Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προέχει το εθνικό συμφέρον"
  • [02] "Αναπάντητα ερωτήματα"
  • [03] Διμέτωπη επίθεση
  • [04] "Αοριστίες και μισόλογα"

  • [01] "Προέχει το εθνικό συμφέρον"

    «Η ΝΔ θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στη λήψη ακόμη και αντιδημοφιλών μέτρων, αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων. Σε κάθε, πάντως, περίπτωση δεν θα ασκήσει μηδενιστική αντιπολίτευση, αν και η ίδια την αντιμετώπισε ως κυβέρνηση».

    Στη θέση αυτή συνόψισε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σήμερα το απόγευμα στις προγραμματικές δηλώσεις, που ανέγνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η ΝΔ δεν παίζει με τους θεσμούς και ότι θα ψηφίσει εκ νέου την ανανέωση της θητείας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της με δεδομένο ότι οι σύγχρονες προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες. «Βασική προϋπόθεση για τους κοινούς στόχους είναι η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων με πρόταξη του εθνικού συμφέροντος», είπε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αρχικά στις οικονομικές προκλήσεις, σημειώνοντας ότι ο ίδιος τις περιέγραψε προεκλογικά λέγοντας αλήθειες και έγινε δυσάρεστος χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, γιατί πάνω από όλα έθεσε το εθνικό συμφέρον.«Η ΝΔ θα τηρήσει υπεύθυνη θέση στα οικονομικά και δεν θα αντιταχθεί σε δυσάρεστα, αν είναι σε σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

    Ανέφερε, επιπλέον, την ανάγκη να λειτουργήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα εποικοδομητικά και όχι μηδενιστικά, βάζοντας φρένο στον κομματικό ανταγωνισμό που οδηγεί σε λανθασμένες τακτικές και αποφάσεις: «Ο φαύλος κύκλος της ανακύκλωσης διαφωνιών σε όλα πρέπει να σπάσει και χρειάζεται να δείξουμε την ευθύνη αυτή. Μόνον έτσι θα γυρίσει σελίδα το κομματικό σύστημα και ο τόπος».

    Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «περιείχαν γενικά αποδεκτές αρχές» υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι πρόθεσή του να ασκήσει κριτική, αλλά να αναφερθεί σε αναγκαιότητες για να πάει μπροστά η πατρίδα.

    «Μια νέα κυβέρνηση, πάντως, δεν ξεκινά καλά καταφεύγοντας σε μικροψυχίες, ισοπέδωση και απαξίωση», είπε και υπογράμμισε ότι τα όποια θετικά αποτελέσματα της δική του κυβερνήσεως ανακόπηκαν από την κρίση, που επιδείνωσε τις αδυναμίες. «Επιβάλλεται, όμως, συνέχιση δύσκολων αποφάσεων με τόλμη και διορατικότητα».

    «Το τι έγινε στο παρελθόν έχει μικρή σημασία», σημείωσε ακόμη ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα και επιβάλλεται να αξιοποιηθούν τα όποια θετικά έγιναν επί ημερών μας. Χάθηκαν ευκαιρίες και από τη νοοτροπία του "όχι σε όλα". Δυστυχώς, η έκκλησή μου να συνεννοηθούμε, απορρίφθηκε».

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε και στην «αμφίσημη» -όπως τη χαρακτήρισε- πολιτική της κυβέρνησης για τους μεγάλους οργανισμούς, όπως την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τα διευρωπαϊκά δίκτυα και τα λιμάνια κρίνοντας ότι «πλήττεται η επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας» και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν να υποκύπτει η κυβέρνηση σε συντεχνιακές μειοψηφίες, που περιφρονούν το εθνικό συμφέρον».

    Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις για την επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔΜ κάνοντας λόγο για «τακτική που κατέστη συμμαχική και συνιστά όπλο, που δίδεται («την εμπιστευόμαστε») στη νέα κυβέρνηση». Αναφέρθηκε, επίσης, και στις κοινές θέσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κρίνοντας ότι είναι αναγκαία η σύμπραξη τόσο στα εθνικά, όσο και στα ζητήματα, που αφορούν την οικονομική κρίση, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις.

    «Η ΝΔ θα ασκήσει υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση και θα στηρίξει και αντιδημοφιλείς αποφάσεις. Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσουμε τη χώρα να γυρίσει σελίδα και στον κομματικό ανταγωνισμό και να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων πολιτών».

    Συμφωνία για εκλογή από τη βάση

    Εως τις 6 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, ενώ εάν χρειαστεί θα υπάρξει β' γύρος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων.

    Ανέφερε ακόμη, ότι η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες και τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε πολίτες, να καταθέσουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη.

    Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη, ότι για να γίνει η ψηφοφορία απαιτείται να υπάρξουν ορισμένες καταστατικές αλλαγές, τις οποίες θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνέλθει μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

    Ενα ακόμη σημείο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σιούφας, είναι ότι εκτός από τις τέσσερις υποψηφιότητες για την προεδρία που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, που θα συνοδεύονται από πενήντα υπογραφές συνέδρων.

    Σημειώνεται, ότι ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

    Δήλωση Β.Μεϊμαράκη

    "Για να είναι καταστατική η πολιτική συμφωνία για εκλογή από τη βάση θα έπρεπε να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρος του κόμματος να παραμείνει ως εγγυητής μέχρι την ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού", τονίζει σε δήλωση του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: " μετά από συζητήσεις, που ήταν φυσικό να δημιουργήσουν και κάποιες εντάσεις, καταλήξαμε στη σημερινή απόφαση, που ικανοποιεί όλους γιατί εφαρμόζεται το Καταστατικό. Δείξαμε ότι ένα δημοκρατικό κόμμα, μια μεγάλη οικογένεια μπορεί να ξεπερνά τις διαφωνίες της, να συνεννοείται με πολιτικό πολιτισμό, να συνθέτει και να καταλήγει σε αποφάσεις.

    Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει την εικόνα που την αδικούσε, δείχνει ότι βρίσκει ξανά το βηματισμό της και πολύ περισσότερο, μέσα από το Κοινοβούλιο, θα δομήσει τον αντιπολιτευτικό της λόγο" , καταλήγει στη δήλωση του, ο κ.Μεϊμαράκης.

    B<Τη Δευτέρα συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ>/B<

    Την προσεχή Δευτέρα, 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Στην συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής.

    Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει και η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της ΚΟ και των πέντε αναπληρωτών του, θέσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - μέχρι την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου και ώρα 10 μ.μ.

    [02] "Αναπάντητα ερωτήματα"

    Την ριζική αντίθεση του κόμματός της σε όλη τη προγραμματική κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για «αναιμικές» ελπίδες και απαιτήσεις, που καλλιέργησε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζει τώρα στις προγραμματικές του δηλώσεις.

    «Απέναντι σε αναιμικές απαιτήσεις και ελπίδες μπορεί να χειριστεί καλά και το εμπόριο του φόβου και της ελπίδας», είπε, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες και στη ΝΔ, επειδή «ενίσχυσε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ με το να το κατηγορεί για παροχολογία».

    Η γγ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ίδια συντηρητική πολιτική με τη ΝΔ, γιατί «δεν προέρχεται από παρθενόγεννηση, αλλά έχει δώσει δείγματα γραφής, τόσο όταν ήταν κυβέρνηση, όσο και όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση».

    «Δεν είπατε ότι καταργείτε κανένα αντιλαϊκό νόμο της ΝΔ. Μιλάτε μόνο για αλλαγή και αναμόρφωση. Υπάρχει νέα σελίδα, όχι όμως σε αλλαγή πολιτικής. Κύρια κατεύθυνση είναι να ασκηθεί πίεση στο λαό. Εμείς θα συμβάλουμε να μην εφαρμοστούν οι πολιτικές αυτές», συμπλήρωσε.

    Ακολούθως, η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε τίποτα για το πρόγραμμα Αλμούνια, «που οδηγεί στο τελικό γκρέμισμα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και στην ανασφάλεια, ούτε αν θα συνεχίσει την ίδια οικονομική καπιταλιστική πολιτική, που όξυνε τη κρίση».

    Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν ανέφερε τίποτα για το θέμα της COSCO και εκτίμησε ότι «θα "μακιγιάρει" τη συμφωνία, που θα υπογράψει με τους Κινέζους».

    «Εσείς, ως κόμμα, αποδείξατε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερους ελιγμούς. Εμείς είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, που εσείς ξεκινήσατε, μετατρέποντάς τα σε ΑΕ και η ΝΔ ασθμαίνουσα έκλεισε τη συμφωνία», υποστήριξε η κα Παπαρήγα, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση ότι «με τη νέα συμφωνία κανείς δεν εγγυάται ότι δεν αποκλείεται, πέραν των φοροαπαλλαγών που θα έχουν οι Κινέζοι, να μπορούν να παράγουν και κινεζικά προϊόντα».

    Αμφιβολίες εξέφρασε η κα Παπαρήγα και για όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την Παιδεία και για τον Πολιτισμό, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για την εξωτερική πολιτική απέναντι στη Τουρκία και για τη λύση του Κυπριακού.

    «Διαφωνούμε με όλο το παραγωγικό μοντέλο, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, όχι μόνο γιατί είναι καπιταλιστικό, αλλά γιατί οδηγεί σε ένα μοντέλο με μια χώρα ακόμα πιο εξαρτημένη και ευάλωτη στις κρίσεις», σημείωσε η κα Παπαρήγα, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματός της για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων.

    «Εμείς θα σας παλέψουμε, όπως κάναμε και με τη ΝΔ, που ακολούθησε μια συντηρητική πολιτική. Σημασία, όμως, δεν έχει να σας παλεψουμε εμείς από τη Βουλή, αλλά να βρείτε το μάστορα σας από το λαό», είπε κλείνοντας την ομιλία της η γγ του ΚΚΕ.

    [03] Διμέτωπη επίθεση

    Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τόσο στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Καραμανλή, καταλογίζοντάς του «αβάντα» στην κυβέρνηση και τον πρόεδρό της.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, παρότι το κόμμα του δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο «για το καλό της πατρίδας». Παρομοίασε δε, τον Γιώργο Παπανδρέου με «ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος» και τον Κ. Καραμανλή με «τη νεράϊδα, που τον μεταμόρφωσε».

    Είπε ότι ο ίδιος «δεν θα είναι τόσο γλυκός, όσο ο κ. Καραμανλής» και θα ασκήσει σκληρή κριτική, όχι γιατί το απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά γιατί το απαιτεί η κατάσταση, διότι - όπως υποστήριξε - αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι με μια «χολυγουντιανής εμφάνισης κυβέρνηση», θα εντυπωσιάσει, ο ίδιος πιστεύει ότι «πηγαίνουμε σε θρίλερ».

    Εξέφρασε την διαφωνία του με την επιλογή του πρωθυπουργού να «φέρει τον Ισπανό αρχιτέκτονα, λες κι η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα είναι η προτεραιότητα και λες και δεν υπήρχαν Έλληνες». Επίσης, διαφώνησε με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, του υπουργείου Αιγαίου, του υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά και με την απάλειψη του όρου «εθνικό» στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας.

    Επιπλέον, καταλόγισε στον κ. Παπανδρέου ότι αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο για τα εθνικά θέματα στην ωριαία ομιλία του. Για την πολιτική ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ανέφερε ότι παρά τις προκλητικές της ενέργειες «εμείς την πήραμε στην πλάτη, όταν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μιλούν για ειδική σχέση». Ανέφερε δε, ότι «σπεύσαμε να προσυπογράψουμε την προενταξιακή συμφωνία της Αλβανίας, όταν η Ακαδημία της χώρας λέει ότι μέρος της Ηπείρου είναι αλβανικά εδάφη». «Ποια κόκκινη γραμμή», είπε για το θέμα της Μακεδονίας, «όταν εκχωρείται επί Καραμανλή και Παπανδρέου το όνομα που κρατήσαμε 2,5 χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες».

    Για τις διακρατικές συμφωνίες, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να μη φύγουν οι Κινέζοι από την Ελλάδα και έκανε λόγο για «κέρδη των Αμερικανών στην περίπτωση επαναδιαπράγματευσης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμφισβήτησε τη δυνατότητα να βρεθούν τα χρήματα, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για παροχές και διατύπωσε ότι «η καταφυγή στον δανεισμό ισοδυναμεί με βρόχγο». Επανέλαβε την πρότασή του για αξιοποίηση των «κρυμμένων ελληνικών κεφαλαίων» και για κατάργηση του «πόθεν έσχες» και ζήτησε να παταχθεί η γραφειοκρατία.

    Συμφώνησε με τις συχνές αναφορές του κ. Παπανδρέου στην εμπέδωση της διαφάνειας και την πράσινη ανάπτυξη, αλλά του συνέστησε να προσέχει «τα πράσινα τρωκτικά, που ετοιμάζονται να αναλάβουν ρόλους».

    «Προσέξτε, θα είμαστε εδώ. Δεν δίνουμε περίοδο χάριτος. Ο τόπος χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση. Θα προσπαθήσουμε, πάροτι δεν τον έχουμε, να παίξουμε τον ρόλο αυτό», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Εκπρόσωπος Τύπου ο Κ.Αϊβαλιώτης

    Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, ορίζεται εκ νέου ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κ. Αϊβαλιώτης, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρη.

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΛΑΟΣ, ο κ. Αϊβαλιώτης ορίσθηκε από τον πρόεδρο και ως γενικός εισηγητής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό τού οικονομικού έτους 2010, ο οποίος θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

    [04] "Αοριστίες και μισόλογα"

    Με έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι «ήδη από την επομένη μέρα των εκλογών έστειλε το μήνυμα στο κόσμο να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, που το ίδιο είχε δημιουργήσει», ξεκίνησε την «παρθενική» του εμφάνιση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    «Η ΝΔ είχε μιλήσει για απογραφή, εσείς μιλάτε για καταγραφή. Οι πολίτες οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι, όλοι αυτοί που πιέζονται ασφυκτικά από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες σάς ψήφισαν για να αλλάξετε πολιτική. Όχι για να συνεχίσετε την ίδια πολιτική με τη προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ως πρώτο «κρούσμα υπαναχώρησης» του ΠΑΣΟΚ, τις διαπραγματεύσεις για τη πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη εταιρία COSCO.

    «Είχατε πει ότι, ως κυβέρνηση, θα επαναδιαπραγματευτείτε τη σύμβαση παραχώρησης, την οποία πολύ ορθά είχατε καταγγείλει σε υψηλούς τόνους και για το τίμημα και για τους όρους εκμετάλλευσης και για το εργασιακό καθεστώς στο λιμάνι. Και, ως κυβέρνηση, κάνατε στροφή 180 μοιρών», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τη θέση της».

    Όπως είπε, «πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη, προεκλογικά να βγάζει φλας αριστερά και μετεκλογικά να στρίβει δεξιά».

    Σχολιάζοντας τις οικονομικές κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης, ανέφερε ότι δεν «ικανοποιούν ούτε στο ελάχιστο» ενώ έκανε λόγο για «αοριστίες και μισόλογα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε, μεταξύ άλλων, τη κυβέρνηση να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, τόσο για το «αν θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας», όσο και «αν θα αφήσει τις τράπεζες να κερδοσκοπούν ασύστολα».

    Κατηγόρησε δε, τον πρωθυπουργό ότι ήταν ελάχιστα σαφής για το ασφαλιστικό, ενώ χαρακτήρισε αμφίσημη την τοποθέτηση του για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

    Πάντως, χαιρέτησε τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας την ως «ώριμο αίτημα που έγινε πράξη».

    Έμφαση έδωσε και στα θέματα της δημόσιας Τάξης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τα μέτρα, που έλαβε, στη περιοχή των Εξαρχείων. «Σπεύσατε να την μετατρέψετε λωρίδα της Γάζας και Δυτική όχθη. Με εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς να επιχειρούν εξευτελιστικούς ελέγχους σε 17χρονες κοπέλλες, που πηγαίνουν στο φροντιστήριο τους», είπε.

    Τέλος, διατύπωσε τις αμφιβολίες του σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα καταφέρει να χτυπήσει το πολιτικό χρήμα γιατί το «μαύρο χρήμα δεν πάει σε υποψήφιους βουλευτές», ενώ επανέλαβε την θέση του κόμματος του για καθιέρωση της απλής αναλογικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2009 - 18:30:26 UTC