Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη σις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας
  • [02] "Μέτρα για ενίσχυση της οικονομίας"
  • [03] Ενοπλη ληστεία με έναν νεκρό
  • [04] Η ατζέντα της ημέρας
  • [05] Επιδείνωση του καιρού

  • [01] Επίσκεψη σις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα επισκεφθούν το πρωί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, προκειμένου να τιμηθεί η πράξη αλληλεγγύης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2007, όταν, με απόφαση του τότε προέδρου της Τάσσου Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε η Κύπρος να αναλάβει την ανοικοδόμηση του χωριού Αρτέμιδα Ηλείας το οποίο και θα παραδοθεί σήμερα.

    "Αριστες οι σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας"

    "Στις συζητήσεις που είχαμε με τον Μπόικο Μπορίσοφ διαπιστώσαμε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών μας, ενώ παράλληλα η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί και ένα νέο ξεκίνημα για μια πιο δυναμική στάση στις διμερείς μας σχέσεις", δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη διμερή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στη παραμεθόρια πόλη Ζλάτογκραντ.

    Νωρίτερα, οι δύο πρωθυπουργοί είχαν εγκαινιάσει τη διασυνοριακή οδό Θερμών-Ζλάτογκραντ.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι προσβλέπει σε σχέσεις - πρότυπο στην οικονομία, το εμπόριο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, σχέσεις οι οποίες, όπως είπε, μπορούν να αποτελέσουν και μοντέλο διμερών σχέσεων για όλα τα Βαλκάνια.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το γεγονός πως η Βουλγαρία είναι πλήρες μέλος της ΕΕ δίνει περισσότερες δυνατότητες για τις διμερείς αυτές σχέσεις, για την προώθηση της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ως το 2014 και την επίλυση λεπτών προβλημάτων στην περιοχή.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι διαπίστωσε πως ο Βούλγαρος ομόλογός του είναι και αυτός αποφασισμένος ώστε να προχωρήσουν οι δύο χώρες μαζί με τις καλύτερες προοπτικές.

    Απο τη μεριά του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι τιμή για τη Βουλγαρία να υποδέχεται έναν από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της Ευρώπης.

    Πρόσθεσε ότι προσυπογράφει όλα όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός και επισήμανε ότι μετά τα εγκαίνια της διασυνοριακής διάβασης για πρώτη φορά ανοίγεται διάβαση σε μήκος 350 χιλιομέτρων ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

    Ο κ. Μπορίσοφ είπε ότι η φιλία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ηγετών θα συμβάλει στην προώθηση των διμερών σχέσεων, αλλά και στη βοήθεια προς τις άλλες βαλκανικές χώρες, ενώ τέλος είπε ότι μπορούμε μαζί να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα δώσουν τόνωση στην περιοχή.

    Στις διμερείς συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, με θετικό πρόσημο αλλά και η συμφωνία να επιλύονται αμέσως διάφορα τεχνικά προβλήματα, ώστε αυτή η μεγάλη επένδυση να λειτουργήσει, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

    Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κοινής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της λειτουργίας και άλλων διόδων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και τα θέματα του Κοσόβου, της ονομασίας της ΠΓΔΜ, της Τουρκίας και το Κυπριακό.

    Ακόμη, συζητήθηκε η πορεία της Βουλγαρίας στην ΕΕ, όπου η Ελλάδα ως παλαιότερο μέλος επικουρεί τη γείτονα χώρα σε ευρωπαϊκά θέματα. Βεβαίως συζητήθηκε η "ατζέντα 2014", η είσοδος δηλαδή των δυτικών βαλκανίων στην ΕΕ, όπως έχει προτείνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, ως τη χρονιά αυτή και τέλος οι δύο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση επίσκεψης στην Αθήνα και τη Σόφια, αντίστοιχα.

    Ακολούθησε γεύμα στο οποίο παρεκάθησαν οι αντιπροσωπείες των δυο χωρών καθώς και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος θα μεταβεί στην Ηλεία συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.

    [02] "Μέτρα για ενίσχυση της οικονομίας"

    Στην 7η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο "Κόσμος του Επενδυτή", ο κ. Σαμαράς ζητάει δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αναπτυξιακά μέτρα που θα ενισχύσουν την οικονομία και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών για να χτυπηθούν οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και δηλώνει ότι "θα πολεμήσει σκληρά" τον πρωθυπουργό "αν κάνει πράγματα επιζήμια για τον τόπο".

    Για το θέμα του εκλογικού νόμου αναφέρει ότι συμφωνεί με την αρχή να περιοριστεί το "πολιτικό χρήμα", αλλά διαφωνεί με το γερμανικό μοντέλο. Εκτιμά, ότι αν αυτό εφαρμοζόταν στην Ελλάδα θα καθιστούσε το πολιτικό σύστημα πιο συγκεντρωτικό, τα κόμματα πιο αρχηγικά και την κομματοκρατία ακόμη πιο ασφυκτική.

    Σε ερώτηση για την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ, αναφέρει ότι το κόμμα του βρίσκεται σε πορεία ταχείας ανασυγκρότησης και εν όψει συνεδρίου θα μπει σε πορεία αναγέννησης.

    «Δημιουργούμε ένα κόμμα που ξέρει τα προβλήματα του τόπου, δεν έχει δουλείες σε κανέναν, δεν έχει γραμμάτια από τα παρελθόν και χτίζει τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης, με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα», τονίζει, ενώ για το θέμα της ενότητας στη ΝΔ και ειδικότερα για τη Ν. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «δεν τη βλέπω ως "ηττημένη" και δεν την θέλω σε "ακινησία". Τη θέλω δραστήρια, μαζί μας, στην πρώτη γραμμή».

    Ερωτηθείς πόσο εθνικιστής είναι, απαντά μεταξύ άλλων: «όσο εθνικιστής μπορεί να είναι όποιος βιώνει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου του, χωρίς να υποτιμά τον πολιτισμό κσι την παράδοση άλλων λαών».

    Αναφερόμενος στους χαρακτηριμούς "δεξιός" και "αριστερός", σημειώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απαξιωτικά λέγοντας «είναι πολιτικές ταυτότητες, δεν είναι κουσούρια ούτε αρετές».

    Για το Κυπριακό επαναλαμβάνει τη θέση ότι αν το νέο σχέδιο είναι το ίδιο με το Σχέδιο Ανάν, θα το στείλει στο καλάθι των αχρήστων ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

    Για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζει ότι προέχει η εφαρμογή από την Τουρκία των διμερών συμφωνιών που έχουμε κάνει για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

    Τέλος, για το μεταναστευτικό, επισημαίνει ότι το πρόβλημα αφορά την ουσιαστική ένταξή τους και όχι απλώς την τυπική πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας. «Πιστεύουμε στην πολιτιστική κοινότητα, όχι στην κοινότητα του αίματος», τονίζει και θεωρεί ότι η καλύτερη ρύθμιση αντιστοιχεί στο γερμανικό μοντέλο όσον αφορά την πολιτογράφηση και την ιθαγένεια και στο γαλλικό, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και την εθνική ταυτότητα.

    "Αδικαιολόγητη καθυστέρηση"

    Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση, τονίζει ότι "παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και το γεγονός ότι αγνόησε τις δικές μας εποικοδομητικές προτάσεις, επισημαίνουμε στα θετικά την καταγραφή ορισμένων μέτρων (έστω και ατελών) για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010".

    Ο Α. Σαμαράς κάνει λόγο για κενά και αδυναμίες του προγράμματος, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας και τονίζει πως η ΝΔ θα παρακολουθήσει, βήμα προς βήμα, την εφαρμογή στην πράξη των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, γιατί θεωρεί ότι η πλήρης και αξιόπιστη υλοποίησή τους θα στείλει τα αναγκαία θετικά μηνύματα, τόσο προς τις Βρυξέλλες, όσο και προς τις διεθνείς αγορές.

    Ειδικότερα ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υποβάλλουν, κάθε χρόνο, όλες οι χώρες μέλη της Ο.Ν.Ε. παρουσιάζει αναλυτικά στόχους και μέτρα πολιτικής για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, αλλά και για την αναπτυξιακή πορεία της κάθε χώρας.

    Το σχέδιο του Ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2010 - 2013 είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι τόσο γιατί ανατρέπει τον Προϋπολογισμό του 2010, που μόλις ψηφίστηκε, όσο γιατί πρόκειται να υλοποιηθεί σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και εκτίναξης του κόστους δανεισμού της χώρας.

    Σε μια πρώτη ανάγνωση, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και τη σημασία του ίδιου του εγχειρήματος του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θέλουμε να συμβάλουμε με τρόπο παραγωγικό.

    Γι΄ αυτό και, παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και το γεγονός ότι αγνόησε τις δικές μας εποικοδομητικές προτάσεις, επισημαίνουμε στα θετικά την καταγραφή ορισμένων μέτρων (έστω και ατελών) για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010. Υπογραμμίζουμε, όμως, κενά και αδυναμίες, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας. Και αυτό διότι:

    Β· Η Κυβέρνηση, ενώ επικαλείται συνεχώς τη διαβούλευση, στην περίπτωση αυτή, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αποδεικνύει το αντίθετο.

    Αποτελεί προσβολή προς τη Βουλή να δίνει ο αρμόδιος υπουργός το Πρόγραμμα στη δημοσιότητα το μεσημέρι, να το παρουσιάζει στη Βουλή το απόγευμα, να το στέλνει στην Ε.Ε. την επομένη και να υπόσχεται συζήτηση στη συνέχεια.

    Β· Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, δεν περιλαμβάνει κοστολογημένα μέτρα μείωσης του ελλείμματος.

    Β· Είναι ελλειπές - ανεπαρκές σε ό,τι αφορά το βασικό στόχο, που είναι η δημοσιονομική διατηρησιμότητα σε χρονικό ορίζοντα τριετίας.

    Β· Δεν έχει επαρκή αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης για την ανάκαμψη της Οικονομίας, που είναι και η βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

    Β· Δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης.

    Για να βγει η χώρα από το σημερινό οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο, απαιτείται η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με την επίτευξη θετικών ρυθμών μεγέθυνσης, θα οδηγήσουν στην οργανική αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του Α.Ε.Π., που είναι και το ζητούμενο για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

    Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να προσγειωθεί, από τη δημαγωγία της προεκλογικής περιόδου, στη σκληρή πραγματικότητα του Σταθεροποιητικού Προγράμματος που υπέβαλε.

    Η ΝΔ θα παρακολουθήσει, βήμα προς βήμα, την εφαρμογή στην πράξη των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, γιατί θεωρεί ότι η πλήρης και αξιόπιστη υλοποίησή τους θα στείλει τα αναγκαία θετικά μηνύματα, τόσο προς τις Βρυξέλλες, όσο και προς τις διεθνείς αγορές".

    [03] Ενοπλη ληστεία με έναν νεκρό

    Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το απόγευμα ο 45χρονος υπάλληλος της χρηματαποστολής που τραυματίστηκε από τις σφαίρες των επίδοξων ληστών κατά την απόπειρα που έγινε στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, έξω από το κατάστημα παιγνιδιών "Τζάμπο".

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από βλήμα πυροβόλου όπλου, πιθανόν Καλάσνικοφ, γιατί στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν κάλυκες από τέτοιο όπλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η μοιραία σφαίρα μπήκε στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος πιθανόν από το "κολωνάκι" και έπληξε θανάσιμα στο κεφάλι τον υπάλληλο.

    Χθες το μεσημέρι, την ώρα που τρεις υπάλληλοι χρηματαποστολής, οι οποίοι παρέλαβαν χρήματα από το κατάστημα, είχαν μπει στο θωρακισμένο όχημα, δυο άγνωστοι τους έκλεισαν το δρόμο με δυο κλεμμένα φορτηγάκια στα οποία έβαλαν φωτιά.

    Στη συνέχεια, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος της χρηματαποστολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ο 45χρονος, ενώ οι άλλοι έπαθαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς των φλεγόμενων αυτοκινήτων.

    Δεν άνοιξαν όμως τις πόρτες, γι'αυτό οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια και διέφυγαν με δυο μοτοσικλέτες που οδηγούσαν συνεργοί τους.

    Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [04] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Παπανδρέου - Χριστόφια στην Αρτέμιδα στα καμμένα της Ηλείας - 11:00:00

  • Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην 7η Σύνοδο της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ - 11:30:00, ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, Μιχαλακοπούλου 50

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (12η ημέρα) - 12:00:00

    Αθηναϊκός-Ολυμπιακός

    Π. Φάληρο-Παναθηναϊκός

    Εσπερίδες-Απόλλων Πτ.

    Αρης-Ολυμπιάδα Λάρισας

    Απόλλων Καλ.-ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (17η αγωνιστική) - 15:00:00

    Δόξα Δράμας-ΟΦΗ

    Ηλιούπολη-Παναιτωλικός

    Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας

    Αγροτικός Αστέρας-Αιγάλεω

    Καλαμάτα-Αναγέννηση Καρδίτσας

    Ιωνικός-Ρόδος

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 18η αγωνιστική) - 15:00:00

    Ασπρόπυργος-Παναχαϊκή

    Πλατανιάς Χανίων-Αγία Παρασκευή

    Παναργειακός-Ολυμπιακός Χερσονήσου

    Κεραυνός Κερατέας-Ατσαλένιος

    Ζάκυνθος-Κόρινθος

    Σαρωνικός-Βύζας Μεγάρων

    Χαϊδάρι-Παναιγιάλειος

    Καλλιθέα-Αίας Σαλαμίνας

    Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 18η αγωνιστική) - 15:00:00

    Πυρσός Γρεβενών-Βισαλτιακός

    Τρίκαλα-Κοζάνη

    ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Θερμαϊκός

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βέροια

    Οδυσσέας Αναγέννησης-Αναγέννηση Επανωμής

    Εορδαϊκός-Μακεδονικός

    Φωκικός-Δόξα Κρανούλας

    Καστοριά-Εθνικός Φιλιππιάδας -δεν θα διεξαχθεί-

    Ρεπό: Νίκη Βόλου

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Γ΄ όμιλος, 3η ημέρα)

    Παρτιζάν Βελ.-Ολυμπιακός - 20:00:00, Βελιγράδι

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (15η αγωνιστική)

    16:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

    18:30 ΑΕΚ-ΕΑ Πατρών

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (14η αγωνιστική)

    19:30 Άρης-Παναθηναϊκός

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (11η ημέρα)

    16:00 Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Ελπίδες Δράμας

    16:00 Αναγέννηση Αρτας-ΑΣΕ Ορμή

    16:00 Νέα Ιωνία-Αρης Θεσ.

    16:00 Ποσειδών Λουτρ.-Εθνικός Κοζ.

    18:00 Αρίων Πτολεμαϊδας-Αναγέννηση Βυρ.

  • Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (2η ημέρα)

    14.00 ΝΟΒΑ-ΟΦΗ

    15.00 Ηρακλής-ΟΥΚ Βόλου

    16.00 Τρίτων Αμαρ.-Ηλυσιακός

    17.00 Περιστέρι-Εθνικός

    17.00 Γλυφάδα-Καλαμάκι

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (12η ημέρα)

    17:00 Πανελλήνιος-Mαρούσι

    17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ

    18:00 Περιστέρι-Ηλυσιακός

    21:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (18η αγωνιστική)

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 14:30 ΝOVA

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:30 ΝOVA

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ 16:45 ΝOVA

    ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

    -

    [05] Επιδείνωση του καιρού

    Αισθητή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής, με βροχές σε όλη τη χώρα, καταιγίδες στα νότια, χιόνια, κυρίως στα ορεινά, και πτώση της θερμοκρασίας.

    Σήμερα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

    Αναμένεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.

    Χθες, λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων από το 18ο έως το 33ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου - Άρτας και από το 15ο έως το 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου - Πετρίλου.

    Αποκλείστηκαν οχτώ δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αργιθέας (Ανθηρό, Αργιθέα, Θερινό, Καρυά, Ελληνικά, Καλή Κώμη, Πετρωτό, Μεσοβούνι) και οχτώ τοπικά διαμερίσματα της διευρυμένης κοινότητας Αργιθέας (Πετρίλο, Βλάσι, Δροσάτο, Κουμπουριανά, Πετροχώρι, Στεφανιάδα, Φουντωτό, Λεοντίτο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 January 2010 - 5:30:25 UTC