Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπέρογκες αυξήσεις"

  • [01] "Υπέρογκες αυξήσεις"

    Για υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας με την επιχειρηματολογία περί "πράσινης ανάπτυξης" «σε μία εποχή που τα μεσαία και φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μας κληροδότησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς προς τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Τσίπρας ζητάει «ριζική στροφή σε πολιτικές βιώσιμης κινητικότητας και σε οικονομικές πολιτικές που θα ανακουφίζουν και δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τις κοινωνικές τάξεις με χαμηλά και μικρά εισοδήματα», ενώ χαρακτηρίζει το μέτρο "καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα" και σημειώνει ότι «θα έχει ελάχιστα περιβαλλοντικά οφέλη, αφού "πράσινα τέλη" κυκλοφορίας νοούνται όταν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την χρήση και τις εκπομπές ρύπων και όχι μόνο με το έτος κυκλοφορίας και τα κυβικά».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα ακυρώσει από φέτος τις υπέρογκες αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας και εάν προτίθεται να συνδέσει τα τέλη κυκλοφορίας με τους εκπεμπόμενους ρύπους και την χρήση του αυτοκινήτου, καθώς επίσης ποιό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την δημιουργία υποδομών και την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, ώστε οι πολίτες να έχουν γρήγορες, αξιόπιστες και ασφαλείς μετακινήσεις που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

    Συνάντηση Τσίπρα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

    Την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άνδρο Κυπριακού, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις των εντατικών συνομιλιών του Προέδρου Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ και τόνισε ότι, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι, ιδίως όταν στην κυπριακή διακυβέρνηση βρίσκεται η Αριστερά, να αιφνιδιαστούμε και να δεχτούμε κάποια λύση, η οποία δεν θα είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού, αλλά, πρόσθεσε, «κίνδυνος, λοιπόν, είναι, αν το ναυάγιο αυτών των προσπαθειών επέλθει, θα βρεθούμε σε μια ντεφάκτο διχοτόμηση του νησιού και αποδοχή, βεβαίως, της στρατιωτικής κατοχής της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Είναι μια εξέλιξη που για εμάς πρέπει να αποφευχθεί. Και οι προσπάθειες του Δ. Χριστόφια και της Κυπριακής κυβέρνησης είναι προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η πολύ αρνητική εξέλιξη».

    Ο κ. Κυπριανού, στη δήλωσή του, είπε ότι οι τελευταίες προτάσεις του κ. Ταλάτ είναι απαράδεκτες για εμάς, είναι έξω από τα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και έξω από το συμφωνηθέν πλαίσιο μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο. Επίσης, είπε ότι διαπιστώθηκε μεγάλη σύμπτωση απόψεων με τον κ. Τσίπρα αλλά και σε όλες τις συναντήσεις του στην Αθήνα σε ό,τι αφορά την ουσία στο Κυπριακό, αλλά και για τους σχετικούς χειρισμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2010 - 13:30:21 UTC