Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναλειτουργεί το λιμάνι Video
  • [02] Αντίπαλος η Ουκρανία

  • [01] Επαναλειτουργεί το λιμάνι Video

    Στους κανονικούς του ρυθμούς επανέρχεται το λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι ανέστειλαν το Σάββατο την απεργία τους, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

    Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ανεστάλησαν.

    Η κα Κατσέλη, μετά την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για τη λήξη της απεργίας, προέβη την ακόλουθη δήλωση:

    «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για τη λήξη της απεργίας, την άμεση επαναλειτουργία του λιμανιού από Δευτέρα και την τροφοδοσία της αγοράς.

    Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση της Κίνας, και τον Πρέσβη κο LUO LINQUAN, τους εργαζόμενους, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, κ. Αναστασόπουλο, τον εκπρόσωπο της ΣΕΠ A.E., Captain Li, για την ουσιαστική συνεργασία και τη θετική τους συμβολή στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, που δούλεψαν ακούραστα για την επίλυση σύνθετων νομικών και τεχνικών ζητημάτων.

    Προσβλέπω στη συνεχή εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου με τους εργαζόμενους και σε αυτό το πνεύμα ζήτησα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να μου καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει του διαλόγου, που ξεκινάει μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για τα ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης.

    Η θετική αυτή έκβαση αποδεικνύει ότι με ουσιαστικό διάλογο, πνεύμα συνεργασίας, συνεχή προσπάθεια και επιμονή, μπορούμε να επιλύουμε ακόμα και σύνθετα προβλήματα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αποδεικνύει, επίσης, ότι πιστή στις εξαγγελίες της, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου κάνει τις δεσμεύσεις της πράξη».

    [02] Αντίπαλος η Ουκρανία

    Η Ουκρανία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ποδοσφαίρου στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που διενεργήθηκε στη Ζυρίχη. Η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί την ομάδα του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο στις 14 Νοεμβρίου, ενώ θα την αντιμετωπίσει εκτός έδρας τέσσερις ημέρες αργότερα (18/11), στις αναμετρήσεις από τις οποίες ο νικητής θα πάρει το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι (11/6-11/7) στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 October 2009 - 12:30:21 UTC