Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει στις 31/10 η ΚΕ της ΝΔ
  • [02] Οι θέσεις της Ελλάδας για την Κοπεγχάγη
  • [03] Συνάντηση Α.Διαμαντοπούλου με καθηγητές ΤΕΙ
  • [04] Σούπερ Λίγκα με ντέρμπι

  • [01] Συνεδριάζει στις 31/10 η ΚΕ της ΝΔ

    Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.

    Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

    Επιστολές Ντ. Μπακογιάννη

    Με επιστολή που απέστειλε προς τους συνυποψηφίους της για την αρχηγία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε σήμερα να δεσμευθούν όλοι για τους όρους που θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο.

    Όροι που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή της, "θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της".

    Η κα Μπακογιάννη προτείνει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εν τη γεννέσει τους φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.

    "Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας. Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας. Γιβ αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί."

    Η κα Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή και στον Αρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία απαντά θετικά στις προτάσεις που ο πρώην Υπουργός κατέθεσε για το μέλλον της ΝΔ.

    Η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων: " Πολλά από αυτά που θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα τα έχω ήδη προτείνει και έχω δεσμευτεί δημόσια για την προώθηση τους. Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

    Απαντήσεις Σαμαρά και Αβραμόπουλου στην Ν. Μπακογιάννη

    Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, που διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ, απάντησαν ο πρώτος με επιστολή που της απέστειλε και ο δεύτερος με δήλωσή του, στην επιστολή που έλαβαν από την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την προεκλογική αντιπαράθεση για την ηγεσία του κόμματος.

    Ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του στην κα Μπακογιάννη αναφέρει:

    "Αγαπητή Ντόρα,

    Είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας, να τηρήσουμε έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς. Και όπως γνωρίζεις αυτό πράττω, εκφράζοντας την εντολή όλης της Παράταξης για ενότητα μεταξύ μας και ισχυρή Αντιπολίτευση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε και θα πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν πεδίο μεταξύ μας προστριβών. Η προγραμματισμένη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, δεν μου επιτρέπει να συναντηθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χρήσιμο θα ήταν όμως, οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να βρεθεί από κοινού ο κατάλληλος χρόνος".

    Εξ άλλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς αναφορικά με την επιστολή, που απέστειλε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη. Αυτά επαναλαμβάνω σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία, από την πρώτη ημέρα.

    Όσο για δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο, αυτό ούτως ή άλλως θα γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο. Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή.

    Ας τελειώνουμε όμως, με τα διαδικαστικά και ας μπούμε βαθιά στον προβληματισμό και την πολιτική ουσία της κρίσιμης για το μέλλον της παράταξής μας, συγκυρίας, μέσα από την οποία, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει και θα βγει ανανεωμένη, περισσότερο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο πειστική, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για το νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας».

    Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    «Καιρός είναι να ακουστεί η φωνή της αυτοδιοίκησης, η φωνή της περιφέρειας», είπε, ενώ αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση σημείωσε:

    «Προσωπικά, εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κάνει τομές και στην τοπική και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό που δεν έκανε η παράταξη που κυβερνούσε μέχρι πρότινος, να το κάνει η σημερινή. Αυτές είναι μεγάλες τομές, αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από κει ξεκινάει η επανίδρυση του κράτους».

    [02] Οι θέσεις της Ελλάδας για την Κοπεγχάγη

    Τις θέσεις της Ελλάδος, σχετικά με την επικείμενη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη μεταξύ 7 και 18 Δεκεμβρίου παρουσίασε σήμερα σε ειδική συνάντηση που διεξήχθη στο ΥΠΕΚΑ, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, σε επιλεγμένους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας (ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, ΣΕΕΣ, WWF, Greenpeace κ.α.) καθώς και εκπροσώπους ενεργειακών φορέων (ΔΕΗ, ΚΑΠΕ, ΡΑΕ). Στη συνάντηση παρευρέθη ο υφυπουργός κ. Μανιάτης, υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του ΥΠΕΚΑ καθώς και ειδικοί συνεργάτες της κ. υπουργού.

    Κατά την συνάντηση, έγινε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ των εν λόγω φορέων και του ΥΠΕΚΑ, τόσο για τις επιμέρους θέσεις της Ελλάδος για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής όσο και για τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν αυτές στους οικονομικούς τομείς και στην ζωή του τόπου.

    Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα όπως η εκπλήρωση από τη χώρα μας των ενεργειακών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων της μελλοντικής συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης οικονομίας.

    Η κα Υπουργός ευχαρίστησε τους φορείς για τις απόψεις τους και δεσμεύθηκε για την συνέχιση των συναντήσεων, σε διμερές πλέον επίπεδο, ώστε να προετοιμασθούν τα κατάλληλα μέτρα και αναλυτικές πολιτικές δράσεις για όλα τα ανωτέρω θέματα.

    [03] Συνάντηση Α.Διαμαντοπούλου με καθηγητές ΤΕΙ

    Ανισότητα στην κατανομή κονδυλίων, για τα ΤΕΙ σε σχέση με τα Πανεπιστήμια, αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη σημερινή συνάντησή της με τους εκπροσώπους των καθηγητών των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, που κράτησε πάνω από μία ώρα, στο πλαίσιο των επαφών της με τους φορείς της εκπαίδευσης.

    Μετά τη συνάντηση η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι συζητήθηκε και το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού "που είναι εξαιρετικά σημαντικός και αφορά και στον εξορθολογισμό, τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων".

    Η υπουργός, αναφερόμενη στο θέμα της χρηματοδότησης, είπε χαρακτηριστικά:

    "Συζητήσαμε το θέμα της χρηματοδότησης γιατί είναι σαφές ότι υπάρχει ανισότητα και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και φυσικά το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που έχει δύο διαστάσεις. Την άμεση, με τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και θα τα συζητήσουμε πολύ γρήγορα κοιτάζοντας τα 25 αυτά προεδρικά διατάγματα που είναι σε εξέλιξη και το δεύτερο και πιο σημαντικό που συζητήσαμε, είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα, που πρέπει να αλλάξει ριζικά και αυτό αφορά και το σύνολο της κυβέρνησης, αφορά τους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και τα τεχνολογικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια".

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών Γιάννης Τσάκνης, χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση και αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Ιδρύματα με αιχμή το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

    [04] Σούπερ Λίγκα με ντέρμπι

    Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε, με ενισχυμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία στην Καβάλα, και να συνεχίσει δυναμικά την πορεία της.

    Πιο εύκολο έργο θα έχει ο (συγκάτοικος του στη κορυφή) Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά τον Εργοτέλη και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα για να προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς στην συγκομιδή του. Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη να υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων:

    8η αγωνιστική

    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 16:45 ΣΚΑΪ

    (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Εργοτέλης 19:00 ΝΕΤ

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 ΝOVA

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ηρακλής 14:30 ΝOVA

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Λάρισα 14:30 ΝOVA

    (Βικελίδης) Αρης-ΑΕΚ 16:45 ΝOVA

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Καβάλα 19:00 ΝΕΤ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 7 6-1-0 3-0-0 3-1-0 14-3 19

    . Ολυμπιακός 7 6-1-0 2-1-0 4-0-0 13-2 19

    3. ΠΑΟΚ 7 3-3-1 3-0-1 0-3-0 8-3 12

    . Εργοτέλης 7 3-3-1 2-1-1 1-2-0 12-8 12

    . Άρης 7 3-3-1 3-0-0 0-3-1 7-5 12

    6. Καβάλα 7 3-2-2 2-1-1 1-1-1 7-6 11

    . Αστέρας Τρίπολης 7 3-2-2 1-2-1 2-0-1 9-10 11

    8. ΑΕΚ 7 3-1-3 2-0-2 1-1-1 7-7 10

    9. ΠΑΣ Γιάννινα 7 2-3-2 2-1-0 0-2-2 6-6 9

    10. Πανιώνιος 7 2-2-3 1-2-1 1-0-2 6-7 8

    11. Ηρακλής 7 2-1-4 1-1-1 1-0-3 6-9 7

    . Ξάνθη 7 2-1-4 2-1-0 0-0-4 3-6 7

    13. Λάρισα 7 1-3-3 1-2-1 0-1-2 5-10 6

    14. Ατρόμητος 7 1-2-4 1-1-1 0-1-3 7-8 5

    15. Λεβαδειακός 7 1-1-5 1-1-2 0-0-3 4-14 4

    16. Πανθρακικός 7 0-1-6 0-1-2 0-0-4 4-14 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 October 2009 - 16:30:26 UTC