Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για την ιθαγένεια
  • [02] Συνεργασία για το κλίμα

  • [01] Διευκρινίσεις για την ιθαγένεια

    Διευκρινίσεις για το σκεπτικό της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς δεύτερης γενιάς, ζητά με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς 2ης γενιάς, καθώς και δικαίωμα 'εκλέγειν και εκλέγεσθαι' στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για όσους έχουν συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα. Με ποιο σκεπτικό προχωράτε προς μια τέτοια κατεύθυνση; Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης;» αναφέρει στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα... Ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά έταζε "λαγούς με πετραχήλια" και σήμερα γίνεται "λαγός" των προεκλογικών του υποσχέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και να εξισώσει σταδιακά τα όρια ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία τόνισε: «Το οποιοδήποτε κυνήγι μαγισσών δεν πρόκειται να μας βγάλει απ' το τέλμα. Η μόνη λύση είναι να παράγουμε περισσότερα απ' όσα καταναλώνουμε. Ή θα αναγκασθούμε ν' αυξήσουμε τις αποδόσεις ή θα υποχρεωθούμε να χάσουμε κάτι απ' αυτά που έχουμε σήμερα"

    [02] Συνεργασία για το κλίμα

    Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Μπαράκ Ομπάμα και Χου Τζιντάο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους στο Πεκίνο, για τη συνεργασία των δύο χωρών, τονίζοντας ότι εργάζονται για να εξασφαλίσουν την επιτυχία της διάσκεψης για το κλίμα τον επόμενο μήνα στην Κοπεγχάγη.

    Έπειτα από έναν πρώτο στο σταθμό στη Σαγκάη, ο Μπαράκ Ομπάμα που συνεχίζει στο Πεκίνο την επίσκεψή του στην Κίνα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη και συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την επιτυχία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης.

    Κάνοντας λόγο για "πρόοδο" στο ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη στις συνομιλίες με τον πρόεδρο Χου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι χωρίς τις προσπάθειες τόσο της Κίνας , όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών, των δύο μεγαλύτερων καταναλωτών και παραγωγών ενέργειας, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν λύσεις.

    "Στόχος μας δεν είναι μια μερική συμφωνία, ούτε μια πολιτική διακήρυξη, αλλά μια συμφωνία που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και θα έχει άμεσο αποτέλεσμα", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Χου Τζιντάο.

    Ως προς ένα από τα σημαντικότερα σημεία τριβής, τις εμπορικές συναλλαγές, ο Χου Τζιντάο δήλωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν τις τάσεις προστατευτισμού στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

    "Οι χώρες μας οφείλουν να αντιταχθούν στον προστατευτισμό και να τον απορρίψουν", δήλωσε ο Χου, επισημαίνοντας ότι το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν επαναδιατυπώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να επιλύσουν με τον κατάλληλο τρόπο τις διαφωνίες τους στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα.

    Στο διεθνές πεδίο, οι δύο πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της επανάληψης των εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. "Είμαστε σύμφωνοι για την επανάληψη των εξαμερών διαπραγματεύσεων μόλις γίνει δυνατόν", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Χου Τζιντάο τόνισε ότι οι δύο πλευρές επανέλαβαν ότι πρόθεσή τους είναι η επίλυση του πυρηνικού ζητήματος της κορεατικής χερσονήσου μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης.

    Ως προς το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι δύο πρόεδροι απηύθυναν προειδοποίηση προς την Τεχεράνη.

    ΗΠΑ και Κίνα προειδοποίησαν το Ιράν ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες μιας εμπλοκής του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Ως προς το Θιβέτ, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της επανάληψης του διαλόγου, μόλις αυτό γίνει δυνατόν, ανάμεσα στους εκπροσώπους του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα και του Πεκίνου, λέγοντας στον κινέζο ομόλογό του ότι όλες οι μειονότητες πρέπει να απολαμβάνουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2009 - 11:30:28 UTC