Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θεμέλια για την ανάκαμψη"
  • [02] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού
  • [03] Σύσκεψη για τη νέα γρίππη
  • [04] Νέα 48ωρη απεργία

  • [01] "Θεμέλια για την ανάκαμψη"

    Tα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2010, θα παρουσιάσει ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin σήμερα και αύριο.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για έναν σοβαρό προϋπολογισμό, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τους τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και βάζει τα θεμέλια για την ανάκαμψη αλλά και τη ρήξη με το παρελθόν. Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διαφθορά, τη σπατάλη και την πελατειακή διασπάθιση του χρήματος του ελληνικού λαού, φαινόμενα τα οποία, όπως είπε, πήραν διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι από τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού. Αναφερόμενος πάντως στον προϋπολογισμό του 2010 τόνισε ότι γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα προς το αύριο και επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση δεν θα αποστεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ούτε θα υπαναχωρήσει από το στόχο της αναδιανομής του εισοδήματος. Και όλα αυτά, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' αυτή που αναγνώρισε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά.

    Ο νέος προϋπολογισμός, όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και της απασχόλησης, ενώ λαμβάνονται και μέτρα κατά της ακρίβειας.

    Παράλληλα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, προχωρά η πλήρης και πραγματική καταγραφή των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας και η κατάρτιση ενός νέου φορολογικού συστήματος, που θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, της δίκαιης διανομής και της σωστής επένδυσης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Επιδίωξή μας είναι, πρόσθεσε, το χτύπημα της φοροδιαφυγής, αλλά και η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.

    Επιδιώκουμε μέσω του προϋπολογισμού τη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς, αλλά και ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των διεθνών αγορών τόνισε ο κ. Παπανδρέου: «Να κάνουμε δηλαδή την Ελλάδα να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της».

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας. Ήδη, τόνισε, δώσαμε στίγμα με τις πράξεις μας, οι οποίες είναι συνεπείς στο πρόγραμμα των 100 ημερών, που είχαμε αναγγείλει προεκλογικά. Με το πρώτο νομοσχέδιο κάναμε πράξη την αναδιανομή, τη στήριξη εισοδήματος 2,5 εκατ. πολιτών, κάναμε πράξη την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνητόνισε,. Και εξέφρασε την ικανοποίηση του, διότι, όπως είπε, όλα αυτά έχουν τύχει ευρείας κοινωνικής συμφωνίας.

    Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έσπασε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει σ' αυτή τη χώρα και χαρακτήρισε ιστορική την αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης, στην οποία, όπως είπε, αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι οι υπουργοί συνεργάστηκαν αρμονικά με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο, ενωμένοι, θα προχωρούμε, διότι, όπως τόνισε, "κυβερνούμε με τους πολίτες για τους πολίτες".

    "Πόθεν έσχες" για όλους

    «Πόθεν έσχες» για όλους προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου συστήματος φορολογικών δηλώσεων που θα αποτυπώνουν στο μέγιστο, τόσο τα εισοδήματα όσο και τη συνολική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» και αναλύει τους στόχους της κυβέρνησης για την ανάταξη και το "νοικοκύρεμα" της οικονομίας - για έναν «μαραθώνιο που μόλις έχει αρχίσει».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επίσης, δηλώνει αισιόδοξος ότι οι Βρυξέλλες θα δώσουν επαρκή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος καθώς στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο «θα αποτυπωθούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα το σχέδιο και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για την πορεία των οικονομικών».

    «Σχέδιο υπάρχει και πρέπει να εφαρμοστεί συστηματικά και χωρίς καθυστερήσεις, αλλά η απόδοσή του θα φανεί μεσοπρόθεσμα» σημειώνει και προσθέτει «Αυτό που ζητούν να δουν οι Ευρωπαίοι εταίροι από εμάς είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο και συνέπεια στην υλοποίησή του. Ήδη παρά την πραγματικά δύσκολη θέση της χώρας μας οι αντιδράσεις για τις πρώτες μας ενέργειες είναι θετικές. Αισιοδοξώ λοιπόν, αλλά δεν εφησυχάζω. Ο μαραθώνιος έχει μόλις ξεκινήσει».

    Όσον αφορά το φορολογικό, ο υπουργός Οικονομικών μιλά για ένα σύγχρονο σύστημα διασταύρωσης και εντοπισμού της φορολογητέας ύλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής του «πόθεν έσχες» -μέσω ενός ενιαίου εντύπου- δήλωσης, όπως εξετάζει το υπουργείο.

    Σχετικά με τη νέα φορολογική κλίμακα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «θα είναι ενιαία για τα εισοδήματα από εργασία και από μερίσματα, προοδευτική ώστε οι φορολογούμενοι να συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, θα υπάρχει τιμαριθμοποίηση, ώστε να προστατεύονται τα εισοδήματα από τον πληθωρισμό» και σημειώνει ότι «δεν θα αυξηθεί ο ανώτερος συντελεστής, ενώ θα υπάρχει ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων».

    Για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, σημειώνει ότι από το επόμενος έτος με το νέο σύστημα, που θα αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ, θα επιβαρύνονται περισσότερο οι μεγάλες περιουσίες, ενώ θα περιλαμβάνει ρύθμιση για τα ακίνητα των offshore εταιρειών, και τονίζει πως «θα υπάρχει αφορολόγητο όριο και δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι μικρές και οι μεσαίες ακίνητες περιουσίες».

    Όσον αφορά τα εκκλησιαστικά ακίνητα αναφέρει πως «θα φορολογηθούν αυτά για τα οποία υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση, ενώ με το νομοσχέδιο για το έκτακτο επίδομα και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην έκτακτη εισφορά από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία»

    Αναφερόμενος στην πάταξη της φοροδιαφυγής κάνει λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης και βελτίωσης του "ΣΔΟΕ", αντικειμενικοποίηση του συστήματος ελέγχων, με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα διασταυρώσεων στοιχείων και παροχή κινήτρων συμμόρφωσης, ειδικά για τις μικρότερες, αλλά πάρα πολλές, περιπτώσεις εκούσιας ή ακούσιας φοροδιαφυγής με τη λειτουργία point system «που δίνει δεύτερη ευκαιρία συμμόρφωσης χωρίς κατβ αρχάς επιβολή σημαντικών κυρώσεων».

    Τονίζει ότι οι μόνοι έμμεσοι φόροι που θα αυξηθούν είναι στα τσιγάρα και τα ποτά «ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν σημαντικές πολιτικές για τους πολίτες, όπως η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία».

    Για το πάγωμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων αναφέρει ότι «σε αυτήν τη φάση, δεν θα ήταν δυνατό να διαθέσουμε κατά προτεραιότητα περίπου 400 εκ. ευρώ για την απόσυρση και άρα την αύξηση των εισαγωγών αυτοκινήτων και να μην υλοποιήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευση για αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση κατά 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2010».

    Τέλος, ανακοινώνει τη δημιουργία μιας ενιαίας αρχής πληρωμής στο Δημόσιο και τη γενική κατεύθυνση για ενιαίο μισθολογικό καθεστώς σε αυτό.

    [02] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, σταδιακή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (Δευτέρα 9.11.09) το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

    Αύριο Τρίτη 10.11.09, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση έως 8 μποφόρ.

    Την Τετάρτη 11.09.2009, τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοιστούν στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα ενασθενήσουην.

    Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών θα δίνονται στα τακτικά δελτία της ΕΜΥ.

    Ηδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη ΓΓΠΠ και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

    Παράλληλα, η ΓΓΠΠ, εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

    Για τους παραπάνω λόγους η ΓΓΠΠ, προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα Μέτρα αυτοπροστασίας*.

    Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη ΓΓΠΠ.

  • Σημείωση: Μέτρα Αυτοπροστασίας διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 42χρονου αγνοούμενου, που αναζητείται από χθες το πρωί στην περιοχή του δήμου Αριδαίας, του νομού Πέλλας.

    Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων διακόπηκαν χθες λίγο μετά τις 18:00, καθώς νύχτωσε. Η στάθμη του νερού στην περιοχή των ερευνών έχει κατέβει, ενώ βρέθηκε και το όχημα του αγνοούμενου.

    Το όχημα οδηγούσε η 35χρονη σύζυγός του αγνοούμενου, στο οποίο επέβαινε και η 17χρονη κόρη τους. Το όχημα κινούταν νωρίς χθες το πρωί στη δημοτική οδό, που συνδέει τα τοπικά διαμερίσματα Τσάκων και Πολυκάρπης του δήμου Αριδαίας.

    Στην προσπάθεια της οδηγού να διασχίσει τον ποταμό «Μπέλιτσα», το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Μητέρα και κόρη κατόρθωσαν να βγουν στην όχθη του ποταμού.

    Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των τοπικών αστυνομικών αρχών, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

    Στο μεταξύ, νεκρός ανασύρθηκε οδηγός, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο, μεταξύ των χωριών Τρικοκιά και Καρπερό, έξω από τη Δεσκάτη, στο νομό Γρεβενών.

    Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, εξαιτίας της πυκνής βροχόπτωσης.

    [03] Σύσκεψη για τη νέα γρίππη

    Σταδιακά, ως τις αρχές Δεκεμβρίου καλείται να εμβολιαστεί με το εμβόλιο για την προστασία από τον ιό της νέας γρίπης, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας.

    Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, αλλά η σύσταση τόσο του υπουργείου όσο και του σχεδόν συνόλου των επιστημόνων είναι ότι το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει για να ωφεληθεί συνολικά η κοινότητα και να αναχαιτίσει τη νέα γρίπη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις 16 Νοεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ και αφορά όσους εργάζονται στο χώρο της υγείας, νοσηλευτές, γιατρούς και άλλους.

    Στις 23 Νοεμβρίου αρχίζει στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα η χορήγηση του εμβολίου για τα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

    Την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

    Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τους χώρους, όπου θα γίνονται, μπορούν να παίρνουν οι πολίτες στην τηλεφωνική 1135 του ΚΕΛΠΝΟ, αλλά και σε άλλη τηλεφωνική γραμμή, που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει ως σημείο αναφοράς τον ΕΟΦ.

    Τόσο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά, κάλεσαν σήμερα με δήλωσή τους γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Μάλιστα, έκαναν έκκληση να βοηθήσουν, ώστε να ξεπεράσουν οι πολίτες τη φοβία και την προκατάληψη που έχει αναπτυχθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ελλάδα έχουν νοσήσει -με καθαρά συμπτώματα της νέας γρίπης- 2% του πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 20% έχουν περάσει τη νέα γρίπη στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.

    [04] Νέα 48ωρη απεργία

    Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για δυο ακόμα 24ωρα, αποφάσισαν μετά την χθεσινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ.

    Η νέα 48ωρη απεργία θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ σήμερα Δευτέρα οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου συζητήθηκε η προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος τους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δικαστική τροπή, που έχει πάρει το ζήτημα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «γνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά και προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, που είναι η δυναμική της αγοράς και τα εργασιακά ζητήματα, το όλο ζήτημα ήδη αντιμετωπίζεται και παίρνει μια νέα δυναμική και με τον ορισμό, αύριο, του κ. Ανωμερίτη ως διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΠ, ώστε να προωθηθεί ο διάλογος με τους εργαζόμενους και να εξηγηθεί ότι πρέπει να λήξει η απεργία».

    Σε ερώτηση για το αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, έχει ειδικό ρόλο επί του θέματος, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι και διακριτοί και πρόσθεσε ότι «στον ΟΛΠ πηγαίνει ο κ. Ανωμερίτης, την ευθύνη για την πολιτική της Ναυτιλίας την ασκεί η κα Κατσέλη, ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, όπου υπάρχουν ζητήματα, να παρεμβαίνει».

    Σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο ακόμα και αν δεν λήξει η απεργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «διάλογος είναι σε εξέλιξη ούτως ή άλλως» και πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του διαλόγου, ώστε να ανοίξει ξανά το λιμάνι. Κάλεσε δε, «όλους τους παράγοντες, τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων και κυρίως, τους εργαζόμενους να συναισθανθούν τις ευθύνες τους».

    Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «και πριν και μετά τις εκλογές μιλάμε για μια σύμβαση, που δεν μας ικανοποιεί» και ότι «από εκεί και πέρα, όμως, έχει κυρωθεί και έχει γίνει νόμος. Ωστόσο, δεν σταματάμε την προσπάθειά μας να τη βελτιώσουμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».

    Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υπογράμμισε ότι «η συνεργασία με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα» και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν ανησυχούν για το μέλλον καθώς, «ακόμη και μέσα στη σύμβαση, οι σχέσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι δεδομένες»

    «Η κατάργηση της συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει νομικά και, επιπλέον, θα έδινε ένα κακό σήμα στις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους», υπογραμμίζει η υπουργός Οικονομίας και τονίζει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης», αλλά επίσης, ότι «δεν υπάρχουν και περιθώρια για νέα παράταση» στο χρόνο εγκατάστασης της Cosco.

    Συζητήθηκε η αγωγή

    Αργά σήμερα το βράδυ, ή νωρίς αύριο το πρωί θα εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η απόφαση που θα κρίνει τη νομιμότητα ή μη των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, κατά των οποίων έχουν προσφύγει με αιτήσεις τους τα Επιμελητήρια της χώρας, καθώς και 48 επιχειρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις κινητοποιήσεις των 1.500 λιμενεργατών.

    Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ είχε απορριφθεί αίτημα της ΟΜΥΛΕ για αναβολή της εκδίκασης, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία έως τις 20.00 σήμερα και στις δύο πλευρές να καταθέσουν με υπομνήματα τις θέσεις τους προκειμένου να αποφανθεί.

    Καθ΄όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έξω από το δικαστικό μέγαρο παρέμεναν εκατοντάδες λιμενεργάτες που φώναζαν συνθήματα κατά της Cosco.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2009 - 15:30:30 UTC