Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκρετημένη αισιοδοξία στην Κοπεγχάγη
  • [02] Επίθεση σε Μπερλουσκόνι

  • [01] Συγκρετημένη αισιοδοξία στην Κοπεγχάγη

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε φθάνοντας σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης (προερχόμενος από το Παρίσι) τη "συγκρατημένη αισιοδοξία" του, αναφορικά με την έκβαση της 15ης συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα (7 έως 18 τρέχοντος μηνός).

    Ο κ. Μπαν Γκι Μουν δήλωσε, επίσης ότι, "αποτελεί μιάν καλή αρχή" το γεγονός πως "μετά ένα επταήμερο εργασιών" της συνόδου, σε επίπεδο υπουργικό, "στο τραπέζι υπάρχει ένα προσχέδιο συμφωνίας".

    Πρόσθεσε τέλος, ο γγ του ΟΗΕ ότι, η "παρουσία τόσων ξένων ηγετών" στη δανική πρωτεύουσα προς το τέλος των εργασιών της συνόδου "είναι επίσης, αυτή καθ'εαυτή, ένα πολύ θετικό γεγονός".

    --Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή η δανική αστυνομία απελευθέρωσε "πολλές εκατοντάδες" από τους προσαχθέντες και συλληφθέντες στις διαδηλώσεις και πορείες των προηγουμένων ημερών, σχετικά με τη σύνοδο του ΟΗΕ στη δανική πρωτεύουσα.

    Εννιακόσια εξήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν

    Εννιακόσια εξήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες επεμβάσεις της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα, αναφέρει η δανική αστυνομία σε ένα νέο απολογισμό.

    Ο τελευταίος απολογισμός ανέφερε 600 με 700 συλλήψεις.

    Περίπου 150 αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα σήμερα μετά την ανάκριση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Περίπου 400 ήταν μέλη "των Μαύρων Μπλοκ"--εξαιρετικά βίαιες αυτόνομες μικρές ομάδες από τη Βόρεια Ευρώπη που είχαν εμφανιστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, τον Απρίλιο.

    "Τα μέλη των Μαύρων Μπλόκ εντοπίστηκαν στις 13.41 GMT σήμερα να μαζεύουν πέτρες από το λιθόστρωτο τις οποίες στη συνέχεια πέταξαν κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο και μετά σε πολλά παράθυρα του Υπουργείου Εξωτερικών» και στην πρόσοψη μιας τράπεζας", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    [02] Επίθεση σε Μπερλουσκόνι

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι διακομίσθηκε σήμερα σε νοσοκομείο με αιμορραγία από τα χείλη, μετά το χτύπημα που δέχθηκε από έναν νεαρό άνδρα έπειτα από εκλογική του συγκέντρωση στο Μιλάνο, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε τον Μπερλουσκόνι στο πρόσωπο, αλλά αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι ο άνδρας μπορεί να εκσφενδόνισε ένα αντικείμενο κατά του ιταλού πρωθυπουργού από μικρή απόσταση.

    Τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και μέλος του επιτελείου του, o Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εκφωνήσει νωρίτερα ομιλία ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, κατέρρευσε μετά το χτύπημα και οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν τον βοήθησαν να μπει σε αυτοκίνητο, το οποίο αναχώρησε αμέσως για νοσοκομείο της πόλης.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο συνεχούς πληροφόρησης Sky TG-24 ότι ο άνδρας χτύπησε τον Μπερλουσκόνι από το πλάι, στο μάγουλο, και ότι ο ιταλός πρωθυπουργός είχε αιμορραγία από τα χείλη.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ιγνάθιο Λα Ρούσα, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον Μπερλουσκόνι, ο ιταλός πρωθυπουργός είχε αιμορραγία από το στόμα και τη μύτη.

    "Αυτό που έκαναν στον Μπερλουσκόνι είναι τρομοκρατική ενέργεια", αντέδρασε άμεσα ο Ουμπέρτο Μπόσι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Κατά την έναρξη της εκλογικής αυτής συγκέντρωσης, ο Μπερλουσκόνι προπηλακίστηκε από περίπου 10 διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν γελοίο.

    Ο Μπερλουσκόνι τους απάντησε επανειλημμένως "ντροπή σας".

    Στη συνέχεια σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τα νεαρά μέλη που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι ήταν ένας από αυτούς που διαμαρτύρονταν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 December 2009 - 19:30:20 UTC