζή περιπολία, να αντιμετωπίσουν δύο κακοποιούς, τότε δεν συνεννοούμαστε. Ορθά, λοιπόν, κακώς λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί. Έπρεπε να κάνουν άλλου είδους ενέργειες. Ευτυχώς, όμως, δεν χάθηκε κι άλλη ανθρώπινη ζωή».

    Οι επερωτώντες βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλος, Ιω. Κοραντής, Αστ. Ροντούλης, Άγ. Κολοκοτρώνης, Θ. Πλεύρης, Ουρ. Παπανδρέου προηγουμένως μίλησαν για μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά.

    «Δεν είχαμε πριν από 15 χρόνια άγριες συμπλοκές με χειροβομβίδες μέσα σε γειτονιές. Πού βρήκαν το βαρύ οπλοστάσιό τους; Στα blogs λένε ότι συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλοδαπές. Το ψάχνει η αστυνομία;». «Γίνεται χαμός στην πιάτσα, τα καλάζνικωφ πωλούνται σαν φιστίκια», είπαν και πρόσθεσαν: «Επί ΝΔ είχαμε μετατραπεί σε Καμπούλ, τώρα σε Βαγδάτη».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιάδης χαιρέτισε την ομιλία του υπουργού. «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, δεν έχουμε άλλο χρόνο όμως για χάσιμο, πρέπει να προλάβουμε, πριν πάρει ο κόσμος τον νόμο στα χέρια του», διαβλέποντας πως «θα ζήσουμε πολύ χειρότερες μέρες στυγνής βίας». Υποστήριξε, δε, ότι η παρουσία ενός εκατομμυρίου μεταναστών ανέτρεψε την κοινωνική ισορροπία και ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με το 1,5 εκ. παράνομων μεταναστών, που είναι ήδη στη χώρα.

    Κατηγόρησε, εξάλλου, τον υπουργό ότι με τον τρόπο που «βγαίνει και κατηγορεί τους αστυνομικούς», υποβιβάζει το ηθικό τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αισθάνονται ότι «είναι ο χειρότερος εχθρός τους», απεύθυνοντας το ερώτημα στον κ. Χρυσοχοϊδη:«Γιατί βγαίνετε και καλψουρίζετε στα κανάλια;»

    Κατηγόρησε την πολιτεία ότι «τιμωρεί» τους αστυνομικούς, που τραυματίζονται στο καθήκον όταν κατά την ανάρρωσή τους δεν τους καταβάλλει τα νυχτερινά και λοιπά επιδόματα και κάλεσε κάθε αστυνομικό, που τραυματίστηκε σε συμπλοκή με αλλοδαπό, ή «υποτιθέμενο αντιεξουσιαστή», να πηγαίνει στο ΛΑΟΣ να λαμβάνει έως και δύο μισθούς.

    Η πρόσκληση πυροδότησε την οξεία αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος είπε πως του θύμησε «το άγριο φαρ ουέστ, τους κυνηγούς κεφαλών» και ρώτησε «τι κάνει ακριβώς το ΛΑΟΣ αυτή τη στιγμή; Τι επιχειρεί να αναλάβει; Δεν υπάρχει το κράτος και η ελληνική πολιτεία; Εσείς θα υποκαταστήσετε το κράτος και την πολιτεία; Πού το βρήκατε αυτό γραμμένο;».

    Ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι επιχειρεί εδώ και πολύ καιρό, πότε με ήπιο τόνο και σωστά επιχειρήματα και πότε χρησιμοποιώντας «ακραίες, λαϊκιστικές κορώνες, να επιτύχει μία και μόνη πολιτική επιδίωξη. Να εκμεταλλευτεί κομματικά την κοινωνία του φόβου, την οποία μαζί με τη ΝΔ οργανώνουν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία».

    «Πράγματι, χρειάζεται εθνική προσπάθεια ενάντια στην εγκληματικότητα, ενάντια στη βία, ενάντια στην τρομοκρατία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε όλοι αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι «απαιτείται συνολική πολιτική, την οποία κάνει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς».

    Εκ μέρους της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρας, είπε ότι ουδείς αμφισβητεί τις καλές προθέσεις υπουργού και την αγωνία του για το ότι τα πράγματα στη δημόσια ασφάλεια θα πρέπει να γίνονται πιο φιλικά στον πολίτη, αλλά επισήμανε ότι «αποτελεσματική παρέμβαση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, θα ήταν αν είχαμε συγκεντρώσει προϋποθέσεις ασφάλειας». Καταλόγισε στον υπουργό ότι πέφτει θύμα της μεγαλοστομίας του, όταν χρησιμοποιεί «ιστορικής αξίας ηρωικές φράσεις του τύπου "δεν θα περάσετε" και απευθύνεται στην ανομία κηρύσσοντας επανάσταση χωρίς ανάλογες πράξεις».

    «Η κυβέρνησή σας βρίσκεται από την πλευρά της κατάρρευσης από το επίπεδο των λόγων στο επίπεδο της σκληρής πραγματικότητας, το οποίο χωρίζει άβυσσος», είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Επιτέλους, τι άλλαξε; Είστε ευχαριστημένος με τον τρόπο, που προστατεύτηκε στον Βύρωνα ο πολίτης; Το εάν ισοφαρίζετε το θάνατο με το ότι συνελήφθησαν δύο σκληροί κακοποιοί δεν τιμά την κυβέρνησή σας. Έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας, έχετε την τάση της αυτοηρωοποίησης, ενώ ενός μόνο χρεία έχετε: Να κάνετε αποτελεσματικά το διακόνημά σας και αυτό δεν το βλέπουμε».

    Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ν. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι «η επερώτηση δεν διαχωρίζει, με ύπουλο τρόπο, το έγκλημα από το πολιτικό έγκλημα» και πρόσθεσε ότι «ο υπόκοσμος δρα μέσα από εταιρίες και δίκτυα, οι εγκέφαλοί του είναι καθωσπρέπει επενδυτές, που συχνάζουν σε πολυτελή μέρη, δραστηριοποιούνται γύρω από το κράτος». Αναρωτήθηκε, δε, «άραγε, η φορολογική αμνησία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ποιόν εξυπηρετεί;».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης, είπε ότι η εγκληματικότητα είναι μεγάλη και είναι ακριβές ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός του Βύρωνα και τόνισε «δεν θα πω από ποιες σφαίρες έπεσε ο νεκρός» αλλά «αν ήταν εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί, δεν θα σκοτωνόταν κανένας και οι ίδιοι θα απέδιδαν καλύτερα».

    Καταλόγισε στον κ. Χρυσοχοϊδη ότι ενώ είχε αποδεχθεί τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για θέματα που σχετίζονται με την Αστυνομία, σήμερα δεν την υιοθετεί, σε βάρος του σκοπούμενου, που δεν είναι άλλο από την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας.

    «Καμιά κοινωνία δεν έχει επιλύσει τα προβλήματά της καλλιεργώντας τον φόβο. Πράγματι, η συμμετοχή των αλλοδαπών στο έγκλημα είναι μεγάλη. Αυτό δεν είναι κρυφό. Η αστυνομία δίνει τα στοιχεία. Εκείνο, που πρέπει να κάνουμε, είναι να βρούμε τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα και να το πατάξουμε», απάντησε στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Απηύθυνε παράκληση για πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος, αλλά πρόσκληση για συμπόρευση για να πετύχει ο σχεδιασμός του υπουργείου και να κερδηθεί το στοίχημα κατά της εγκληματικότητας και υπέρ των πολιτών.

    «Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Συμπορευτείτε σε μια σειρά από ζητήματα να τα επιλύσουμε στο κοινωνικό πεδίο τους. Αν δεν αλλάξουμε, δεν θα βουλιάξουμε απλώς, θα καταστραφούμε», κατέληξε.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής των όσων δικαιούνται οι αστυνομικοί, που έχουν τραυματιστεί, ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε ότι το θέμα έχει συζητηθεί και επιλύεται.

    [03] Ντέρμπι στην Τούμπα

    Το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι που κάνουν πολύ καλό πρωτάθλημα θέλουν την νίκη που θα τους θέσει σε τροχιά τίτλου, καθώς θα υπολείπονται δύο βαθμούς από την κορυφή. Οσον αφορά στους «πράσινους» θα παραταχθούν με εξαιρετική ψυχολογία μετά την νίκη με 3-2 επί της Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ και θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν «χτίσει» για την κατάκτηση του τίτλου.

    Παράλληλα, ο Ολυμπιακός που δείχνει στοιχεία αγωνιστικής ανάκαμψης, φιλοξενείται στην Κρήτη από τον Εργοτέλη και θέλει μόνο την νίκη, έτσι ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό και να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενη «γκέλα» του πρωτοπόρου στην Θεσσαλονίκη.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό, καθώς ο «γηραιός» θέλει τους τρεις βαθμούς για να βελτιώσει την θέση του στην βαθμολογία, ενώ οι Βοιωτοί θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

    Επίσης, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Αρη σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπως είναι και αυτές της Καβάλας με την Ξάνθη, του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο.

    Τέλος, η Λάρισα θα φιλοξενήσει τον ουραγό Πανθρακικό, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην απομάκρυνση των «βυσσινί» από την επικίνδυνη ζώνη.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 16:45 Ηρακλής-Λεβαδειακός NOVA

    16:45 Καβάλα-Ξάνθη ΣΚΑΪ

    19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA

    Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 14:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

    14:30 Λάρισα-Πανθρακικός NOVA

    14:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος NOVA

    16:45 ΑΕΚ-Αρης NOVA

    19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 22 16-4-2 9-2-1 7-2-1 41-14 52

    2. Ολυμπιακός 22 15-4-3 7-2-2 8-2-1 37-13 49

    3. ΠΑΟΚ 22 14-5-3 9-0-1 5-5-2 27-9 47

    4. ΑΕΚ 22 10-6-6 7-1-2 3-5-4 34-29 36

    5. Άρης 22 9-8-5 6-4-2 3-4-3 26-21 35

    6. Ατρόμητος 22 8-6-8 6-2-3 2-4-5 27-25 30

    . Καβάλα 22 8-6-8 5-4-1 3-2-7 20-18 30

    8. Αστέρας Τρίπολης 22 8-5-9 5-3-3 3-2-6 24-24 29

    9. Εργοτέλης 22 7-7-8 5-4-2 2-3-6 27-28 28

    10. Ξάνθη 22 7-4-11 7-1-4 0-3-7 17-23 25

    . Πανιώνιος 22 6-7-9 4-4-3 2-3-6 24-25 25

    12. Λάρισα 22 6-6-10 4-4-2 2-2-8 20-32 24

    . Ηρακλής 22 6-6-10 4-4-3 2-2-7 25-31 24

    14. ΠΑΣ Γιάννινα 22 5-6-11 4-4-3 1-2-8 18-31 21

    15. Λεβαδειακός 22 5-5-12 4-2-5 1-3-7 20-35 20

    16. Πανθρακικός 22 2-3-17 1-3-8 1-0-9 16-45 9


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 February 2010 - 17:30:18 UTC