Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε "νέο στάδιο" οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας
  • [02] Ενημέρωση για το ασφαλιστικό

  • [01] Σε "νέο στάδιο" οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας

    Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, υποδεχόμενος τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ατλαντικής Συμμαχίας έχουν εισέλθει σε ένα "νέο στάδιο", ένα χρόνο μετά την ένταση που προκλήθηκε εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας και Γεωργίας.

    "Σήμερα, ύστερα από μία σειρά συναντήσεων και αποφάσεων κατά την διάρκεια των ετών που πέρασαν έχουμε φθάσει σε ένα νέο στάδιο των σχέσεων", ανέφερε ο Μεντβέντεφ κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ράσμουσεν στο Κρεμλίνο.

    "Έχουμε πολλά κοινά θέματα να εξετάσουμε είπε επικαλούμενος απειλές όπως την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού εναντίον αυτών των απειλών", πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

    Από την πλευρά του το Ράσμουσεν ανέφερε ότι βρίσκεται στην Μόσχα για να επιβεβαιώσει ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ που διακόπηκαν μετά τον πόλεμο Ρωσίας και Γεωργίας τον Αύγουστο του 2008.

    Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τον ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ πρόκειται να συναντηθεί και με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη στην Ρωσία τα δύο τελευταία χρόνια ΓΓ του ΝΑΤΟ.

    [02] Ενημέρωση για το ασφαλιστικό

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε δεκτός σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη του διαλόγου στο Ασφαλιστικό.

    Μετά το τέλος της συνάντησης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ζήτημα των λιμενεργατών, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε:

    "Δεν υπάρχει περίπτωση επιβάρυνσης των ταμείων από την κυβέρνηση αυτή. Τα ταμεία μας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις. Και είμαι σαφής και συγκεκριμένος. Ας πληρώσουν οι Κινέζοι ό,τι είναι να πληρώσουν. Τα ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ".

    Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι εξήγησε σε λεπτομέρειες τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το Ασφαλιστικό και ανέφερε ότι ο κ. Παπούλιας του ζήτησε να τον ενημερώνει σε όλες τις φάσεις του διαλόγου.

    "Δεν έχουν άλλο δρόμο ο έλληνας πολίτης και η ελληνική πολιτεία, παρά να λύσουν το ασφαλιστικό, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει εθνικό θέμα. Η Βουλή των Ελλήνων, με τη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, μας έχει δώσει πολύ μεγάλη στήριξη. Η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με την κομματική της αντιπροσώπευση, στηρίζει την προσπάθεια κι αυτό μας δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά μας γεμίζει και ευθύνη, ώστε η λύση που θα δώσουμε να είναι η καλύτερη δυνατή", δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

    Υποδεχόμενος νωρίτερα τον υπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για "βαθειά νερά", στα οποία έχει βρεθεί ο κ. Λοβέρδος, για να απαντήσει ο τελευταίος ότι πρόκειται για "άπατα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2009 - 13:30:22 UTC