Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η ανάταξη της οικονομίας
  • [02] Με το βλέμμα στην 29η Νοεμβρίου
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Καμία θυσία"
  • [05] "Ενιαίος φορέας περίθαλψης"
  • [06] Διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Ξεκινά ο εμβολιασμός

  • [01] Στο επίκεντρο η ανάταξη της οικονομίας

    Η αναθέρμανση της οικονομίας, η προώθηση των επενδύσεων και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, είναι οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για την οικονομία. Παράλληλα, εξετάζονται δράσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον κοινωνικό διάλογο. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους δανειολήπτες και τη ρευστότητα στην αγορά.

    Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα κυμαίνεται από 300 εως 1300 ευρώ και η πρώτη δόση θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα.

    Παράλληλα, αρχίζει αύριο ο εθνικός διάλογος για το ασφαλιστικό. Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθούν με το προεδρείο της ΓΣΣΕ. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με τις ηγεσίες του ΣΕΒ και της ΑΔΕΔΥ.

    Για συνολική αλλαγή του ασφαλιστικού, με στόχο μια βιώσιμη λύση, μίλησε ο πρωθυπουργός.

    "Οι ασφαλιστικοί μας φορείς βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Είχαμε ασκήσει έντονη κριτική για τον νόμο Πετραλιά και δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Ισχύουν όσα έχουμε καταγγείλλει, γιβ αυτό μιλάμε για αλλαγή όλου του καθεστώτος. Ένα όμως είναι βέβαιο. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, ώστε να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα, με μπαλώματα. Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το ασφαλιστικό αγνοώντας βασικές παραμέτρους της αγοράς, της εργασίας, του ανταγωνισμού, της λειτουργίας των επιχειρήσεων", τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    [02] Με το βλέμμα στην 29η Νοεμβρίου

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, ενόψει των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου. Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις στις Κυριακάτικες εφημερίδες δίνουν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά στον δεύτερο γύρο, έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, από 4,5 έως 9,1%.

    ''Μου επιτίθενται επειδή είμαι γυναίκα'' επεσήμανε στην ομιλία της σε συγκέντρωση οπαδών της Νέα Δημοκρατίας, σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως εδώ και αρκετό καιρό γίνεται στόχος μιας χυδαίας, όπως τη χαρακτήρισε και συκοφαντικής επίθεσης από συγκεκριμένα πρόσωπα. Η χυδαιότητα αυτή, όπως είπε, έχει ως αντικείμενο την δήθεν προσωπική της ζωή και τη σχέση της με τα παιδιά της. ''Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές'' είπε χαρακτηριστικά.

    Η κα Μπακογιάννη στην ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τονίζοντας ότι "ήταν εθνάρχης και όχι κομματάρχης'', ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην προσωπική τους γνωριμία από τα από τα νεανικά της χρόνια στο Παρίσι.

    ''Χρωστάμε πολλά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και θα ήθελα να μιλήσω για τον πραγματικό Καραμανλή. Όχι τον Καραμανλή που ο καθένας θέλει να κόψει και να ράψει στα μέτρα του'' τόνισε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι μεγάλωσε μέσα σε αυτό ο σπίτι που ο Κωνσταντίνος Καραμανλή έχτισε με τα ίδια του τα χέρια, τη Νέα Δημοκρατία.

    ''Έδωσα πολλούς αγώνες και πολλές μάχες για τη μεγάλη μας παράταξη. Ποτέ δεν διανοήθηκα να υποστείλω τη γαλάζια σημαία ή να καταθέσω, έστω και προσωρινά, την κομματική μου ταυτότητα'' επεσήμανε.

    Κατά την ομιλία της η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι ''η Νέα Δημοκρατία από αυτές τις εκλογές δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη αλλά ενωμένη''.

    ''Η μάχη είναι αμιγώς πολιτική. Είναι με το ΠΑΣΟΚ. Είναι μάχη με τα κακώς κείμενα. Με παλαιοκομματικές αντιλήψεις με κατεστημένες πρακτικές, με βαθειά ριζωμένες παθογένειες τις οποίες έχουμε πληρώσει ακριβά. Και η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα'' είπε η κα Μπακογιάννη.

    ''Τα κόμματα οφείλουν να καθοδηγούν τον λαό αντί να τον κολακεύουν'' είπε η κα Μπακογιάννη, ενώ αναφερόμενη στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ''η αλήθεια είναι ότι ως πολιτικός κόσμος αλλά και ως κυβέρνηση είμασταν πολλές φορές κατώτεροι των περιστάσεων''.

    Η πολιτική απαιτεί αρετή και τόλμη'' είπε η κα Μπακογιάννη και επεσήμανε τρεις στόχους της Νέα Δημοκρατία , την ισχύ του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την εσωκομματική δημοκρατία και τον πατριωτισμό.

    Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική που άσκησε τα τελευταία χρόνια η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι είναι περήφανη που ήταν μαζί με τον Μακεδόνα, όπως τον χαρακτήρισε, Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε ως πολυδιάστατη διπλωματία με υψηλό κύρος. '' Είχαμε σχέδιο, συνέπεια και αποτελέσματα'' είπε η κα Μπακογιάννη.

    ''Η χώρα χρειάζεται δυνατή αντιπολίτευση'' είπε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι γρήγορα έτοιμη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 29 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα ανταποκριθούν στις κάλπες.

    ''Να διαψεύσουμε όλους αυτούς που σαν Κασσάνδρες βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι οι νεοδημοκράτες δεν ενδιαφέρονται για την εκλογή και δεν θα συμμετέχουν κάνουν λάθος'' τόνισε η κα Μπακογιάννη

    Την ομιλία της κας Μπακογιάννη παρακολούθησαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τις Σέρρες, καθώς και βουλευτές από τους όμορους νομούς, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρώην βουλευτής Σερρών Αχιλλέας Καραμανλής ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ''Στηρίζω Σαμαρά όπως άλλωστε το δήλωσα, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ενότητα του κόμματος. Το κόμμα αυτό από την ίδρυσή του είχε πολλούς αρχηγούς, τους οποίους υπηρέτησα. Έκανα την επιλογή μου, '' είπε ο κος Καραμανλής και πρόσθεσε ότι ''αν εκλεγεί η κα Μπακογιάννη ασφαλώς θα τη στηρίξω''.

    Περιοδεία Aντ. Σαμαρά σε Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική

    Εκκληση για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, σε προεκλογικές του ομιλίες στη Βέροια και στην Κατερίνη, ενώ ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

    «Εγώ δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο αυτή τη στιγμή. Εγώ αντίπαλο έχω, αυτή τη στιγμή, την ήττα που υποστήκαμε. Δεν αγωνίζομαι εναντίον κανενός. Αγωνίζομαι να πετάξουμε το πένθος της ήττας. Οι τόνοι δεν πρέπει να ανεβαίνουν μεταξύ μας. Οι τόνοι πρέπει να ανεβαίνουν σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Εκεί είναι ο αντίπαλος και εκεί θα δώσουμε την απάντηση», είπε ο κ. Σαμαράς.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου όλοι θα είναι ενωμένοι «σαν μια γροθιά» στη Ν.Δ. και πρότεινε τη διεξαγωγή ενός συνέδριου αρχών, ιδεολογίας και οργάνωσης, αμέσως μετά τις εκλογές.

    Επισήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι να φύγει από μηχανισμούς και φέουδα και να πάει στη βάση. Το «φάρμακο» είναι η πλατιά δημοκρατική συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, η οποία θα δώσει απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, κύρος στον νέο πρόεδρο και τον αέρα της νίκης στην παράταξη.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για εκδικητικότητα απέναντι στους απασχολούμενους σε προγράμματα stage και για φοροεπιδρομή σε βάρος της μεσαίας τάξης σε ότι αφορά στην οικονομική της πολιτική.

    Περιοδεία Π. Ψωμιάδη

    Δυσαρεστημένος από την εικόνα που δίνουν βουλευτές της Ν.Δ. στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών σταθμών, όταν ξιφουλκούν ο ένας εναντίον του άλλου, για το θέμα των εσωκομματικών εκλογών, είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο ίδιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στους συνυποψηφίους του Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη και στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής εκλογών Δημήτρη Σιούφα και θα ζητήσει να σταματήσουν αυτές οι εμφανίσεις, διότι έτσι στη Ν.Δ. «τρώνε τη σάρκα τους».

    Μετά την Ήπειρο ο Π. Ψωμιάδης περιόδευσε στο νομό Κιλκίς, όπου συναντήθηκε με στελέχη, μέλη και φίλους της Ν.Δ. και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα με θέμα "Παιδική Προστασία. Ιδρυματική και Μετά-ιδρυματική Ένταξη του Παιδιού" διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς (10:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, υπό την προεδρία του Νομάρχη Σερρών Στ. Φωτιάδη. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στο Διοικητήριο (10:00:00, Σέρρες/Διοικητήριο)

  • Επίσκεψη υποψηφίου Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά σε Θήβα, Λειβαδιά και Λαμία

  • Συναντήσεις υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη

    -Με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (11:00:00)

    - Με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (12.30)

  • Συνέντευξη Τύπου για τη νέα έκθεση ντοκουμέντων που προετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπό τον τίτλο "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 1967-1974: η έντυπη αντίσταση", στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Στρ. Καλλάρη 5)

  • Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (13:00:00, Αθήνα/ΓΣΕΕ )

  • Συνέντευξη τύπου της Marfin με θέμα :Τα όρια επιχειρηματικότητας - εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και η διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους (13:00:00, Αθήνα/Μ. Βρετάνια )

  • Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, θα μιλήσει σε ημερίδα με θέμα «Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Θεσμικό Πλαίσιο - Πρακτική Εφαρμογή - Διεθνής Εμπειρία» (13:00:00, Αθήνα/Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σιδέρη "Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν" (18:00:00, Αθήνα/"Ιανός"- Σταδίου 24)

  • 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Εκδήλωση προς τιμήν του Αλεξάντρ Ντεπλά, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές. Στον σκηνοθέτη θα απονεμηθεί ο "Χρυσός Αλέξανδρος" (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Αίθουσα "Σταύρος Τορνές")

  • Συζήτηση με αφορμή τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου οργανώνει η γερμανική πρεσβεία (19:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στον Βόλο (19:00:00, Βόλος/Ξεν. VOLOS PALACE)

  • Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ -Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα (Βρυξέλλες)

    Αθλητική ατζέντα

  • Εκδήλωση της Eurobank, της FIBA και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τις μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού Μπάσκετ το 2009-Παρουσία Κ. Παπούλια (12:00:00, Αθήνα/Divani Caravel)

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (9η αγωνιστική) - 18:00:00, ΕΘΝΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

  • Μπάσκετ-Βράβευση εθνικών ομάδων

    [04] "Καμία θυσία"

    "Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα άδεια ταμεία κηρύσσει ένα νέο πόλεμο για να κατεδαφίσει αιφνιδιαστικά τα όποια ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα παραμένουν ακόμα όρθια. Ο στόχος της είναι: Η δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους. Τα νέα αντιδραστικά μέτρα τα είχαν ψηφίσει και συναποφασίσει στην ΕΕ από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αποτελούν ικανοποίηση των αντιδραστικών επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρηματιών. Να απαλλαγούν από τις εισφορές, να προσαρμοστεί το ασφαλιστικό σύστημα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το ασφαλιστικό.

    "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ούτε να αιφνιδιαστούν ούτε και να ξεγελαστούν. Ο διάλογος με τους βιομήχανους, τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, είναι στημένος. Ακόμα και αυτοί που έδωσαν τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πρέπει να την πάρουν άμεσα πίσω με τη δράση τους.

    Το λόγο τώρα πρέπει να τον πάρει η οργανωμένη ταξική πάλη και αντεπίθεση. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζει.

    [05] "Ενιαίος φορέας περίθαλψης"

    «Το οποιοδήποτε κυνήγι μαγισσών δεν πρόκειται να μας βγάλει απ' το τέλμα. Η μόνη λύση είναι να παράγουμε περισσότερα απ' όσα καταναλώνουμε. Ή θα αναγκασθούμε ν' αυξήσουμε τις αποδόσεις ή θα υποχρεωθούμε να χάσουμε κάτι απ' αυτά που έχουμε σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., αναφορικά με τις εξελίξεις στην Οικονομία.

    Ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ στο ασφαλιστικό, τόνισε: "Η μόνη αποτελεσματική πρόταση είναι ενιαίος φορέας με ίδια περίθαλψη για όλους. Ο κατακερματισμός που υπάρχει σήμερα προσθέτει δαπάνες και αφαιρεί καλύψεις".

    Τέλος, σχετικά με τις συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε ότι "στο ποδόσφαιρο όταν κάποιος «ανοίγεται» είναι ευκαιρία να «βγάλει» γκολ. Τώρα που «ανοίγονται» οι αντιεξουσιαστές λόγω των ημερών, η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να τους αποκλείσει, άπαξ και δια παντός, απ' τη κοινωνική ειρήνη".

    Αναφορικά με την περιστολή της φοροδιαφυγής, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:

    "Η φοροδιαφυγή είναι το δεύτερο θέμα. Το πρώτο είναι οι δαπάνες. Εάν οι δαπάνες δεν περιορισθούν συστηματικά, αποκλείεται να ελεγχθούν το έλλειμμα και το εξωτερικό χρέος. Δουλεύουμε όλοι οι Έλληνες για τους τόκους των δανειστών και για μισθούς υπέρμετρους σε σχέση με τις ανάγκες του τόπου. Ο φοροφυγάς είναι σαν τον κλέφτη: όσα συστήματα ασφαλείας και αν βάλεις, μπορεί και τα αποφεύγει. Τον συλλαμβάνεις μόνο όταν αρχίζει και χαλάει τα λεφτά...".

    [06] Διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Σειρά αποφάσεων με τις οποίες ανοίγει ο διάλογος για την οργανωτική δομή και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού οι εργασίες της οποίας έληξαν την Κυριακή.

    Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της Πολιτικής Απόφασης που υιοθετήθηκε, προβλέπεται: η δημιουργία μητρώου μελών του ΣΥΡΙΖΑ, η πανελλαδική του συγκρότηση στους τόπους δουλειάς και στους δήμους, καθώς επίσης και η πρόβλεψη δημιουργίας των οργάνων του, όπως της Γραμματείας και του σώματος της Πανελλαδικής Σύσκεψης. Η Πανελλαδική Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση βασική κατεύθυνση στον τρόπο λήψης των αποφάσεων είναι η συναίνεση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου προβλέπονται διαδικασίες προσφυγής στη γνώμη των μελών.

    Επίσης υιοθετήθηκε η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής η οποία θα έχει σαν αντικείμενο τη διαμόρφωση περαιτέρω προτάσεων για την οργανωτική ανάπτυξη και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, τη διερεύνηση της διεύρυνσης προς άλλους πολιτικούς χώρους καθώς και τη διερεύνηση της ανασύνθεσης του χώρου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς.

    Στη συνεδρίαση επίσης κατατέθηκαν για έγκριση οι προτάσεις αφ΄ ενός της Ανανεωτικής Πτέρυγας και αφ΄ ετέρου του Κοκκινοπράσινου Δικτύου και της Αριστερής Ανασύνθεσης, οι οποίες δεν εγκρίθηκαν.

    Το πλήρες κείμενο της Πολιτικής Απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

    Ομιλία Τσίπρα

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το ασφαλιστικό, αλλά και τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

    Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να διοργανωθεί μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή ή ακόμα καλύτερα μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα το ασφαλιστικό για να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους και πρόσθεσε ότι αν γίνει αυτό, το κόμμα του θα είναι πρώτο που θα ανταποκριθεί .

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η βαθειά οικονομική κρίση, είναι με μέτρα που θα ενισχύουν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και με στρατηγική που θα ενισχύει την απασχόληση. Αυτή την πολιτική, όμως, έίπε, δεν θα την χαρίσει κανείς. Πρέπει να κατακτηθεί μέσα από κοινωνικούς αγώνες και παρέμβαση σε όλα τα πεδία. Και η οργάνωση αυτών των αγώνων είναι σήμερα το άμεσο καθήκον της Αριστεράς.

    Το δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Αναφερόμενος στη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για την μετατροπή ή όχι σε ενιαίο κόμμα , την οργανωτική δομή και την εν γενει φυσιογνωμία του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι υπό αυτή την έννοια, το ζήτημα της πολιτικής και κομματικής επανίδρυσης του χώρου της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς είναι ούτως ή άλλως ένα ανοιχτό θέμα, πρωτίστως για το κόμμα μας και συνακολούθως και για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο βαθμό που υφέρπει εδώ και καιρό το αίτημα για τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο φορέα με διαδικασίες μελών και αντιπροσωπευτικών εκτελεστικών σωμάτων.

    , εκτιμώντας ότι αυτά είναι προβλήματα "δομικά και όχι συγκυριακά>> και τα οποία, όπως είπε >

    και προχώρησε στην κατάθεση τριών προτάσεων, συνθετικών των τελευταίων συζητήσεων που αποτελούνται από τα εξής τρία σημεία:

    Σημείο πρώτο. Υιοθέτηση της πρότασης Φλαμπουράρη -μέλους της ΠΓ- που απαντάει στα άμεσα. Δηλαδή στην αποκατάσταση της πολιτικής εμπιστοσύνης ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην πολιτική ένταξη των ανένταχτων.

    Σημείο Δεύτερο.Να συγκροτηθεί Επιτροπή Διαλόγου. Να φτιάξουμε λοιπόν μια επιτροπή διαλόγου που θα εξετάσει σε βάθος τις προοπτικές και τις δυνατότητες για την ανασύνθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Σημείο Τρίτο. Η συζήτηση για την επανίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, με στόχο την υπέρβαση των πολιτικών και οργανωτικών προβλημάτων, που αφορούν τόσο τον Συνασπισμό, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αντιστοίχηση της Αριστεράς με τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες, μέσα από ένα σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, να γίνει εντός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα πρέπει και να μην τον δεσμεύει.

    [07] Ξεκινά ο εμβολιασμός

    Αρχίζει επίσημα από σήμερα ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων. Από τις 23 Νοεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης.

    Από την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

    Ο εμβολιασμός θα γίνει στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρικά Θεραπευτήρια του ΙΚΑ.

    Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, έδωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι και η ίδια θα εμβολιαστεί, αν και δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

    «Θα το κάνω το εμβόλιο. Δεν είμαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά θα το κάνω προκειμένου ακριβώς να αποδείξουμε ότι είναι χρήσιμο και είναι και επωφελές για όλους μας», δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

    Επισήμανε ότι το υπουργείο Υγείας λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμπτώματος πανδημίας, που μπορεί να προκαλέσει επιβάρυνση στα νοσοκομεία της χώρας.

    Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξεταστεί η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα ενισχυθούν, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να λειτουργούν και όσες είναι κλειστές, όπως πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να λειτουργούν και οι κλίνες των νοσοκομείων, που είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2009 - 5:30:29 UTC