Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
  • [02] Βράβευση ομογενών

  • [01] Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Στην συνεδρίαση, που θα έχει θέμα ημερήσιας διάταξης «η Ελληνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομική κρίση» εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους οι πρόεδροι των κοινωνικών φορέων.

    B<Νέοι τομεάρχες>/B<

    Tα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση της «σκιώδους» κυβέρνησης της Ν.Δ. έκανε ο Α Σαμαράς. Ο πρόεδρος του κόμματος, o οποίος κρατά τον τομέα της Οικονομίας με δυο αναπληρωτές, πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώην υπουργό, τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού αλλά εκείνη δεν τον αποδέχθηκε.

    Δεν ανακοινώθηκε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού στον οποίο ο κ. Σαμαράς φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού τον συνένωσε και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι τομείς.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ρηγίλλης «Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης (Τομεαρχών) στα ακόλουθα στελέχη του κόμματος:

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας στον Κώστα Τασούλα,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Γιάννη Βρούτση (Βουλευτή Κυκλάδων),

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον Κωστή Χατζηδάκη,

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στο Χρήστο Ζώη και ο

    - Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Δένδια.

    Τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία)».

    Η απόφαση του κ. Σαμαρά να αναλάβει τον τομέα της Οικονομίας προσωπικά σηματοδοτεί την βαρύτητα που αποδίδει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην οικονομία η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση.

    Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη

    "Χρέος της πολιτικής ηγεσίας είναι να πει τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, που δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα και από ότι σήμερα την παρουσιάζουμε", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με αφορμή την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, «τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    [02] Βράβευση ομογενών

    Με το Πολιτιστικό Βραβείο και το Δίπλωμα Αναγνώρισης, για την «προσφορά της στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Ουγγαρία», τιμήθηκε στη Βουδαπέστη η αποκαλούμενη «Υπό Ελλήνων ιδρυθείσα Ορθόδοξος Ουγγρική Εκκλησιαστική Κοινότητα Βουδαπέστης», κατά την τελετή απονομής των Βραβείων 2009 του Ουγγρικού Ινστιτούτου Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών.

    Το Βραβείο, που, μετά την καθιερωσή του πριν 13 χρόνια, απονέμεται για τρίτη φορά σε ελληνικό ομογενειακό φορέα, παρέλαβε εκ μέρους της «Κοινότητας» ο γενικός γραμματέας της Βασίλης Σταματόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του αργότερα σε ουγγρικά ΜΜΕ τόνισε πως με την απονομή αυτή τιμώνται οι συντελεστές της μεγάλης έκθεσης που διοργανώθηκε φέτος από την «Κοινότητα» στο Ιστορικό Μουσείο Βουδαπέστης.

    Η έκθεση με τίτλο «Ελληνική Κληρονομιά-Η Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία, 17 ος έως 19 ος αιώνας» τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και προσπάθησε να αναδείξει την ιστορική παρουσία των Ελλήνων στη Βούδα, την Πέστη και τις άλλες πόλεις και περιοχές της Ουγγαρίας, όπως επίσης και το ρόλο που αυτοί έπαιξαν στην ανάδειξη των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του εμπορίου και της πολιτικής.

    Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της απονομής του Βραβείου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπουντάι Βίγκαντο», συμμετείχαν τα ελληνικά ομογενειακά συγκροτήματα «Ζευς» και «Χελιδονάκι», παρουσιάζοντας ελληνική μουσική και ελληνικούς χορούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 December 2009 - 17:30:21 UTC