Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η ψηφοφορία

  • [01] Συνεχίζεται η ψηφοφορία

    Με χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων συνεχίζεται η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο επιγραμμικό (ον λάιν) σύστημα.

    «Το τεχνικό πρόβλημα, όσον αφορά τη συνέχεια λειτουργίας του συστήματος, οφείλεται στο δίκτυο του ΟΤΕ. Οι καθυστερήσεις αντιμετωπίζονται ήδη σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, αλλά και την κατανόηση και υπευθυνότητα που δείχνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που συμμετέχουν στη διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Κουμουτσάκος.

    Σημείωσε, δε, ότι «μέχρι την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και μετά από επικοινωνία του Προέδρου της, του κ. Δημήτρη Σιούφα και με τους τρεις υποψηφίους, ομόφωνα αποφάσισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά με την καταγραφή των ονομάτων, δηλαδή αυτό που λέμε offline».

    Η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι «η υπευθυνότητα και η κατανόηση των ψηφοφόρων και των πολιτών είναι δεδομένη και προχωράμε με αυτό τον τρόπο μέχρι την επίλυση του τεχνικού προβλήματος».

    Ερωτηθείς εάν αυτό (το πρόβλημα) εγκυμονεί κινδύνους διπλοψηφίας, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε αρνητικά: «Το σύστημα θα ελεγχθεί, έχει προβλεφθεί και δεύτερος τρόπος τσεκαρίσματος».

    Έκκληση στους Νεοδημοκράτες να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε μαζικά να ψηφίσουν απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας από την Πύλο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής: "Γνωρίζω το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των χιλιάδων Νεοδημοκρατών. Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε να ψηφίσουν μαζικά".

    Δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του επιγραμμικού (on line) συστήματος, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.

    Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι "μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας."

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ προσήλθε το πρωί να ψηφίσει αλλά είχε πέσει το επιγραμμικό σύστημα. Δεν δέχθηκε να ψηφίσει με καταστάσεις, αποχώρησε και είπε ότι θα ψηφίσει στις 5 το απόγευμα.

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν ακόμη και όσοι εγγραφούν σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους. Λειτουργούν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης έχουν στηθεί 64 εκλογικά τμήματα.

    Η πρώτη ανακοίνωση το βράδυ θα αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία, ενώ η πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει αφού συγκεντρωθούν τουλάχιστον το 20% των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εάν σήμερα δεν εκλεγεί πρόεδρος η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το επόμενο Σάββατο.

    Κώστας Καραμανλής

    Στη Ραφήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του τόνισε: "Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως της ταιριάζει στα δημόσια πράγματα της χώρας".

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υποψήφια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έγινε θερμά δεκτή από οπαδούς του κόμματος και δήλωσε: "Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά , το φιλότιμο και η συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα. Ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία. Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα".

    Αντώνης Σαμαράς

    Στην Πύλο της Μεσσηνίας ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από δεκάδες κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε ότι "σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα. Από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας".

    Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει μέσα στην ημέρα στην Αθήνα και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας από το γραφείο του στη Βασιλίσσης Σοφίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 November 2009 - 11:30:22 UTC