Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο το πρόγραμμα Σταθερότητας
  • [02] "Χρειάζονται θαρραλέες πρωτοβουλίες"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Εκρηξη βόμβας
  • [05] "Ισα δικαιώματα και ανθρωπιά"
  • [06] Επίσκεψη στο Φανάρι

  • [01] Στο επίκεντρο το πρόγραμμα Σταθερότητας

    Το Αττικό Νοσοκομείο θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Mετά τις γιορτές αναμένονται στην Αθήνα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να συμβάλουν στη σύνταξη του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, που θα υποβάλει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών στα τέλη Ιανουαρίου.

    Στοίχημα για την κυβέρνηση θεωρείται η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, όπου θα κριθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

    [02] "Χρειάζονται θαρραλέες πρωτοβουλίες"

    Συνέντευξη που τιτλοφορείται «Αλλάζω τα πάντα» παραχώρησε στην εφημερίδα Real News (Ρίαλ Νιους) ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    «Έχω ευθύνη να αλλάξω όσα πρέπει και να ενώσω ξανά την παράταξη. Και αυτό δεν το πετυχαίνεις με βλεπτές ισορροπίεςβ αλλά με θαρραλέες πρωτοβουλίες» τονίζει ο κ. Σαμαράς ενώ στην ερώτηση για τον απελθόντα πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή, σημειώνει ότι «έκανε μια πολύ θαρραλέα αυτοκριτική στο τέλος» και ότι «οι κυβερνήσεις του έχουν θετικό απολογισμό συνολικά». Ερωτηθείς για την κα Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζει: Είμαι ειλικρινής όταν μιλώ για ενότητα, «όχι μόνο πολιτική αλλά και ψυχική».

    Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ανειλικρινή, και με «φουσκωμένο» έλλειμμα, σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση αλλάξει ρότα και αποφασίσει να πάρει μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα στηρίξουμε. Δήλωσε, ωστόσο ότι, «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να καταστραφεί η οικονομία μας για να έλθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια».

    Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για στρεβλό οικονομικό σύστημα που παράγει διαφθορά, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν το έφτιαξε η ΝΔ στα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Το βρήκε. Το κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο κ. Σαμαράς, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ήταν απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ στις προσπάθειές της να το αλλάξει, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει στήριγμα σε όποια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει το στρεβλό πολιτικό σύστημα: «Αυτή είναι η διαφορά μας».

    Ειδικότερα για την πολιτική της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν νιώθει «ικανοποιημένος», ότι τον καλύπτει η αυτοκριτική του κ. Καραμανλή προ τριμήνου, αλλά χαρακτηρίζει «λάθος, άδικο και ανοησία ορισμένων να μηδενίζουν το έργο των κυβερνήσεών μας. Αλλά θέλω να κοιτάζω μπροστά. Δεν με ψήφισαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι για να απολογηθώ. Με ψήφισαν για να διορθώσω λάθη και να δώσω ελπίδα» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί τον κ. Κακλαμάνη πετυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κριθεί όταν ολοκληρώσει το έργο του.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Αττικό Νοσοκομείο (12:00:00)

    [04] Εκρηξη βόμβας

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 11.01 στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γαλαξία, παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο.

    Στις 10.46 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε.

    Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί γιατί η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και διεξάγουν έρευνες.

    [05] "Ισα δικαιώματα και ανθρωπιά"

    "Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση είπε ότι έκανε ένα δώρο στους μετανάστες. Είπε ότι θα αναγνωρίσει τα παιδιά δεύτερης γενιάς, αυτά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ως ισότιμα με τα παιδιά των ελλήνων. Και εμείς το ζητούσαμε αυτό αλλά δεν μπορούμε να το χειροκροτήσουμε εύκολα και να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι γιατί από το ένα εκατομμύριο που είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα θα δώσει δικαιώματα, που θα δούμε και πώς ακριβώς θα τα δώσει, σε 150.000 έως 200.000 το πολύ. Δηλαδή τα 2/3 τα άφησε απέξω. Βεβαίως με τους αγώνες μας ξέρουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε γιατί αν δεν υπήρχε η πίεση ούτε αυτό θα γινόταν, ωστόσο εμείς απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις", δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τους μετανάστες.

    "Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολη αλλά με την αλληλεγγύη μεταξύ μας που χρειάζεται, όχι με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία αλλά με την αλληλεγγύη, και με τους αγώνες ελπίζουμε να την κάνουμε κάπως καλύτερη και σχετικά πιο εύκολη. Και πάνω απ' όλα θέλουμε αυτά τα παιδιά να μπορούν χαμογελούν και να χαίρονται", ανέφερε η γγ του ΚΚΕ.

    [06] Επίσκεψη στο Φανάρι

    Την επομένη των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. και Βουλευτή Β' Αθηνών κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισκέφθηκε στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπάραστασή του στο δίκαιο αγώνα του.

    Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ και τον Γραμματέα της Κ.Ε. στο εορταστικό γεύμα, που παραδοσιακά δίνεται τέτοια ημέρα προς Τιμήν των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Χαρακτηριστικό της τιμής που επιδαψίλευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ότι στην Αίθουσα του Θρόνου κατά την ανταλλαγή των καθιερωμένων Ευχών, ζήτησε από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να καθίσει δίπλα του, στο κέντρο της Αίθουσας του Θρόνου.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και του συνόλου του Ελληνικού Λαού στο δίκαιο Αγώνα που διεξάγει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2009 - 5:30:26 UTC