Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νομοσχέδιο για τη ρευστότητα στο Υπουργικό
  • [02] Η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Το νομοσχέδιο για τη ρευστότητα στο Υπουργικό

    Το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τις αλλαγές στη λειτουργία του Τειρεσία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Η νέα πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά στις εγγυήσεις του Δημοσίου, τα νέα κριτήρια ένταξης και εισοδήματος των επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ με στόχο την αύξηση των κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας, την ενίσχυση του ρόλου των τραπεζών στην αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς όφελος της επιχειρηματικότητας και η ανάγκη ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων και καταγγελθεισών επιχειρηματικών οφειλών, ήταν μερικά από τα θέμα της ατζέντας συζήτησης που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    Νομοσχέδιο για το επίδομα

    Χθες, παραδόθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα κυμαίνεται από 300 έως 1.300 ευρώ και η πρώτη δόση θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα.

    Από τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόεκυψε διεύρυνση των αποδεκτών της έκτακτης ενίσχυσης, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε αρκετή, ώστε να εξασφαλίσει τις επιδοκιμασίες της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, χαρακτήρισε το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, «νομοσχέδιο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», υποστηρίζοντας πως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη της υπεσχημένης αναδιανομής εισοδήματος, εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της οποίας, ποσά ύψους 300 έως 1300 ευρώ, καταβάλλονται σε οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα (αναλόγως του αριθμού των τέκνων και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος), σε συνταξιούχους, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ (και στην περίπτωση των αγροτών, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ), σε αναπήρους, που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, σε νεφροπαθείς, που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, σε οικονομικά αδυνάτους, που δικαιούνται βιβλιαρίου ανασφαλίστου, σε απροστάτευτα παιδιά και ανέργους, που δεν υπερβαίνουν τα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ, σε πολιτικούς πρόσφυγες, που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής του Λαυρίου.

    Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Μαργαρίτης Τζήμας παρατήρησε πως η καταβολή στους οικονομικά αδυνάτους, έστω και ενός ευρώ, είναι σίγουρα θετική κίνηση, την οποία, ωστόσο, είχε απαξιώσει το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, απέναντι σε αντίστοιχα μέτρα της ΝΔ. Παράλληλα, ο βουλευτής υπενθύμισε πως το κατώτερο όριο ενίσχυσης, είναι κατά 200 ευρώ μικρότερο εκείνου, που είχε προεκλογικά υποσχεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ζήτησε δε, από την κυβέρνηση, τη διόρθωση «μιας αδικίας» για τους δημοσίους υπαλλήλους των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Δράμας, στους οποίους δεν καταβάλλεται (με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως παραδέχθηκε), επίδομα παραμεθορίων περιοχών.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε πως η μη καταβολή του επιδόματος συνιστά αδικία, δεν δεσμεύτηκε ωστόσο για επανόρθωση, σημειώνοντας πως «το αίτημα είναι άσχετο με το νομοσχέδιο». Απέναντι δε, στην αιτίαση της αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Κουτσούκος θεώρησε «άδικη και άστοχη την κριτική», υπογραμμίζοντας πως «με βάση τα όσα γνωρίζαμε τότε, το έλλειμμα βρισκόταν στο 6%, κατά 20 δισ. ευρώ μικρότερο».

    Σημειώνεται και η τοποθέτηση του Χρήστου Μαγκούφη (ΠΑΣΟΚ), υπέρ της συμμετοχής στην έκτακτη οικονομική εισφορά και των επιχειρήσεων με τζίρο άνω του 1 εκ. ευρώ, καθώς και υπέρ της αύξησης της φορολογίας των Τραπεζών.

    Ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ), υποστήριξε πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ένα φιλοκοινωνικό πρόσωπο», την ώρα που έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο νομοσχέδιο, υπό τον όρο των περαιτέρω ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα, στις εργασιακές σχέσεις και στις κοινωνικές δαπάνες. «Γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αποδεκτή η πολιτική, που ετοιμάζετε. Τα λαϊκά στρώματα, όμως, δεν έχουν ανάγκη από το επίδομα, αλλά από ένα καλό εισόδημα», είπε ο βουλευτής.

    Ο Ηλίας Πολατίδης (ΛΑΟΣ) υποστήριξε πως «απβ την κυβέρνηση φαίνεται να απουσιάζει ο προβληματισμός για τις αιτίες του οικονομικού προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζεται με πολιτικές που χρησιμοποιούνται στις φυσικές καταστροφές».

    «Ο χαμηλόμισθος, με τον βασικό μισθό, σε ένα μήνα θα πάρει όσα θα πάρει σε δύο δόσεις από το δικό σας επίδομα. Θα προτιμούσε λοιπόν να βρει δουλειά», παρατήρησε ο κ. Πολατίδης, προτείνοντας παράλληλα στην καταβολή της εισφοράς, «να διαφοροποιηθούν οι παραγωγικές επιχειρήσεις, που υφίστανται τον διεθνή ανταγωνισμό, από τις μη παραγωγικές, τις μεγάλες εμπορικές, που λειτουργούν παρασιτικά».

    Τέλος, ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) συμπέρανε πως «το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί σταδιακά, απολύτως στην πολιτική της ΝΔ. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, ούτε καν επιστρέφει τη φορολογία των επιχειρήσεων στα όρια, που την είχε παραδώσει». Όσο για τις διαρκείς επικλήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, της «τραγικής κατάστασης της οικονομίας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως οι ανακοινώσεις αυτές εξυπηρετούν τους τραπεζίτες, στο να ζητούν «πρωτοφανή ληστρικά επιτόκια» για τον δανεισμό της Ελλάδας.

    Διάλογος για το Ασφαλιστικό

    Παράλληλα, αρχίζει ο εθνικός διάλογος για το Ασφαλιστικό. Οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθούν με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ και ΕΣΕΕ.

    Ο κ. Λοβέρδος απέστειλε δύο επιστολές προς τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ όπου επισημαίνεται ότι «το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει πολλά, σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να δοθούν συνολικές αλλά και επιμέρους λύσεις, διαμέσου, βεβαίως, ενός διεισδυτικού κοινωνικού διαλόγου. Για τον από κοινού προσδιορισμό των προϋποθέσεων αυτού του διαλόγου, σας προσκαλώ τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 σε μια από κοινού συνεδρίαση της ηγεσίας της Γενικής Συνομοσπονδίας, με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (στις 13:30, στον 4ο όροφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταδίου 29)».

    Διάλογος και για την Παιδεία

    Η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους των δασκάλων και των νηπιαγωγών της χώρας, την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στο γραφείο της, για να συζητήσουν όλα τα θέματα της Παιδείας και ειδικότερα τις τελευταίες εξαγγελίες για τις αλλαγές στο σύστημα διορισμών.

    Στην επιστολή της, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει:

    «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής, ώστε να γίνει πράξη το "πρώτα ο μαθητής", που επαγγελλόμαστε όλοι.

    Αυτό απαιτεί να ξεκινήσουμε τις αλλαγές από εκεί που χτυπά η «καρδιά της εκπαίδευσης», από την τάξη. Και αυτό που κάνει την καρδιά της εκπαίδευσης να χτυπά είναι οι εκπαιδευτικοί, που είναι αυτονόητο ότι βρίσκονται στην τάξη.

    Για αυτό και κατέθεσα την Πέμπτη 12/11, μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Έκανα δε σαφές ότι, αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές. Ξεκινάμε όμως, από το σύστημα προσλήψεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επιλογής στελεχών διοίκησης, γιατί το σημερινό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όρια του, όπως αποδεικνύεται καθημερινά με τα τεράστια κενά και την ανορθολογική και μη αξιοκρατική διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού.

    Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα που θα διασφαλίζει αντικειμενικότητα, διαφάνεια, λειτουργικότητα και θα οδηγεί στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Αυτό είναι μία επιδίωξη ευθύνης και δικαιοσύνης.

    Οι βασικές μας αρχές κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και θα αποτελέσουν το αντικείμενο της διαβούλευσης που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα (το κείμενο εργασίας με τις προτάσεις που θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο θα σάς αποσταλεί κατά προτεραιότητα πριν από τη δημοσίευση του). Το αρχικό κείμενο της διαβούλευσης μαζί με το υλικό που θα προκύψει, θα τύχουν συστηματικής επεξεργασίας, ώστε να καταλήξουμε ύστερα από τρεις μήνες στο σχετικό σχέδιο νόμου.

    Θέλω να σας τονίσω ότι θεωρώ πολύτιμη τη συνεισφορά σας και τις προτάσεις σας σε αυτή την διαδικασία. Η οργάνωση του διαλόγου με συγκεκριμένο πλαίσιο και ευρεία συμμετοχή είναι για όλους μας προϋπόθεση για τις αλλαγές που θα βελτιώνουν το σχολείο και θα κατοχυρώνουν τον ουσιαστικό ρόλο και τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού».

    [02] Η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού

    Τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών Δημήτρης Σιούφας μαζί με το Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή Μενέλαο Δασκαλάκη.

    Η εκλογή θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και σε περίπτωση που γίνει και επαναληπτική εκλογή αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

    Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και θα επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους την ημέρα της εκλογής, είτε θα εγγράφονται την ίδια ημέρα με την καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.

    Η εκλογή θα γίνει σε 1540 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, που θα βρίσκονται σε 1040 εκλογικά κέντρα. Για την ηλεκτρονική υποστήριξη των εκλογών θα υπάρχουν 3.400 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

    Η εκλογή προέδρου θα γίνεται με άμεση καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του κόμματος με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Κάθε ψηφοφόρος που θα προσέρχεται στο χώρο της ψηφοφορίας θα παραλαμβάνει ένα έντυπο που θα είναι αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία. (αίτηση επαναβεβαίωσης - εγγραφή μέλους) θα το συμπληρώνει και θα το υπογράφει.

    Ο ψηφοφόρος θα υποβάλει το έντυπο στον χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος ο οποίος θα αναζητεί και θα διαγράφει τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του τον ειδικό εκλογικό αριθμό του. Ο ψηφοφόρος θα καταβάλει στον εκπρόσωπο της τοπικής οργάνωσης που θα έχει οριστεί το ποσό των δύο ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαδικασία και ακολούθως θα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα. Στα εκλογικά τμήματα θα του δίνεται ένας κενός φάκελος και τρία ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων. Δεν θα μπαίνει σταυρός αλλά θα τοποθετείται στον φάκελο το ψηφοδέλτιο με το όνομα του υποψηφίου που επιλέγει ο ψηφοφόρος.

    Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή έστω προσωρινή βεβαίωση αστυνομικής αρχής.

    Επίσης οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν για να ψηφίσουν, όμως στην επαναληπτική εκλογή εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο τμήμα.

    Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.

    Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

    Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα θα έχουν να συμμετάσχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα στο ίδιο εκλογικό τμήμα.

    Στην εκλογή θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και Έλληνες απόδημοι (ανεξάρτητα αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια) οι οποίοι κατοικούν στην Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ιταλία, Αυστρία και Κύπρο εφόσον όμως έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2009.

    Η ψηφοφορία θα γίνει σε δημοτικά καταστήματα, ΚΕΠ, τοπικές οργανώσεις, αίθουσες ξενοδοχείων.

    Τα συγκεκριμένα σημεία θα ανακοινωθούν σύντομα. Η ΝΔ έδωσε έναν τηλεφωνικό αριθμό για όσους θέλουν να ζητούν πληροφορίες το 210 3255 255 ενώ επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες στο site του κόμματος www.nd.gr

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Δημήτρης Σιούφας διέψευσε δημοσίευμα που τον έφερε να έχει ασκήσει πιέσεις μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να επηρεάσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στην τοποθέτησή του υπέρ της κ. Μπακογιάννη.

    Είπε ότι η θεσμική του ιδιότητα του επιβάλει να τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια ίσες αποστάσεις. Και πρόσθεσε ότι αυτό έκανε μέχρι τώρα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι το τέλος.

    Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη

    "Το μεγάλο και ανοιχτό κόμμα χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα και απήχηση στην κοινωνία", τόνισε από τη Λάρισα, η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έδωσε το στίγμα της πολιτικής της και υπογραμμίζοντας ότι η μάχη για την ηγεσία του κόμματος είναι "μια μάχη καθαρά πολιτική", πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ανάγκη από μία ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά, με απήχηση στην κοινωνία. "Στελέχη που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες. Μια ηγετική ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η συμμετοχή στην συγκέντρωση της κ. Μπακογιάννη ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο πολυπληθές ακροατήριο υπήρχαν και μέλη της οικογενείας Σουφλιά αλλά και πολιτικοί φίλοι του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

    Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε την ΕΑΣ Λάρισας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο, Θανάση Κοκκινούλη. Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι στην Ντόρα Μπακογιάννη ολόψυχα να πετύχει στον σκοπό της. Ελπίζω και εύχομαι στις 29 Νοεμβρίου η ΝΔ να εκλέξει αρχηγό για να ασχοληθεί και με τα προβλήματα του αγρότη».

    Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως «η ΝΔ ανέκαθεν ήταν ένα φιλοαγροτικό κόμμα και χρειάζεται συντονισμός και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους τους για να αγωνιστούμε για τα αιτήματα τους. Με δυναμισμό να δώσουμε αγώνες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα. Θα στηρίξουμε τους νέους αγρότες, τις συλλογικές δράσεις και τις Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες είναι απαραίτητο εργαλείο για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Άλλωστε ως χώρα έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

    Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας «έριξε το γάντι» στους άλλους δυο υποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καλώντας τους να πάρουν θέση σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε για θητεία του προέδρου του κόμματος, για επιλογή από την βάση των υποψηφίων βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων. Είμαι όμως η μόνη, είπε χαρακτηριστικά. «Οι άλλοι υποψήφιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα. Καλώ τον Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν. Να μας πουν τις απόψεις τους. Γιατί είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς, και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε».

    Τέλος, αναφέροντας ότι ονειρεύεται μια Νέα Δημοκρατία που θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά, υπογράμμισε ότι η ΝΔ μπορεί να ξαναγίνει η δύναμη του 43 και του 45%.

    Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά

    Το νομό Έβρου θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαϊας.

    Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 19:00 θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Έβρου, και στις 19.30 θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της Ν.Δ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπόλεως.

    Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ναυπάκτου και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Ακτή». Στις 13.30 θα επισκεφθεί στο Μεσολόγγι τα γραφεία της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας και στις 14.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Θεοξένια».

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αγρίνιο όπου στις 17.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Κατόπιν θα μεταβεί στην Πάτρα όπου στις 19.30 θα μιλήσει σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο Κλειστό Γήπεδο ΕΑΠ.

    Ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος αλλά και στο "χτύπημα των μηχανισμών" έκανε ο Α.Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία την Δευτέρα. «Το ρυάκι έγινε ποτάμι» σχολίασε ξεκινώντας την ομιλία του, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η ενότητα της Ν.Δ. είναι διασφαλισμένη όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος. Συγχρόνως έδωσε μεγάλη έμφαση στην κομματική οργάνωση και στη συγκρότηση του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη για κομματική υγεία, ενώ σε αρκετές φάσεις της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιδεολογία, την ενότητα, την οργάνωση και την αντιπολίτευση.

    Περιοδεία Ψωμιάδη

    Περιοδεία και ομιλίες στους νομούς Τρικάλων και Λάρισας πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Στα Τρίκαλα ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε στο νομαρχιακό κατάστημα με το νομάρχη Τρικάλων, Ηλία Βλαχογιάννη και στη συνέχεια μίλησε στα γραφεία του κόμματος.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως μπήκε σε αυτή τη μάχη για να μείνει και όχι για να φύγει. Αν έφευγα εγώ, αν αποχωρούσα, θα αποχωρούσε η βάση, θα αποχωρούσαμε όλοι, πρόσθεσε. Δεν ανήκω ούτε σε μηχανισμούς, ούτε σε υπόγεια ρεύματα δεν έχω σπόνσορες, ούτε χορηγούς. Εσείς είστε ο καλύτερος χορηγός για μένα, η αγάπη μου και η αγάπη σας, πάνε μαζί, συμπλήρωσε. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε Αβραμόπουλος, ούτε Σπηλιωτόπουλος. Είμαι ένας από σας, ψηφίστε ότι θέλετε, ανοικτή καρδιά, είπε.

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συμπλήρωσε πως δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια τονίζοντας πως κάποιοι, όχι όλοι, αποδείχθηκαν σάπια φρούτα, ανίκανοι. Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε φόβους για την επόμενη μέρα, λέγοντας πως κάποιοι σηκώνουν τοίχους μίσους, διχασμού και πόλωσης και πρόσθεσε πως ο κ. Καραμανλής δεν έπρεπε να φύγει. «Ο Καραμανλής ήταν ο μόνος που μπορούσε όσο κανείς άλλος να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης», κατέληξε.

    Αργότερα στη Λάρισα, ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στη ΝΔ και επικριτικός για τα λάθη του παρελθόντος. Επιμένοντας στην αναγκαιότητα μαζικής προσέλευσης στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, έθεσε ως ορόσημο «τους 500.000 φίλους», ώστε να σταλεί «ένα δυναμικό μήνυμα για ένα νέο ξεκίνημα».

    Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε την ιδεολογική πλατφόρμα του, άσκησε έντονη κριτική σε όσους γύρισαν την πλάτη στον κόσμο της παράταξης και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αποχωρήσει από την κούρσα της αρχηγίας, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται».

    «Κάποιοι», ανέφερε, «υποστηρίζουν ότι χάσαμε τις εκλογές λόγω κακής οικονομικής πολιτικής. Αυτές είναι μπούρδες. Ηττηθήκαμε λόγω κακής συμπεριφοράς ορισμένων κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κόμματος, που ξέχασαν ποιοι τους έβαλαν εκεί που ήταν. Τι να σου κάνει η ιδεολογία, όταν γίνεις κυβέρνηση και ξαναγυρίσεις την πλάτη σου στον απλό ψηφοφόρο».

    Στάθηκε δε, ιδιαίτερα στην ενότητα του κόμματος αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στον Κ. Καραμανλή, στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δ. Σιούφα και στους δύο συνυποψήφιους του «για να σταματήσουν οι τηλεοπτικές κοκορομαχίες για το καλό της ενότητας».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέντευξη Τύπου της Λ. Κατσέλη για ΕΣΠΑ (11:00:00, Αθήνα/Νίκης )

  • Συνέντευξη Τύπου ΚΘΒΕ για την παρουσίαση της παράστασης του χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και εκπαιδευτικών προγραμμάτων (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών)

  • Συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση του νέου 5στερου ξενοδοχείου Excelsior (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Μητροπόλεως 23 )

  • Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο της ΕΣΗΕΜ-Θ για το πανελλήνιο συνέδριο, με θέμα: "Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΣΗΕΜ-Θ )

  • Συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις Ιαπωνικής Εβδομάδας στο Μέγαρο Μουσικής - Παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Συνάντηση της Υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (13:00:00, Αθήνα/Αρχιεπισκοπή)

  • Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (14:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο για τη δίκη 31 συνδικαλιστών/συνδικαλιστριών, μελών της συνομοσπονδίας ΚΕΣΚ (αντίστοιχο της ΑΔΕΔΥ) και της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών EGITIM SEN στην Τουρκία, σε δικαστήριο της Σμύρνης στις 19 και 20 (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Αγ. Δημητρίου)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Στα χρόνια της Αποκάλυψης" του Βασίλη Θωμαΐδη, στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ( 19:00:00, Θεσσαλονίκη/Εθν. Αμύνης 4 )

  • Επίσκεψη Αντ.Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη

  • Συνάντηση της Υπουργού Κατ. Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχ. Καρχιμάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (19:00:00, Αθήνα)

  • Εκδήλωση για την απονομή των «Βραβείων Αριστείας και Καινοτομίας 2009», στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ (19:30:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  • Περιοδεία Δ. Δρούτσα στα Βαλκάνια (Σερβία)

  • Επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Σλοβενία

  • Διεθνές συνέδριο με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στις κοινωνίες της Μεσογείου» - Κοινές στρατηγικές για τη βιώσιμη ενέργεια και την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Αδριατικής-Μεσογείου διοργανώνει ο δήμος Συκεών (Θεσσαλονίκη/Συκιές)

  • Περιοδεία προέδρου Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

    14:30:Συνάντηση με τα Συντονιστικά των Συμβασιούχων και Stagiaires του ΟΤΑ.

    18:00:Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ββ Θεσσαλονίκης

    Αθλητική ατζέντα

    Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών αντιμετωπίζει την Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ (20:00-MEGA)

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (9η αγωνιστική) - 15:00:00, Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου --γήπεδο Ηλιούπολης--

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Γυναικών-Δ΄ Φάση (Προημιτελική) - 18:00:00, Παναθηναϊκός -ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (8η ημέρα): Αερωπός Εδεσσας-ΠΑΟΚ - 18:00:00, Εδεσσα (GRC)

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Ανδρών-Προημιτελική Φάση

    14:30 Άρης-Μαρούσι

    18:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

    21: Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος

    18.45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (4η ημέρα, εξ αναβολής), 17.30 Ηρακλής - ΕΑ Λαρίσης

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (4η ημέρα, εξ αναβολής)

    18.30 Παμβοχαϊκός - ΣΠΑ Καρδίτσας

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (11η ημέρα, 2ος όμιλος)

    Ρεπό: Εορδαϊκός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2009 - 5:30:23 UTC