Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι στην Εξεταστική, αλλά από το 1981"

  • [01] "Ναι στην Εξεταστική, αλλά από το 1981"

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη συναίνεσης επέρριψε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα και παρουσίασε το πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων στο δρόμο για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στις 25, 26 και 27 Ιουνίου στην Αθήνα.

    Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία των ημερών, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τον όρο συναίνεση τον είχε εισαγάγει στη δημόσια διαβούλευση η ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι καθετί που μας γυρίζει στο παρελθόν προσφέρει κακή υπηρεσία στην πατρίδα.

    Συνέχισε λέγοντας ότι "είναι κρίμα που η κυβέρνηση ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ΝΔ για συναίνεση τώρα οδηγεί την κοινωνία στο δρόμο της διαίρεσης και του διχασμού".

    Χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση για να πάμε μπροστά, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε ότι αν κοιτάμε πίσω για να πάμε μπροστά μοιραία θα σκοντάψουμε.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που αρχίζουν αυτή την Κυριακή (21/2/2010) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Απηύθυνε πρόσκληση στην οργανωμένη βάση και στους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν και σε αυτή την πρώτη εκδήλωση αλλά και συνολικά στον προσυνεδριακό διάλογο.

    Στην εκδήλωση της Κυριακής θα προβληθεί ταινία με τους σταθμούς στην πορεία της ΝΔ από την ίδρυσή της, και θα γίνουν ομιλίες του κ. Αβραμόπουλου και του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Η δύσκολη συγκυρία που διανύουμε απαιτεί αίσθημα ευθύνης από όλους, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι στις 29 Νοεμβρίου, με την εκλογή αρχηγού, η ΝΔ έκανε το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότησή της. Ο διάλογος με την κοινωνία θα είναι διαρκής για μια σύγχρονη και αξιόπιστη πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Η ημέρα αυτή δεν θα αργήσει, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρει τη ΝΔ αλλαγμένη σε αντιλήψεις και δομές εξουσίας. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να βάλουμε τέρμα στη μιζέρια και στο διασυρμό της χώρας. Το βασικό σύνθημα της προσυνεδριακής διαδικασίας είναι "ξεκινάμε".

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε και τα προσυνέδρια που θα ακολουθήσουν την έναρξη της Κυριακής. Ο πρώτος σταθμός θα είναι στις 20 και 21 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με προσυνέδριο για τα πολιτικά και οργανωτικά θέματα.

    Δεύτερος, στις 17 Απριλίου στο Ναύπλιο, για τα πολιτικά θέματα. Τρίτος, στις 22 Μαΐου, για ιδεολογικά θέματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Τέλος, στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο οικουμενικού Ελληνισμού στην Αθήνα.

    Ενδιαμέσως, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά θεματικών συνδιασκέψεων.

    Στις 8/3 προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για τις γυναίκες στην Αθήνα, στις 13/3 για την ασφάλιση και την κοινωνική συνοχή στην Χαλκίδα, στις 10/4 συνδιάσκεψη για τα αγροτικά θέματα στη Λάρισα, στις 24/4 για την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιβάλλον στη Θράκη, στις 9/5 για την παιδεία και τον πολιτισμό στα Γιάννενα και στις 6/6 για τη νησιωτική πολιτική στη Λέσβο.

    Κριτική στην κυβερνητική πολιτική

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και την επιλογή της να συστήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο» και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο και σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας.

    Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα» ωστόσο «το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και ζητάει Εξεταστική για την Οικονομία. Χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες».

    Ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση: «η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981β¦ Εμείς απαντάμε «ναι» στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι «112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

    Αναφέρθηκε στην συναίνεση που είχε προσφέρει στην κυβέρνηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση: «Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».

    Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι «η πραγματική οικονομία πλήττεται σοβαρά από επικίνδυνες και ανεύθυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του υπουργού Οικονομικών για τονβ¦ Τιτανικό!»

    Άσκησε συνολική κριτική στην τακτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι «σε μιαν οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μηδενικές επενδύσεις, μεγαλύτεροι φόροι φέρνουν λίγα έσοδα και προκαλούν τεράστια ανεργία. Αυτή την εκτίναξη της ανεργίας θέλησα σήμερα κυρίως να προλάβω. Με δέσμες συγκεκριμένων μέτρων. Με προτάσεις τόνωσης της Οικονομίας, χωρίς να επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός». Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

    Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ανήσυχος και για την αντοχή της κοινωνίας αλλά και της μεσαίας τάξης. Τα μέτρα για την οικονομία έχουν και τις κόκκινες γραμμές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «για μας «κόκκινη γραμμή» είναι η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε χωρίς να θίξουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής».

    Στην συνάντηση Σαμαρά - Παπανδρέου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αμέσως μετά ότι «τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφβ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».

  • *** Σήμερα, ο κ. Σαμαράς επιβράβευσε τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τη διαχρονική του κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2010 - 11:30:15 UTC