Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί στο Παρίσι
  • [02] "Αναπτυξιακές ανάσες για τόνωση της οικονομίας"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί στο Παρίσι

    Με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί συναντάται σήμερα, στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν και τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακουγιέ.

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Παπανδρέου, θα μεταβεί σιδηροδρομικώς στις Βρυξέλλες, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους του συντονισμένη δράση έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

    Προσπάθεια προς τρεις κατευθύνσεις καταβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την εισοδηματική πολιτική.

    Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι να σωθεί η οικονομία και να μειωθεί το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, οι οποίες θα προστατεύουν, στο μέτρο του δυνατού, τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η σταθερή πυξίδα σε κάθε βήμα της κυβέρνησης.

    Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη. Οι συνθήκες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επιβάλλουν την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο μέτωπο της ανάπτυξης.

    Πρέπει, τόνισε χαρακτηριστικά, να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων και πρόσθεσε ότι διαφορετικά το κόστος της κρίσης και οι επιπτώσεις της θα είναι μεγαλύτερες.

    Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στο γρηγορότερο ρυθμό της εκδήλωσης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο θεσμικό, κυρίως, τομέα. Πρόκειται για πρωτοβουλίες οι οποίες δεν έχουν μεγάλο κόστος και οι οποίες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος και καλυτέρευση των συνθηκών ζωής.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας και το πώς αυτή δημιουργήθηκε. Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς συζήτησης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση της ΝΔ.

    Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κρίση χτύπησε τη χώρα, είναι δε αποτέλεσμα των λαθών και της κακοδιαχείρισης που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

    Τόνισε επίσης ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν προήλθε από το πουθενά, και είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Πρώτον, των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες, παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν από μόλις ενάμιση χρόνο.

    [02] "Αναπτυξιακές ανάσες για τόνωση της οικονομίας"

    Υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, συνεδρίασε στη Ρηγίλλης η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει ριζοσπαστικά σε δομές, οργάνωση και στρατηγική.

    «Με την κοινωνία μπροστά, ξεκινάμε εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την πολιτική, το λαό μας και την πατρίδα μας», δήλωσε, αναφέροντας πως «η παράταξή μας ξαναγίνεται κυρίαρχη στην πολιτική και την κοινωνία και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για το μέλλον».

    Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε επίσης ότι το 8ο τακτικό συνέδριο συνιστά ιστορικό σταθμό στην πορεία της παράταξης, «σηματοδοτώντας, μέσα από στρατηγική ανασυγκρότησης, μια νέα εποχή».

    Η ΝΔ, συνέχισε, ανακτά τη σχέση της με την κοινωνία, ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, αναπτύσσεται στην ευρύτερη κεντροδεξιά και ανοίγει την πόρτα στα σύγχρονα ρεύματα της εποχής, επαγγελόμενη τη νέα μεταπολίτευση.

    «Τα 800.000 μέλη της, ενεργά στη νέα διαδικασία, διευρύνουν και εμβαθύνουν τη νέα διακικασία, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας τις αντιλήψεις και την ιδεολογία που τη στηρίζουν», σημείωσε.

    Από την πλευρά του, ο Γραμματέας Προγράμματος και μέλος της Επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε ότι η ΝΔ θα συναινέσει σε μέτρα δίκαια, «που πρέπει να ληφθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», αλλά και ότι η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της τη ΝΔ σε οποιοδήποτε μέτρο άδικο «που απλώς έρχεται με εισπρακτικό χαρακτήρα να συμπληρώσει κάτι που από την πρώτη στιγμή απουσιάζει, ένα σχέδιο δηλαδή αντιμετώπισης της κρίσης».

    Ο κ. Γκιουλέκας είπε, επίσης, ότι στο εξής η οργανωτική επιτροπή θα συνεδριάζει συνεχώς μέχρι το συνέδριο και πως «έχουμε πολλή δουλειά και πολύ κέφι». Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, είπε πως «θα τα συζητήσουμε, όταν δούμε όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση».

    Για τα οικονομικά μέτρα

    Σε σημαντική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων υποστηρίζει ότι οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

    "Η αναδίπλωση της κυβέρνησης σε βασικές πτυχές της εισοδηματικής πολιτικής και η ακύρωση των σχετικών δεσμεύσεών της, προεκλογικών και μετεκλογικών, επιβεβαιώνουν το σύνδρομο των κυβερνητικών παλινωδιών στην ασκούμενη οικονομική πολιτική. Οι κυβερνητικές αποφάσεις οδηγούν σε σημαντική μείωση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνουν καμία ειδική μέριμνα για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις" αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, που συμπληρώνει:

    "Το άθροισμα των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τη φορολόγηση των καυσίμων και την εισοδηματική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που θα στεγνώσει την αγορά και θα οδηγήσει σε μεγάλη αφαίμαξη εισοδήματος, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

    Αυτή η αδικία θα γιγαντωθεί και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυτό που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει ως "αναπτυξιακές ανάσες" για την τόνωση της οικονομίας".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι

  • Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου θα μιλήσει στην διεθνή διάσκεψη με θέμα "Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Μετανάστευση: Σύγχρονες Προκλήσεις &Επιπτώσεις στις Μεσογειακές Χώρες Μέλη της Ε.Ε." (10:00:00 Αθήνα)

  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Στις 10.00 θα είναι στο Σύνταγμα και η Αλ. Παπαρήγα και θα κάνει δηλώσεις (10:00:00 Αθήνα)

  • Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου (10:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ (10:30:00 Αθήνα)

    Συνέντευξη Τύπου προέδρου "Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας" Κρις Σπύρου (12:30:00 Αθήνα)

  • Άφιξη ΥΦΕΞ Σπ.Κουβέλη από την Αϊτη -Δηλώσεις (12:00:00 Αθήνα)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τσαρούχα "Πληροφόρηση. Ο άυλος χρυσός του 21ου αιώνα". Θα μιλήσουν οι: Χρήστος Παπουτσής, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Φώτης Κουβέλης (19:00:00 Αθήνα)

    Αθλητική ατζέντα

    Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (προημιτελική φάση)

    17:00 Ξάνθη-Αρης

    17:00 Καβάλα-Πανιώνιος

    Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Φάση των «16», 3η Αγωνιστική)

    21:00 Ολυμπιακός-Τσιμπόνα ΣΕΦ

    Χάντμπολ-Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών (Α΄ όμιλος, 7η ημέρα): ΠΑΟΚ-Ζέγκεντ

    Υδατοσφαίριση-Α1 Ανδρών (14η ημέρα)

    17.00 Παλ. Φάληρο-Πανιώνιος

    20.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    Βόλεϊ-Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (β΄ φάση)

    18.00 Φοίνικας - ΕΑ Πατρών

    20.00 Άρης - Ηρακλής

    Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (18η αγωνιστική)

    17.00 Κερατέα - Άρης

    18.30 ΓΣΚ Ηρακλής - ΕΑ Λαρίσης

    20.00 Ανατόλια - Πανελλήνιος

    20.00 Πανιώνιος - Μαρκόπουλο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 February 2010 - 5:30:16 UTC