Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα δράσης

  • [01] Ημέρα δράσης

    Ημέρα δράσης για τα εργασιακά και τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, διοργάνωσε σήμερα σε όλη τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πραγματοποιήθηκαν πολιτικές εξορμήσεις με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρους που εργάζονται υπεργολαβικά, καθαρίστριες στον ένα χρόνο από τότε που έριξαν βιτριόλι στην συναδέλφισσά τους Κωνσταντίνα Κούνεβα.

    Συγκεκριμένα σε Αθήνα - Πειραιά έγιναν τα εξής:

    Β· Εξόρμηση κλιμακίου στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ Πειραιά.

    Β· Εξόρμηση κλιμακίου και ακτιβισμός στον ΟΣΕ - Σταθμός Λαρίσης.

    Β· Πορεία - πικετοφορία στην οδό Ερμού. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, καθώς και τα μέλη της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Σπανού και Μάρκος Μπασιούκας. Υπογραμμίστηκε ότι "ο προϋπολογισμός του 2010 αποτελεί επίθεση της κυβέρνησης εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων, είναι ένας προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, νέας φοροεπιδρομής, περιστολής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντικοινωνικός, με μείωση των δαπανών για την παιδεία την υγεία και την ασφάλιση".

    Επισημάνθηκε ακόμα ότι είναι ένας προϋπολογισμός "κατευθυνόμενος από την Ενωμένη Ευρώπη στα πλαίσια της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της " που όχι μόνο "δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση αλλά αντίθετα οδηγεί σε παραπέρα ύφεση, στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας και την παραπέρα αύξηση των ελλειμμάτων".

    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν έκκληση στους εργαζόμενους να αγωνιστούν "για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσουν όλοι μαζί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Αντίστοιχες τέτοιες εξορμήσεις και πορείες έγιναν σήμερα σε όλη τη χώρα από τις τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο μεταξύ, με αίτημα να καταργηθούν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο τομέα και να καλύπτονται οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό, να μετατραπούν οι συμβάσεις υπεργολαβίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, να ενεργοποιηθούν οι επιθεωρήσεις εργασίας και να επιβάλουν αυστηρές ποινές στις επιχειρήσεις που παρανομούν, 100 περίπου ακτιβιστές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις 9 το πρωί κατέλαβαν για δέκα λεπτά τον συρμό 500 του τρένου του ΟΣΕ για Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

    Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, καθώς και τα μέλη της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Μάνια Βασέφσκι.

    Ειδικότερα, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε "αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα".

    Τσίπρας με εκπροσώπους του χώρου του πολιτισμού

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση με μέλη της διασωματειακής επιτροπής του χώρου της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο ΣΥΝ στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο του πολιτισμού και ειδικότερα τη συμμετοχή του σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων, που προσδιορίζουν την ποιότητα και την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας.

    Υπογράμμισε την επίθεση που δέχεται συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα από οικονομικά, πολιτικά και μιντιακά συγκροτήματα, με στόχο την πλήρη αποδυνάμωσή του ώστε ευκολότερα "να ενταχθεί η πολιτιστική δημιουργία στους κανόνες της αγοράς και την υπηρεσία του κέρδους".

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην ανάγκη διαλόγου με όλους τους φορείς με στόχο ένα νέο νόμο για τον κινηματογράφο, κανόνες λειτουργίας των οπτικοακουστικών μέσων, κανόνες στη σχέση ιδιωτικής και δημόσιας δημιουργίας, για την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας.

    ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

    «Ο Προϋπολογισμός, δεν απαντά στα προβλήματα και τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, τον κίνδυνο των απολύσεων και της φτώχειας. Δεν απαντά, γιατί θα πρέπει να καταβάλουν το κόστος των αδιεξόδων, εκείνοι που δεν έφταιξαν σε τίποτα» ανέφερε στην ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

    Αναφερόμενος στις «ομοβροντίες του ξένου Τύπου» κατά της χώρας μας και στις «πιέσεις για νέα οικονομική υποτέλεια», ο κος Κουβέλης απέδωσε την κακή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών στο «αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης» που ακολούθησε το σύνολο των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, καθώς και στη διαφθορά, δομικό στοιχείο του συστήματος.

    «Η αντιμετώπιση της διαπλοκής, δεν είναι θέμα ηθικό και ηθικολογικό, ούτε υπόθεση αδιάφθορων και καταγγελιών. Η διαφθορά και η αδιαφάνεια αποτελούν κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μέγεθος και η αντιμετώπισή τους πρέπει να προχωρήσει με ρήξεις, τομές και συγκρούσεις» ανέφερε ο κος Κουβέλης. «Η αντιμετώπιση της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, δεν μπορεί να επιτευχθεί με την συνέχιση των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων, των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, την ανοχή στην φοροδιαφυγή και την υπόθαλψη του παρασιτικού πλουτισμού από τα χρήματα του Δημοσίου».

    «Είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής με τελικό στόχο την αναβάθμιση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη του κοινωνικού ελέγχου, τόσο στους μηχανισμούς της αγοράς, όσο και στους μηχανισμούς της εκτελεστικής εξουσίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2009 - 19:30:20 UTC