Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο"
  • [02] "Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο"

    Την έναρξή των εργασιών της Ολομέλειας της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ (η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία του Οργανισμού) θα κηρύξει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Θα ακολουθήσουν ομιλίες του Προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ζοάο Σοάρες, του ΓΓ του Οργανισμού Ντε Μπρισαμπό και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κρατών-μελών. Οι εργασίες της Ολομέλειας θα ολοκληρωθούν αύριο με συνέντευξη Τύπου.

    H Υπουργική Διάσκεψη των Αθηνών θα δώσει την ευκαιρία για πολλές σημαντικές διμερείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριό της.

    Η ελληνική Προεδρία έχει, ήδη, προγραμματίσει σειρά διμερών συναντήσεων με υπουργούς που θα είναι παρόντες στη Διάσκεψη.

    Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος

    Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, όπως ανέφερε στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Η έναρξη θα γίνει στο πλαίσιο συνάντησης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι διάλογος σημαίνει μεταξύ άλλων συνυπευθυνότητα η οποία θα προκύψει από την τεκμηρίωση και την κατανόηση των προβλημάτων από όλους. Και πρόσθεσε ότι η λύση των προβλημάτων χρειάζεται συναίνεση και συμμαχίες.

    Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι σ' αυτήν την προσπάθεια θα υπάρξουν και συγκρούσεις αλλά η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Και δήλωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό των 50 ημερών έργου της κυβέρνησης παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε και τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή. Χαρακτήρισε επίσης το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις 50 ημέρες, πολλαπλάσιο αυτού που έκανε η Νέα Δημοκρατία σε πέντε χρόνια. Ενώ αναφερόμενος στην κρίση που βιώνουμε τόνισε ότι πίσω από την κρίση αυτή υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει.

    Ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

    Κληθήκαμε να αλλάξουμε ριζικά τον ρου των πραγμάτων για να κτίσουμε μια κοινωνία αξιών και να τιμήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι ριζικές αλλαγές που απαιτείται να γίνουν στη χώρα δεν είναι υπόθεση ούτε πενήντα, ούτε εκατό ημερών, αλλά ούτε μόνο της κυβέρνησης και χρειάζεται να διαμορφωθούν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις.

    Προς το σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός θα καλέσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την κοινωνία σε ένα ευρύ διάλογο για όλα τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν από κοινού.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι αλλαγές που θα προωθηθούν και τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα, αφορούν στο κράτος, στη φορολογία και τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στο αναπτυξιακό πρότυπο, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος, στη νέα αρχιτεκτονική, στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία και την υγεία.

    Η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου, πάνω στο οποίο θα κληθούν όλοι να αναλάβουν ευθύνες και δεσμεύσεις και πρώτα από όλα η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα εκτελεστούν άμεσα.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η χώρα δεν αντέχει άλλο χάσιμο χρόνου γι' αυτό και η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα σχεδόν τα μέτωπα στην οικονομία. Και πρόσθεσε πως όσοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πρόγραμμα λιτότητας δεν μπορούν ή δεν καταλαβαίνουν ούτε το πρόβλημα, ούτε τη λύση που προωθείται. Και αναφέρθηκε επικριτικά σε όσους είναι έτοιμοι μόλις παρουσιαστούν κάποια σημάδια ανάκαμψης να συνεχίσουν το δρόμο της υποταγής της κοινωνίας και των πολιτών στα συμφέροντα των αγορών.

    Πρόκειται, τόνισε, για αυτούς οι οποίοι ανέχθηκαν και συγκάλυψαν τις αλχημείες, την αδράνεια και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης και οι οποίοι ζητούν τώρα από τους πολίτες να πληρώσουν το κόστος της δικής τους συνενοχής. Αυτό, υπογράμμισε, δεν πρόκειται να γίνει. Και η κυβέρνηση δεν θα υιοθετήσει κοντόφθορες λογικές που εκπορεύονται από αυτούς που βύθισαν την παγκόσμια οικονομία σε κρίση χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος, το οποίο μετακύλησαν σε εκατομμύρια πολίτες και φορολογούμενους, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη.

    Δεν θα υιοθετήσουμε, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, συνταγές οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που θα είχαν, είναι να βυθίσουν την οικονομίας μας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δοκιμασίας, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση μέσω της Πράσινης Ανάπτυξης, που θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη ανατροπή στην τεχνολογία, την παραγωγή και την κατανάλωση.

    Αργά ή γρήγορα, όπως ανέφερε, η διεθνής οικονομία θα προσανατολιστεί προς τα εκεί και κερδισμένοι θα είναι όσοι θα έχουν μπει στην πρωτοπορία.

    Προέβλεψε ότι η διεθνής οικονομική κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα και επέκρινε τις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση, αλλά σκανδαλωδώς δεν το κάνουν παρότι έχουν την κύρια ευθύνη για την κρίση.

    Σε σχέση με την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά πρέπει γρήγορα να αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο υιοθετώντας την Πράσινη Ανάπτυξη, η οποία είναι όρος επιβίωσης, αλλά και χρυσή ευκαιρία για μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας.

    Στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, όπως είπε, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την επιτάχυνση των επενδύσεων που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και τα οποία, όπως είπε, προσπάθησε να κουκουλώσει με την ρητορεία της η προηγούμενη κυβέρνηση.

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα του 12,7% του ΑΕΠ, είπε, είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση και αποτέλεσμα αυτού είναι να χάσει η χώρα με πρωτοφανή ταχύτητα ένα πολύτιμο κεφάλαιο δανεισμό και αξιοπιστίας.

    Τα σημερινά αδιέξοδα, πρόσθεσε, είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών με πολιτικές προτεραιότητες διαφορετικές από αυτές που θα υπηρετούσαν το συλλογικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Έτσι, όπως τόνισε, η χώρα οδηγήθηκε αναπόφευκτα στις περασμένες εκλογές και σήμερα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και πολλαπλή κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, ο οποίος έχει βάλει τη χώρα για δεύτερη φορά σε επιτήρηση και την οδηγεί σήμερα σε μια ακόμα πιο αυστηρή επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο εκτροχιασμός βάζει τη χώρα στη μαύρη λίστα των ξένων οίκων και την οδηγεί σε τιμωρία από τις αγορές οι οποίες ζητούν υψηλότερα επιτόκια για να μας δανείζουν.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αυτός ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να κρυφτεί αλλά πρέπει να σταματήσει για να πάψει να υποθηκεύεται το παρόν και το μέλλον των νέων γενιών και του τόπου από τα ελλείμματα και τα χρέη.

    Ο ίδιος, όπως τόνισε, έχει τη βούληση να δει κατάματα τα προβλήματα, να συγκρουσθεί με αυτά και να τα λύσει. Αλλά, όπως υπογράμμισε, τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με τη συμμετοχή όλων και πρόσθεσε ότι είναι η στιγμή για μεγάλες αποφάσεις και μεγάλες τομές στην οικονομία, την παραγωγή, τις επενδύσεις, στο δημόσιο τομέα και στο κοινωνικό κράτος.

    Η σημερινή κυβέρνηση, υπογράμμισε, δεν θέλει να είναι άλλη μία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αλλά μία κυβέρνηση ασυνέχειας και ρήξης με το κακό παρελθόν.

    Ήδη, τόνισε, η κυβέρνηση στις πρώτες 57 ημέρες της θητείας της έχει δώσει σαφή δείγματα της αποφασιστικότητας αλλά και της πολιτικής που θα εφαρμόσει. Κάποιες αλλαγές, πρόσθεσε, μπορεί να χρειαστούν χρόνο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις προχωρήσουμε.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτός σηματοδοτεί μόνο την αρχή της νέας πορείας για την οικονομία, πορεία η οποία έχει ως κεντρική επιλογή να υπηρετηθούν τρεις στόχοι: η αναθέρμανση της οικονομίας, το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών με δραστικό περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής και τη στήριξη των αδυνάμων και τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος.

    Η μεγάλη προσπάθεια ξεκινάει από το 2010 με τη μείωση του ελλείμματος και την ανάταξη της οικονομίας. Παράλληλα, όπως τόνισε, λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την άμεση αναθέρμανση της οικονομίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την έξοδο από την κρίση.

    Θέλουμε, υπογράμμισε, ο κ. Παπανδρέου να μπει ένα τέλος στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των εσόδων, αλλά μέσα από ένα νέο και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο. Παράλληλα, δημιουργούνται μηχανισμοί για την πραγματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή αδικίας στο φορολογικό μας σύστημα.

    Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε "τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης" και τόνισε ότι "χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε".

    "Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι "ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης". "Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τον κ. Σαμαρά πως πήγε ο εκλογικός αγώνας και εκείνος του απάντησε ότι δεν ήταν εκλογικός αγώνας, ήταν εσωκομματική άμιλλα. "Πόσο διήρκησε;" ρώτησε ο κ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: "Σαράντα μέρες. Μας δημιούργησε μια εσωστρέφεια την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε".

    "Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, γενικά σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα του χώρου της οικονομίας", ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αν. Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση "γόνιμη" και επιβαλλόμενη". Ερωτηθείς εάν θα "βάλει πλάτη" για τα προβλήματα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του "ζήτησε κάτι τέτοιο, για κάτι συγκεκριμένο" και πρόσθεσε ότι "θα δούμε κατά περίπτωση".

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι "το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και πιστέψτε με, όπου χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι", σημείωσε.

    [02] "Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι"

    Με την Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί το μεσημέρι στη Ρηγίλλης, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

    "Θα είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης" τόνισε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    "Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, γενικά σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα του χώρου της οικονομίας", ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ., σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση "γόνιμη" και επιβαλλόμενη". Ερωτηθείς εάν θα "βάλει πλάτη" για τα προβλήματα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του "ζήτησε κάτι τέτοιο, για κάτι συγκεκριμένο" και πρόσθεσε ότι "θα δούμε κατά περίπτωση".

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι "το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και πιστέψτε με, όπου χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι", σημείωσε.

    Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, του ευχήθηκε "τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης" και τόνισε ότι "χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε".

    "Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Συνάντηση με Κ. Καραμανλή

    Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνάντησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Αντώνης Σαμαράς.

    Καθώς τον υποδεχόταν, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Σαμαρά: "Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ότι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου". Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Καραμανλή.

    Τα ποσοστά των τριών υποψηφίων

    Με τα ενσωματωμένα τμήματα να φτάνουν στο 98% (τα υπόλοιπα βρίσκονται σε επιβεβαίωση) το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ έχει ως εξής:

    Ψήφισαν 770.683 πολίτες. Έλαβαν:

    Αντώνης Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)

    Ντόρα Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)

    Παναγιώτης Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • 17η Υπουργική Σύνοδος ΟΑΣΕ, Αθήνα/Εγκαταστάσεις Ξιφασκίας

  • Επίσκεψη Κ. Παπούλια στην Τσεχία

  • Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" (09:00:00, Αθήνα/Ιντερκοντινενταλ )- 13:00 υπουργός Μεταφορών Δ.Ρέππας. 15:00 Υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης. 15:30 Υπουργός Τουρισμού Π.Γερουλάνος - Υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

  • Αρχίζουν οι εμβολιασμοί όλων των πολιτών για τη νέα γρίπη (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου 15)

  • Εκδήλωση του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, με θέμα την παρουσίαση της έκδοσης των πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου " Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές" (11:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Συνέντευξη Τύπου για τον πλήρως ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Μουσείο Μακ.Αγώνα)

  • Συνέντευξη Τύπου του Ιδρύματος Ωνάση με θέμα τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση για το Δίκαιο και τα Γράμματα, που θα απονεμηθούν στις 14/12 στο Παρίσι (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Αθενς Πλάζα")

  • Συνέντευξη Τύπου για το φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου που οργανώνουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η κουβανική πρεσβεία (12:00:00, Αθήνα/"Ιανός")

  • Συνάντηση νέου προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με Ντ. Μπακογιάννη (12:00:00, Αθήνα/Ρηγίλλης)

  • Συνέδριο Stat Bankμε θέμα "Green Economy" -Θα μιλήσει μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Α.Γκερεκου (13:00:00, Αθήνα/King George )

  • Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα παραστεί σε εκδήλωση, όπου θα διανέμεται από ειδικά σταντ, ενημερωτικό υλικό για το AIDS, στην πλατεία Αριστοτέλους (13:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Ματζελή και υφυπουργού Μ. Καρχιμάκη με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών (15:00:00, Αθήνα/υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης)

  • Κοινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, οργανώνουν ο Τομέας Εθελοντισμού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αβ Θεσσαλονίκης και ο Τομέας Οργανωτικού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (γραφεία Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης) (16:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Το σιδερένιο θηρίο" του Χρίστου Καλουντζόγλου (18:00:00, Αθήνα/ΕΣΗΕΑ)

  • Παρουσίαση του λευκώματος "Η Κομμουνιστική Διεθνής, 1919 - 1943" από τον Φάνη Παρρή. Την εκδήλωση διοργανώνει η ΚΟΘ ΚΚΕ και οι εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή" (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Προξένου Κορομηλά 51 - ΕΔΟΘ)

  • Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τον καθηγητή Ν. Μουτσόπουλο, στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής (19:00:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ )

  • Η "Γιορτή των Αγγέλων". Ο δήμαρχος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα ακολουθήσει συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη (19:30:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους)

  • Ημερίδα "Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων (αρκούδα - λύκος)" από την Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ και την ΚΑΛΛΙΣΤΩ (19:30:00, Καλαμπάκα/Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας)

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-EuroCup (A΄ Φάση, 2η Ημέρα, 3ος Όμιλος): Άρης-Χαποέλ Ιερουσαλήμ - 21:00:00, Αλεξάνδρειο

  • Μπάσκετ-EuroCup (Α΄ Φάση, 2η Ημέρα, 7ος Όμιλος): Νανσί-Πανελλήνιος - 21:00:00, Γαλλία

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (β΄ φάση, α΄ αγώνας)

    , 20.30 Ηρακλής - Κάμνικ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2009 - 5:30:24 UTC