Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών"
  • [02] "Η οικονομία έχει ανάγκη από ανάσα ελπίδας"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Επίθεση διαρκείας"
  • [05] "Καμιά ελπίδα ανάπτυξης"
  • [06] "Αγρια λιτότητα"

  • [01] "Χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών"

    Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν βρίσκεται το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα επισκεφθεί σήμερα τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Υγείας, Αμυνας και Εργασία, προκειμένου να διασταυρώσει τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος από τέσσερα σε τρία χρόνια, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα στο 3%.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό σημαίνει ότι το 2010 το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί κατά τέσσερις μονάδες και τα δύο επόμενα χρόνια ανα τρεις μονάδες.

    Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τη βοήθεια κανενός, καθώς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε νέα σχόλια στελέχους της ΕΚΤ.

    "Το 2010 θα είναι χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών για να βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, τον τόπο του, το φιλότιμό του, την πρωτοβουλία του, το κέφι του και τα όνειρά του", δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη.

    Ο κ.Παπανδρέου είπε ότι θα μπουν τα θεμέλια για ένα κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης και ευνομίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και τόνισε ότι : "τις μεγάλες ανατροπές θα τις κάνουμε μαζί με ειλικρίνεια, αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και σιγουριά".

    "Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, θα χρειαστεί όλοι να βοηθήσουν αλλά είμαι αισιόδοξος, υπάρχει ελπίδα, απόφαση και σιγουριά", κατέληξε.

    [02] "Η οικονομία έχει ανάγκη από ανάσα ελπίδας"

    "Η οικονομία έχει ανάγκη από οξυγόνο ελπίδας και ελπίζω τα μέτρα, τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, να αποδειχθούν ότι είναι προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

    "Οι εξελίξεις σε θέματα της οικονομίας σηματοδοτούν το τέλος των ψευδαισθήσεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    «Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα όσα είχε ανακοινώσει στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο στις 14 Δεκεμβρίου 2009, περί «Τετραετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

    Η υποχρεωτική αυτή «αναπροσαρμογή» στόχων αποδεικνύει - για μία ακόμη φορά - την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε, μέχρι τώρα, την πολιτική της, σε πείσμα των παρεμβάσεων της Ν.Δ., η οποία ζητούσε - και ζητεί επιμόνως - να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί ένα πλήρες Εθνικό Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

    Η παρουσία και οι κοινές δηλώσεις - για χάρη των τηλεοπτικών φακών - των δύο αντιπαρατιθέμενων, πίσω από τις κλειστές πόρτες των κυβερνητικών γραφείων, υπουργών, κατά την έξοδο τους από το Μέγαρο Μαξίμου, ικανοποιεί, μεν, τη σχετική εντολή του Πρωθυπουργού, αλλά δεν αίρει την εικόνα σύγχυσης που δημιούργησαν, εδώ και μήνες, οι αντιπαραθέσεις τους.

    Η τριετής, πλέον, δημοσιονομική προσαρμογή επιβάλλει στην Κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τις δημαγωγικές προεκλογικές της υποσχέσεις και να χειριστεί - επιτέλους - με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα θέματα της Ελληνικής οικονομίας. Οι αυτοσχεδιασμοί, οι υπεκφυγές, οι ηθελημένες αοριστίες, οι ανέξοδες ρητορείες και η ανυπαρξία συγκεκριμένης πολιτικής εξόδου από την κρίση, είναι συμπτώματα της πολιτικής παθογένειας της Κυβέρνησης , που υποχρεωτικά πρέπει να σταματήσουν εδώ».

    Η Ν.Δ. ζητά από την κυβέρνηση «να παρουσιάσει και να εφαρμόσει άμεσα ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, τριετούς διάρκειας, με συγκεκριμένα μέτρα, που θα έχουν μελετηθεί προσεκτικά και θα έχουν κοστολογηθεί, ώστε να είναι αποτελεσματικά στην πράξη» και «να ανταποκριθεί, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, στα μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής, που υπέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ώστε το πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που - ούτως ή άλλως - θα εφαρμοστεί, να μην οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε ασφυξία».

    Η πρόταση Σαμαρά αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, καθώς συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα με την ανάπτυξη, που είναι απαραίτητη για να μην πνιγούν τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Κοινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

  • Βόλεϊ-Κλήρωση Κυπέλλου ανδρών (Α` φάση) - 14:00:00, Γραφεία ΕΟΠΕ

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (4η αγωνιστική, Ε΄ όμιλος) - 18:00:00, Αθήνα/Γλυφάδα (GRC), 18:00 Παναθηναϊκός - Πιατσέντζα

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (φάση των «32», α΄ αγώνας) - 21:00:00, Αθήνα/Γλυφάδα (GRC), 21:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

  • Βόλεϊ-Α1 γυναικών (13η ημέρα): Προαγγελία

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (9η ημέρα), Εφές Πίλσεν-Ολυμπιακός

  • Μπάσκετ-Eurocup γυναικών (φάση των «32» - Α' αγώνες), Μεντβέστσακ Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 7/1 (19:30)

    [04] "Επίθεση διαρκείας"

    "Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ -και έχοντας την συναίνεση της ΝΔ- εξαπολύει εσπευσμένα την άγρια προαποφασισμένη αντιλαϊκή θύελλα, επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει το λαό, για να ισοπεδώσει και τις τελευταίες εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις πρώτα απβ όλα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα και στα άλλα δικαιώματα. Πρόκειται για την έναρξη μιας νέας σφοδρής και ανελέητης επίθεσης που δεν θα είναι προσωρινή αλλά διαρκείας", τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Ο λαός μπορεί να την αποκρούσει μόνο αν ξεσηκωθεί και χρησιμοποιήσει αποφασιστικά την οργανωμένη του αγωνιστική δύναμη. Μόνο αν περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενος να συμμορφωθεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ανασύνταξη τώρα του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, αντιμονοπωλιακό μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία".

    [05] "Καμιά ελπίδα ανάπτυξης"

    «Είθε η Θεία Φώτιση, εξαιρετικώς και ιδιαιτέρως να φωτίσει τα μυαλά εκείνων οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του έθνους. Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα και είναι σίγουρο ότι πέρα από την όποια προσπάθεια του καθενός θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του Θεού», δήλωσε ο κ.Γ. Καρατζαφέρης.

    "Η συντόμευση του χρόνου αντιμετώπισης του ελλείμματος σημαίνει ταυτόχρονα το τέλος οποιασδήποτε ελπίδας ανάπτυξης αυτού του τόπου. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να επιτρέψει στις Βρυξέλλες να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο. Επαναφέρουμε το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που αυτόματα μειώνει δραματικά το ύψος του ελλείμματος", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στα Κολέγια, δήλωσε:

    «Το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" ανήκει σε μιαν άλλη εποχή και προφανώς δεν έχει εφαρμογή στα όνειρα των νέων ανθρώπων, στους οποίους επεβλήθη εναλλακτική οδός σπουδών».

    [06] "Αγρια λιτότητα"

    "Το φάρμακο για την κρίση που επιλέγει τελικά η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερο απ' ότι η ίδια η ασθένεια της οικονομίας", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το πρόγραμμα σταθερότητας για την οικονομία.

    Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι "αντί για ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η κυβέρνηση επιλέγει ιδιωτικοποιήσεις και αύξηση των έμμεσων φόρων και αντί για στήριξη της απασχόλησης, επιλέγει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ελαστική εργασία".

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, "αυτές οι επιλογές, επιλογές συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και μάλιστα στο στενό χρονικό ορίζοντα των τριών χρόνων, δεν συνιστούν ήπια προσαρμογή. Συνιστούν άγρια λιτότητα και αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών".

    Και συμπληρώνει λέγοντας ότι "φάρμακο για την κρίση δεν είναι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά μιά πολιτική οικοδόμησης ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, είναι η πολιτική για την ανάπτυξη και την απασχόληση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2010 - 5:30:22 UTC