Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εθνική συστράτευση για τις μεγάλες αλλαγές"
  • [02] "Πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Νέα φοροεπιδρομή"
  • [05] ΛΑ.Ο.Σ. για τις Εξεταστικές
  • [06] "Κοινωνική έκρηξη"

  • [01] "Εθνική συστράτευση για τις μεγάλες αλλαγές"

    Πρόσκληση εθνικής συστράτευσης για την αντιμετώπιση των αιτίων που προκάλεσαν την κρίση που βιώνει η χώρα, απηύθυνε προς όλους τους Έλληνες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες Σάββατο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας, της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων της χώρας και ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη για την υπερψήφισή του.

    Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι συστράτευση δεν σημαίνει ούτε αμνησία, ούτε άφεση αμαρτιών για όσους ευθύνονται για την εθνικά επιζήμια απογραφή και για τις απαράδεκτες, όπως είπε, πολιτικές που οδήγησαν σε παραγραφή πολύ σημαντικών υποθέσεων διαφθοράς. Και πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί ζητούν σήμερα τη λήψη μέτρων που θα φορτώνουν τα βάρη στα ασθενέστερα και τα μεσαία στρώματα τα οποία δεν ευθύνονται για την κρίση.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι φυγομάχησε , έγινε μέρος του προβλήματος διογκώνοντας τη διαφθορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν το πλοίο πήγαινε στα βράχια, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του το εγκατέλειψαν».

    Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εξήρε την υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, όσο και για τις σχέσεις πολιτικής και ΜΜΕ. Και ζήτησε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να προχωρήσει στις ακροάσεις που πρέπει και να φέρει πρόταση για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ.

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, ζήτησε τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών σε αυτή την προσπάθεια και χαρακτήρισε το 2010 έτος μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.

    Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι ένα καθαρό ελληνικό πρόβλημα και οι λύσεις που θα δοθούν πρέπει να απαντούν στη φύση του, ενώ απέρριψε την εφαρμογή λύσεων που έχουν υιοθετηθεί σε άλλες χώρες (π.χ. Ιρλανδία) τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λύσεις πασπαρτού».

    Απέδωσε τα αίτια της κρίσης στο πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, αλλά και στην ύπαρξη ενός σπάταλου δημόσιου τομέα.

    Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος να αποφευχθεί «ο πόνος των αλλαγών» και «να κρυφτούμε, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση». Και πρόσθεσε ότι ο φιλόδοξος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος, τον επόμενο χρόνο, κατά 4%.

    Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό που προέχει είναι να δοθεί και να κερδηθεί η μάχη της αξιοπιστίας της χώρας, τονίζοντας ότι στους δύο μήνες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ελληνικού λαού, «ξανακερδίσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας», παρά την «ανυπολόγιστη ζημιά» που υπέστη η χώρα τα τελευταία χρόνια.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου για αναβολή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών, προσθέτοντας ότι «θα δράσουμε τώρα και θα δράσουμε αποφασιστικά». Ήρθε η ώρα της μεγάλης στροφής, της μεγάλης αλλαγής, την οποία θα κάνουμε πράξη, τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός, θέτοντας θέμα αλλαγής αντιλήψεων και νοοτροπίας της πολιτικής ηγεσίας και καθιστώντας την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας.

    Ο Πρωθυπουργός έκανε και σύντομο απολογισμό του μέχρι σήμερα κυβερνητικού έργου τονίζοντας ότι «δεν καθυστερούμε», αντίθετα «υλοποιούμε το πρόγραμμα των 100 ημερών», ενώ πρόσθεσε ότι στους δύο μήνες διακυβέρνησης «κάναμε περισσότερο έργο απ΄ ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε έξι χρόνια».

    Θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μια κυβέρνηση που απλά ήρθε να διαχειριστεί τα πράγματα, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, αλλά μια κυβέρνηση αλλαγών και ανατροπών, η οποία, ταυτόχρονα, θα εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι Έλληνες, πρόσθεσε θα είναι υπερήφανοι για την κυβέρνηση της πατρίδας τους.

    Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για τα αποτελέσματα της διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συλλογική προσπάθεια της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που απειλεί να καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Και πρόσθεσε πως αν οι χώρες ακολουθήσουν διαφορετικούς και ανταγωνιστικούς δρόμους, τότε, «τα παιδιά μας» θα ζήσουν μια απίστευτη βαρβαρότητα.

    Αναφορικά με το ρόλο της Ελλάδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα μας πρωτοστατεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα ανέκτησε τη φωνή της και ακούγεται στα διεθνή φόρα, τόνισε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η χώρα μας, πρόσθεσε, δεν έχει την πολυτέλεια της απουσίας στη διεθνή σκηνή, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

    Η παρουσία της Ελλάδας και η δημιουργία νέων συμμαχιών, πρόσθεσε, προστατεύουν την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ της παρέχει τη δυνατότητα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ισπανική προεδρία της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    [02] "Πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση"

    «Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, κατά την οποία θα αναδειχθούν οι τεράστιες αδυναμίες και ανεπάρκειες της πολιτικής της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός , μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εξετράπη σε απαράδεκτες επιθέσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ο κ.Παναγιωτόπουλος επισήμανε ακόμη ότι "οι επιθέσεις αυτές, οι ακρότητες και οι υπερβολές του πολιτικού λόγου του κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μπορούν να καλύψουν την αδυναμία παραγωγής ουσιαστικού κυβερνητικού έργου και την ατολμία, που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων.

    Τα πολλά λόγια περιττεύουν, όταν ζητούνται πράξεις, συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Ας κατανοήσει, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και ας λάβει τις αποφάσεις εκείνες, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνονται στις επιτακτικές ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου».

    Απάντηση κυβ.εκπροσώπου στον Π.Παναγιωτόπουλο

    "Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακόμη δεν έχει απαντήσει ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, κατάσταση που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία, συνεχίζει να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου", αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλου, στον Πρωθυπουργό.

    , αναφέρει ο κ.Πεταλωτής και προσθέτει:

    "Και κάτι ακόμη: Οι "επιτακτικές ανάγκες" στις οποίες αναφέρεται, πώς προέκυψαν; Ποιος ευθύνεται για αυτές;

    Ας κατανοήσει, λοιπόν, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ότι η υποκρισία έχει και τα όριά της".

    Νέοι τομεάρχες

    Πέντε ακόμη υπευθύνους τομέων πολιτικής ευθύνης (τομεάρχες) ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Τον τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής ο κ. Σαμαράς ανέθεσε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας με σαφήνεια ότι θέλει να τον ενσωματώσει στο ηγετικό του σχήμα.

    Τον τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον οποίο είχε αρνηθεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ανέθεσε ο κ. Σαμαράς στην κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ.

    Τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανέθεσε στον βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης στην κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης στον βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Αναδάσωση στη θέση "Κράνος" στο Σέιχ Σου από την αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης (11:00:00, Θεσσαλονίκη/περιοχή "Κράνος")

  • Άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα από την οργάνωση ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στα διόδια (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Μάλγαρα )

  • Συζήτηση κρατικού προϋπολογισμού 2010 (18:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Βουλής)

  • Παρουσίαση της έκδοσης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών "Οι Πρόσφυγες στη Μακεδονία. Από την τραγωδία στην εποποιία" (Θεσσαλονίκη/ΕΜΣ)

  • Γιορτή Αγοράς διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (20η αγωνιστική)

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 14:30 ΝOVA

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA

    ΞΑΝΘΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝΕΤ

    ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (14η αγωνιστική)

    15:00:00, Κέρκυρα-Δόξα Δράμας

    Αιγάλεω-Εθνικός Αστέρας

    Εθνικός-Παναιτωλικός

    Ρόδος-Ηλιούπολη

    Πανσερραϊκός-Πιερικός

    Ιωνικός-Αγροτικός Αστέρας

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 15η αγωνιστική)

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 15η αγωνιστική)

  • Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (προκριματική φάση, 3η ημέρα)

    10:30 Ολυμπιακός-Λίβερπουλ (Β΄ όμιλος)

    11:00 Βουλιαγμένη-Μάντσεστερ (Γ΄ όμιλος)

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 3η ημέρα),

    11:30 Εθνικός-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γ΄ όμιλος)

    12:30 Ορτίτζια Συρακουσών-ΝΕ Πατρών (Δ΄ όμιλος)

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (10η ημέρα)

    Π.Φάληρο-Ολυμπιακός Β.

    ΔΑΣ Ανω Λιοσίων-Πανιώνιος

    Αρης Θεσ/νικης-Παναθηναϊκός

    Απόλλων Καλ.-Απόλλων Πτολ.

    ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ολυμπιάδα Λ.

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (8η ημέρα)

    Τρίκαλα-ΠΑΟΚ

    Πανιώνιος-Ολυμπιακός

    Ολύμπια Λάρισας-Καβάλα

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (Β΄ Φάση)

    16:00 Ιωνικός Ν.Φ.-Φίλιππος Βερ.

    16:00 Αναγέννηση Βυρ.-Κύδων Χανίων

    20:00 ΑΕΚ-Διομήδης Αργους

  • Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Β΄ Φάση)

    14:00 Αρης Νικ.-Αναγέννηση Βυρ.

    16:00 Μακεδονικός-Εθνικός Κοζ.

    [04] "Νέα φοροεπιδρομή"

    "Νόημα έχει ο διάλογος στους τόπους δουλειάς. Ο διάλογος στις κορυφές είναι απάτη, είναι αποπροσανατολισμός, είναι ζημιά. Αλλά ο διάλογος και η συζήτηση πρέπει να φουντώσει", δήλωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σε δηλώσεις της για την απεργιακή συγκέντρωση, επισήμανε ότι οι εργατοϋπάλληλοι μπορούν και πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη αντοχή σε ένα πολύ σκληρό αγώνα, που τους περιμένει, "γιατί έρχονται μέτρα και τους δύο επόμενους μήνες του 2010, το 2011 και το 2012, έχει κοπεί το κοστούμι και αν δεν επιδείξουν αντοχή θα τους τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί".

    Για τη στάση της ΓΣΕΕ είπε ότι δεν έχει ξαναγίνει να υπάρχουν αποφάσεις από σωματεία και ομοσπονδίες για απεργία και να παρεμβαίνει το τριτοβάθμιο όργανο και να λέει ότι αυτή η απεργία είναι παράνομη, ενώ την απεργία των ναυτεργατών τη χαρακτήρισε "μεγάλη νίκη" τη στιγμή που υπήρχε η απαγόρευση των δικαστηρίων.

    Χαρακτήρισε, δε, τη 17η Δεκέμβρη "μέρα που θα γεννήσει καινούργιους μεγάλους αγώνες και που πρέπει να γραφτεί με μεγάλα γράμματα δίπλα σε μία άλλη μέρα που επίσης οι ναυτεργάτες έσπασαν τη σχετική δικαστική απόφαση.

    «Η μαζική ανυπακοή που επέδειξε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ανοίγει δρόμο για να ξετυλιχθεί πιο ισχυρή η εργατική ταξική και λαϊκή αντεπίθεση. Σ' αυτό το δρόμο το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους. Η επιτυχία της απεργίας έδειξε ότι μπορούμε. Εργατική λαϊκή συστράτευση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Μαζικός λαϊκός απεγκλωβισμός τώρα από την ιδεολογία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Εξάλλου το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους άξονες της κυβέρνησης γιατο φορολογικό, τονίζει: «Οι άξονες για το φορολογικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σηματοδοτούν μια νέα φοροεπιδρομή για το λαϊκό εισόδημα που σηκώνει ήδη ασήκωτα φορολογικά βάρη. Στο στόχαστρο εκτός από των εργαζόμενων θα βρεθεί και το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, ενώ τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων που επενδύονται, θα απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές μαζί με ακόμα μεγαλύτερα προνόμια, κίνητρα και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

    [05] ΛΑ.Ο.Σ. για τις Εξεταστικές

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση δήλωσε: «Όσο πιέζεται η οικοδομή τόσο θα πιέζεται και η οικονομία. Το μόνο ορατό σήμερα "εργοτάξιο" που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση είναι η οικοδομική δραστηριότητα. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να δει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τα σχεδιάζουν οι οικονομικοί σύμβουλοί της».

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, επίσης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση περί συστάσεως εξεταστικών επιτροπών δήλωσε: «Προξενεί ικανοποίηση η ταχύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού για την σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τα ομόλογα, το χρηματιστήριο και την Siemens. Περιμένουμε, σε ένα δεύτερο χρόνο την σύσταση και άλλων επιτροπών για τα θέματα που εξακολουθούν να σκιάζουν τη Βουλή, τα οποία είναι οι υποκλοπές, το Βατοπέδι και οι άγονες γραμμές».

    [06] "Κοινωνική έκρηξη"

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην οργανωτική και πολιτική σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραματείας του κόμματός του τόνισε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα είναι η κρίση της αξιοπιστίας της πολιτικής ζωής στη χώρα (για το οποίο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "αυτά που έλεγε προεκλογικά δύο μήνες μετά μπήκαν στα συρτάρια, και έχουν καταχωνιαστεί, με το πρόσχημα των πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση") και η υπέρβαση της δημοκρατίας από εξωθεσμικές παρεμβάσεις των χρηματαγορών και αναρωτήθηκε ποιός κυβερνά τη χώρα.

    Ειδικότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εφαρμόζει συμπληρωματικό πρόγραμμα ως προς αυτά που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θρυμματίζει το ασφαλιστικό σύστημα, ότι οδηγεί την αγορά σε πιστοληπτική ασφυξία, ότι δεν παίρνει μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης με αποτέλεσμα η ανεργία που αγγίζει το 20% να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης.

    Πάντως προειδοποίησε ότι "σε περιόδους κρίσης δεν είναι αυτονόητη η συσπείρωση της κοινωνίας με την αριστερά, διότι αυξάνονται τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών, το κίνημα έχει σκαμπανεβάσματα και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι δυσκολίες αντιμετωπίζει και η ίδια η αριστερά".

    Εντούτοις υπογράμμισε ότι εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία, που συμβάλλει στο κλίμα συναίνεσης για σκληρά μέτρα και ότι θα πρέπει να είναι η εναλλακτική στρατηγική που υποστηρίζει η αριστερά και που συνίσταται στην φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την αναδιανομή του πλούτου και τη μαχητική διεκδίκηση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ακόμα κατήγγειλε την απέραντη κινδυνολογία που υιοθετεί , όπως είπε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία χαρακτήρισε "αδιέξοδη και επισφαλή για τα συμφέροντα της χώρας".

    Αναφέρθηκε ακόμα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, επισημαίνοντας ότι "αποδείχθηκε ότι ο μόνος στόχος των ευρωπαίων ηγετών ήταν να φωτογραφηθούν δίπλα στον Ομπάμα" και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να αναζητά κανείς λύσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης, όπως είναι επίσης αδύνατο αυτό το μοντέλο να δώσει προοπτική για τον πλανήτη.

    Αναφερόμενος στα εσωτερικά του κόμματός του τόνισε: "Κανείς δεν περισεύει. Περισεύει όποιος θέλει. Κανείς δεν είναι αιχμάλωτος κανενός. Πρέπει το επόμενο διάστημα να παλέψουμε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στο κόμμα και την ενίσχυση της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουμε την ενότητα της αριστεράς, όχι όμως την παράλυση και τη στασιμότητα των δικών μας διαδικασιών για ζητήματα που στην κοινωνία φαντάζουν σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2009 - 5:30:25 UTC