Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες
  • [02] Όλα έτοιμα για την εκλογή του νέου αρχηγού
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Αντεργατικά σχέδια"
  • [05] Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

  • [01] Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες

    Ατυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ, πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών (Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.

    Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός πλαισίου με την εμπλοκή κοινοτικών προγραμμάτων και τεχνογνωσίας, ώστε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία να μπορούν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

    [02] Όλα έτοιμα για την εκλογή του νέου αρχηγού

    Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας μετά από συνεδρίαση στη Ρηγίλλης.

    Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

    "Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό", ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι, έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο,διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

    "Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οργανώσουμε την εκλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", ανέφερε ο κ. Σιούφας.

    Απευθυνόμενος σε όσους προσέλθουν στην κάλπη είπε ότι "είναι ανάγκη ο καθένας να συμμετάσχει στην ευταξία και στον άψογο και υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει η όλη διαδικασία και παράλληλα συνέστησε υπομονή κατανόηση και σεβασμό στη δεοντολογία της όλης διαδικασίας".

    Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα.

    Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

    Ανέφερε ακόμη ότι έχουν οριστεί οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές με μέλη τακτικά και αναπληρωματικά που έχουν ορίσει οι υποψήφιοι.

    Η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα.

    Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

    Η πρώτη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα αφορά την συμμετοχή των πολιτών.

    Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

    Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.

    Σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο οδεύσεις, η μια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δεύτερη με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.

    Στο μεταξύ, όλο και περισσότερα στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το ποιον θα στηρίξουν για την ηγεσία του κόμματος.

    Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο Νομάρχης Χανίων Γρ.Αρχοντάκης, 130 ΟΝΝΕΔιτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.

    Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν στελέχη και πρώην βουλευτές του κόμματος.

    Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «ακούγοντας και τη φωνή των Λακώνων, στηρίζω την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί θέλει η ΝΔ να είναι το σύγχρονο κόμμα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς».

    Δήλωση στήριξης έκανε, επίσης, ο τέως βουλευτής της ΝΔ στη Β Αθήνας Άρης Σταθάκης, ο οποίος, αν και εξαίρει τις ικανότητες της κας Μπακογιάννη, τονίζει:

    «Τώρα, όμως, πρέπει να ξεφύγουμε από το παρελθόν, να μη σκεπτόμαστε προσωπικά οφέλη και να επιλέξουμε (εμείς οι απλοί πολίτες και όχι οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί), αυτόν που θα εξασφαλίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Για αυτό θα στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα ότι (μετά την εκλογή Προέδρου) θα κάνει το ίδιο και η κα Ντόρα Μπακογιάννη».

    Επίσης, την υποψηφιότητα Σαμαρά υποστηρίζουν με δηλώσεις τους οι παρακάτω πρώην βουλευτές της ΝΔ: Μερόπη Καλδή, τ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Ποτίδης, τ.Βουλευτής Κορινθίας, Δημήτρης Δημόπουλος, τ. Βουλευτής Λέσβου, Νίκος Παπαφιλίππου τ. Βουλευτής Κοζάνης, Κωνσταντίνος Γεωργολιός, τ. Βουλευτής Τρικάλων, Δημήτρης Βρεττάκος, τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Λευτέρης Παπαδημητρίου, τ. Βουλευτής Άρτας, Σίδερης Μιχάλης, τ. Βουλευτής Ευβοίας, Θόδωρος Σολδάτος, τ. Βουλευτής Λευκάδας, Αντώνης Καρπούζας, τ. Βουλευτής Πιερίας, Βασίλης Χρύσης, τ. Βουλευτής Δωδεκανήσων.

    Επίσης, με επιστολή τους πρώην νομάρχες επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, δηλώνουν τη στήριξή τους στον Αντώνη Σαμαρά,για την θέση του προέδρου της ΝΔ.

    Το κείμενο υπογράφουν οι κ.κ. Γκλέτσος Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Πιερίας, τ. Γ.Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης) Κιουπκιολής Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Ιωαννίνων) Τασσόπουλος Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Καρδίτσης) Κάζογλης Αλέκος (τ. Νομάρχης Αττικής) Γεωργακόπουλος Αντώνιος (τ. Νομάρχης Καρδίτσης) Καλογείτονας Ιωάννης (τ. Νομάρχης Ηρακλείου) Βατάλης Νικόλαος (τ. Νομάρχης Τρικάλων) Ασιμής Ιωάννης (τ. Νομάρχης Φωκίδος) Θεοδοσίου Γρηγόριος (τ. Νομάρχης Πιερίας) Γύφτουλας Παναγιώτης (τ. Νομάρχης Αρκαδίας, Σερρών, Πειραιώς και Χίου).

    Δηλώσεις στήριξης του κ.Σαμαρά έγιναν και από τον χώρο του Συνδικαλισμού. Συγκεκριμένα την υποψηφιότητα του κ.Σαμαρά υποστηρίζουν: ο κ. Κωνσταντίνος Παλασκώνης, Πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας και μέλος της ΝΟΔΕ Φωκίδας, ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Πρόεδρος του Συνδικάτου Αθηνών.

    Επιστολή στήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν και οι διατελέσαντες πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας: Βαγγέλης Καπετάνιος Σταμάτης Τσάλλας Σταμάτης Γκάβαλης Βασίλης Δεμερτζής Μηνάς Καλογερόπουλος Οδυσσέας Βάθης Έλενα Βάκα και Κώστας Χατζής.

    Τέλος, η κα Μαίρη Αγγελοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος του Δ.Περιστερίου, που είχε αρχικά υπογράψει την υποψηφιότητα στήριξης της κας Ντόρας Μπακογιάννη, δηλώνει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Η πορεία των εθνικών θεμάτων και η πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας προέδρου της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Καβάλα.

    Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της μπροστά σε όλες τις πιέσεις που της ασκήθηκαν ώστε να μην υποχωρήσει σε μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως είναι η υπόθεση της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι «βάζουμε πάνω από όλα, και πάνω από τις προσωπικές μας στρατηγικές, τα συμφέροντα της πατρίδας».

    Αναφερόμενη στους λόγους της ήττας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές είπε ότι: «χάσαμε ένα εκατομμύριο κόσμο γιατί ως κόμμα τους γυρίσαμε την πλάτη. Για αυτό και μας τιμώρησαν», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε: «Ηττηθήκαμε αλλά δεν διαλυθήκαμε».

    Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έδωσε πολύ αρνητικά δείγματα γραφής από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν «συστήματα» ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ που πολεμούν την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ.

    Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη νέα οργάνωση και λειτουργία του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές αξίες. Θα υπερασπίζεται την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. Αλλά ιδέες σύγχρονες. Ιδέες που απαντάνε στα σημερινά προβλήματα των πολιτών. Όχι ιδέες που βγάζουν ναφθαλίνη. Δεν θα πάμε έτσι στο μέλλον».

    Τέλος, η πρώην υπουργός τόνισε ότι η ίδια δεν υπέστειλε ποτέ τη γαλάζια σημαία για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «δεν φοβηθήκαμε στα δύσκολα. Και είμαι περήφανη γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας. Στελέχη που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, ως μηχανισμό. Για μας αυτό λέγεται ενότητα. Λέγεται συστράτευση. Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

    Αντώνης Σαμαράς

    Για επαναστατικές στιγμές μίλησε, από το Ηράκλειο, ο εκ των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται η απόφαση να γίνει εκλογή αρχηγού από τη βάση. Τέρμα πια τα κλειστά κυκλώματα, οι κλειστές πόρτες. Το κόμμα ανοίγει για όλους. Αυτή είναι η φωνή της βάσης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες στην εκδήλωση, την εντολή να αλλάξει τα πράγματα και πρόσθεσε «γι' αυτό και σας ζητώ να πλημμυρίσετε την κάλπη».

    Στην ομιλία του είπε: «τραυματίσαμε τους απλούς οπαδούς της Ν.Δ. Δημιουργήσαμε αποξένωση. Η αποξένωση των οπαδών οδήγησε στην απαξίωση των οργανώσεων. Και ο ιδεολογικός αφοπλισμός στην έλλειψη αυτοπεποίθησης του μέσου Νεοδημοκράτη».

    «Σ' αυτή την κοινωνία, δεν υπάρχουν μόνο οι ``ταλαντευόμενοι`` ψηφοφόροι. Υπάρχουν - επιτέλους - και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι», συμπλήρωσε για να διατυπώσει στη συνέχεια τα ερωτήματα: «Με όλους αυτούς - που είναι πολλοί περισσότεροι - ποιος θα ασχοληθεί; Όλους αυτούς, ποιος θα τους εκπροσωπήσει;».

    Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε μήνυμα ενότητας και έκανε λόγο για «ενωμένη γροθιά την επόμενη μέρα» εστιάζοντας στο τρίπτυχο «Ενότητα - Οργάνωση - Αντιπολίτευση» ενώ έκανε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαιτέρα στο θέμα των stage.

    Παν.Ψωμιάδης

    Στις Σέρρες θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο κ. Παν.Ψωμιάδης.

    "Είμαι εδώ και η λέξη αποχωρώ ή υποχωρώ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, διότι μπήκα για να μείνω κι όχι για να φύγω", τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:

    "Μπήκα όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά για να περάσει κάποια στιγμή σ' αυτή την παράταξη ο λόγος του προδομένου, του ξεχασμένου νεοδημοκράτη. Γιατί σήμερα θυμήθηκαν ορισμένοι το καταστατικό, τις οργανώσεις, τα μέλη".

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε πως "ιδιοκτήτης του κόμματος δεν είναι κανένας παρά μόνο ο λαός και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην κοινωνία, να ξαναμιλήσουμε με το λαό".

    Επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει κανέναν στο δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ότι δεν χρωστάει σε κανένα και με κανέναν δεν κάνει παζάρια.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση Παπανδρέου - Μπερίσα και Γκρούεφσκι στις Πρέσπες

  • 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

  • 7η POLIS:Ημερίδα ΤΕΕ-HELEXPO ΑΕ-ΕΕΤΑΑ Α.Ε., με θέμα: "Αστικό περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής: ο ρόλος των ΟΤΑ" (09:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • "Money Show 2009": Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας θα μιλήσει σε εκδήλωση της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", στο πλαίσιο του συνεδρίου ( 09:00:00, Θεσσαλονίκη/Hyatt)

  • Το 4ο Συνέδριο ιστορίας της Ιατρικής διοργανώνει στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) η Πανελλήνια Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής (09:30:00, Θεσσαλονίκη/ΚΙΘ)

  • Ημερίδα με θέμα "Η θέση της Ελληνίδας Αγρότισσας στο δίκτυο κοινωνικών υποστηρικτικών δομών του κράτους" (09:30:00, Καμένα Βούρλα/ξεν. Γαλήνη). Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή

  • 10ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής στο πλαίσιο της Infosystem ( 09:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • 7η POLIS: Θεματικό συνέδριο ΚΕΔΚΕ, με θέμα: "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας", στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Διεθνές συνέδριου του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Κοινωνικές ανισότητες στη σύγχρονη Ελλάδα" (10:00:00, Αθήνα/Πάντειο)

  • Διημερίδα με θέμα "Φυσικό Περιβάλλον-Άνθρωπος-Ανάπτυξη" διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, στο Μυγδονία Palace (Λουτρά Λαγκαδά) (10:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Τελετή απονομής των βραβευμένων προγραμμάτων του διαγωνισμού "European Language Label 2009" διοργανώνει ο ΟΕΕΚ, στο ξενοδοχείο Imperial Palace (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Αντιγονιδών 13)

  • Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσα - 11:30:00, ΥΠΕΞ, τον Πρέσβυ της Ιταλίας, κ. Gianpaolo Scarante, στις 11:30 τον Πρέσβυ της Πορτογαλίας, κ. Alfredo Duarte Costa, στις 12:00 τον Πρέσβυ της Ουγγαρίας, κ. Jοzsef Toth, και στις 12:30 τον Πρέσβυ της Σλοβακίας, κ. Jοn Voderadsky

  • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη; Η Συνθήκη της Λισσαβώνας" (12:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο). Θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Μαριλένα Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Άννυ Ποδηματά, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Σταυρακάκης καθώς και η προτεινόμενη από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη θέση της νέας Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μαρία Δαμανάκη

  • Συγκέντρωση και πορεία αναρχικών στην Καμάρα (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Καμάρα)

  • Διαμαρτυρία φιλοζωικών-οικολογικών οργανώσεων για το εμπόριο γούνας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Β. Ηρακλείου (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή)

  • Ημερίδα με θέμα Ζητήματα Πράσινης Ενέργειας διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.) στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Θέρμη )

  • Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Νέο Δημαρχείο)

  • Εγκαίνια του προπονητηρίου ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και πολλαπλών χρήσεων της οδού Κολοκοτρώνη από τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Κολοκοτρώνη 43 & Γ. Τσαλή)

  • Επίσκεψη Π. Ψωμιάδη στις Σέρρες

  • Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στην Πλατεία Κοτζιά

  • Ομιλία Αντώνη Σαμαρα στο Ζάππειο

  • 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, στο ξενοδοχείο "Porto Palace"

  • Κοινοβουλευτικό Έργο, Αθήνα/Βουλή

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το χώρο της Υγείας.

    09:30 (Γερουσίας) Επιτροπές ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: «Από το Κυότο στην Κοπεγχάγη.» Οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα ενημερώσει ο κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για το περιβάλλον.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (8η αγωνιστική)

    18.00 ΕΑ Πατρών - Ηρακλής

    21.00 Παναθηναϊκός - Άρης

  • Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (11η ημέρα): Εθνικός-Ρόδος - 19:00:00,

    [04] "Αντεργατικά σχέδια"

    Τα τεχνάσματα άρχισαν. Ενώ υπάρχουν οι νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, που τσεκούρωσαν ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ υπάρχουν οι αποφάσεις της ΕΕ, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και οι αξιώσεις του ΣΕΒ, οι συνεταίροι της ταξικής συνεργασίας καθησυχάζουν τους εργαζόμενους και συστήνουν επιτροπές μελέτης, όπως επί Σπράου και Γιαννίτση, για να νομιμοποιήσουν τον οριστικό ενταφιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για "αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που στηρίζονται και από τη ΝΔ και μαζί θα επιδιώξουν να τα επιβάλουν με την ιδεολογική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τους ελιγμούς και την ένταση του αντικομμουνισμού".

    "Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Κανένας εφησυχασμός! Το ασφαλιστικό θα λυθεί υπέρ των εργαζομένων με πανστρατιά στους δρόμους του αγώνα", καταλήγει το ΚΚΕ.

    Για τις άγονες γραμμές

    "Η οξυμμένη αντιπαράθεση των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα κυριαρχήσει στην εκμετάλλευση των άγονων αερογραμμών στο Αιγαίο αποκαλύπτει μόνο μία πλευρά του τι είναι ο "υγιής ανταγωνισμός" που διαρκώς επικαλείται η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Καταδεικνύει επίσης τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν την απελευθέρωση των μεταφορών και στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής", αναφέρει σε άλλη ανακοίνωση το ΚΚΕ και τονίζει:

    "Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την πολιτική που για τους μεγαλοεπιχειρηματίες έχει φοροαπαλλαγές, κίνητρα και ενισχύσεις και για το λαό ακριβά εισιτήρια και περιορισμό δρομολογίων".

    [05] Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    «Ο κ. Προβόπουλος δεν λέει τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο απ΄ τον κ. Αλμούνια. Το ΠΑΣΟΚ τον έναν αντιμετωπίζει με δέος, ενώ τον άλλον προσπαθεί να τον αποδομήσει. Η αλήθεια είναι ότι η χρεοκοπία δεν ήταν μόνο έργο της ΝΔ αλλά και της προηγηθείσας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με τις δηλώσεις των κ. κ. Προβόπουλου, Παπακωνσταντίνου και Πεταλωτή για την οικονομία.

    Εξάλλου, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης μιλώντας για το ασφαλιστικό τόνισε: «Μακάρι να είχαν περάσει οι συστάσεις Γιαννίτση. Δεν θα ήμασταν σήμερα σ΄ αυτή την απόγνωση με το ασφαλιστικό. Όσο οι κυβερνήσεις τρομοκρατούνται από τα συνδικάτα, τόσο το πρόβλημα θα γιγαντώνεται».

    Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τα Σκόπια ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε:

    «Ευτυχώς που πέραν απ΄ τις κυβερνήσεις υπάρχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας που αντιστέκεται σε ό,τι επιχειρείται στα εθνικά μας θέματα. Όλο και συχνότερα ο Κάρολος Παπούλιας μάς κάνει περήφανους».

    Επίκαιρη ερώτηση για την εξωτερική πολιτική

    Επίκαιρη επερώτηση προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών κατέθεσαν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. θέλοντας να διερευνήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης ενόψει σειράς κρισίμων διεθνών συναντήσεων κατά το πρώτο 15ήμερο Δεκεμβρίου, όπως είναι διαδοχικά η Υπουργική Σύνοδος του ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 November 2009 - 5:30:25 UTC